• BIST 100

    9777,04%0,57
  • DOLAR

    32,56% 0,09
  • EURO

    34,97% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2430,79% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00

AK Partili vekilden Kılıçdaroğlu'na sert eleştiri!

AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Kılıçdaroğlu'nun 'Başkanlık Sistemi' ile ilgili açıklamalarını eleştirerek, "Kemal Bey'i dinlediyseniz kafanız karışır" dedi.

POLİTİKA 7.02.2017 09:42:00 0
AK Partili vekilden Kılıçdaroğlu

AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Başkanlık Sistemi' ile ilgili açıklamalarını eleştirerek, "Başkanlık sistemi denilince kafanız karışabilir. Hele bir de Kemal Bey'i dinleyerek gelinmişse iyice karışır. Öyle laflar ediyorlar ki, o laflara cevap verilir mi verilmez mi Bir yığın işimizi zorlaştıran, durduk yere havayı bulandıran tespitlerde bulunuyorlar" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NIN AÇIKLAMALARINI ELEŞTİRDİ

Ak Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Birlik Vakfı Antalya Şubesi tarafından düzenlenen 'Yeni Türkiye Yeni Hükümet Sistemi Modeli' konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Mimar Sinan Kongre Merkezi'ndeki konferansı, Ak Parti Antalya MilletvekiliMustafa Köse, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, AK PartiAntalya İl Başkanı Rıza Sümer ve çok sayıda vatandaş izledi. Konferansta Burhan Kuzu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Başkanlık Sistemi' ile ilgili tespit ve açıklamalarını eleştirdi.

"KEMAL BEY'İ DİNLEDİYSENİZ KAFANIZ KARIŞIR"

Başkanlık sistemiyle ilgili insanların kafasının karıştırılmaya çalışıldığını belirten Burhan Kuzu, "Başkanlık sistemi denilince kafanız karışabilir. Hele bir de Kemal Bey'i dinleyerek gelinmişse iyice karışır. Öyle laflar ediyorlar ki, o laflara cevap verilir mi verilmez mi Bir yığın işimizi zorlaştıran, durduk yere havayı bulandıran tespitlerde bulunuyorlar. Maalesef getirilen sistemle alakalı bir şey diyemeyince bel altından vurmalar ve nasıl çamura atarız düşüncesiyle çalışıyorlar" dedi.

1977'den bu yana başkanlık sistemiyle ilgili çalışmalar yürüttüğünü belirten Kuzu, çok aşamalardan geçildiğini söyledi. Başkanlık sisteminin sadece Ak Parti'nin bir projesi olmadığını birçok siyasetçinin bu konuyu istediğini belirten Kuzu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin elini uzattığını söyledi. Kuzu, Bahçeli'nin görevini yaptığını ve tarihe geçtiğini de ifade etti.

"KIRTASİYECİLİK VE BÜROKRASİ AZALACAK"

Parlamenter sistemini bir otomobile benzeten Kuzu, fabrikasyon bazı hatalarının olduğunu ve Türkiye'de bu sistemin devam etmesinin mümkün olmadığını kaydetti. ABD'nin başkanlık modeline geçerek kendini kurtardığını kaydeden Kuzu, parlamenter sistemi sadece İngiltere'nin en iyi şekilde uyguladığını onun da tarihi nedenleri olduğunu belirtti. Burhan Kuzu, "Geldiğimizde 40 bakanlık vardı. 25'e indirdik ama bu da çok. Amerika'da 340 milyon nüfus var. Bakanlık sayısı 12'dir. Demek ki yeni dönemde ciddi bir kırtasiyecilik ve bürokraside azalma olacak" dedi.

Yeni modelde sandıktan yüzde 51 oy alanın hükümet kuracağını belirten Kuzu, koalisyonun artık olmayacağını söyledi.

"ESAD YOK, IŞİD YOK, FESAT YOK, KEMAL YOK İŞLERİ KOLAY"

Bülent Ecevit'in koalisyon sisteminin kurulmasıyla ilgili sözlerini hatırlatıp koalisyon ile yönetilen Kuzey ülkelerinin örnek verilmesini de eleştiren Kuzu, "Buralarda normal, 4 milyon nüfus var. Konya kadar toprak var. 4 koalisyon olsa da olur. Adamların başında IŞİD yok, Esad yok, fesat yok, Kemal yok. İşleri kolay. Bizim buralar zor yerler. 25 peygamber bu bölgeye gelmiş, kıyamette burada kopacak benden söylemesi. Dertsiz yerlerin sistemi buralara gelemez. Burada elinde silah her yere bakacaksın. Hep nöbettesin. Yeni gelecek metinde ömür boyu koalisyon yok" dedi.

"İKİ BAŞLILIĞA PAYDOS"

Yeni sistemin bel kemiğinin koalisyon olma ihtimalinin ortadan kaldırılması ve Cumhurbaşkanı ile Başbakan modelinin iki başlılığın ortadan kaldırılmasının olduğunu da ifade eden Kuzu, "Karşılıklı sıkıntılar oluyor. İster istemez oluyor. Çiller'le Demirel. 'Kızım' dedi partiyi verdi. Sonra bir kavga, kızı ziyarete geldi camdan aşağı atıyordu. Özal'la Mesut Yılmaz. Ecevit'le Sezer kavgaları. Hani bizim dönemde çok şükür iyi geçiniyorlar. Ama her zaman bu böyle gitmez. İki başlılığın kalkması lazım. İki başlılığa paydos" diye konuştu.

"SEZER ADAY OLSUN BAKALIM NE KADAR OY ALACAK"

Cumhurbaşkanının partili olmasıyla ilgili tartışmalara 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer döneminden örnek veren Kuzu, "Bunu en iyi kullanan Sezer'di. Sezer tarafsız olabildi mi Bence en taraflı olan oydu. Rektör atayacak bir oyunu ona göre kullandı. Anayasa Mahkemesi'ne birisini seçecek, kendine yakın birisini seçiyor. Ben de diyorum ki Sezer o kadar sevdiğiniz bir isim, hadi aday olsun bakalım ne kadar oy alacak" dedi.

"PARLAMENTO SİSTEMİNDE MİLLETVEKİLİNİN SADECE ADI VARDIR"

Meclisin bitirildiği tartışmalarını da eleştiren Burhan Kuzu, parlamenter sistemde milletvekilinin sadece adının olduğunu kanunların hükümetten geldiğini söyledi. Kuzu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Meclis bitirildi deniliyor. 15 yıllık milletvekiliyim nerede parlamenter sistem var, orada yasama yoktur. Buradan Kılıçdaroğlu'na söylüyorum; böyle bir şey yoktur. Parlamenter sistemde parlamentonun sadece adı vardır ama işlevi yoktur. Yasaların tamamı hükümetten gelir. Biz sadece kabul ederiz. Değiştirme ya da öneri verme yetkisi yok. Parlamentonun zaten bu günde yetkisi yok. Eskiden de yoktu. Biz ne yaptık. Arkadaş bundan sonra sen kanun yapma konusunda sadece bütçe kanunu yaparsın diğerlerinin hepsini biz yaparız. Diğerlerini biz yaparız. Esas yasama organı artık yeni gelecek. Teklifi kendimiz vereceğiz hükümetler kanun vermeyecek."

"DENETİM KALDIRILMIYOR, BAL GİBİ DENETİM VAR"

Yeni sistemde denetimin daha kuvvetli olduğuna işaret eden Kuzu, şöyle devam etti:

"Bal gibi denetim var. Denetim yetkisi kaldırılıyor diyorlar. Bugün gensoru var. Ne demek gensoru Bir bakanın düşürülme meselesi. Muhalefet gensoru verir bakanı düşürür. Senin verdiğin bakan kimin bakanı Çoğunluğun bakanı. Ben muhalefete uyarak ondan gelen bir teklifi evet diyerek neden düşüreyim Aklımdan zorum yok ki durduk yere düşüreyim. Bu zamana kadar 260 gensoru verilmiş sadece ikisi kabul görmüş. Yeni sistemde bal gibi denetim var. Meclise araştırma, soruşturma ve genel görüşme var. Bu çok önemli. Denetim kalktı diye bir şey de doğru değildir."

CHP'Lİ VEKİLİN TELEFON FATURASI ÜZERİNDEN ELEŞTİRİ

550 olan milletvekili sayısının 600'e çıkarılmasına ekonomik açından karşı çıkanların olduğunu da belirten Kuzu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen'in 1.2 milyon TL'lik haberleşme faturası üzerinden de eleştirdi. Kuzu, "Sen önce şu telefonun parasını öde. Senin vekilin 2 milyon TL'lik telefon faturası var. Bunu başkanlık modelinde mi yaptı Milletvekillerinin sayısını arttırdık ki bölgeler küçülsün insanlar milletvekillerini tanısın" dedi.

"TÜRKİYE BÖLÜNECEKSE PKK VE KANDİL 'HAYIR' DEMEZ 'EVET' DERDİ"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yeni sistemle Türkiye'nin bölüneceği eleştirisini de değerlendiren Kuzu, "Kemal Kılıçdaroğlu örnek veriyor. Doğudan değil de batıdan veriyor. Cumhurbaşkanı; Trakya'da Kırklareli, Edirne gibi özel bir bölge kurarsa diyor. Ne diye kuracak nasıl kuracak o yok. Sadece 'öcü' geliyor diye korkutmak için söyleniyor. Böyle bir yetkisi yoktur. Üniter yapı anayasada vurgulanıyor. Özyönetim falan olmaz. Ülke bölünecekse Kandil'de 'hayır' diyor. PKK'da 'hayır' diyor nasıl iş bu Bölünecekse PKK'nın 'evet' demesi lazım" dedi.


TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Kocaeli Büyükşehir’den yaşananlarla ilgili açıklama

Öğretmen ataması için gün verildi

Sözünü aldığı pamuk şeker arabasına kavuştu: Mutluluğu gözlerinden okundu

İzmit’in her noktası ilaçlanıyor

Sardala Koyu’ndan 30 poşet atık toplandı

Kocaeli’de korsan servis avı

Kocaeli'nin 5 ilçesi elektriksiz kalacak

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Ermeni çeteleri tarafından şehit edildiler

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli için gök gürültülü sağanak uyarısı

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Park halindeki tıra çarpınca 2.39 promil alkollü olduğu ortaya çıktı

Kocaeli’de 20 göçmen yakalandı, 4 kaçakçı tutuklandı

Pompalı tüfekli saldırı kamerada: Cadde ortasında ateş edip bir genci kovaladı

Çocukları öldürülen aileden yürek burkan sözler: "Oğlumuzun değeri 8 yıl mı?"

Tadilat yapılan apartmanın çatı katında yangın : 1 yaralı

Oto yıkamacıda işlenen cinayetin detayları ortaya çıktı

Başkan Sezer, mazbatalarını alan muhtarlara başarılar diledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti: Maskelerle kahveyi taradılar

Yaşam Alanların Vazgeçilmez 3 Ürünü!

Erkekler İçin Trend Olan 2024 Tişört Modelleri

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Öğretmen ataması için gün verildi

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR