• BIST 100

    9889,04%1,77
  • DOLAR

    32,57% 0,27
  • EURO

    34,99% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2459,92% 0,99
  • Ç. ALTIN

    4013,30% 0,54

4 Kasım dolunayı burçları nasıl etkileyecek?

4 Kasım tarihinde Boğa burcunda dolunay gerçekleşecek...Astroloji uzmanı İrem Su dolunayın burçlara olan etkisini yazdı.

ASTROLOJİ 4.11.2017 16:49:00 0
4 Kasım dolunayı burçları nasıl etkileyecek?

KOÇ

Sevgili Koçlar 4 Kasım saat 08:23 Boğa burcunda oluşacak Dolunay, maddi-manevi anlamda güvende olma arzumuzu belirleyicidir. Şöyle bir ilişkilerimize bakarız, sonra iş hayatımızı gözden geçiririz ve durum değerlendirmesi yaparız. Kaynak olarak dışarıdan gelen destekler yetersiz ise veya kredi, miras veya eş-iş ortağı yoluyla sorun yaşanıyorsa, doğal olarak kendimizi garantiye alabilmek için yollar araştırırız. Ancak bunların mutlaka gerçekçi şekilde ele alınması şarttır. Problemden kurtulayım diyerek, bir başka probleme yol açmamak gerekir. Güneş-Akrep burcunda olduğu için, nereden ne gelir diyerek düşünüyoruz. Ancak Ay-Boğa burcunda ona buna güvenme, sen elindekine bir bak diyor. Durum böyle olunca canımız sıkılıyor fakat aklımızın başımızda olması gerekiyor. Diyelim ki eşimizin mali durumu sıkıntılı biz burada sadece kendimizi düşünerek hareket edemeyiz. Tabii ki destek olacağız. Fakat bu desteğin neden gerekli olduğunu iyi tespit etmek lazım. Eşimiz neden zor durumda, bu konuda haklı gerekçeleri var mı, rahatsız mı, işinde mi sorunlar var diye bakalım. Belki de kendi yarattığı bir problem değil, dış etkenler nedeniyle sıkılmıştır.

Bu durumda ona destek olmamız gerekir. -aman bana ne diyemeyiz. Aynı şekilde iş ortaklığında da bu bakış açısı adil olur. Dolunayın yöneticisi Venüs, Uranüs ile karşıtlık oluşturacak. Bu Dolunayda maddi-manevi güvence arzumuzun temelinde ilişki konuları ön planda gözüküyor. Uzun zamandır problemli bir ilişki yaşıyorsak, bir de maddi açıdan zor durumdaysak, ya buna çözüm bulacağız veya bu ilişkiyi noktalayacağız. Ancak biraz önce belirttiğim gibi, sorunların kaynağına inmek lazım. Bekar Koçlar bu Dolunayda, özgürlüklerinden taviz vermek istemezler. Evet belki ilgilerini çeken bir partner olabilir veya bir teklifle karşılaşırlar. Ancak burada güvence önemli olduğu için, partnerin maddi durumuna bir bakacağız. Bu yeterli ise, belki düşünebiliriz. Değilse, kendi aşım kaygısız başım diyeceğiz. Peki, kaygısız mıyız? Hayır, çünkü bir şeye dayanarak, güvenerek veya çıkarcı düşünerek ilişkileri değerlendiremeyiz. Adil, tarafsız ve mantıklı şekilde para-iş-aşk konularını ele almamız gerekecek.

BOĞA

Sevgili Boğalar 4 Kasım saat 08:23 Boğa burcunda oluşacak Dolunay, ilişkimizde veya iş ortaklığımızdaki sorunlara sağlıklı şekilde çözüm aramak yerine, sürekli irdeleyerek, endişelenerek yaşamaya devam edersek, sonunda psikolojik ve fiziksel anlamda rahatsızlanırız. Oysaki burada önemli olan, gerek çalışma hayatız, gerek sağlığımız ve gerekse ilişkilerimizde dengesiz olanı tespit etmek ve ona göre bir yol belirlemektir. Sözgelimi eşiniz farklı düşünüyordur, siz farklı. Beraberlikte siz onu değiştirmeye çalışırsınız o da sizi. Sizin istekleriniz vardır, onun da sizden beklentileri. İki ucu bir araya gelmeyen bu çekişme sonunda sağlıksız beraberliğe dönüşür, verimsizleşir. Kopmak da istemezsiniz. Bir arada durmak da zordur. Lütfen gerçekçi olun. Ya sorunlara birlikte çare bulun veya inatlaşmaktan vazgeçin. Bu Dolunayın yöneticisi Venüs, adil ve tarafsız bir şekilde meseleye bakmanın, verimli, sağlıklı olanı tercih etmenin, özveriyle yürütülen, üstü kapatılıp es geçilen sorunların kendini hatırlatacağını söylüyor.

Bu Dolunayın yöneticisi Venüs, sağlıklı olanın önemini vurgularken, sadece kendimize göre bir değerlendirme yapmanın da yanlış olacağını söylüyor. Belki de biz ara sıra tartışarak, burun buruna gelerek bir şeyleri yoluna koyuyoruz. Ancak içten içe biriken öfkeyi göz ardı ediyoruz. İşte bu Dolunayda o öfke, o içe atılanlar bizi rahatsız ediyor. Sıkıntıyı atmak için fazla yiyoruz veya tam tersine kendi kendimizi yiyoruz. Bunlar iş verimimizi düşürüyor sonra da psikologlara gidip çareler arıyoruz. İlişkisi olmayanlar da, bunun nedenlerini gerçekçi şekilde ele almalılar. Acaba çok mu seçicisiniz yoksa kendinizde bir eksiklik mi görüyorsunuz. Gelin, hedefinizi, ilişki kriterlerinizi veya kendinizi tarafsız bir şekilde gözden geçiriniz. Bilinçaltınızda saklı duran öfkeyi veya doyumsuzluğu ortadan kaldırıcı gerçekçi çözümler bulun.

İKİZLER

Sevgili İkizler 4 Kasım saat 08:23 Boğa burcunda oluşacak Dolunay, iç dünyamızın derinliklerinde maddi-manevi güvencemizi sorgulayacağız. Bu bazen çocuklarımız, çocuk sahibi olma arzumuz veya aşk hayatımız, iş veya genel bir sorun nedeniyle de olabilir. Burada önemli olan önce kendimizi keşfetmek, olmayanları kafamıza sürekli takmak yerine, olan güzelliklerimizin farkına varmaktır. Çünkü hayatta hiçbir şeyin garantisi yok. Biraz içe dönüp, bunları keşfetmek size iyi gelebilir. Eğer son zamanlarda bir sağlık sorunumuz veya günlük yaşantımızı zorlayan bir durum varsa, siz bunu fazla endişeli ve çözümsüz gibi görerek olumsuz bir yargıda bulunuyorsanız, yanlış yapıyorsunuz demektir.

Bir şeyleri eleştirmek yerine, sağlıklı çözüm bulmak en doğrusudur. Sosyal ilişkilerinizi, hedeflerinizi yenileştirin. Kendinize yeni yollar, yeni çözümler bulun. Yeteneklerinizi değerlendirin,  körleştirmeyin. Eğer iç huzuru ve güvence arıyorsanız, bunu gerçekten istiyor musunuz diye kendinize sorun. Çok mu eleştirelsiniz, az mı beğeniyorsunuz, hiçbir şeyi beğenmiyor sürekli irdeliyor musunuz? Bunlara tarafsız şekilde cevap veriniz ki, hem aşk hayatınız düzene girsin hem de sosyal ilişkileriniz yenilensin. Bu Dolunayda güvence, dışarıdan ziyade önce kendi içimizde oluşmalıdır. Bunun için gerekiyorsa yardım istenmesi, destek alınması yerinde olur. Sırf güvende olayım diye, çocuk yapmak veya çocuklarınızdan medet ummak, sürekli aşk yaşamak sonra bıkmak, ardından iç dünyanıza gömülüp neden böyleyim demek oldukça yanlıştır. Yukarıda belirttiğim gibi, kendinizi lütfen gözden geçiriniz.

YENGEÇ

Sevgili Yengeçler 4 Kasım saat 08:23 Boğa burcunda oluşacak Dolunay, sosyal ilişkilerde ve geleceğimizi ilgilendiren konularda maddi-manevi anlamda güvence bizim için çok önemli. O kadar önemli ki, insanların bizi başarılı bulmaları halinde mutluyuz, bulmuyorlarsa mutsuzuz. Kazancı önemsiyoruz. Doyum önemli. Ona göre dostlar, hedefler, ilişkiler belirliyoruz. Ancak gel gör ki bu yetmiyor. Çünkü tam anlamıyla tatmin olmuyoruz. Aşkta saplantılıyız, çocuklarımızı aşırı sahiplenmişiz, her şeyi sürekli kazanç-kayıp anlamında ele alıyoruz. Tabii ki, böyle giderse, hem kendi içimizde, hem evimizde hem de iş hayatımızda pek hoş şeyler yaşamayız. Dolunayın yöneticisi Venüs-Terazi burcunda ilerliyor.

Bizim bu Dolunayda evimiz, ailemiz ve geçmişimizle alakalı sorunları çözmemiz, dengeye kavuşturmamız ve ardından iş hayatımız, sorumluluklarımızı gözden geçirmemiz lazım. Her zamankinden farklı şekilde duruma bakmak gerekiyor. Bunu yapmazsak, birilerinden bir şeyler bekleriz. Bulamadığımızda mutsuz oluruz. Kaldı ki Venüs ve Mars sizin içinizdeki huzuru, değerlerinizi, geçmiş ve gelecek arasındaki köprüde yeniden ayarlamanız için faydalıdır. Böylelikle kariyer hayatınızda doğru seçimler, sağlıklı ilerlemek, yenilikler ve sizi tatmin edecek gelişmeler yaşanır. Tam tersi durumda, ev-iş arasındaki denge bozulur ve bu hiç hoş olmaz. Güven duygusu hep dışarıdan beklenmez, biraz da insanın kendi içinde oluşturması gereken bir olgudur.

ASLAN

Sevgili Aslanlar 4 Kasım saat 08:23 Boğa burcunda oluşacak Dolunay, kariyer hayatımız, toplumsal konum ve sorumlulukları baskın kılıyor. Ne kadar güvendeyiz ve neler yapmak gerekiyor, bunlar üzerinde duracağız. Şu andaki koşullar bizim istediğimiz gibi değilse evimiz, ailemizle ilgili meseleler ortaklaşa çözümlenmiyorsa ortada bir sorun var demektir. Bu sorunu isyan ederek, kaçarak, yanlış kararlar alarak halledemeyiz. Birilerine kızarak veya suçlayarak bir yere varamayız. Öncelikle şu iş meselelerini, tercihlerimizi, çevremizi, eğitim hayatımızı veya genel olarak ilişkilerimizi gözden geçirelim. Bunları tarafsız bir şekilde ele alalım ki, bize zaman kaybettiren şeyleri tespit etmemiz mümkün olsun. Sonrasında yeni arayışlara girişiriz. Bakış açımızı değiştirmemiz gerekiyor. Hep bizim istediğimiz gibi olmayabilir.

Bazen kendimizi bir alana, bir işe, bir yere sıkıştırırız ve sonra şikayet ederiz. Kendimizi haklı buluruz. Kimi zaman da, en yakınımızda bulunan kişiler dengeyi bozar, biz düzeltmek için kendimizden taviz veririz. Bu da yanlıştır. İş-ev arasındaki dengenin yeniden ele alınması, işler hale getirilmesinde fayda var. Yetenekli olduğumuz alanlarda doğru seçimleri belirleme vaktinizdir. Eğer gelişmek, büyümek istiyorsak, eğer iş hayatında güvence arzuluyorsak, yarınlarımızı garanti altına almak istiyorsak, hareket etmeli, zaman kaybetmemeli, bir yol, bir hedef belirlemeliyiz. Hayata bakış açımıza göre seçimler yaparız. Yanlış seçimler yapmamak için, önce kendimizi gözden geçirmemizde yarar var.

BAŞAK

Sevgili Başaklar 4 Kasım saat 08:23 Boğa burcunda oluşacak Dolunay, yüksek eğitim tercihiniz, akademik konular, yurtdışı yolculuklar, hayata bakış açınız ve dünya görüşünüzle ilgili olarak kendinizi güvende hissediyor musunuz? Bunları gerçekçi şekilde gözden geçirme vaktiniz geldi. Belki de bakış açınızı değiştirmeniz, şöyle bir etrafınıza bakmanız, aksayan ne varsa görmenizde yardımcı olur. Çünkü maddi açıdan bir şeyleri dengeye kavuşturmak için bu şart. Güvence istiyorsanız, sizin de tutarlı olmanız gerekir. Hem şikayetçi hem sabit görüşte olmak, çözüm değil. Lükse düşkünlük, aşırı harcama, dengesiz bir bütçe, tutarsız ilişkiler yanlıştır. Hep aynı çizgide yürümek, yenilikten kaçmak ve inatla bunu sürdürmekle rahata kavuşamazsınız. Kredi kartlarına yüklenmek, borçlanmak, destek aramak, üç kuruşla idare etmeye çalışmak da kendinize haksızlık olur.

Bu Dolunayda öncelikle, şu borçlarınızı kapatacak, sizi rahatlatacak, girişimlere açık olunuz. Partnerinizin maddi katkısına bakınız. Sizi zorluyor mu, bir faydası var mı veya ilişki tercihlerinizi gözden geçiriniz. Yanlış bir ilişkide, ortaklıkta sürekli dalgalanmalar yaşayarak zor duruma düşmeyiniz. Girişimci olunuz, tecrübenize göre seçim yapınız. Kendinizi engellemeyiniz. Çevrenizdeki diğer iş veya eğitim olanaklarını gözden geçirerek doğru bir tercihte bulunabilirsiniz.

TERAZİ

Sevgili Teraziler 4 Kasım saat 08:23 Boğa burcunda oluşacak Dolunay, finansal veya özel ilişkimizdeki paylaşımlar, miras, nafaka, krediler ve borçlar konusunda zorlanmanın işaretçisidir. İnsan bir şekilde bunları aşabilecek ve düzenleyebilecek kararlar almak ister. Kişisel olarak ilişkilerine, dış dünyaya, fiziki görünümüne, güzelliğine önem vererek, güçlü bir ilişki ile yeniden kendine gelebilir.  Benim öncelikle tavsiyem, sizin bir ilişkide, bir ortaklıkta neleri merkez aldığınızdır. Sadece güvenceye, cinselliğe veya rahat bir yaşama endeksli seçimler yapıyorsanız, bunlar olmadığında kendinizi nasıl hissedeceksiniz. Siz güven duygunuzu önce kendinizde oluşturmalısınız.

Bu Dolunayda temeli güçlü bir ilişkiyi, her açıdan gözden geçirip, kendi içinde dengeleri yerli yerine oturtmuş Teraziler, yeni bir ilişkiye adım atarlar. Sorunlu ilişkiler ise biter. Burada önemli olan, beraberliklere farklı bir açıdan bakmak ve hataları tekrarlamamaktır. Dolunayın yöneticisi Venüs, burcunuzda ilerliyor. Mars da aynı şekilde. Bundan sonrasında doğru bir ilişki tercihinde bulunmak için, geçmişte yaşanmış problemli ve çabucak kopan, sadece kendinden yana düşünen kişileri değil, ortaklaşa yaşamı sürdürebilecek kişiye yönelmelisiniz. Kendine güvenmeyen, yetersiz bulan Teraziler varsa, lütfen toparlanınız. Siz değerlisiniz, özelsiniz. Bunun bilincinde olunuz. Sizi gerçekten mutlu edebilecek biri karşınıza çıkabilir. Kendinizi kısıtlamayınız.

AKREP

Sevgili Akrepler 4 Kasım saat 08:23 Boğa burcunda oluşacak Dolunay, ilişkimizi veya genel olarak ilişki kriterlerimizi maddi-manevi güvence yönünde sorgulamamıza neden oluyor. Bir yandan kendi içimize dönüyoruz mantıklı şekilde gözden geçirip duruma bakıyoruz. Diğer yandan bağımlıyız, vazgeçemiyoruz. İlki yanlış, ikincisi doğrudur. Burada önemli olan, sağlıklı bir ilişki için öncelikle kendimize bir bakmaktır. Çok mu taviz veriyoruz, fazla mı irdeliyoruz, başarısız olduğumuzu düşünüp dünyadan elimizi eteğimizi mi çekiyoruz. Eğer böyle bir ruh hali içindeysek, fiziksel ve ruhsal anlamda destek almamız gerekiyor demektir. Bir kısım Akrepler ise, sırf yalnız kalmamak veya maddi güvencesi var diye, gizli-saklı bir ilişki yaşıyor, ancak bundan memnun olmuyorlarsa bu da yanlış olacaktır.

Dolunayın yöneticisi Venüs Terazi burcunda ilerliyor. Biz nelere değer veriyoruz, neler bizi yoruyor, kendimizle baş başa kaldığımızda yalnızlık mı hissediyoruz, yoksa verimli ve sağlıklı bir iç dünyamız mı var. Bunlara dürüstçe yanıt vermemiz lazım. Aynı durum sağlığımız, çalışma hayatımız, günlük yaşantımızla ilgili meseleler için de geçerlidir. Tekrarlanan hastalıklar, iş hayatında verimsizlik, aşırı iştah, tutarsızlık, iş değiştirmeler, yanlış diyetler, çarpıntı gibi problemlerin mutlaka doktora gösterilmesi gerekir. Böylece problemin ana kaynağına inilir ve bundan sonra tutarlı bir ilişki tercihinde bulunulur. İş ortamınızda bir değişiklik yaşanabilir.

YAY

Sevgili Yaylar 4 Kasım saat 08:23 Boğa burcunda oluşacak Dolunay, çalışma hayatımız veya günlük yaşantımızdaki rutinlik, beden ve ruh sağlığımız üzerinde ters etki yaratabilir. Hadi şunu da yapayım, bunda başarılı olayım, şu işi bitireyim, bu parayı kazanayım derken ne kadar yorulduğumuzu fark etmeyiz bile. Oysaki bu Dolunayda, bunu böyle sürdürmek bizi hasta edebilir. Biraz dışarıya çıkmak, insanlarla olmak, sosyal ilişkilere ağırlık vermek zamanıdır. Dolunayın yöneticisi Venüs-Terazi burcunda ilerliyor. Bize yeni arkadaşlar, yeni fırsatlar, yeni teklifler için bir yol ve ışık sunuyor. Biz bu Dolunayda kendimizi gözden geçirelim. Nelere ihtiyacımız olduğunu, değerlerimizi, arzularımızı tespit edelim.  Çok yoğun çalışıyorsak, dinlenme molaları verelim.

Eğer kendimize güvenmiyor,  yenilikten çekiniyor, kaybetmekten korkuyorsak ve bu durumdan bu sizin kendinize yaptığınız yanlıştır. Kimseyi suçlamayınız. Eğer dağınık, plansız çalışıyorsanız, bir türlü işiniz bitmiyorsa, o zaman çalışma saatlerinizi, düzeninizi değiştirin, verimli hale getirin. Yetenekli olduğunuz konularda grup, ekip çalışmaları, sosyal medya paylaşımları size farklı kapılar açabilir. Sizi sıkıştıran, zorlayan ne varsa şimdi onu değişik bir açıdan ele almak gerekiyor.  Çalışma şeklinizi, iş ortamınızı, aşkı, çocukları, sosyal yaşamı tümüyle restore ederek, kendinizi tazeleyerek, canlandırabilirsiniz.

OĞLAK

Sevgili Oğlaklar 4 Kasım saat 08:23 Boğa burcunda oluşacak Dolunay, aşk hayatımızda, çocuklarımızla ilgili konularda ve genel olarak keyiflendirici her şeyde, merkez aldığımız olgu maddi-manevi güvence oluyor. Böyle olunca aşk kritik ediliyor, çocuklar sürekli önemseniyor, ne keyif kalıyor ne istek. Sürekli sorumluluk alındığı için, insanın nefes alacağı bir yer kalmıyor. Böyle bir durumda kendinizi nasıl hissedebilirsiniz ki? Çok iyi diyemeyiz. Şimdi bu Dolunayda şöyle bir kendimize gelmemizde yarar var. Yoksa iş-ev arasındaki dengeyi de sarsarız. Bir şeyler sağlam olsun, güvenli olsun tamam da. Olmuyorsa hayatın sonu mu? Böyle bir bakış açısıyla hangi alanda başarılı oluruz ki. Biraz şans vermek, biraz insanlara yaklaşmak, dışarıdan soyutlanmamak, fırsatlara açık olmak lazım.

Bu Dolunayın yöneticisi Venüs-Terazi burcunda ilerliyor. İşimizde başkalarıyla ilişkilerimizi güçlü tutmak, güzel diyaloglar kurmak faydalıdır. Eğer bir sorunumuz varsa,  sırf kaybetmeyeyim diye, aynı sıkıntıları yaşamak yanlıştır. Bu sizin içerdeki huzurunuzu bozar. O zaman ailenizden koparsınız. Sağlıklı, verimli şekilde hayatınızı düzenleyiniz. Farklı bir pencereden hayata bakınız. Karşınıza güzel olanaklar çıkabilir. Bunlara kayıtsız kalmayınız. Geçmişte bir şeyler yanlış gitti diye, yine böyle olacak değil. Şans vermek lazım hayata. Yaşam tek bir çizgi değil, arada dalgalanır, kimi zaman düzleşir. Bunlar doğaldır. Bu kadar gerilmeyin. Bu denli köşelemeyin. Aile yaşamınız, iş hayatınız, evinizle ilgili konularda yenilikler gündeme gelebilir. Bunları illaki olumsuz değil, bir yeni sayfa açılıyor gibi yorumlayın.

KOVA

Sevgili Kovalar 4 Kasım saat 08:23 Boğa burcunda oluşacak Dolunay, ailevi yaşam, yuvamız, geleceğimiz, büyüklerimiz, çocuklarımızla ilgili konuları vurguluyor. Güvence, sorumluluk, geçmişte yaşananlar ve bugünkü duruma bakıyoruz. Ev-iş hayatı, aile-sorumluluklar derken, insan farklı bir şeyler yapmak istiyor.  Dış dünya ile temas etmek, yeni yerler, yeniliklerde bulunmak gayet olumludur. Yeni biriyle tanışabiliriz. Bu ilişki bize iyi gelebilir. Ayrıca iş veya eğitim için kısa bir süreliğine bir yere gidebiliriz Oradaki şartlara bakarız. Başkalarıyla kurulan diyaloglar, yazışma, haberleşme, bilgi paylaşımı bize yeni kapılar açabilir. Dünyaya bir bakmak gerekiyor. Bir kısım Kovalar, yeni bir yere yerleşebilir, çevre değişiminde bulunabilir, ilgilendiği alanda dünyaya açılabilir. Bir grup, ekip veya takım içinde tecrübe edinebilir.

Burada önemli olan sizin alıştığınız çevreden biraz uzaklaşarak, yeni bir pencereden hayata bakmaya açık olmanızdır. Hem kendi kimliğinize sahip çıkarak hem başkalarının farklı yönlerini keşfederek, ufkunuzu genişletebilirsiniz. Bu Dolunayın yöneticisi Venüs-Terazi burcunda ilerliyor. Siz sadece kendi fikirlerinizi değil, diğer insanların da görüşlerini ortak bir potada buluşturmaya açık olursanız insanlar sizin özel biri olduğunuzu fark edeceklerdir. Bu fark ediş sayesinde işinizi geliştirebilir, yenilikler katabilir, kendinizi mutlu ve doyumlu hissedebilirsiniz. Bir şeylere takılıp kalmak yerine değişime açık olunuz. Bu bakış açısıyla hareket ettiğinizde ev-iş arasındaki dengeyi sağlam şekilde kurabilir, önceden sorun ettiğiniz şeylere şimdi farklı gözle bakabilirsiniz.

BALIK

Sevgili Balıklar, 4 Kasım saat 08:23 Boğa burcunda oluşacak Dolunay, iş, eğitim, çevre, yakınlarımızla ilgili konular gündem maddemizde yer alıyor. Biz güven arzuluyoruz. Kazanmak, başarılı olmak ve maddi sıkıntılarımızın üstesinden gelecek yenilikler yapmaktan yanayız. Mevcut kazancımız borçlara, yakınlarımıza veya bir yerlere gidiyor. Durum böyle olunca eldekiyle geçinmek, ayakta durmak kolay değil. Bir kısım Balıklar kardeşiyle miras konusunda sıkıntı yaşıyor veya kardeşiniz sizi maddi yönde zorluyor. Kredi borçları, eşinizin maddi gücü veya eşinizin ailesine, kardeşlerine düşkünlüğü doğal olarak sorun çıkartıyor. Bütün bunları çözümlemek pek kolay değilse de, aslında bu yaşananlar bir uyarıdır. Böylece insan, parasına sahip çıkmayı, kendi kazanmayı, kazandığını gereksiz harcamamayı, birilerine bu kadar iyi niyetli olmamayı, hukuk çerçevesinde hakların bölüşülmesi gerektiğini öğreniyoruz.

Bu uyarılar sizi üzmesin, yormasın, bilakis güçlendirsin. Hani bir söz vardır. Kötü komşu insanı mal sahibi yapar diye. Aynen öyle. Şimdi siz öğrendiğiniz bu dersle para kazanmak için var gücünüzle çalışacak, hesabınızı bileceksiniz. Bu Dolunayın yöneticisi Venüs-Terazi burcunda ilerliyor. İnancımız, dünyaya bakış açımızda insanlarla ilişkimiz, görüş alışverişi etkili olacak. Bir bakacağız etrafımıza. Kimlerle ne gibi bağımız var.  Ne getirir, ne kazandırır diye düşünmemiz doğaldır. Ancak, sadece bunun üzerine kurulmuş ilişkilere karşı dikkatli olalım. Çünkü canım dediğimiz kişi bizi zor durumda bırakabilir. Aynı şekilde biz, borç-alacak nedeniyle birileriyle yolları ayırabiliriz. Ben haklıyım, onlar haksız diye düşünmeyelim. Bundan sonra dostumuzu, düşmanımızı bilelim. Paramıza sahip çıkalım.


İzmit Belediyesi’nin yeni kadrosu hazır

Büyükakın: Daha güzel bir Kocaeli için yeniden yola çıktık

Milli okçular Avrupa rekoru kırdı

Nihal Candan'a tahliye kararı

Bakan Mehmet Şimşek'in gözü makam araçlarında

PFDK’dan, Ümraniyespor ve Kocaelispor’a ceza

İsrail saldırısında öldürülen annesinin rahminden kurtarılan bebek hayatını kaybetti

Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor

Ticaret Bakanlığı IBAN kiralama ilanlarına karşı vatandaşları uyardı

Öğretmene yumruk atan veli tutuklandı

Yeni müfredat taslağı kamuoyunun görüşüne açıldı

İşte Hat 161'in yeni güzergahı! Hat 41 ile çalışacak...

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Gaziantep deplasmanında

Gölcük’teki atıl iş merkezi eğitim yuvası oldu

Bıyık, Gebze Belediyeler Birliği Başkanı oldu

Başkan Ömeroğlu’ndan muhtarlara: "Telefonlarınız 24 saat açık olsun"

Gebze’nin yeni merkezi hasta kabulüne başladı

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek

"Hayatın İçindeyim" zirveye çıkardı

2 kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla yargılanıyor

Derince yaza hazırlanıyor

Gündem olan görüntülerin sahibinden açıklama

Takla atan otomobilden burunları bile kanamadan çıktılar

Kar maskesi takıp 19 yaşındaki genci öldüren 2 şahıs tutuklandı

Komşusunu öldüren sanığa müebbet hapis talebi

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Nihal Candan'a tahliye kararı

Bakan Mehmet Şimşek'in gözü makam araçlarında

İsrail saldırısında öldürülen annesinin rahminden kurtarılan bebek hayatını kaybetti

Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor

Ticaret Bakanlığı IBAN kiralama ilanlarına karşı vatandaşları uyardı

Öğretmene yumruk atan veli tutuklandı

Yeni müfredat taslağı kamuoyunun görüşüne açıldı

Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Milli okçular Avrupa rekoru kırdı

PFDK’dan, Ümraniyespor ve Kocaelispor’a ceza

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Gaziantep deplasmanında

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR