• BIST 100

    9889,04%1,77
  • DOLAR

    32,57% 0,27
  • EURO

    34,99% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2459,92% 0,99
  • Ç. ALTIN

    4013,30% 0,54

“28 Şubatçılara hakkımızı helal etmiyoruz”!

Gazeteci Erhan Durak tarafından yazılan 28 Şubat kitabının bugün tanıtımı yapıldı

GÜNDEM 6.11.2013 14:24:00 0
“28 Şubatçılara hakkımızı helal etmiyoruz”!

Toplantıya katılanlar, “28 Şubatçılara hakkımızı helal etmiyoruz” dediler ve merhum Ahmet Penbegüllü’nin 28 Şubat şehidi olduğuna dikkat çektiler.

 

Toplantıya, Gebze eski belediye başkanı merhum Ahmet Penbegüllü’nün kardeşi Mehmet Penbegüllü ile Ahmet Penbegüllü’nün eşi Yurdagül Penbegüllü, dönemin mağdurları Arif Alpaydın, Abdullah Yağcı, Halim Yazıcı ve Engin Kaya, Hakan Atik ve çok sayıda bölge basını katıldı. Kitapla ilgili bilgi vere Gazeteci Erhan Durak, kitabın hazırlanma sürecinin 9 ay gibi bir zaman aldığına dikkat çekerek, 28 Şubat sürecinin eksik devam ettiğine değindi. Olayın sadece askeri ayağının sorgulandığını belirten Durak, medya, finans, siyaset ve iş dünyası ayağının da sorgulanması gerektiğini belirtti. Durak, amacının karanlık bir döneme ışık tutmak olduğunu vurguladı.

 

"Abim görev şehididir"

 

Gebze eski belediye başkanı Ahmet Penbegüllü’nün kardeşi Mehmet Penbegüllü, de; abisi Ahmet Penbegüllü'nün görev şehidi olduğuna inandığını söyleyerek, "Gözaltına alındıktan sonra bir sanayici olarak biz de çok büyük sıkıntılar yaşadık. O gözaltına alındıktan sonra işyerine sürekli subaylar gelerek baskı altına alındık, o dönem çok kötü geçti ve ekmeğe muhtaç olduğumuz bir dönemdi. Acısı her zaman içimizi yakıyor, ben hakkımı helal etmiyorum. Allah da öbür dünyada hesabını sorsun" dedi. Penbegüllü’nün aynı zamanda sabırlı, hayırsever ve sürekli fakirlere yardım eden, el açan bir insan olduğunu da ifade eden Mehmet Penbegüllü, "Kendisini bugün herkesin memnuniyetle yaad etmesi bizi son derece mutlu ediyor.

 

Her ismi anıldığında duygulanıyorum, belediye başkanlığı döneminde ben 10 kez belediyeye gitmemişimdir, o da sadece üç kez benim işyerime gelmiştir. Biz siyaseti birileri gibi asla geçim kapısı olarak görmedik. Gebze’ye çok zor dönemde böyle güzel hizmetler yapan insanlara bu şekilde muamele görmemeliydi" ifadesini kullandı.Türkiye’nin çok iyi günlere geldiğini de söyleyen Mehmet Penbegüllü, "Bugünleri heba etmemek ve kıymetini çok iyi bilmek gerekir. Bizim davamız hak ve hakkımızı helal etmiyoruz, öbür dünyada da bunun mutlaka hesabının sorulacağına inanıyoruz" dedi.

 

"Cezaevi görüntüsünü unutamıyorum"

 

Merhem Ahmet Penbegüllü’nün eşi Yurdagül Penbegüllü de kitap için Gazeteci Erhan Durak’a teşekkür etti. Eşi Ahmet Penbegülül’nün fakirlere ve yoksullara karşı ayrı bir bakış açısının olduğunu söyleyen Yurdagül Penbegüllü, "Aybaşında maaşını alınca gider biraz para alırdım ki ayın sonunu getirelim,  yoksa cebinde ne varsa fakire fukaraya dağıtırdı, ayrıca cezaevine girerken çok dolgun ve etli idi, çıkarkenki durumu ise Afrika’daki insanlar gibi olmuştu, bu durumu hiç unutamıyorum" dedi. Yurdagül Penbegüllü, Gebze eski belediye başkanı İbrahim Pehlivan’ın korktuğu için merhum Penbegüllü ve arkadaşlarını ziyaret edemediğini söyledi ve daha sonra buna rağmen Gebze Belediye Başkanı olduğunu vurguladı.

 

"Yerelde alet olanlara üzülüyorum"

 

Gazeteci İsmail Kahraman da 28 Şubat’ın ABD’nin desteği ile İsrail’in planladığını söyledi. Buna bir İsrail gezisinde şahit olduğunu söyleyen Kahraman, "Yaşlı yaşlı birçok insanın Erbakan göreve gelirse onu alaşağı edeceklerini söylemelerine çok şaşırmıştım" dedi. 28 Şubat’ta bir kısım askerin suçlu olduğunu söyleyen Kahraman, "Sadece asker suçlu değildi, yerelde de basının içerisinde bu işlere birilerinin alet olması beni son derece üzmüştür. Penbegüllü ve arkadaşlarına atılan iftiralar yüzünden haksız yere cezaevinde yattılar. Penbegüllü’yü cezaevi ziyaretimde benimle özel görüşmek istediğini söyledi ve kendisini en fazla rahatsız eden konunun camiaya ihanet edenler olduğunu söyledi" diye konuştu.

 

“28 Şubat’ın Gebze’de beş ayağı vardı!”

 

Dönemin Gebze belediye başkan yardımcısı Arif Alpaydın ise olayın medya, siyaset, iş, dünyası ve üniversite ayağı olduğunu ifade etti. Gebze Ticaret Odası'nın o dönem işin içinde olduğunu söyleyen Alpaydın, dönemin başkanı İbrahim Başaran’ın da yazılı ifadeleri olduğunu söyledi. 1993 yılında yapılan programdan 1994 yılında göreve gelen belediyenin sorumlu tutulduğunu da söyleyen Arif Alpaydın, "Gebze’den Uğur Dündar ve Tuncay Özkan gibi gazetecilere sürekli haber servisleri ve ispiyonlamalar yapıldı. Bugün, o ispiyoncuların da sanık sandalyesine oturması gerekir" dedi. Penbegüllü döneminde Gebze’de birlikte çok büyük hizmetlere imza attıklarını da ifade eden Arif Alpaydın, "Mayınları hep biz temizledik" dedi. Alpaydın, Penbegüllü’nün sürekli olarak kendilerine; 'Küpünü dolduranlara dikkat edin' diyerek uyarıda bulunduğunu da vurguladı.

 

"28 Şubat fırsat bulsa devam eder"

 

Dönemin mağdur gazetecilerinden Engin Kaya da 28 Şubat sürecinin bitmediğini ve fırsat bulması durumunda devam edeceğini ifade etti. Eski başbakanlardan merhum Adnan Menderes’in iktidarının 10. yılında idam edildiğini de hatırlatan Engin Kaya, kendisinin de hukuksuz yere tutuklanmak istediğini hatırlattı. Kanunları da çok iyi bildiğini söyleyen Kaya, "Dönemin savcısı Suna Baran beni tutuklamak istedi ve ben de bu suçlamalarla tutuklama yapamayacağını söyledim. Daha sonra çekmecesinden dönemin Genelkurmay ikinci başkanı Çevik Bir’in tutuklanmam yönündeki imzalı yazısını bana göstererek beni tutuklattı. BÇG adına her bölgede ekipler kurulmuş Ankara’ya ispiyonlama yapılıyordu" dedi.

 

"O operasyon Penbegüllü için yapıldı"

 

Dönemin en önemli mağdurlarından Abdullah Yağcı da operasyonun bizzat eski belediye Başkanı Ahmet Penbegüllü için yapıldığını söyledi. Mahkemede herkese Penbegüllü için aleyhte ifade verilmesi için basık yapıldığını da söyleyen Yağcı, "Organize şubede sorgulanırken bunu açıkça bize söylediler, Penbegüllü için aleyhte ifade versek bizi de bırakacaklardı. Bu süreçlerden ders almamız gerekiyor. Gazeteci Erhan Durak'a kitap için teşekkür ediyorum" dedi.

 

"Mağdur benim, ortağımdan özür dilemiş"

 

İşadamı Halim Yazıcı da Penbegüllü’nün dürüst, ahlaklı ve ilkeli biri olduğunu söyledi. Kendisinin belediyeye çok iş yaptığı gerekçesiyle şikayet edildiğini de söyleyen Yazıcı, "Sadece bir deprem afişi yapmıştık ve bugünün parası ile 5 bin TL civarında faturası çıktı. Bizi yazan gazetelerin ise belediyeden 5-10 kat daha fazla faturası çıkınca müfettişler çok şaşırdı. Ayrıca olmayan bir davadan dolayı gözaltına alındık. Gebze’de suçlandığımız program Kudüs gecesiydi ve M. Emin Akın dönemiydi, emniyetten de izin alınmıştı. Dün olduğu gibi bugün de hep mazlumların yanında yer almak için bunu yapmıştık. Daha sonra hakkımızda çeşitli suçlamaların olduğunu gördük.

 

Mağdur benim Cengiz Yücak gidip ortağımdan özür dilemiş. O dönem 36 polisle evim basıldı ve yeni doğan bebeğimin yatağının altları bile arandı. Pinokyo ve serçe kuşu kitaplarına bile el koydular. Çok büyük ciltli kitaplar bizi çarpar diye dokunamadılar. Ne yazık ki gözaltına alınan insanların bir bölümü kendisini kurtarmak için Penbegüllü ve arkadaşları aleyhinde ifade verdiler. Bize de Penbegüllü aleyhine ifade vermemiz durumunda serbest bırakacaklarını söylediler. Rahmetli ve kendi adımıza bunu yapanlara asla hakkımızı helal etmiyoruz" diye konuştu.

 


İzmit Belediyesi’nin yeni kadrosu hazır

Büyükakın: Daha güzel bir Kocaeli için yeniden yola çıktık

Milli okçular Avrupa rekoru kırdı

Nihal Candan'a tahliye kararı

Bakan Mehmet Şimşek'in gözü makam araçlarında

PFDK’dan, Ümraniyespor ve Kocaelispor’a ceza

İsrail saldırısında öldürülen annesinin rahminden kurtarılan bebek hayatını kaybetti

Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor

Ticaret Bakanlığı IBAN kiralama ilanlarına karşı vatandaşları uyardı

Öğretmene yumruk atan veli tutuklandı

Yeni müfredat taslağı kamuoyunun görüşüne açıldı

İşte Hat 161'in yeni güzergahı! Hat 41 ile çalışacak...

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Gaziantep deplasmanında

Gölcük’teki atıl iş merkezi eğitim yuvası oldu

Bıyık, Gebze Belediyeler Birliği Başkanı oldu

Başkan Ömeroğlu’ndan muhtarlara: "Telefonlarınız 24 saat açık olsun"

Gebze’nin yeni merkezi hasta kabulüne başladı

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek

"Hayatın İçindeyim" zirveye çıkardı

2 kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla yargılanıyor

Derince yaza hazırlanıyor

Gündem olan görüntülerin sahibinden açıklama

Takla atan otomobilden burunları bile kanamadan çıktılar

Kar maskesi takıp 19 yaşındaki genci öldüren 2 şahıs tutuklandı

Komşusunu öldüren sanığa müebbet hapis talebi

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Nihal Candan'a tahliye kararı

Bakan Mehmet Şimşek'in gözü makam araçlarında

İsrail saldırısında öldürülen annesinin rahminden kurtarılan bebek hayatını kaybetti

Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor

Ticaret Bakanlığı IBAN kiralama ilanlarına karşı vatandaşları uyardı

Öğretmene yumruk atan veli tutuklandı

Yeni müfredat taslağı kamuoyunun görüşüne açıldı

Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Milli okçular Avrupa rekoru kırdı

PFDK’dan, Ümraniyespor ve Kocaelispor’a ceza

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Gaziantep deplasmanında

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR