• BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,52% 0,02
  • EURO

    34,83% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2429,57% 0,01
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00

2022'nin Online Reklamcılık Rehberi: Bugünlerde hangi stratejiler uygulanmalı?

Online pazarlama, bir ürünün (hizmet, ürün, marka bilinirliği, kişisel marka) internet üzerinden tanıtımıdır. Bu format, en esnek ve çoğu zaman modası geçmiş ve hantal yöntemlere (örneğin, yerli TV reklamcılığı) kıyasla en etkili olanıdır.

BİLİM-TEKNOLOJİ 6.08.2022 18:29:00 0
2022

İnternette tanıtım için çeşitli araçlar ve kanallar vardır. Bunları aşağıda anlatacağız.

Hedeflenmiş reklamcılık

Bu, tıklama başına ödeme veya eylem içeren reklamların başlatılmasıdır (örneğin, bir abonelik veya kişisel yazışmalara geçiş). Bu tür reklamlar, sosyal medyalarda, arama motorlarında ve ayrıca büyük reklam ağlarının parçası olan ortak sitelerde başlatılabilir.

Hedefli reklamcılığın temel avantajı, reklamların herkese değil, yalnızca onlarla ilgilenme olasılığı en yüksek olanlara gösterilmesidir. Örneğin, yeni doğanlar için fotoğraf çekimi hizmetlerini tanıtmanız gerekiyorsa, reklamları yalnızca 20 ila 35 yaş arasındaki kızlar için ayarlayabilirsiniz. Yaş, cinsiyet ve bölgeye (şehir, ülke, dil) ek olarak, genellikle ilgi alanlarını seçebilirsiniz.

Bültenler

Bunlar, promosyon mesajları. E-posta yoluyla, sosyal medyalarda, anlık mesajlaşma programlarında, SMS'lerde ve web sitelerinde açılır bildirimlerde gerçekleştirilirler.

Bu yöntem eski ve en etkili değil, ancak yine de kullanılmaktadır. Reklamları herkese değil, "sıcak" bir kitleye veya daha önce sipariş vermiş ve tekrar istek göndermiş olan bir müşteri listesine gönderirseniz en iyi sonucu gösterecektir.

Influence Pazarlama

Bu, influencerlardan alınmış bir reklam. Potansiyel müşteriler arasında tanınan kişilerden gelen reklamlar en iyi etkiyi verecektir.

Örneğin: Balıkçılık ve avcılık için bir mağazanın reklamını yapmanız gerekiyorsa, bu konularda bir blog yazan (ideal) veya en azından düzenli olarak avlanmaya veya balık tutmaya giden bir blogger aramak en iyisidir.

CPA

Bu promosyon ortakların yardımıyla yapılır. Şirket, kaynağına reklam yerleştirmek için site/blog/forum/mobil uygulama sahibiyle görüşüyor. İlana tıklanırsa kaynağın sahibi ödeme alır. Bu promosyon, geniş bir kitleye yönelik basit ve ucuz ürünler için kullanılır. Satış sayısına göre onlardan kâr elde etmeyi planlıyorlar.

2022'de EBM reklamcılığı 5-10 yıl önce olduğu kadar yaygın olarak kullanılmamaktadır. 2000lilerde de daha büyük bir etki verdi, bu yüzden bugün kullanımı azalıyor. Ancak, bazı ürün kategorileri için EBM hala kullanılmaktadır.

 

İmaj yönetimi

Bu, marka bilinirliği ve olumlu imaj oluşturmayı amaçlayan çok karmaşık ve uzun vadeli bir dizi önlemdir. Hazırlık ve uygulamadaki karmaşıklık, büyük miktarda çalışma ve bunların uygulanmasının uzun süresi nedeniyle imaj yönetimi, yalnızca büyük bir reklam bütçesine sahip olan daha büyük markalar tarafından kullanılabilir.

Genelde iki kanala ayrılır:

  • Olumlu yorumlar yayınlamak.

  • Olumsuz yorumlarla başa çıkmak. Rakipler tarafından ödenen sahte olumsuz yorumları tespit etmekten ve memnun olmayan müşteriler tarafından bırakılan gerçek olumsuz yorumlarla ilgilenmekten ibarettir. İkinci durumda, memnuniyetsizliğin nedenlerini bulmak ve bunları çözmenin yollarını aramak için müşteriyle iletişim kurmanız gerekecektir. Örneğin, karşılığında bonus puan vererek veya ucuz bir hediye göndererek kötü bir yorumu kaldırmayı isteyin.

Her iki alanda da çalışmalar öncelikle sosyal medyalarda yürütülmektedir. Bunlara ek olarak yorumlar siteleri, tematik forumlar ve siteler de yer almaktadır.

Bloglama

Şirketin anlatacak bir şeyi varsa, o da bir reklam aracına dönüştürülebilir. Örneğin:

  • Agresif müşterilerle çalışma deneyimi;

  • Finansal göstergeler (örneğin, bir üretim tesisi inşa etmek için ne kadar para yatırıldı);

  • Yeni çalışanlarla görüşmeler yapmak (örneğin: gereksinimler, bir soru listesi, farklı pozisyonlar için başvuranların sayısı);

  • Maliyet analizi (örneğin, 1 akıllı telefon kılıfı üretmenin maliyeti nedir);

  • Teknik konuların analizi (örneğin: banyo yapımı için neden tam olarak bu tür malzemelerin seçildi, neden analoglardan daha iyi / daha kötü).

Toplanabilecek konuların listesi çok büyük ve şirketin tam olarak ne yaptığına bağlıdır. İlginç konuları, herhangi bir iş alanında mutlaka bulunur.

İçerik pazarlaması

Bu, potansiyel müşterilerin ilgisini çekmek için faydalı içeriğin oluşturulmasıdır. İçeriğin kendisi herhangi bir reklam bilgisi bile taşımayabilir. Kullanıcının geleceği şirketin web sitesinde (sosyal medyadaki sayfa, YouTube kanalı) yayınlanması yeterlidir.

Basit bir örnek: Weber Vetonit şirketi (kuru inşaat karışımları üretir) YouTube'da sıva ve macunların nasıl doğru seçileceği ve kullanılacağı hakkında bir dizi video yayınladı. Onarımı başlatan kişi, ürünü anlamak ve nasıl kullanılacağını öğrenmek için bu tür içerikleri arayacaktır. Ve videoda göze batmadan logoyu gösterecekler ve markanın adını dile getirecekler.

SEO

Bu, arama motorlarının gereksinimleri için sitenin optimizasyonudur. Amaç, arama motoru sonuçlarında üst sıralarda yer almaktır. Ve konum ne kadar yüksek olursa, kullanıcının bir şey aradığında siteye ulaşma şansı o kadar yüksek olur. Tıklamaların çoğu SERP'den ilk 1-2 sayfa tarafından toplanacaktır.

SEO endüstrisi çok geniştir: Sitenin arama motorları tarafından sevilmesi için karmaşık, uzun ve hassas bir çalışma olması gerekir. PS gereksinimleri sıklıkla değişir, bu nedenle sitenin daha fazla bakımının yapılması gerekecektir.

SMM

Bu sosyal medya bir tanıtımıdır. Amaç hem doğrudan satış hem de marka imajı oluşturmak ve sadık bir kitle toplamak olabilir. Genelde SMM stratejileri aynı anda birkaç sosyal medyadaki hesaplar için kullanılır. Ayrıca, her sosyal medyanın kendi stratejisi olabilir.

SMM, en çok yönlü ve sık kullanılan pazarlama yönlerinden biridir. Her tür şirket için uygun olmayan yorumlardan elde edilen diğer online reklam türlerinin aksine, sosyal medya tanıtımı otomobil parçaları mağazasından güzellik salonuna kadar her sektör için etkilidir.

Pazaryeri

Bunlar, genellikle ülke çapında bilinen, büyük bir kitleye ve geniş bir yelpazeye sahip online mağazalardır.

Diğer satıcılar, satış yüzdesi için mallarını orada listeleyebilir. Bu format yalnızca online mağazalar için uygundur, ancak çok güçlü bir şekilde çalışır. Lansmanın ilk gününden itibaren, diğer reklam kanallarına ekstra para harcamadan ilk siparişleri zaten alabilirsiniz. Marketplace hizmetleri faydalıdır çünkü kendi web sitenizi oluşturmadan veya sosyal medyalar kurmadan satış yapmanıza olanak tanır. Bütçe çok sınırlıysa bu yararlı bir yöntemdir.

Online reklamcılık hakkında nerede ve nasıl eğitim alınır?

Her şirket farklı İnternet reklamcılığı yöntemleri kullandığından, pazarın yukarıdaki kanalların hepsinde çok sayıda çalışana ihtiyacı vardır. Talep gören bir meslek öğrenmek isteyenler Laba Türkiye'de reklamcılık kursu alabilirler. Burada farklı online pazarlama türleri hakkında modern materyaller toplanmıştır. En önemlisi, tüm dersler geçen yıl değil, yalnızca bugün işte kullanılan bilgileri içerir.

 

Sağlıklı Bir Gelecek İçin: Nifty Testi

Felsefenin dili mi olurmuş? Evet! Filolog Samet TUNCAY sizlere dil felsefesinin temellerini açıklayacak! Hazırsanız başlayalım!

İzmit Belediye Başkanı Cemre Şeşen ilk talimatını verdi!

Çayırova’da 23 Nisan coşkusu

Başkan Ömeroğlu, Koltuğu Minik Öğrenciye Devretti

Güven Çilingir Evi: İstanbul'un Farklı Semtlerinde Hızlı ve Güvenilir Çözümler

Epin Digital: Pubg Mobile UC ve Valorant VP Satın Alma Rehberi

Çengelköy’de Kapıda Kalma Problemlerine Son

Ankara’da Vajinismus Tedavisi Hizmetinden Faydalanabilirsiniz

BURSA NAKLİYAT HİZMETLERİ – 0551 635 62 53

Sokak Kültürünün İncisi Hype Merch Güvenilir mi?

Karavan Ev İle Yaşam Alanınızı Her Yere Taşıyın

TCG Fırtına Hücumbotu Ziyarete Açık Olacak

GTÜ Rektörü Makamını Çocuklara Devretti

Başkan Bıyık koltuğunu çocuklara bıraktı

Hürriyet’ten Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a hayırlı olsun ziyareti

23 Nisan coşkusu Ormanya’da başladı

İzmit Belediyesinin, sürdürülebilirlik çalışmaları Avrupa’da ses getirmeye devam ediyor

Çiftçi, koltuğunu minik başkana devretti

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Kocaeli’de hafif ticari araç motosiklete arkadan çarptı: 1 yaralı

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

İzmit Belediyesinin 23 Nisan etkinlikleri doğa yürüyüşü ile başladı

Motosikletli gencin hayatını kaybettiği kaza anı kamerada

Başkan Hürriyet: “SARBAŞ’ı halka hizmet eden bir şirkete dönüştürdük”

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

Olimpik Akademi’nin Yenilikçi Yaklaşımı İle Kaliteli Jimnastik Malzemeleri

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR