• BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,54% 0,30
  • EURO

    34,71% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2491,33% 0,29
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

2013 Kocaeli’nin spor yılı oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin spor ve sporcuya yönelik gerçekleştirdiği proje ve hizmetler, 2013’ü Kocaeli için spor yılı haline getirdi

SPOR 1.01.2014 14:14:00 0
2013 Kocaeli’nin spor yılı oldu

Büyükşehir bu yıl sporun alt yapısı olan tesisleşmeye büyük önem verdi. Yapılan çalışmalarla Kocaeli spor tesisleşmesinde altın yılını yaşadı. Seneyi 44. Tesisi ile taçlandıran Büyükşehir Belediyesi, Spor Okulları ve spor organizasyonları ile de yıl boyunca kendinden söz ettirdi. 

 

Sporun alt yapısına önemli hizmet

 

Büyükşehir Belediyesi 2004 yılından bu yana sürdürdüğü sporun alt yapısına yönelik tesisleşme çalışmalarını bu yıl katlayarak ilerletti. Bu tesislerden biri Kartepe Uzunçiftlik’e kazandırıldı. Yapımı tamamlanan spor kompleksi halkın hizmetine sunuldu. Kartepe’nin Şirinsulhiye Köyü’nde yapımına başlanan dev spor kompleksi ise köyleri kentten farksız yapma hedefini on ikiden vurdu. 

 

Geleceğin altın kulaçlarına armağan

 

Tesisleşmede önemli etaplardan birini de hiç kuşkusuz yüzme branşı oluşturdu. Yüzme branşına ciddi önem veren Büyükşehir Belediyesi söz konusu alana yönelik tesis hizmetinde de sınır tanımadı. Büyükşehir; Gebze’de Olimpik, Körfez’de ise Yarı Olimpik Yüzme Havuzları’nın temellerini attı. Bu yıl tamamlanması hedeflenen tesisler, Türkiye’ye gurur yaşatması beklenilen geleceğin altın kulaçlarına armağan edilecek. 

 

Cimnastik salonu Türkiye’ye örnek

 

Büyükşehir, Sanayi Mahallesi Spor Tesisleri’nde bulunan atıl durumdaki alanı cimnastik sporunun hizmetine sundu. Bin 200 metre kapalı alan, adeta yeniden inşa edilerek geleceğin şampiyonlarına önemli bir tesis olarak kazandırıldı. 

 

44. Tesis vezirçiftliği’ne

 

44. Spor tesisi ise Başiskele Vezirçiftliği’nde yapılmaya başlandı. Bin 550 metrekarelik alana kurulan spor salonu çeşitli dallarda spor yapma imkanı sunacak. Zemin ve bir kattan oluşan spor salonunun birinci katında 3 adet ayrı salon bulunacak. Bu salonlarda farklı spor dallarında antrenman yapılabilecek. Salonlar güreş, judo, tekvando, karate, boks, step, aerobik gibi sporlarının yapılmasına elverişli olacak. Zemin katta ise basketbol ve voleybol müsabakalarının yapılabileceği saha bulunacak. Tesiste ayrıca okçuluk, eskrim, atılcılık, masa tenisi, dart gibi sporların yapımına uygun salonlar yer alacak.

 

Mevcut tesisler dolup taştı

 

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut spor tesisleri de vatandaşların ve spor kulüplerinin ilgisiyle dolup taştı. Engelli sporcular için de her olanağı seferber eden Büyükşehir Belediyesi, Sanayi Mahallesi’nde bulunan Özel Sporcular Spor Salonu’nu çocukların eğitimine açtı.  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Seka arazisi içinde hayata geçirilen Seka Sporcu Eğitim Merkezi de “Sporcu Fabrikası” unvanına yakışır şekilde hizmet verdi. Orduevi Karşısı, Batı Terminali Yanı’ndaki adresinde hizmet veren tesiste; Judo, Taekwando, Karate, Güreş, Boks, Cimnastik, Jeet Kunedo, Masa Tenisi sporları yapılabiliyor. Büyükşehir’in, aynı zamanda uluslar arası müsabakalara ev sahipliği yapan Olimpik Buz Salonu da yıl boyunca Kocaelililere hizmet verdi. Bunların yanı sıra Kocaeli’nin dört bir yanındaki spor tesisleri de spor ve sporcunun hizmetinde oldu.

 

Türkiye’ye örnek spor okulları

 

Büyükşehir Belediyesi’nin, sporu tabana yaymak amacıyla 2012 yılında başlattığı Spor Okulları Projesi bu yıl adeta nakış gibi işlendi. 8-9 yaş grubundaki çocuklar, örgün eğitim sezonu boyunca, 12 ilçede ve 53 spor tesisinde uzman eğitmenler gözetiminde ücretsiz spor eğitimi aldı. Akademik bir yaklaşımla verilen spor eğitimleri, geleceğin olimpiyat şampiyonlarına zemin hazırlarken, sporun bir hayat biçimi olarak algılanmasını da sağlıyor. Spor okulları birinci yılını Mayıs ayının sonunda düzenlenen muhteşem bir festivalle kutladı. Sekapark alanını dolduran 5 bin Spor Okulu öğrencisi gün boyu eğlencenin ve spor yapmanın keyfini yaşadı. Festivalin en renkli görüntüsü ise Uçurtma Tepesi’nden alındı.  Sporun barış çemberi altında toplanan 5 bin çocuk Uçurtma Tepesi’nden tüm dünyaya sevgi ve barış mesajları gönderdi.

 

Dev organizasyonlar yapıldı

 

Spor alanındaki diğer organizasyon hizmetleri ise yıla damgasını vurdu. Ata sporu güreşten yüzmeye, Cumhuriyet Koşusu’ndan amatöre malzeme yardımına kadar birçok alanda organizasyon gerçekleştirildi.

 

Altın kemer yağlı güreşleri’nin 5. Yapıldı

 

Bunlardan birini büyük ilgi gören ata sporu yağlı güreşler oluşturdu. Güreşler bu yıl da tüm görkemiyle Seka Park alanında gerçekleştirildi. Bu sene beşincisi düzenlenen ve 40’ı başpehlivan, toplam 665 pehlivanın kol bağladığı Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşlerini Ahmet Kavakçı kazandı. 

 

Spor şenlikleri 

 

Yıl boyunca spor şenlikleri devam etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Daire Başkanlıkları ve İştiraklerindeki personeli kaynaştırmak amacıyla her yıl yapılan Birimler Arası Spor Şenliği’nin bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirildi. Basketbol, Voleybol, Masa Tenisi ve Futbol olmak üzere, dört ayrı branşta yapılan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Şenliğinde; Futbolda Zabıta, Basketbol’da İzaydaş, Voleybol’da İmar Şehircilik ve Masa Tenisi Liginde ise Salih Salman (İSU) şampiyon oldu. 

 

Lig şöleni

 

Büyükşehir Mart ayında, atletizm, masa tenisi ve satranç branşlarında ayrı ayrı ve geniş kapsamlı bir Lig Şöleni başlattı. Lig maratonuna ilkokul ve orta okul öğrencileri takımlar halinde katıldı.12 ilçeyi kapsayan şölen, 86 okul ve 600 öğrenci ile Gebze’den start alıp İzmit’te sonlandı. Okullarının başarısı için zorlu bir mücadeleye giren çocuklar, sporun keyifli yanını gözler önüne serdi. Liglerde şampiyon olanlar kupa, madalya ve sürpriz hediyelerini Mayıs ayında gerçekleştirilen Şampiyonlar Gecesi’ndeki törende aldı. 

 

36 bin 500 adet satranç takımı 

 

2013 yılı her açıdan Kocaeli’ne spor zenginliği yaşattı. Büyükşehir Belediyesi takvimler 17 Nisan 2013’ü gösterdiği gün muhteşem bir spor hizmetine imza attı. Kocaeli genelinde eğitim gören birinci sınıf öğrencilerine düzenlenen törenle 36 bin 500 adet satranç takımı hediye edildi. Doğru Hamle’de Buluşalım adını taşıyan proje bu yıl da devam ettirilecek. Bu yıl birinci sınıfta eğitim gören çocuklara 8 Ocak Çarşamba günü düzenlenecek törenle 28. 500 adet satranç takımı daha verilecek. Büyükşehir böylece iki yıl içinde 65 bin adet satranç takımı vermiş olacak. 

 

Yaz spor okulları çocukların neşesi oldu

 

Yine geleneksel olarak açılan yaz spor okulları bu yaz sezonunda da faaliyetteydi. Temmuz ve ağustos aylarında gerçekleştirilen eğlenceli aktiviteler 17 ayrı branşta hizmet verdi. Çocuklar yaz sıcaklarında özellikle yüzme havuzlarında serinleyip enerjilerini atarken, yeni arkadaşlıklar kurdu. Ücretsiz yaz spor okulları; Büyükşehir Belediyesi’ne ait spor tesislerinde, uzman eğitmenler gözetiminde verilirken çocukların tatil dönemini verimli şekilde geçirmesine imkân sağladı.  

 

Mavi bayraklı sularda kulaç attık

 

Bir diğer ilgi çeken organizasyon ise kentin mavi bayraklı plajlarında yapılan açık su yüzme yarışları oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 18, 23 ve 25 Ağustos tarihlerinde Açıksu Yüzme Şampiyonası düzenledi. Yarışlara; il içi ve dışının yanı sıra her yaş grubundaki yüzücüler katıldı. Kandıra ve Karamürsel ile Darıca plajlarında yapılan yarışmalarda dereceye girenlere, derecesine göre madalya ve nakdi ödülle destek verildi. 

 

Cumhuriyet için koştuk

 

Cumhuriyetin 90. Yılı kutlamaları çerçevesinde “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Koşusu” düzenlendi. Halk koşusu ve 10 km. koşusu olarak iki etaplı gerçekleşen ve toplam 2 bin 823 yarışmacının katıldığı koşu, Cumhuriyetin 90. Yıl coşkusuna anlam kattı. Koşularda; Kocaeli’nin yanı sıra Fas, Tunus ve Etopya ile çevre illerden çok sayıda atlet yer aldı. Uluslar arası boyuttaki yarışta Kocaeli halkı, Türk Milli atletler ve yabancı atletlerle buluşma imkanı yakaladı. 

 

Amatörün makus talihi değişti

 

Sporun şah damarı olan amatör spor kulüpleri bu yıl da Büyükşehir’i yanlarında gördü. 9 yılda 10 milyon TL’lik destek alan amatör spor kulüpleri, bu tutarla Türkiye’de, bir yerel yönetimden en fazla destek alan amatör kulüpler olarak kayıtlara geçti. Kulüpler için Aralık ayında yapılan malzeme dağıtım törenine katılan ünlü spor adamı Ahmet Çakar yapılan yardım karşısında duygularını, “Şaşkınlık içindeyim. Kendimi bir Avrupa kentinde sandım. Spora ve amatöre bu denli destek verilmesi spora yapılmış en büyük hizmet” sözleriyle dile getirdi. 

 

 Amatörün evi var

 

Malzeme yardımlarının yanı sıra Gebze’de açılan Amatör Spor Evi amatöre çifte bayram yaşattı. Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de, amatörün makus talihi olarak bilinen çamurlu, soğuk ve sağlıksız ortamlarda müsabakalara çıkma şansızlığına Amatör Evi ile son verdi. Gebze Metin Oktay Spor Tesisi’nin yanında inşa edilen yeni tesis, donanımı ve modern yapısıyla göz kamaştırıyor. Taban birliklerine ve bölgedeki amatör spor kulüplerine tahsis edilen bölümler amatörün ikinci adresi oldu.

 


Geleceğe Yatırımın Adresi Rusya'da Eğitim

Çamaşır Makinesi Kazan Bilyası (Rulman) Nasıl Değiştirilir?

Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Darıca’da yüzler gülüyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Hastane randevularına yeni düzenleme

Kaymakam Kara, Darıcalıyı Dinlemeye Devam Ediyor

İzmit Rotary Kulübü 54. yılını kutladı

Dünyanın dört bir tarafından hastalar Kocaeli Üniversitesi’ne tedavi olmak için geliyorlar

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Günü çift idmanla geçirdik

Önümüzdeki 3 gün yağış var!

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

KOÜ Mühendislik Fakültesi'nde görev değişikliği

Kocaeli’de 156 okul müdürü değişti

KYK izinlerine yeni düzenleme

Kocaeli'de otobüslere yüzde 75 zam talebi!

İzmit Körfezi’nde araştırmalar sürüyor

İzmit Tren Garı’na ulaşımda asansör kolaylığı

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

Bayramda 11,2 milyon araç otoyolları kullandı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Günü çift idmanla geçirdik

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

Tarihte bugün Kocaelispor: Trabzonspor'u mağlup ederek Türkiye Kupası Şampiyonluğu kazandı

Körfezli yüzücülerin hedefi Türkiye Şampiyonası

Süper Lig'in eski yıldızı hayatını kaybetti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR