• BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,54% 0,01
  • EURO

    34,81% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2429,62% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61

Yıldırım’dan "Hakkari’deki Terör Saldırısına" İlişkin Açıklama

Başbakan Yıldırım, Hakkari'deki hain saldırıyla ilgili, "Ne yapmaya çalışırsa çalışanlar şunu bilmelidirler ki Türkiye'nin düşmanı, bu milletin...

POLİTİKA 2.11.2017 14:43:00 0
Yıldırım’dan

Başbakan Yıldırım, Hakkari'deki hain saldırıyla ilgili, "Ne yapmaya çalışırsa çalışanlar şunu bilmelidirler ki Türkiye'nin düşmanı, bu milletin düşmanı, bu ülkenin varlığına, bağımsızlığına kasteden kim olursa olsun 80 milyonun duası ve desteği ile gereken karşılığı görecektir" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen "Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu Tanıtım Toplantısında" konuştu. Hakkari Şemdinli'de şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet dileyen Yıldırım, "Bu sabah erken saatlerde Şemdinli'nin güneyinde yapılan saldırıda 6 askerimiz, 2 güvenlik korucumuz şehit olmuş, 5 terörist olay yerinde etkisiz hale getirilmiştir. Teröristlerle ilgili takip ve etkisiz hale getirme çalışmaları halen devam etmektedir. Ne yapmaya çalışırsa çalışanlar şunu bilmelidirler ki Türkiye'nin düşmanı, bu milletin düşmanı, bu ülkenin varlığına, bağımsızlığına kasteden kim olursa olsun 80 milyonun duası ve desteği ile gereken karşılığı görecektir. Milletimizin bekası, ülkemizin bekası olan terörle mücadelede kararlılığımız artarak devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "yerli marka otomobile" ilişkin yaptığı açıklamalara işaret eden Yıldırım, "Türkiye'nin geleceği için projenin ilk adımını attığımız bugün de başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Bilim Bakanımız ve emeği geçin herkese teşekkür ediyorum. "Yok mu bir babayiğit" çağrısına cevap veren 5 babayiğide de teşekkürlerimi sunuyorum. Anlaşıldığı gibi TOBB koordinasyonunda, 5'li bir konsorsiyum, ortaklı, bu projeyi gerçekleştirmek için bugün buradalar. İmzaları atacaklar. Şimdiden ülkemize, taraflara hayırlı uğrulu olmasını Mevlamdan niyaz ediyorum. Bu önemli projenin otomotiv sektörüne ve iş dünyamıza yeni bir heyecan getireceğinden şüphem yok. Bu proje Türkiye'nin başarılarına yeni bir başarı da ilave edecektir. Ülkemizde 15 yıldır gerçekleştirdiğimiz ekonomik büyümeyi, teknolojik gelişmeyi yaptığımız projelerle taçlandırdık. Türkiye'yi daha da güçlü yapacak bu adımı da bugün atıyoruz. Önümüzdeki yıllar içinde Türkiye'nin yepyeni ufuklara doğru ilerlemekte olduğunu göreceğiz" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'NİN YERLİ VE MİLLİ OTOMOTİV YAPAMAMASI GİBİ BİR ŞEY SÖZ KONUSU OLAMAZ"

"Otomotiv sektörü ve üretim, ihracat gibi temel ekonomik göstergeler bakımından ülkemiz günden güne ilerleme kaydediliyor" diyen Yıldırım, "Otomotiv sektörümüzle ilgili rakamlar baktığımızda görüyoruz. İhracatımız içinde otomotivin sanayi payı, 10 yıl içinde ihracatımız içinde otomotiv sanayi payı yüzde 17 seviyeye ulaştı, ihracat kalemlerimiz içinde bir numara. Dün ihracat rakamları açıklandı. Gayet sevindirici bir durumdur. Hal böyleyken Türkiye otomotivde bu kadar yetkin hale gelmişken, ihracatta bir numara olmuşken, Türkiye'nin yerli ve milli otomotiv yapamaması gibi bir şey söz konusu olamaz. Ancak, neden gecikti derseniz. Bu iş otomobil yapıp yapmama meselesi değil, bu iş ekonomi ölçeği bulma meseledir. Bütün çalışmalar bunu temin etme yönünde ince ve detaylı bir şekilde yapıldı. Başından beri şunu söylüyoruz biz, devlet olarak bu imalatın içinde olmayız, ancak biz destek veririz, önünüzü açarız. Engelleri kaldırırız. Ürünü geliştirmek ve marka haline dönüştürmek sizin işiniz, çünkü siz bu işi biliyorsunuz. Sorunları biliyorsunuz. Biz, sadece sizin önünüzü açıp yardımcı olmak görevimiz olduğunu düşündük ve nihayet bu noktada buluştuk. Böylece bu projeye resmen bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri ile başlamış oluyoruz" açıklamasında bulundu.

Türkiye'de 83 Ar-Ge merkezinin olduğunu anlatan Yıldırım, "Bu ne demek? Otomotivle ilgili Ar-Ge Merkezi sayısı bir numaraya oturmuş buluyor. Otomotiv sanayinin toplam kapasitesi 1.9 milyon adet ihracat rakamına ulaşmış durumda. 2017 Ocak-Eylül döneminde 2016'nın aynı dönemine göre toplam üretimimiz yüzde 18, otomobil üretimimiz yüzde 35-31 oranında arttı. Bu dönemde toplam üretim bir milyon 224 bin adede, otomobilde ise 839 bin adede ulaşmış durumda. Otomotiv sanayimizin cirosunu önümüzdeki 10 yıllık dönemde 2 katına çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

"TÜRKİYE OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜN REKABET GÜCÜNÜ SÜRDÜRMEK İÇİN BÖYLE BİR ADIMI ATMAYA İHTİYACIMIZ VAR"

Birçok yeniliğin artık hayata girmeye başladığını anlatan Yıldırım, "İnsan unsurundan bağımsız olarak otomobillerin sevk ve idaresi, park edilmesi, makineden makineye iletişimin sağlanması dönemine girmiş bulunuyoruz. Bu önemli teknolojik gelişimi ıskalamamak için bu proje çok isabetli ve zamanında atılmış bir adımı da aynı zamanda teşkil ediyor. Bu alana yatırım yapmanın, kamu özel işbirliği geliştirmenin önemini önümüzdeki yıllarda açık bir şekilde göreceğiz. Türkiye otomotiv sektörünün rekabet gücünü sürdürmek için böyle bir adımı atmaya ihtiyacımız var. Yazılım ve elektronik sektörüyle sektörün arasındaki ilişkileri görüp yatırım yapmak en önemli öncelikli araçlarımızdandır. Yerli otomobil projesinin resmen başlangıcını yapmış bulunuyoruz. Böylece, yurt içi ve dünya pazarında tercih edilebilin kendi akıl terimiz bir otomobili üretmeyi kısa sürede başarmış olacağız. Otomotivde güncel teknolojiyi yakalamak için her adımı atacağız. Sektör tasarım, üretim ve altyapısı, pazarlama deneyimi, marka üretime yetkinliği bakımından tamamıyla hazırdır, fazlası vardır, eksiği yoktur. Türkiye'de esasen yerli, milli otomotiv yapacak mühendis de, teknisyen de, işçi de babayiğitler de var, arkasında kapı gibi devlet var, hükümet var" diye konuştu.

Yıldırım, konuşmasında şunları kaydetti:

"Çıktığımız bu yol Türk mühendisliği, Türk sermayesi açısından da önemli bir dönüm noktasıdır. Yetişmiş insan kaynağımızın, tasarımcılarımızın, teknik elemanlarımızın diğerlerinden eksiği yok, fazlası vardır. Milli tankı, gemiyi, uçağı, insansız hava aracı, teknolojik projeler, havaalanları, tüp geçitleri yapan elbette de yerli otomobili de haydi haydi yapar. 15 yıldır karşılaştığımız onca engele rağmen ülkemize yaşatılan darbe, vesayet girişimlerine rağmen Türkiye büyümeye, rekabet gücünü artırmaya devam ediyor. Hayatın her alanında özellikle ekonomide önemli atılımları gerçekleştirdik. Rekorlara imza attık. Satın alma paritesine bakarsak, durum daha da farklı. Dünyada 13'üncü, Avrupa'da 5'inci sıradayız. bütün bunlar güven ve istikrarla başarıldı. Güven ve istikrar milletin desteği ile sağlandı. Önümüzdeki 10 yıl içinde emin adımlarla ilerlerken Türkiye artık her bakımdan kendi kendine yetebilen ileri teknolojiye sahip, bölgesinde dosta düşmana karşı güven ve istikrarın timsali olan bir ülke olarak emin adımlarla yoluna devam edecektir. Birlikte çıktığımız bu yolculukta bu gruba, ortak girişim grubuna başarılar diliyorum. Ülkemiz için bir tek istihdam açan herkesin başımızın üstünde yeri vardır. Bu proje bir değil binlerce vatandaşımıza iş, aş sağlayacak."

 


Erkekler İçin Trend Olan 2024 Tişört Modelleri

Oto yıkamacıda işlenen cinayetin detayları ortaya çıktı

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Başkan Sezer, mazbatalarını alan muhtarlara başarılar diledi

Otobüs şoförünün burnunu kırdılar

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

85 okulda 156 özel eğitim sınıfın tadilatı gerçekleştirilecek

Başkan Söğüt: "Tüm enerjimizi Körfez için harcayacağız”

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

İlkokul öğrencilerine ‘sıfır atık’ etkinliği

SEDAŞlı çocuklar 23 Nisan’ı coşkuyla kutladı

Polisin şefkat eli: İntihar girişiminde bulunan şahsı sarılarak ikna etti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın duyurduğu operasyonun detayları: 52 milyonluk para trafiği

Minik yüzücülerden büyük başarı

Otomobille kafa kafaya çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Başkan Ömeroğlu koltuğu minik öğrenciye devretti

23 Nisa’da Gölcük renkli görüntüler sahne oldu

Bu sefer çocuklar meclis koltuğuna oturdu ve oyladıkları önergeyi oy birliğiyle kabul etti

Derince’de öğrenciler dev Türk bayrağı açtı

Çayırova’da 23 Nisan coşkusu yaşandı

Körfez’de öğrencilerin gösterileri izleyenleri mest etti

Tramvaya binen miniklere palyaço sürprizi

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TEM Otoyolu’nda araçta hareketsiz yatan şahıs polisi harekete geçirdi

Çocuklar kanser hastası kadına unutamayacakları anlar yaşattı

Sağlıklı Bir Gelecek İçin: Nifty Testi

Felsefenin dili mi olurmuş? Evet! Filolog Samet TUNCAY sizlere dil felsefesinin temellerini açıklayacak! Hazırsanız başlayalım!

İzmit Belediye Başkanı Cemre Şeşen ilk talimatını verdi!

Çayırova’da 23 Nisan coşkusu

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

Olimpik Akademi’nin Yenilikçi Yaklaşımı İle Kaliteli Jimnastik Malzemeleri

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR