• BIST 100

    9889,04%1,77
  • DOLAR

    32,57% 0,27
  • EURO

    34,99% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2459,92% 0,99
  • Ç. ALTIN

    4013,30% 0,54

Yıldırım "Hodrimeydan" dedi: Erkek gibi çıksın

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, olağan divan kurulunda başkanlık adaylarına ithafen, "Başkan adayı olan çıksın erkek gibi adayım desin, kimseyle haber yollamasın." dedi.

SPOR 22.10.2016 14:33:00 0
Yıldırım

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Ekim Ayı Olağan Divan Kurulu'nda çarpıcı açıklamalar yaptı.

Aziz Yıldırım, televizyon programlarında kendilerini eleştirenler için ağır açıklamalar yaparken, Yargıtay kararından önce başkanlığı kesinlikle bırakmayacağını tekrarladı.

İşte Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın açıklamaları...

"3 TANE AHLAKSIZ ŞEREFSİZ BENİ GÖNDEREMEZ"

İngiltere'de bağıranlar, Almanya'dan gelen ve daha önce bilet vermediğim insanlar. İstersem biletlerini keserim. 3 Temmuz olmasaydı FETÖ örgütü istediğini çoktan bu ülkede gerçekleştirmiş olacaktı. Yargıtay kararı sonrası bırakacağımı söyledim, verdiğim sözleri tuttum. Medyadaki 3 tane ahlaksız ve şerefsiz beni gönderemez. Yargıtay'dan her karar çıkabilir, ben tedirginim. Bu karar Fenerbahçe için maddi ve manevi anlamda önemlidir. Yargıtay'dan her karar çıkabilir, ben tedirginim. Bu karar Fenerbahçe için maddi ve manevi anlamda önemlidir.

2-3 TV her gece yayın yapıyor, sadece bizim için değil, diğer kulüpler için de. Bizlere hakaret ediyorlar. Biz seçimle geldik, seçimle gideriz. Bana aday olmasın diyorlar. Cumhurbaşkanı'na da aday olma diyebilir misiniz?

ALİ ŞEN'E TEPKİ!

Ali Şen'e de söylüyorum, bundan sonra konuşmak istiyorsa buraya gelsin, burada konuşsun. Benim onursal başkanlık işim yok, Başım belada, derdim yargıtay.

"KÖPEK GİBİ KORKUYORLAR, GEREĞİNİ YAPARIM"

Şerefsiz ahlaksızlar, her gece programlarda beni konuşuyor. TV'de içiyor bana konuşuyor. Bak bundan sonra sizi sokağa çıkarmam. Bizim üzerimizden para kazanıyorlar. FETÖ'cü patronlor, bu FETÖ'cüleri TV'ye çıkaramazlar. FETÖ'nün bankasından para alıp yalı alanlar hesap vermeli. Devlet bu evlere, yalılara el koymalı. Viski içip konuşuyorlar. Yanımıza gelince köpek gibi korkuyorlar. Çayçı, şoför müdür oldu, bize sallıyorlar. Gördüğüm her yerde gereğini yaparım. Peşlerine düşerim haberleri olsun.

"BUNDAN SONRA HEPSİYLE HESAPLAŞACAĞIM"

Bundan sonra bana sallayan herkesle hesaplaşacağım. Hukuksal olarak, başka türlü. Bizim de ailemiz var. Ben de ana baba çocuğuyum. Sinirlerim çok fazla gerildi. Artık başkanlıktan zevk almıyorum, artık bu iş eziyet. Çekilecek dert değil. Samimi düşüncem. Bir de hakaret üstüne hakaret.

"SENİ VURANLARI POLİSE SÖYLEYEMEDİN ŞEREFSİZ"

Sen kendini vuran adamı söyleyemedin emniyette, biraz daha ileri gitsen 'biz yaptı' olacak. Kendini vuranları söyleyemeyecek kadar şerefsizsiniz siz. Çok söyleyeceğim şey var da bu ülkeye yazık. Fenerbahçe'ye zarar verdiğimi düşündüğüm gün hemen arkadaşlarımızla gideriz. Burada olmak şereftir, onurdur ama bir taraftan da sıkıntıdır. Yargıtay kararı sonrası size karşı yüzüm varsa aday olurum. Kim varsa aday olsun. Ben hayatımı ortaya koydum. Bundan sonra medya patronlarını anlatacağım. Bu basında beni eleştirenler, sizi vuranları polise söylemediniz, siz bu kadar şerefsizsiniz.

"BAŞKAN ADAYI OLAN ERKEK GİBİ ÇIKSIN"

Başkan adayı olan çıksın erkek gibi adayım desin. Araya insan sokarak söylemesinler. Ben yargıtayın kararı Fenerbahçe lehine çıkmadan ayrılmam. Beni ancak siz divan üyeleri gönderirsiniz. 18 senede 6 şampiyonluk, 8 ikincilik, 1 üçüncülük, 2 dördüncülük, bir defa altıncılık. Galatasaray, Beşiktaş 13-14 yıl şampiyon olamadılar. Fenerbahçe'de bir gelenek var, şampiyonluk için en fazla 3 sene bekler.

"AVRUPA BAŞARI TESADÜF OLACAK"

Futbol takımı iyi değil diye bilir miyiz? Hoca da çok iyi, bunu söylüyorum. Herkes bu takım çok iyi diyordu. Türk futbol takımlarının Avrupa'da başarıları hep tesadüf olacak, devamlı başarı olmayacak. Fenerbahçe baskette ve voleybolda Avrupa'da marka, neden? Baskette bütçe 26 milyon euro. Efes ve Daçka'da iyi bütçeli. Fenerbahçe bu 26 milyonluk bütçeyi bozmazsa her sene Final-Four'da. İndirelim 10 milyon avroya, başarı olur mu? 10 senede bir kez başarı olur. Bayan baskette de 6-7 milyonluk bütçe var. Futbol takımı toparlanacak, buna inanın. Ama Avrupa ile arada uçurum var. Bunu oturup herkes konuşmalı. Futbolun bütçesi 300-500 milyon olursa Avrupa'da başarı tesadüf olmaz. Bu sadece Fenerbahçe için değil, herkes için böyle. Oyuncular iyi çocuklar, bir uyuşmazlık var, bunu aşarız. Bunlar Fenerbahçe'yi parçalamak istiyorlar. Türkiye'nin yaşamasında yine Fenerbahçe'nin payı varsa, yoksa bu ülke bitmişti. Yargıtay'ın kararı olumlu olsa, bunu bilsem şerefsizim bırakırım. Ama böyle yaparlarsa yine aday olurum, bırakmam. 2004'te 9 puan geriye düştük, şampiyon olduk. 2010-2011'de 9 puan geriden ikinci yarı 17 maçta 16 galibiyet 1 beraberlikle şampiyon olduk, hepimiz hapse gittik. Sporun gerçeklerini kimse konuşmuyor.

"MARTIAL 38 MİLYON POUND, POGBA 100..."

Manchester United maçında ikinci golü atan 38 milyon poundluk transfer. Pogba 100 milyon. Basının şişirmesi yüzünden futbol ileri gitmiyor. Biz, 8 milyon avroya futbolcu alınca basın ayağa kalkıyor. Chelsea 9 milyon avroya Kennedy diye bir 19 yaşındaki Brezilyalı aldı. Biz alamadık onlar aldı ama oynatmıyorlar. Biz alsak, 'Fenerbahçe parayı sokağa attı.' diye yazar basın. Hiçbir katkısı yok basının.

"OBRADOVİC'İ BEN GETİRMEDİM Mİ?"

Obradovic'i ben getirdim. Obradovic oyuncu alırken bana sormuyor mu? Bütçeyi ben yapmadım mı ama görün ki Obradovic'e de sallayacak bir medya var. Ayıp ya. Biraz ahlak olur. Beni silah zoruyla getirmediler, 3 seneliğine oylarla geldim. İyi de kötü de görev yapabilirim, hesabı da sizlere veririm. Birinci şartım, Yargıtay kararıdır. Ben 1 sene hapis yattım, onlar FETÖ'cülerle algı operasyonu yaptı. Tapelerde sesimi duyayım dedim, bunlar vermedi. Gazeteciyim diyenler, şu an hapisteki savcılardan döküman alıp yayımladı. 'Benim bir tane talimatım varsa, köprüye çıkıp atlarım.' dedim. Yargıtay kararı bitmeden burada sürem dolana kadar kalacağım bilsinler. Böyle yaparlarsa sürem bittiğinde dahi gelir aday olurum. Hayatım Fenerbahçe. Cebimi doldurup gitmem. Bütün varlığımı, hayatımı, her şeyimi ortaya koydum.

VEFA KÜÇÜK'TEN AZİZ YILDIRIM VE EKİBİNE DESTEK

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük divan kurulu toplantısında yaptığı konuşmada "Darbe vurmak isteyenler sandığa gitmeden darbe yoluyla iktidarı devirmek istedi" diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Cumhuriyeti'ne ve demokrasisine darbe vurmak isteyenler sandığa gitmeden darbe yoluyla iktidarı devirmek istedi. Fenerbahçe'de de eğer bazı niyeti olan insanlar var ise bunların sandığa gelip sandıkta mücadelesini vermesi gerekir. Fenerbahçe'de uzun senelerdir istikrar huzur ve başarı vardır. Bu başarılı başkanı koltuğundan etmek isteyenler vardır. Ben buna karşıyım, açıkçası da bunu beyan ediyorum. Eğer başkanlığa niyeti olan varsa daha bunun sırası var. 2018 Mayıs'ına kadar biz kulübümüzü yönetmek üzere organlarımızı seçtik. Yüzde 75'e yakın oy almış yönetimi desteklemek mecburiyetindeyiz."

Vefa Küçük, toplantıyı takip eden son seçimdeki başkan adayı Hulusi Belgü'ye teşekkür ederek, "İşte Fenerbahçelilik bunu gerektirir. Seçimi 1 oyla (kendisi) ya da 4 bin oyla kaybetmek önemli değil. Katıldığınız için sizi tebrik ediyorum" sözlerini sarfetti.


İzmit Belediyesi’nin yeni kadrosu hazır

Büyükakın: Daha güzel bir Kocaeli için yeniden yola çıktık

Milli okçular Avrupa rekoru kırdı

Nihal Candan'a tahliye kararı

Bakan Mehmet Şimşek'in gözü makam araçlarında

PFDK’dan, Ümraniyespor ve Kocaelispor’a ceza

İsrail saldırısında öldürülen annesinin rahminden kurtarılan bebek hayatını kaybetti

Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor

Ticaret Bakanlığı IBAN kiralama ilanlarına karşı vatandaşları uyardı

Öğretmene yumruk atan veli tutuklandı

Yeni müfredat taslağı kamuoyunun görüşüne açıldı

İşte Hat 161'in yeni güzergahı! Hat 41 ile çalışacak...

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Gaziantep deplasmanında

Gölcük’teki atıl iş merkezi eğitim yuvası oldu

Bıyık, Gebze Belediyeler Birliği Başkanı oldu

Başkan Ömeroğlu’ndan muhtarlara: "Telefonlarınız 24 saat açık olsun"

Gebze’nin yeni merkezi hasta kabulüne başladı

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek

"Hayatın İçindeyim" zirveye çıkardı

2 kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla yargılanıyor

Derince yaza hazırlanıyor

Gündem olan görüntülerin sahibinden açıklama

Takla atan otomobilden burunları bile kanamadan çıktılar

Kar maskesi takıp 19 yaşındaki genci öldüren 2 şahıs tutuklandı

Komşusunu öldüren sanığa müebbet hapis talebi

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Nihal Candan'a tahliye kararı

Bakan Mehmet Şimşek'in gözü makam araçlarında

İsrail saldırısında öldürülen annesinin rahminden kurtarılan bebek hayatını kaybetti

Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor

Ticaret Bakanlığı IBAN kiralama ilanlarına karşı vatandaşları uyardı

Öğretmene yumruk atan veli tutuklandı

Yeni müfredat taslağı kamuoyunun görüşüne açıldı

Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Milli okçular Avrupa rekoru kırdı

PFDK’dan, Ümraniyespor ve Kocaelispor’a ceza

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Gaziantep deplasmanında

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR