• BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Yeni Kocasinan İçin Ahi Evran’da Dev Adım

Kocasinan Belediyesi, Ahi Evran Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm alanında Türkiye'ye örnek olacak dev projenin temelini attı.

GÜNDEM 19.04.2019 15:48:00 0
Yeni Kocasinan İçin Ahi Evran’da Dev Adım

Kocasinan Belediyesi, Ahi Evran Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm alanında Türkiye'ye örnek olacak dev projenin temelini attı. Kentsel dönüşümün sosyal bir dönüşüm olduğunu vurgulayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan'ı geleceğe taşımak için kentsel dönüşüme büyük önem verdiklerini ve dönüşüm projeleri tamamlandığında yeni bir kayseri ve yeni bir Kocasinan'ın şekilleneceğini söyledi.

Törende konuşan Sedat Kılınç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kılınç; işadamları olarak yatırıma devam etmeleri gerektiğini ifade etti. Kılınç, "Ahi Evran Kentsel Dönüşüm Projesi 3 binin üzerinde konutun olacağı, 300 bin metreye yakın başkanımızın "kent balkonu" diye adlandırdığı bir yeşil alanın olacağı ayrıca ekolojik köprüsüyle de yeşil alanın olacağı farklı bir proje. Tabi kentsel dönüşüm projeleri günümüzde çok önem arz ediyor. Şehrin sulietiyle ilgili önem arz ettiği gibi ülkemizin birçok yerinde depremlerle karşı karşıya kalıyoruz, riskli yapıların yıkılması noktasında da önem arz ediyor. Kocasinanımızın yapmış olduğu bu proje sadece kentsel dönüşüm değil, sosyal alanları, yeşil alanları şile birlikte çok komplike bir proje. Lokasyon olarak da önemli bir lokasyonda. Kayseri'de Sedat Kılınç İnşaat olarak yılların tecrübesini 2018 başı itibariyle Sedat Kılınç. İnşaat A.Ş. şirketini kurarak yatırımlara başladık. Kocasinan Ahi Evran Kentsel Dönüşüm Projesi harici şehrimizin kentin 7 farklı lokasyonunda 8 proje şuanda devam ediyor. Bu projelerin toplam maliyet büyüklüğü 180 milyon Türk Lirası. Bu yıl içerisinde yaklaşık 100 milyon Türk Lirası değerinde yeni bir proje hayata geçireceğiz. Ülkemiz zor bir dönemden geçti, dahili ve harici düşmanlarımız var hem içeride hem dışarıda. Tabi askerimiz, güvenlik güçlerimiz hem içeride hem sınır dışında ülkemizin güvenliğini savunmak için can siparhane savaşıyorlar. Biz işadamları da bu konuda boş durmamaları gerekiyor. İşadamlarına düşen görev bu dönemde ülke ekonomisine sahip çıkmak, üretmeye devam etmek. Ülkesini, vatanını seven her işadamı bu süreçte daha çok devletine, ülkesine, milletine destek olmak zorunda. Biz de bu süreçte 2018 yılında dövizin yükseldiği, faizlerin yükseldiği süreçte yatırımlara, istihdama, ekonomiye katkı sağlamaya devam ettik ve edeceğiz. Bütün işadamlarından bu konuda ricam olacak. Bu süreç ülkemizin ciddi anlamda birçok güçlerle savaş verdiği bir süreç. Biz de ekonomik anlamda ülkemize sahip çıkmamız, yatırıma devam etmemiz gerekiyor" diyerek Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy da birlik ve beraberliğin önemini belirttiği konuşmasında; "Kentsel dönüşümün bir marka değeri katacağını düşünüyorum. Bu beldenin marka değerinin yükselip yaşam alanlarının güzelleşmesi için uğraş veren tüm yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum. Tabi bu kentsel dönüşüm yaşam alanlarını güzelleştirmek, gelecek nesillerimize de yaşanılabilecek bir dünya, ülke, şehir, mahalle bırakmak için kentsel dönüşümün önemi çok farklı. Aynı zamanda kentsel dönüşüm şuandaki yaşadığımız sıkıntılar içerisinde yatırım ortamını iyileştirmek, yatırım yapmak, şuanki durağanlığı atlatmamıza da sebep olacak aynı zamanda da istihdama katkı sağlayacağı için çok önemli buluyoruz. En önemlisi yaşadığımız sıkıntıları hepimiz biliyoruz. Ama bu sıkıntıları göz önüne getirip de moralimizi bozacak değiliz. Bizler işadamıyız, moralimizi bozmadan ülkemize, şehrimize, ekonomisine, hayat standartlarını yükseltebilmek için tüm iş dünyası olarak canla başla çalışmaya gayret ediyoruz. Rabbim birliğimizi, bütünlüğümüzü bozmasın. Birbirimize güvendiğimiz müddet içerisinde devlet-millet el ele verdiği zaman atlatamayacağımız hiçbir badire yoktur. Yeter ki herkes üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapsın" dedi.

Daha sonra törende konuşan Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan'ın daha modern bir şehir görünümü kazanması için kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini vurgulayarak, "Ahi Evran Mahallesi'nde yapımı başlamış olan dönüşümün yanı sıra yeni etabının temelini atıyoruz. İnşaatlar yapılıyor ama bunun arkasında büyük emekler var. Hedefimiz en hızlı şekilde kazasız, belasız projelerin inşaatını tamamlamaktır. Bu zamana kadar Kayseri'nin daha güzel olması için emek veren herkesten Allah razı olsun. Bizlere düşen daha güzel hizmetler yaparak, Kayseri'mizi daha da güzelleştirmektir. Kentsel dönüşüm faaliyetlerinin yanı sıra birçok yatırım gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı. "Kentsel Dönüşüm bizim için öncelikli olarak sosyal bir dönüşümdür" diyen Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

"Kocasinan bölgesi delindiği zaman, kentsel dönüşüm olmazsa olmazlardan geliyor. Bir yandan köhne binalar ve imarsız yapılaşmalar adına başlatmış olduğumuz kentsel dönüşüm projelerimiz, şükür Allah'a her bir mahallelerimizde birer birer hızlıca devam etmektedir. Bizim için önemli olan kentsel dönüşümde, önceliğimiz sosyal bir dönüşümdür. Bölgenin ihtiyaçları olan her türlü sosyal ihtiyaçların karşılanmasıdır. Bölgede ihtiyaç duyulan ne varsa yol, okul, cami, pazar yeri gibi ihtiyaçları yerine getirmektir. Ayrıca dönüşümle yapılması gereken çevre düzenlemesi, parklar ve yeşil alanlar gibi sosyal yaşam alanlarını eşzamanlı olarak yapıyoruz. Kentsel dönüşümün bir belediye tarafından kendi başına yapabileceği bir iş değildir. Kanuni olarak önümüzün açılması noktasında bu günlere geldik. Bundan dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Onların çıkarmış olduğu kanunlar ile birlikte biz hizmetleri vatandaşın lehine sunuyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde diğer mahallelerimizde de benzer kentsel dönüşüm uygulamalarına devam edeceğiz."

Başkan Çolakbayrakdar, kentsel dönüşümün vatandaşa hizmet olarak hızlı bir şekilde sunulabilmesi için 3 farklı yöntemden geçtiğinin altını çizerek, "Belediye, mülkiyet sahibi ve yatırımcı olmak üzere 3 farklı konuyu oluşturuyor. Biz belediye olarak planlamasını ve her turlu bürokrasi işlerini tamamlıyoruz. Özellikle geleceğimizin teminatı yavrularımızın, daha mutlu ve daha huzurlu bir şekilde yaşaması için daha modern ve daha konforlu konutlar inşa ediyoruz. 1 buçuk milyon metrekare alanda dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda ilçe belediye ölçeğinde Türkiye'de en büyük kentsel dönüşüm yapan belediyeyiz. Burada kentsel dönüşümle sağlık ocağı yapıyoruz. Bölgemizde en büyük kentsel dönüşüm çalışmalarından biri olan Ahi Evran Mahallemizdeki 500 bin metrekare alan üzerinde 3 bin konutla dönüşüm çalışmamızla buranın çehresi değişecek ve yeni bir mahalle olacak. 200 bin metrekare alan üzerinde "Kent balkon" diye adlandırılan park çalışması olacak. Ayrıca bölgenin yaşam standardını yükseltecek farklı ve özellikli projeler hayata geçireceğiz. Kocasinan'ın her bir mahallesini güzelleştirmeye ve değiştirmeye devam edeceğiz" dedi. Başkan Çolakbayrakdar, "İnsanı yaşat ki; devlet yaşasın" felsefesiyle daha mutlu bir şekilde vatandaşların Kayseri'de yaşaması için projelere hız kesmeden devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından kürsüye çıkan protokol tarafından butona basılarak, Kentsel Dönüşüm Konutları'nın temelinin atılmasıyla program sona erdi. Programa; Başkan Çolakbayrakdar'ın yanı sıra Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdülkadir Güneş, AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Hüseyin Okandan, Kocasinan Belediye Meclis Üyeleri, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, Yavuz Selim ve Ahi Evran Mahallesi sakinleri ile davetliler katıldı.

Yeni Kocasinan İçin Ahi Evran’da Dev Adım

Yeni Kocasinan İçin Ahi Evran’da Dev Adım

Yeni Kocasinan İçin Ahi Evran’da Dev Adım

Yeni Kocasinan İçin Ahi Evran’da Dev Adım

Yeni Kocasinan İçin Ahi Evran’da Dev Adım

Yeni Kocasinan İçin Ahi Evran’da Dev Adım


O tren İzmit’te de duracak

3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi başladı

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

KADEM’den Gölcüklü kadınlara eğitim

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

KOTO’dan SEDAŞ’a Vezirçiftliği teşekkürü

İzmit’te "Yeni Nesil Yerel Yönetimler Akademisi" kuruluyor

Market alev alev yanmıştı, tahribatın boyutu ortaya çıktı

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Babalar bu okulda eşleriyle doğuma hazırlanıyor

Geleceğin kadın şefleri ustalık belgelerini aldı

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

Evde yapılan operasyonda 580 kök kenevir bitkisi ele geçirildi

Yayanın tırın altında kaldığı kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı

Market yangınında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı kül oldu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli genelinde 19 Nisan 2024 Cuma günü hava nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Geleceğe Yatırımın Adresi Rusya'da Eğitim

Çamaşır Makinesi Kazan Bilyası (Rulman) Nasıl Değiştirilir?

Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Darıca’da yüzler gülüyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Günü çift idmanla geçirdik

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR