• BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,14
  • EURO

    34,95% -0,28
  • GRAM ALTIN

    2324,15% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Vodafone 39. İstanbul Maratonu Çocuklar İçin Koşulacak

Dünyanın kıtalararası tek maratonu olan Vodafone 39. İstanbul Maratonu, bu yıl çocuklar için koşulacak.

SPOR 26.09.2017 13:38:00 0
Vodafone 39. İstanbul Maratonu Çocuklar İçin Koşulacak

Dünyanın kıtalararası tek maratonu olan Vodafone 39. İstanbul Maratonu, bu yıl çocuklar için koşulacak. 12 Kasım'da gerçekleşecek olan İstanbul Maratonu için kayıtlar devam ediyor.

Vodafone 39. İstanbul Maratonu'nun basın toplantısı Çırağan Sarayı'nda yapıldı. Toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Vodafone İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Yardımcısı Hasan Çavuşoğlu katıldı.

ÖZBAYRAKTAR: "HERKES KENDİ ADINA AĞAÇ DİKEBİLECEK"

Vodafone 39. İstanbul Maratonu'yla ilgili bilgi veren Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, bu organizasyonla birlikte İstanbullular'a spor kültürünün yanı sıra sağlık kültürünü de aşılamaya çalıştıklarını belirterek, "Yıl boyunca bu maratona hizmet eden organizasyonlar yapıyoruz. Eğlence koşuları düzenliyoruz. İstanbulluları çipli koşuyla tanıştırıyoruz. Son 3 yıldır çocuklara yönelik maraton düzenliyoruz. Çocukların mutluluğunu hedefliyoruz. Vodafone İstanbul Maratonu'nda bu yıl çocuklarımız için koşacağız. Bütün sivil toplum kuruluşlarından özellikle çocuklarla ilgili organizasyon yapmalarını talep edeceğiz. Bu yıl Maraton Fuarı'nda 200 bin civarında misafir ağırlayacağız. Her zaman olduğu gibi yine geri dönüşümlü malzemeler kullanıyoruz. Fuara katılan herkes maraton hatıra ormanında kendi ismine özel ağaç sahibi olabilecek. Bu yıl maratonda 1000'e yakın gönüllümüz görev alacak. Maratona son kayıt tarihi 30 Eylül. Fuarda geç kayıt yaptırılabilecek. Halk koşusu kayıtları ise 30 Ekim'de başlayacak. Altın Kategori için katılım ve seyirci önemli. Bu yüzden, herkesin desteğini bekliyoruz" diye konuştu.

ÇAVUŞOĞLU: "HER ZAMAN BU YARIŞLARIN İÇİNDEYİZ"

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Yardımcısı Hasan Çavuşoğlu, federasyon olarak bu organizasyonun her zaman içinde olduklarını ifade ederek, "Bu yıl 39'uncusu yapılacak olan Vodafone İstanbul Maratonu her şeyden önce hayırlı olacaktır. İş ortağımız Vodafone'un sponsorluk yapması önemli. Bu sponsorluğun finiş çizgisine varanların sayısının 8 binlerden 20 binlere çıkmasında büyük katkısı var. Vodafone'un son 5 yıldaki desteği bizler için çok önemli. Biz geçmişte maraton ülkesiydik ve yine bu unvanı kazanmaya başladık. Türkiye'de maraton sayısı 4'e ulaştı. 60'ın üzerinde yarışma yapılıyor. Bu maratonun da anlamı ve katkısı çok büyük. Türk atletizmine katkısı büyük olacak. Finish çizgisine varan sporcuların sayısının 20 binlerin de üzerine çıkmasını diliyoruz. Seneye de maratonu 40'ıncı kez yapacağız. Bunun için de çok önemli ve büyük sürprizlerimiz olacak" açıklamasını yaptı.

AKSOY: "BU MARATONA İSMİMİZİ VERMEKTEN DOLAYI GURUR DUYUYORUZ"

Toplantıda söz alan Vodafone İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, Türkiye'nin en geniş katılımlı etkinliği olan bu organizasyona isimlerini vermekten dolayı gurur duyduklarını söylerken, "Bu yıl maratonda çocuklarımızın geleceği için koşacağız. Bir ülkenin geleceğini o ülkenin çocukları belirler. Vodafone olarak, ülkemizde çocukların dijital kültürle yetişmesine önem veriyoruz. Türkiye'nin dijitalleşme sürecine eğitim aşamasından başlayarak destek vermeyi hedefleyen bir şirket olarak, eğitimin önemini her fırsatta dile getirmeye, bu konudaki farkındalığın artırılmasına çalışıyoruz. Bu kapsamda, Vodafone 39. İstanbul Maratonu'nda da ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın dijital eğitimine katkıda bulunmak için koşacağız. Bununla birlikte, İstanbul'un bir kültür ve spor başkenti olması konusundaki heyecan ve kararlılığımızı da ilk günden bu yana koruyoruz. Kentlerin tanıtımına ve ekonomisine büyük katkıları olan şehir maratonları, milyonlarca seyirci, on binlerce atlet ve turisti çekiyor ve şehirlerin ekonomisine yüz milyonlarca dolar kazandırıyor. Bu yıl 39'uncu yaşına giren İstanbul Maratonu da İstanbul'un kentlilik ve sportmenlik bilincine, dinamizmine, küresel marka değerine katkıda bulunan çok özel bir etkinlik. Maratonu sadece bir spor etkinliği olarak değil, İstanbul'un bir global marka şehre dönüşmesi hedefiyle de destekliyoruz. Vodafone İstanbul Maratonu için en az sponsorluk yatırımımız kadar iletişim yatırımı yapıyoruz. İletişim gücümüzü ve global bilgi birikimimizi ülkemizde ve yurtdışında harekete geçirerek maratona ilişkin farkındalığı ve izlenirliği artırıyoruz. Yarışın kalitesini her yıl yükselterek Vodafone İstanbul Maratonu'nu dünyanın en büyük 7 maratonundan biri yapmayı hedefliyoruz. 7'den 77'ye herkesi bir kez daha buluşturacak ve kıtaları birleştirecek olan Vodafone İstanbul Maratonu'nda özellikle ailelerin de katılımıyla bu yıl çok daha renkli bir tablo oluşacağına inanıyoruz" diye konuştu.

GÜMÜŞDAĞ: "MAJÖR MARATON İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

İstanbul Maratonu'nun her geçen gün büyüyerek geliştiğinin altını çizen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, "İstanbul şehir kültürünün önemli bir parçası haline gelen maratonumuzu, Avrupa'daki örneklerini aratmayan bir organizasyonla gerçekleştiriyoruz. İstanbul Maratonu'nun dünyanın majör maratonlarından birisi olması için uğraş veriyoruz. Vodafone İstanbul Maratonu, iki kıta arasında koşulan tek maraton. Eşi benzeri bulunmayan bir organizasyonla İstanbul'umuza katkı sağlıyor. Bu maratonun majör maratonlara dahil olması için üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu tür organizasyonlar, önemli konulara dikkat çekmek için büyük fırsat. Bu yıl çocuklarımızın geleceği için koşuyoruz. Herkes çocuklarına daha iyi bir gelecek ister. Biz de hayatımızın en değerli varlıkları çocuklarımızın geleceği için koşacağız. Tüm İstanbulluları 12 Kasım'da yapacağımız maratona davet ediyoruz. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde sevginin, kardeşliğin yaşanacağı bir gün olmasını diliyoruz" açıklamasında bulundu.

VODAFONE PARK'TA FESTİVAL COŞKUSU

Bu yıl yapılacak olan organizasyonda Halk Koşusu'nun finiş çizgisi Vodafone Park'ta yer alacak. Statta oluşturulacak aktivite alanları, katılımcıların da eğlenceli anlar yaşamasını sağlayacak. Ayrıca, maratonun bir festival havasında yaşanması için İstanbul'un dört bir yanı kırmızı olacak. Vodafone Park'taki şenlik alanında gün boyu maraton katılımcıları sürpriz eğlencelerle ağırlanacak.

30 BİN KATILIM HEDEFLENİYOR

1979'dan bugüne kesintisiz olarak her yıl düzenlenen ve kıtalararası koşulan ilk yarış olma özelliğine sahip olan Vodafone İstanbul Maratonu, maraton (42,195 km), 15 kilometre koşusu, 10 kilometre koşusu ve halk koşusu olmak üzere 4 ana kategoride koşulacak. 2012 yılında Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından "Altın Kategori" unvanına layık görülen ve Avrupa'nın en iyi 11, dünyanın en iyi 22 maratonundan biri olan maratona bu yıl 30 bin sporcunun katılması bekleniyor.

MARATON FUARI'NDA GEÇ KAYIT İMKANI SUNULACAK

Vodafone 39. İstanbul Maratonu'nda çipli olarak koşmak için 30 Eylül'e kadar online kayıt yaptıramamış olanlar, 9-11 Kasım tarihlerinde Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde (Yenikapı Miting Alanı) düzenlenecek olan Maraton Fuarı kapsamında sunulacak geç kayıt imkânından yararlanabilecek. Sporcular, sosyal sorumluluk ortaklarından olan sivil toplum kuruluşlarına bağış yapmak ve 100 TL kayıt ücretini ödemek kaydıyla geç kayıt yaptırabilecek. Maraton Fuarı süresince, maraton hakkında kapsamlı içerik sunulurken, maraton (42,195 km), 15 km, 10 km katılımcılarına göğüs numarası, zamanlama çipi, yarış tişörtü ve çantadan oluşan yarış paketleri de teslim edilecek.

 


Hijyen ve Dezenfeksiyonun Öncüsü

Yapay Zekâ, Teknoloji ve Eğitim Paneli

Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”

Saadet Partisi’nden Uslu’ya ziyaret

Şehir Tiyatroları’ndan 27 Mart’a özel prömiyer

Vali Yavuz’dan KOTO ailesine teşekkür

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

KARTEPE’YE İKİNCİ MÜZEDE HAZIR

Büyükakın: Kadın çiftçilerimizin üretime katkısı çok değerli

Çetinkaya belediye çalışanlarını ziyaret etti

Yıldıztekin’in mottosu: Adalet ve liyakat!

Türel, Çiçek ailesinin acısını paylaştı

Akmeşeliler Hürriyet’i coşkuyla karşıladı

Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü

Hatipköy’e yeni park

Stadyum bağlantı yolunda tamamlanan kısımlar trafiğe açıldı

Kayınbiraderine cadde ortasında tabancayla ateş etti

Sokak hayvanlarının mamaları artık bu tesiste üretilecek

Patlama sesi ekipleri harekete geçirdi

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

"Kız meselesi" kavgasında ölen 16 yaşındaki genç son yolculuğuna uğurlandı

Görkem Ahi 2024 Yılı İlk Çeyreğinde Mobilya Sektörünü Değerlendirdi

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Vali Yavuz’dan müjde!

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Seçim güvenliği için 594 bin personel görev yapacak

İşsizlik rakamları açıklandı

Kocaeli' de 30 bin araç kapasiteli otoparklar ve 3 bin 500 Tır kapasiteli otoparklar inşa edilecek

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Benzin ve motorin fiyatları

SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine promosyon ödenecek

Dubai’de Şirket Kurmak İçin Yurtdışı Atılım ile Benzersiz Fırsatlar

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

Başakşehir ile özel maç oynayacağız

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR