• BIST 100

    9123,42%0,48
  • DOLAR

    32,38% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2324,50% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3906,32% 1,63

“Valbuena Hamlesi Geç Bir Hamleydi”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 3-3 sona eren Kayserispor maçının ardından, Sumudica'nın yaptığı açıklamaya cevap olarak, "Valbuena hamlesi...

SPOR 30.10.2017 23:33:00 0
“Valbuena Hamlesi Geç Bir Hamleydi”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 3-3 sona eren Kayserispor maçının ardından, Sumudica'nın yaptığı açıklamaya cevap olarak, "Valbuena hamlesi geç bir hamleydi. Maç 3-1'ken bu hamleyi yapmam gerekirdi" diye konuştu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 3-3 sona eren Kayserispor maçının ardından konuştu. Rakiplerin aldığı sonuçların, kendilerinin istediği durumun oluştuğu bir hafta olarak değerlendiren Kocaman, "Sezon başında fazla puan kaybettiğimiz haftalarda rakiplerimizin ciddi puan kazanmasıyla fark açılmıştı. Bu hafta alınan sonuçların ardından kazanma arzusu ciddi anlamda yükseldi. Ancak sezon içinde birkaç kez olduğu gibi bu fırsatı yine yitirdik. Güçlü bir adım atmak için çok önemli bir durum vardı ortada. Sezon başındaki hatalı durumların özeti gibiydi. Canla başla istekle durum 3-1'e geldi ancak bireysel hatalarla bu durum ortaya çıktı" dedi.

"VALBUENA HAMLESİ GEÇ KALINMIŞ BİR HAMLEYDİ"

Kayserispor Teknik Direktörü Sumudica'nın Valbuena'nin oyunda kalması durumunda puan alamayacaklarını söylemesini hatırlatılması üzerine konuşan Aykut Kocaman, "Rakip antrenörlerin verdiği cevapları bu tarafa getirmek doğru olmuyor. Kendi takımlarıyla ilgilenseler daha mantıklı. Maçın gidişatına göre zaman zaman yapılan hamleler doğru olmayabiliyor, tutmayabiliyor. Çoğu zaman da tutuyor. Ancak bugünkü maçın sonucu Valbuena'nın oyundan çıkmasıyla ilgili değil. Oyundan çıktıktan sonra 4 tane gol pozisyonumuz vardı ve durumu 4-2'ye getirebilirdik. Durumu anlatırken durumu anlattığımız kişiler üzerinden olumsuz konuşabiliyoruz. Valbuena çok başarılı bir oyun ortaya koydu. Aslında biraz geç kalınmış hamleydi. Rakibimiz hep o taraftan geliyordu ve 3-1'ken yapılması gereken bir hamleydi" diye konuştu.

"BİREYSEL HATALAR ÖNE ÇIKTI"

Sahadaki oyundan memnun kaldığını ancak bunu skora yansıtamadıklarını söyleyen Kocaman, "Böyle bir durumda bazı konuları savunmanın bir anlamı yok. Bütün oyunlarda görüldüğü gibi skora yakın taraf gibi oynuyoruz. Bugünkü maç, sezon başındaki maçlara benzedi. Hatalı bir golle geriye düşüp oyunu çevirmeyi başardık. Ancak bireysel hataların öne çıktığı bir maç oldu" dedi.

Ligin ilk haftasındaki Kayserispor'la şimdiki Kayserispor arasında çok fark olduğunu da sözlerine ekleyen Kocaman, "Galatasaray maçını seyrettikten sonra, birinci küme düşme adayı Kayserispor olarak görünüyordu. Ancak sonraki maçlarda oynadıkları futbolla çok kuvvetli bir takım haline geldiler. Antrenörleri bizim tarafımıza bakmadan kendi takımına bakmalı. 1-0 geriye düştükten sonra 3-1'e getiren bir takımımız var. Reaksiyon gösterebilen bir takımız ancak bunu korumak konusunda problem yaşıyoruz. Bu kadronun olumsuz olduğunu düşünmüyorum. Giuliano, Başakşehir maçından bu yana aynı düzende oynuyor. Bu kadar kolay Giuliano'yu ceza sahası içinde buluşturmak kolay olmuyor. Bütünsel olarak bakıldığında 3-1'den sonra 4-1'i yakalayacak pozisyonları yakaladık. 90+5'te atılan bir gol. Kolay bir faulden sonra gelen ve hepimizi kahreden bir gol" ifadelerini kullandı.

"SKORU KORUYAMIYORUZ"

Her maçta iyi oynanmasına karşın skoru koruma konusunda sorun yaşadıklarını söyleyen Kocaman, "Çözemediğimiz bir şey değil ama hemen hemen her maçta gol ve skor konusunda bu durumu yakaladık ama koruma konusunda kaygılıyız. Devre arasında oyunculara söylediğim en önemli şey, takımın samimi isteğinin özellikle bireyselleşme ve telaşı getiriyor. Pozisyon hatası ve bireyselleşme oyunu telaşlı hale getiriyor. İstekli olmak doğru ama aşırı istek, düzeni zaman zaman bozuyor" dedi.

"GALATASARAY'IN PUAN KAYBEDECEĞİNİ GÖRMEMEK YANLIŞ"

Galatasaray Sportif Direktörü Cenk Ergün'ün kendisi hakkında yaptığı açıklamalarla ilgili konuşan Kocaman, "Galatasaray maçından sonra da söyledim. Bildiğim şeyi eğer kendileri bilmiyorsa, asıl enteresan olan bu. Açıklamayı yapan için de söylüyorum. Bizim halimiz de ortada. Galatasaray'ın 3 puan bıraktığı haftada 1 puan aldık. Bunu görmemek futbol adına yanlıştır bence. Neyi ima etmek istediklerini anlamıyorum. Ben düz bir yanıt vermeye çalışıyorum. Ben anlamıyorum neden başka tarafa çekildiğini. Asıl bizden kaynaklı olan bir suni puan kaybı var" diye konuştu.

"EKSİKLERİMİZ VAR"

Fernandao ve Aatif'in rahatsızlıkları olduğu için, Martin Skrtel'in de özel bir durumundan dolayı bu maçın kadrosunda yer almadığını söyleyen Kocaman, Ozan Tufan'ın attığı golle ilgili olarak da, "Ben bu pozisyondaki durumu görmedim. Sonradan gördüm ancak teamül gereği oyuncuların topu dışarı atması gerekirdi. Ancak bunun kullanılması da yanlış. Aynı oyuncu kenardan koşarak sahaya girdi" dedi.

Sezon başında söylediği 75 puan hedefiyle ilgili de konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü, "75 puan hedefi için ciddi bir seriye ihtiyaç var. Ancak kolay değil. Gerçekçi yorum bu. Bu sezon bizimkisi biraz daha fazla olmakla birlikte bütün takımların puan kayıplarının çok daha fazla olacağı görünüyor. Belki 75 puanın altına ineceğini de öngörmek yanlış değil. Bizi en fazla üzen, bu maçın 3-3'e gelmesinin ötesinde hızlı şekilde adımlarımızı atabilmemiz açısından fırsat olacaktı. Bunun ötesinde net şekilde ciddi bir seriye ihtiyaç var. Takımın ruh halinden öte, takımda çok net bir kalite var. Bunu parça parça gösteriyoruz. Problemimiz bütün halinde gösterememek. Öne geçme şansı yakaladığımız anlarda, hem de geriden gelip fırsata çevireceğimiz anlarda bunu kullanamadığımız çok oldu. Olumsuz geçen pek çok şeyin yanında, öne geçtiği maçlarda skoru koruma becerisi vardı Fenerbahçe'nin. Kalite anlamında fikrimde bir sapma yok" açıklamasında bulundu.

"İNANCIMDA SAPMA YOK"

Sezon başındaki şampiyonluk iddiasıyla ilgili herhangi bir düşünce değişikliğinin olmadığını sözlerine ekleyen Kocaman, "Yaşama bakışımla ilgili bir durum vazgeçmemek. Vazgeçtiğin zaman kaybetmek kolaylaşıyor. Kolay değil. Moral verici adımları atma konusunda sekteye uğradık. Sahaya gelen her taraftar bunun farkındaydı. Ancak bir şeyler hep ters gidiyor bu sene. İnancımda hiçbir sapma yok" dedi.

Bugün yaşanan durumu genel olarak görmemek gerektiğini de sözlerine ekleyen Kocaman, "Durumla geneli birbirine karıştırmasak daha iyi olur. Bu durum dönemsel. Ne yaparsanız yapın 2 tane duran toptan gol yiyorsunuz. Özellikle kaptıkları toplardan sonra Umut üzerinden oynamaları ve duran topları tehlikeli görünüyordu Kayserispor'un. Ama eski futbolcu bir arkadaşımın söylediği gibi, topun da canı var. Bir futbolcunun kaleye gönderdiği top, müthiş bir orta olarak içeri geliyor ve ağlara gidiyor" diyerek sözlerini sonlandırdı.

 


Kıyı Otomotiv'de Araç Almanın Ayrıcalığı

Tez Yazdır Akademik Danışmanlık: 8 Yıldır Güven ve Kalite

Başkan Adayı Büyükgöz Gebzelilerle Çay Sohbetinde Buluşuyor

Seçim nedeniyle 31 Mart Pazar günü o pazar kurulmayacak

Başkan Kurtuluş’tan ‘BÜYÜK DARICA MİTİNGİ’ne davet!

Türel Belediye çalışanlarına karanfil dağıttı

İzmit Belediyesi Evliya Çelebi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine kütüphane kazandırdı

Başkan Adayı Büyükgöz’den Hemşeri Derneklerine Ziyaret

Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu

Trenlerde emekliler yüzde 10 indirimli seyahat edecek

YÖK, dünya sıralamalarında ilk 400'de olan üniversitelere doğrudan denklik verecek

3 pusula tek zarfta olacak

Mutfakta çıkan yangın kafeyi kül etti

Kırsal kalkınmaya tavuk desteği

Seymenli çocuklara park müjdesi

Türel Keşaplılardan destek istedi

Bayburtlulardan Bünyamin Çiftçi’ye sevgi seli

KO-MEK otomotiv sektörüne can suyu oluyor

Başkan Büyükakın, Lokomotif Köyde çocuklarla buluştu

GTÜ’de ramazan birlikteliği

Kütüphane Haftası'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Kaza içinde kaza

Park halindeki araçta yangın çıktı

Bu köy sadece çocukların

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Trenlerde emekliler yüzde 10 indirimli seyahat edecek

YÖK, dünya sıralamalarında ilk 400'de olan üniversitelere doğrudan denklik verecek

3 pusula tek zarfta olacak

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Kıyı Otomotiv'de Araç Almanın Ayrıcalığı

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Çayırova Belediyesi Bornova deplasmanında

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR