• BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,28
  • EURO

    35,10% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2312,35% 1,54
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29

“Uyuyan devi uyandırdılar”

Afrin'e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı hakkında değerlendirmelerde bulunan İzol aşiretinin genç sözcülerinden Ramazan İzol, "Ülkemizin sınırları...

GÜNDEM 23.02.2018 12:54:00 0
“Uyuyan devi uyandırdılar”

Afrin'e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı hakkında değerlendirmelerde bulunan İzol aşiretinin genç sözcülerinden Ramazan İzol, "Ülkemizin sınırları bizim namusumuzdur ve biz bu sınırları korumakla mükellefiz. Eğer bizim sınırlarımızda tehditler söz konusuysa ve bir terör yapılanması varsa bu bizim namusumuzu zedeleyici hareketlerin olduğu anlamına gelir. Onu muhafaza etmek bu devletin başındaki insan ve içinde yaşayan millet için mecburidir" dedi.

Afrin'de asıl planlanan şeyin yeni bir Kandil yapılanması olduğunu dile getiren Güney Doğu'nun kanaat önderlerinden olan Ramazan İzol, "Afrin'e girmek isteme sebeplerimiz 30 bin teröristin, 4 bin silahın bölgeye yığılmasıdır. Bu yapılanmaya BM ve NATO da dahildir. Eskiden PKK terör listesindeydi ama ne yazık ki PYD diye bir şey kurdular ve resmileştirdiler. Resmiyetin dışında çok yüklü miktarda silahlar getirildi. Türkiye'ye karşı bir tehdit grubu ve ordu oluşturuldu. Amerika, Almanya, Fransa gibi ülkeler hiçbir zaman müttefik olmamıştır. Müslümanın Müslümandan başka dostu olmadı, olmayacak. Şuanda tapınakçıların istediği tek şey vaat edilen mesihin gelmesi için vaat edilen günü yaklaştırıp bir kaos ortamı oluşturmak. Bu kaos ortamı oluşsun diye yaklaşık son 15 senedir oradaki Müslüman halka çok büyük zulümler, katliamlar yapıldı ve hala yapılmaya devam ediyor. Tek bir sebebi var o da mesihin gelmesi için baktılar ki vaat edilen günler gelmedi, o günler yakınlaşsın diye orada bir kaos ortamı oluşturdular. Amaçları Mescid-i Aksa'yı yıkıp yeniden inşa etmek ve onunla beraber dünyaya yeniden hükmetmek. Türkiye cumhuriyetten ibaret bir devlet değildir. Biz 90 yıllık cumhuriyetimizi benimsiyoruz ve sahip çıkıyoruz. 90 yıllık cumhuriyetin yıkılmayacağına dair inancımız tam. Fakat buna inancı olanların 700 yıllık Osmanlı hanedanının yıkıldığına nasıl inanabilirler. Osmanlı yıkılmadı, Osmanlı bilerek kendini parçalara böldü. 100 yıllık vaat edilen süre geçti ve uyuyan devi uyandırdılar. Geçen hafta Cumhurbaşkanımız grup toplantısında bir açıklama yaptı; "Bunu siz istediniz, uyuyan devi siz uyandırdınız. Artık neticesine katlanın" Türkiye 2023'e dünyanın süper gücü olarak girmeye hazırlanıyor" diye konuştu.

"Esad teröristtir"

Esad rejimi tarafından, Türkiye'nin Afrin'de kimyasal silah kullandığına dair atılan iftiraları da değerlendiren İzol, "Türkiye'nin bölgeye kimyasal olarak attığı tek gram bir şey yoktur. Bunu gerekirse resmi belgelerle ortaya koyarım. Esad'ın Afrin'e gönderdiği yüklü miktarda kimyasal silah vardır. Şuan Esad ve PYD birlikte hareket ediyor. Esad, Amerika, Çin orada. Bizim aslında Afrin'le bir savaşımız yok, eskiden olduğu gibi haç ile hilalin savaşı var. Yani Çanakkale Savaşında olduğu gibi biz yedi düvele karşı savaşıyoruz. Çünkü onlar da uyuyan devin uyandığını gördüler" ifadelerini kullandı.

"Türkiye kimyasal silahların hedefi olabilir mi?" sorularını da değerlendiren İzol, "Bunlara maruz kalmayalım diye oraya bir harekat başladı. Biz aslında çok şeye maruz bırakılmaya çalışıldık ama uyanıklığımız ve halkın liderin etrafında toplanması sayesinde artık devletin temel parçası olan toprağı koruma ve muhafaza etmenin ne demek olduğunu anlaması sayesinde uyuyan dev uyandı. Toprak bütünlüğümüz elden giderse herkesin huzuru bozulur. Bizim halkımız toprak bütünlüğünün farkına vardı. Bu saatten sonra ülkemiz hiçbir zaman zor durumda kalmaz. Hem halk kenetlendi hem de çok güçlü bir silah gücüyle ilerliyoruz. Askerlerimiz artık davasına kilitlenmiş. Esad bana göre bir teröristtir. Terörist olmayan bir insan 2 milyon insana kıymaz. Bunlardan 600 bin tanesi çocuk ve kadın. Esad'a başkan demek diğer başkanlara hakarettir. Ona layık olduğu lakabı vermek gerekir" dedi.

İleriye dönük olarak Rusya ile Türkiye'nin büyük sıkıntı yaşayacağını savunan İzol, "Sovyetlere ait yaklaşık bin yıllık bir istihbarat ağı var. Bunlar tamamen Müslümanlığa karşı bir gruptur. Bizim temel ortak paydamız İslam'dır. Bu paydanın etrafına gelen insanların İslam ile alakası yoksa menfaat ve çıkar için geldikleri açık bir şekilde ortadadır. Yarın menfaat ve çıkarı bittiği zaman ilk olarak bize zarar vereceği de aşikardır. O yüzden bir an önce bizim müttefiklerimiz Müslüman ve Müslüman devletlerden bir heyet oluşturulmalıdır. Bu gidişle 3. Dünya Savaşı kaçınılmazdır. Zaten şuan Suriye'de cereyan ediyor, herkes orada ve savaşıyorlar. Hala bizim askerimizin Afrin'de ne işi olduğunu soranlara söylüyorum. Bu ülkeye darbe girişimi yapıldığı zaman sizin de bir milletin önderi olarak, idealist olan bu ülke lideri ile birlikte o milletin yanında dışarıda olmanız gerekiyordu" diye konuştu.

Esad ile PKK arasındaki anlaşma olup olmadığı hakkında görüşlerini aktaran İzol, "Esad'ın babası ve dedesi yani Amerika ve İngiltere'nin PKK ile zaten bağlantısı var. Bu durumda birbirleriyle bağlantısı olmadığını söylemek mümkün değil. Biz tek partili dönemlerde insanlara korku salarak bu vatanı sevdirmeye çalıştık. Şuan orada savaşan askerler ne korku ne de para için savaşıyor. Sevdiği ve inandığı dava uğruna savaşıyor. Bunun için ölümü göze alıyorlar. CHP'nin tek partili olduğu dönemlerde insanlara korku salıp idam edeceklerine bu vatanı sevdirerek aşık etmeleri gerekirdi. Şuanda dini sevdirerek ve aşılayarak İslam'ı anlatarak halkın kenetlenmesi sağlandı. Elbette içimizde hainler çıkacak bu her zaman olmuştur " dedi.

Türkiye'nin şu an aldığı yolu değerlendiren İzol, "Şuan Türkiye'ye laf söyleyebilecek bir ülke yok. Şuanda milli silahlarımız görülüyor. Bu milli silahlar aynı zamanda ülkemizin ekonomik olarak kalkınmamızın bir işaretidir. Savaş zamanında hem milli silahlar üretiyoruz. Ülkenin kalkınması devam ediyor. Proje ve hedefler aksamadan yerine geliyor. Yeni üretimler ve keşifler meydana getiriyoruz. Aktif bir şekilde savaş harekatı uyguluyoruz. Bununla birlikte bitmeyen bir sermaye bu ülkenin milli gücünü ve ekonomik gösteriyor" şeklinde konuştu.

İzmir'deki ve ülkemizdeki Suriyeli vatandaşlar hakkında görüşlerini de aktaran Ramazan İzol, "Özgür Suriye Ordusu, Suriye halkından meydana gelmiş bir gruptur. Şuanda ÖSO'ya girmek zaten kolay değil. ÖSO kurulduktan sonra ve daha yakın tarihte Esad'a karşı direnen diğer milli güçler ÖSO kurulmadan önce de direnmiş ve daha sonra da Türkiye'ye gelmiştir. Devletimiz tarafından bunlar keşfedildi. Korkudan kaçıp gelmiş çocuklara tabi ki kapımız açık" ifadeleriyle sözlerini tamamladı.


Hijyen ve Dezenfeksiyonun Öncüsü

Yapay Zekâ, Teknoloji ve Eğitim Paneli

Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”

Saadet Partisi’nden Uslu’ya ziyaret

Şehir Tiyatroları’ndan 27 Mart’a özel prömiyer

Vali Yavuz’dan KOTO ailesine teşekkür

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

KARTEPE’YE İKİNCİ MÜZEDE HAZIR

Büyükakın: Kadın çiftçilerimizin üretime katkısı çok değerli

Çetinkaya belediye çalışanlarını ziyaret etti

Yıldıztekin’in mottosu: Adalet ve liyakat!

Türel, Çiçek ailesinin acısını paylaştı

Akmeşeliler Hürriyet’i coşkuyla karşıladı

Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü

Hatipköy’e yeni park

Stadyum bağlantı yolunda tamamlanan kısımlar trafiğe açıldı

Kayınbiraderine cadde ortasında tabancayla ateş etti

Sokak hayvanlarının mamaları artık bu tesiste üretilecek

Patlama sesi ekipleri harekete geçirdi

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

"Kız meselesi" kavgasında ölen 16 yaşındaki genç son yolculuğuna uğurlandı

Görkem Ahi 2024 Yılı İlk Çeyreğinde Mobilya Sektörünü Değerlendirdi

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Vali Yavuz’dan müjde!

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Seçim güvenliği için 594 bin personel görev yapacak

İşsizlik rakamları açıklandı

Kocaeli' de 30 bin araç kapasiteli otoparklar ve 3 bin 500 Tır kapasiteli otoparklar inşa edilecek

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Benzin ve motorin fiyatları

SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine promosyon ödenecek

Dubai’de Şirket Kurmak İçin Yurtdışı Atılım ile Benzersiz Fırsatlar

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

Başakşehir ile özel maç oynayacağız

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR