• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Ünlü Yönetmenler, Türk Dizilerinin Kamu Diplomasisine Etkisini Konuştu

İstanbul Valiliği, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliği ile, "Kamu Diplomasisi Aracı Olarak...

GÜNDEM 11.03.2019 12:48:00 0
Ünlü Yönetmenler, Türk Dizilerinin Kamu Diplomasisine Etkisini Konuştu

İstanbul Valiliği, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliği ile, "Kamu Diplomasisi Aracı Olarak Türk Dizileri" çalıştayı düzenlendi. Osman Sınav, Halit Ergenç, Birol Güven gibi ünlü isimlerin katıldığı çalıştayda, dizilerin kamu diplomasisine etkileri konuşuldu.

İstanbul Valiliği, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliği ile, "Kamu Diplomasisi Aracı Olarak Türk Dizileri" çalıştayı düzenlendi. İstanbul Üniversitesi Rektörlük Doktora Salonunda düzenlenen etkinliğe Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Zait Sobacı, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Ergün Yolcu, Oyuncu Halit Ergenç, Senarist ve Yapımcı Birol Güven, Yönetmen Osman Sınav, Yapımcı Timur Savcı ve çok sayıda davetli katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Zait Sobacı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un paylaştığı mesajı okuyarak, "Türk dizi sektörü 350 milyon doların üzerinde ihracat hacmiyle bu alanda Amerika'dan sonra ikinci sıraya gelmiş durumda. Hiç şüphesiz bu gurur tablosunun mimarları oyuncusundan yapımcısına, senaristinden yönetmenine, ışıkçısına kadar bütün dizi emekçilerimizindir. Emekleriniz, fedakarlığınız, ülkemizin ve milletimizin yüzünü ağartan çalışmalarınız için her birinize teşekkür ediyorum. Sizin gecenizi gündüzünüze katarak büyük fedakarlıklarla ürettiğiniz dizilerimiz milyon dolarlık turizm pazarlama kampanyalarının yapabileceğinden kat kat fazlasını başardı. Ülkemizin yurt dışında doğru bir şekilde tanıtımına büyük katkıda bulundu" dedi.

Sinema ve dizi ihracatından 750 milyon civarında bir rakama ulaştık

Sinema ve dizi ihracatında önemli ölçüde başarı sağladıklarını ifade eden Yönetmen Osman Sınav, "Sinema ve dizi ihracatından 750 milyon civarında bir rakama ulaştık. Ve bugün burada bu çalıştayı yapıyoruz. Devletimizin ilgisini çektik. Bir ihracat kalemi olarak anılıyoruz. Bizim dünyanın birçok ülkesi ile ortak Pazar, ortak strateji ve siyaset üretmek noktasında Türk dizilerin empatisinden faydalanıyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir insanla bir hikaye paylaşmıyorsanız o insanla ortak Pazar kuramazsınız. Ortak siyaset üretemezsiniz. Yani önce bir hikaye paylaşmak gerekiyor" diye konuştu.

"Biz 10 yıl kaybettik"

Yapımcı ve Senarist Birol Güven ise, "Bu araç çok kötü kullanılıyor. Biz 10 yıl kaybettik. Türkiye 800 milyon insana ulaştı. Çok büyük başarılar elde edildi. Bu bahsettiğimiz araç olarak çok yol alamadık. Dünyada en çok dizi ihraç eden ülke Amerika, sonra Türkiye. Bir ve ikiyiz. Ama aramızda şöyle bir fark var. Biz dizi ihraç ediyoruz. Amerika bir yaşam biçimi, yaşam kültürü ihraç ediyor" dedi.

"En önemli şey salt kültürümüzü ve insanlığımızı anlatmak noktasına geri dönmeliyiz"

Dizilerin insan üzerine büyük etkiye sahip olduğunu ifade eden Oyuncu Halit Ergenç ise, "Kamu diplomasisi aracı olarak bir başlığımız var, burada. Gerçekten çok önemli, çarpıcı. Diziler gerçekten büyük etkiye sahip. En önemli noktası şu; siz Türkiye'de bir dizi yaptığınız zaman bir eve haftanın aynı günü, her hafta defalarca giriyorsunuz. Dolayısıyla siz bir hikayeyi o insanlara belirli periyotlarla sürekli olarak anlatıyorsunuz. Eğer burada herhangi bir fikri dayatmak isterseniz, bunu o kitleye kabul ettirmeniz çok mümkün. Ama bunu gerçekten belirli bir yumuşaklık seviyesinin üzerinde yaparsanız ret göreceğiniz de yüzde 90. Bence yapılması gereken en önemli şey salt kültürümüzü ve insanlığımızı anlatmak noktasına geri dönmeliyiz" şeklinde konuştu.

Tokat Belediyesi’nden kente nefes aldıracak dönüşüm hamlesi

Kars merkezli 3 ilçede silah tacirlerine operasyon: Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Adana’da 493 dönümlük alan eko turizme açılıyor

Esenyurt’ta kaçak şekerleme atölyesine baskın: 9 ton 400 kilo ürün imha edildi

Başkan Özen:" Ulaşımda sorun yaşanmaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz"

Tarhana kokusu sokağı doldurdu

Depremlerle ağır hasar alan Kahramanmaraş’ın tarihi yeniden ayağa kalkıyor

Gaziantep’te 37 düzensiz göçmen yakalandı: 2 organizatör tutuklandı

Malatya’nın manevi imarı için güçlü iş birliği

Kars’tan Küba’ya uzanan aşk hikayesi: Kübalı gelinler Kars’a renk kattı

Park halindeki otomobilin dikiz aynasını tekme atıp kırdı

Sorunları son bulsun diye başladığı alkol 5 yılda hayatını karattı, şimdiyse gençlerden tek isteği alkol tüketmemeleri

Karaçay barajının su seviyesinin yüzde 6’ya düştüğü Hatay’da 230 sondaj vuruldu

Hasar aldı denilerek İBB’nin yıktığı Avcılar E-5 yanındaki cami 6 yıldır yapılmadı

Bisiklet tutkunu gençten nefes kesen gösteri: Sahil kayalıkları parkuru oldu

Güllü’nün kızı annesi öldürme suçlamasıyla tutuklandı

Tarihi geçmiş ürünlerle çocukları zehirleyeceklerdi: 2 ton cips, şekerleme ve çikolata imha edildi

Hatay’da dereye düşen inek itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı

Ataşehir’de otel yangını: Çatı katı alevlere teslim oldu

Kurye heimlich manevrasıyla boğulan çocuğu kurtardı: O anlar kamerada

Polisin GBT yapmak istediği araçtan ceset çıktı

İstanbul Emniyet’inden operasyon: 10 gözaltı

Arnavutköy’de iş yeri alevlere teslim oldu: 1’i ağır 3 yaralı

Ekiplerin zorlu denetimi: Alkollü sürücü direndi, bir diğeri tepki gösterdi

Erciyes 38 FK, deplasmandan 3 puanla döndü

Menteşe’de motosiklet tıra çarptı: 1 ölü

Ahlat’ta kar yağışı

İki esnaf arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

Kırmızı ışık ihlali kazaya sebep oldu: O anlar kamerada

Bakan Bolat, ABD Ticaret Bakanı Lutnick ile bir araya geldi

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.