• BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,30% 0,54
  • EURO

    35,14% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2242,44% 0,70
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42

'Ülkücü ve milliyetçi kardeşlerimiz yoğun çalışma yapıyorlar'

AK Parti İBB Başkan Adayı Yıldırım, "Ülkücü ve milliyetçi kardeşlerimiz, Milliyetçi Hareket Parti teşkilatı, Asenalar, ülkü ocakları ve ana kademesi gece, gündüz demeden yoğun çalışma yapıyorlar." dedi.

POLİTİKA 17.06.2019 16:52:00 0

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Esenyurt'ta elektronik cihazlar üreten bir fabrikayı ziyaret etti. 

İşçilerle öğle yemeği yiyerek sohbet eden Yıldırım, daha sonra yaptığı konuşmada, fabrika çalışanlarının büyük bölümünün kadın olmasına dikkati çekti.

Kadınların hayatın her alanında yer alıyor olmasının Türkiye'nin demokrasisinin ne kadar geliştiğini gösterdiğini belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

"Esenyurt İstanbul'un en büyük nüfuslu ilçesi. Esenyurt üreten bir merkez. Tek başına Türkiye'nin ekonomisine yüzde 7 katkı sağlıyor. Burası Türkiye'nin özeti. Esenyurt tam Türkiye'yi, Türkiye'nin hoşgörüsünü yansıtıyor. Burada Doğu ve Güneydoğu'dan kardeşlerimiz var. Burada Karadeniz'den kardeşlerimiz var. Göçmen kardeşlerimiz var. Ne kadar güzel. Bütün renklerin birbiriyle kucaklaştığı ve hepimizin istediği tabloyu Esenyurt'ta görüyoruz."

Binali Yıldırım, İstanbul'da seçimlerin neden yenilendiğine de değindi.

Kentte seçimlerin tamamlanamadığını dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:

"Siz gittiniz oylarınızı verdiniz. Allah razı olsun. Sizin bu işte hiçbir kabahatiniz yok ama sizin oylarınızı sayarken yerli yerine gitmesine yeterince sahip olamadık, oylar çalındı. Bunu deyince rakip parti ve aday bozuluyor. Bunun için de ben 'oylar yer değiştirdi' diyorum. Daha akademik bir tanım yapıyorum. Ama şunu da demek istiyorum, çarşıya gittiniz gezerken cüzdanınızı aldılar. Cebinizden çaldılar. Karakola gidersiniz. Karakolda cüzdanım çalındı dersiniz. Eğer polise 'benim cüzdanım yer değiştirdi' derseniz polis size, 'Benle dalga mı geçiyorsun kardeşim?' der. Milletin anlayacağı iş, oyların çalınmasıdır. Çalmak illa cebine doldurup evine götürmek değil. Binali Yıldırım'ın oyunu CHP adayına yazarsınız bunun adı da çalmak olur. Biz bu seçimin tekrarlanmasını asla istemedik. TV'yi izlediyseniz bunları anlattım. Orada da söyledim. Tekrar sayılmasını ve kafalardaki şüphelerin giderilmesini istedik. Bu mümkün olmadı çünkü rakibimizin partisi buna itiraz etti ve reddettirdi. Bunun için kusura bakmayın sizi bir daha yoracağız. Bir daha sandığa götüreceğiz. Bunu hiç istemezdik ama başka çaremiz kalmadı."

Yıldırım, "Hanımlara söylüyorum, her mahallede, evinizden 200 metre mesafede bir çocuk parkı olacak. Evlatlarınızı rahatlıkla götüreceğiniz çocuk parkları olacak. Kreş olmayan hiçbir mahalle kalmayacak. İstanbul'un 300 mahallesinde kreş yok. Hanımların çocuklarını dışarıya çıktıklarında bırakacakları güvenli yerler yok. 300 mahallede toplam 955 kreş yapacağız. Hayırlı, uğurlu olsun. Trafik benim işim. bu konuda çok iddialıyım. Çünkü Türkiye'de 16 yılda bunu hallettim." diye konuştu.

"Düşüncelerimizi İstanbullularla paylaşmaya çalıştık"

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşamki ortak yayınla ilgili daha önce yaptığı açıklamada, "Bu yayının bir kırılma noktası olacağını, seçim sonucunu değiştirebileceğini" söylediğini aktaran gazeteciye, "Cumhurbaşkanı tam öyle demedi de 'önemli bir yayın olduğunu, adayların İstanbul için projelerini, düşüncelerini anlatma fırsatı bulacakları bir yayın olduğunu' vurgulamıştı. Nitekim öyle oldu. Eldeki imkanlarla yayının formatını bozmadan adaylar olarak düşüncelerimizi İstanbullularla paylaşmaya çalıştık. Yayının ne getirdiği, ne götürdüğü konusu İstanbulluların takdiridir. Benim yayın üzerine bunun ötesinde fazla bir yorum yapmam doğru olmaz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bu yayın öncesinde görüşüp görüşmediği sorulan Yıldırım, "Yayın öncesi davetli olduğumuz bir nikahta Sayın Cumhurbaşkanımızla bir araya geldik.Yayınla ilgili herhangi bir konuşma olmadı, konuşmaya da ihtiyaç yok." dedi.

Yıldırım, yayın sonrasında Erdoğan'la görüşüp görüşmediğine yönelik soru üzerine de "Sonrasında telefonla görüştük, o kadar. Sadece hayırlı olsun dedi, tebrik etti fazla bir yorum yapmadı." ifadelerini kullandı.

Bugün yolda rastladıkları trafik kazasına ilişkin de soru yöneltilen Binali Yıldırım, şunları kaydetti:

"Yolda geçerken bir motosiklet sürücüsü arkadaşımız hemen önümüzde kaza yaptı, kaza bizimle alakalı değil yanlış anlaşılmasın. Biz hemen durduk, arkadaşlar müdahale ettiler. Kırıkları var, ayağında kırıklar, kolunda ezikler var. Hamdolsun hayati tehlikesi yok. Sadece 'kırıklarım var, dayanılmaz bir acı içindeyim' dedi. Hemen bizim yakınımızda, bizle beraber olan sağlık ekibi müdahale etti, o kırık bölgeyi vakuma aldılar, sonra süratle hastaneye götürdüler ve şu anda onla ilgili ameliyat işlemleri yapılıyor. Geçmiş olsun, inşallah yakın zamanda iyileşir."

Yıldırım, dün akşamki yayının seçimi nasıl etkilediğine yönelik soru üzerine, bunu pazar günü göreceklerini aktardı.

Moderatörü nasıl bulduğu ve CHP adayının 4 dakika fazla konuştuğuna yönelik iddiaların yöneltildiği Yıldırım, "Bunların hepsi geride kaldı. Çıktık, söyleyeceklerimizi söyledik, söyleyemediğimiz çok şey vardı, söyleyemedik. Zaman da el vermedi, onun için olmuş bitmiş işin üzerine bizim diğer arkadaşlar hakkında yorum yapmamız uygun olmaz. Sosyal medyada vatandaşımız bunu hem izlediler hem değerlendirdiler hem yorumladılar. Gördüğüm kadarıyla enine boyuna değerlendiriliyor. " değerlendirmesinde bulundu.

"İstanbullular sandığa giderek demokratik hakkını kullansın"

Binali Yıldırım, vatandaşların kararlarını pazar günü vereceğini ifade ederek, İstanbul'un geleceğini ilgilendiren bu konuda sandığa gitmek suretiyle demokratik hakkını kullanmasını istediğini söyledi.

"Bugüne kadar ülkede nasıl işlere imza attıksa bundan sonra İstanbul için samimiyetle, gayretle edindiğimiz tecrübeyle çalışmaya devam edeceğiz." dediğini dile getiren Yıldırım, İstanbul'un trafiğini eziyet olmaktan keyfe dönüştürecek projeleri hayata geçireceklerini anlattı.

Yıldırım, "Kentte yaşayan kadınların, gençlerin, emeklilerin, ikinci baharında olan hemşehrilerin, engellilerin, toplumun bütün katmanlarıyla şehrin her türlü imkanlarını kullanmak suretiyle daha keyif alınabilir, daha rahat yaşanılabilir, daha güvenli bir kent olması için dünya şehirleri arasında hak ettiği yere gelmesi için gayret göstereceğiz. Amacımız budur. Bundan başka bir amacımız yok." diye konuştu.

"Devlet Bahçeli mitili atmıştır"

"MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli mitili atacağım dediği İstanbul'da iki gün kaldı. Muhalefette buna tepki var. Ne söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine Yıldırım, şöyle devam etti:

"Devlet Bahçeli mitili atmıştır, sürekli mitilin üzerinde oturacak değil. Dolaşıyor, çalışıyor. Bir genel başkandır, istediği zaman programlarını icra edecektir. Ama ben biliyorum ki ülkücü ve milliyetçi kardeşlerimiz, Milliyetçi Hareket Parti teşkilatı, Asenalar, ülkü ocakları ve ana kademesi gece, gündüz demeden, özellikle hemşehri grupları üzerinde milletvekilleri ve parti teşkilatlarının katıldığı yoğun çalışma yapıyorlar. Zaman zaman bu programlara biz de katılıyoruz. Herhangi bir sıkıntı yok."

"Sayıştay'ın açıklamasında 2018'le ilgili raporlama sürecinin devam ettiğini, bu raporların neye dayanarak açıklandığını kendilerinin bilmediğini, gerçeğe dayanmadığını, 2019'a dair herhangi bir raporlama sürecinin başlamadığını söylediler. Siz ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Yıldırım, "Bu da bizim söylediklerimizi doğruluyor. Demek ki Ekrem Bey, yanlış rapor okumuş." diye konuştu.

AA


Kat Temizlik Arabası Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Doğum Günü Süsleri Nelerdir?

Gebze'de sanayi tüpü patladı: 2 ölü

Gebze’de Çanakkale Zaferi Anma Programı

Fatma Kurtuluş, acil servisteki hastaları dinledi

Diyetisyen Merve Doğan Yılmaz'dan ramazan ayı için öneriler

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Saadet Partisi iftarı Gebze’yi buluşturdu

Bünyamin Çiftçi sevgisi, evlere sığmadı sokaklara taştı

Ömeroğlu, iftarını emekçilerle birlikte açtı

Çayırova Gençlik Merkezi açılıyor

Çetinkaya Dadaşlardan Destek İstedi

Kartepe’de Çanakkale Destanı Törenleri

Türel şehit ailelerini yalnız bırakmadı

Kongre ne zaman yapılacak?

Darıca Hükümet Konağı’nda çalışmalar devam ediyor

Seçimden sonraki gün okul var mı?

Yeşilova-Solaklar Kavşağı trafiğe açıldı

Başkan çocukların Ramazan şenliğine katıldı

Ramazan’da Mahallenizdeyiz etkinlikleri Ayazma Mahallesi’nde devam edecek

İtfaiyeden İZAYDAŞ’a arama-kurtarma eğitimi

Kocaeli’nin 65 yaş üstü çınarları Yerel Kültür Müzesinde; Çocukluklarını hatırladılar

Başkan Adayı Büyükgöz’den Hafta Sonu Ziyaretleri; Büyükgöz Kırsal Mahallelerde

Bağcılar’da 24 Saat Acil Kilit Hizmetleri

Kocaeli'de yağış olacak mı?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Gazinin müzesinde gurur ve hüzün bir arada

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Seçimden sonraki gün okul var mı?

DEM Parti tarafından düzenlenen Nevruz kutlamalarında terör örgütü elebaşı Öcalan'ın posterleri açıldı

Ayasofya'da Yunanistan bayrağı açıp fotoğrafı da skandal bir notla paylaştı

Başiskele Termal Tesis yükseliyor

Devlet hastanesinde panik! Acil servis boşaltıldı, hasta kabulü durdu

32 ilde oy verme saatleri değişti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Darıca'da dernek iftar programına katıldı

Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim takvimi... Yasaklar başlıyor!

İkinci el araç alacaklara uyarı. Kritik tarih açıklandı

Yoksullara ‘sabır’ çağrısı yapan Ali Erbaş’ın kızından ‘lüks arabasının anahtarına ’ şiir

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Hüseyin Baş “Köprüye araç garantisi vereceğine çiftçiye alım garantisi ver”

Ümit Özdağ: "Afganlara da ‘geçici sığınmacı statüsü’ verecekler"

Yeniden Refah Partili aday, kamyona yüklenen lüks yatla seçim konvoyu düzenledi

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Emeklilere ‘Ramazan Bayramı’ ikramiyesinin ödeneceği tarih belli oldu

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kongre ne zaman yapılacak?

Batshuayi, sahaya inen Trabzonspor taraftarına döner tekme attı

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının sonunda taraftarlar sahaya girerek Fenerbahçeli futbolculara saldırdı

Beşiktaş'ın penaltısı neden geçerlilik kazanmadı?

KÖRFEZ ANKARA'DA 3 PUAN PEŞİNDE!

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final ve yarı final eşleşmeleri belli oldu

Fenerbahçe'nin rakibi belli oldu!

PFDK'dan Kocaelispor'a cezalar yağdı

ÜNAL KARAMAN ÇAYIROVA’DA

Ragbici kızlar Türkiye finaline gidiyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR