• BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

Ülke genelinde 'Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir' etkinliği düzenlendi

İçişleri Bakanlığının "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" uygulaması kapsamında ülke genelinde birçok noktada şerit boyama etkinliği gerçekleştirildi.

GÜNDEM 30.03.2021 15:17:00 0
Ülke genelinde

İstanbul'da İçişleri Bakanlığınca, kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermeye dikkati çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" uygulaması yapıldı.

İçişleri Bakan Yardımcısı İnce: Öncelik yayanın, öncelik hayatın

Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe katılan İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, üzerinde "Yayalar kırmızı çizgimiz" yazılı maske ve şapka taktı.

Etkinliğe katılan öğrencilere kırmızı düdük ve hediyeler veren İnce, daha sonra Vali Köşger ile yaya geçidini kırmızıya boyadı.

İnce, gazetecilere, yayaların kırmızı çizgileri olduğunu söyleyerek, "Öncelik yayanın, öncelik hayatın. Trafik güvenliği ciddi bir mesele, diğer güvenlik alanları gibi. Çok can kayıpları verdik, çok acılar çektik. İstiyoruz ki vatandaşlarımız bundan sonra böyle acılar yaşamasın, trafik konusunda can kaybımız olmasın. Hedefimiz trafik kazasında sıfır can kaybı olsun." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Erdil: 30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz

İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, Vali Hüseyin Aksoy'la birlikte Ali İhsan Paşa Bulvarı ve Adnan Menderes Bulvarında düzenlenen etkinliğe katıldı.

Burada bir grup öğrenci, ellerinde "Yayalar kırmızı çizgimiz", "Yayayım bu yolda ben de varım" dövizleri taşıyarak sürücüler için farkındalık çalışması yaptı.

Bakan Yardımcısı Erdil ve Vali Aksoy, yaya geçitlerindeki tek şeridi kırmızıya boyadı.

Gazetecilere açıklama yapan Erdil, ülkenin dört bir tarafında "30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz" uygulamasının gerçekleştirildiğini, bu çalışmayla trafikte yaya güvenliğini artırmayı amaçladıklarını söyledi. 

İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı: Trafik kazalarında can kayıpları yüzde 56 azaldı

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, beraberindeki Vali Yunus Sezer, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, öğrenciler ve diğer yetkililerle, Hürriyet Caddesi üzerindeki yaya geçidinde düzenlenen "Yayalar Kırmızı Çizgimizdir" etkinliğine katıldı.

Durdurulan araç sürücülerine etkinlik hakkında bilgi veren Çataklı ve öğrenciler, sürücülere maske ve bilgilendirici broşür verdi.

Çataklı, etkinliğin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm dünyada 2011 ile 2020 yılı arasında trafik kazalarına bağlı ölümleri yüzde 50 azaltma hedefinin olduğunu söyledi.

Bu kapsamda 2012 yılında Kara Yolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı hazırlandığını, ardından da 2017 yılında Trafik Güvenliği Uygulama Belgesi'nin yürürlüğe konulduğu anımsatan Çataklı, şöyle konuştu:

"Yine 2011-2020 yılları arasında Kara Yolları Trafik Kanunu'nda da önemli değişiklik yaparak yayalara öncelik verilmesi hususunda bir düzenleme de getirildi. Bu hazırlanan belgeler, yapılan yasal düzenlemeler üzerine özellikle 2019-2020 yılında yoğun bir şekilde kampanyalar yürüttük. Neticede 2011 ile 2020 yılı arasında tüm dünyada iki ülke bu hedefi yakalayabildi. Bunlardan birisi Türkiye. Trafik kazalarında can kayıpları 2020 yılı sonu itibarıyla 10 yıllık dönemde yüzde 56 azaldı. Müthiş bir sonuç ortaya çıktı. Daha fazla insanımızın hayata tutunması anlamına geldi." 

Ankara

Uygulama kapsamında Ankara'da öğrencilere trafik kuralları eğitimi verildi.

Türkiye genelindeki uygulama çerçevesinde, yaya ve okul geçitleri öncesinde sürücülerin, yer ve zemin işaretlemeleriyle bir kez daha uyarılarak, dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak, bu alanlarda yavaşlamalarını ve yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla Başkentte de yaya geçitlerinin ortasındaki çizgi kırmızıya boyanmaya başlandı.

"Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" uygulamasına yönelik Bağlıca İlköğretim Okulunda jandarma personeli tarafından genel trafik kuralları ve trafikte yaya önceliği hakkında bilgi verildi.

Okul bahçesine kurulan karayolu parkuru ve yaya geçidinde senaryo gereği yayaların ve sürücülerin uyması gereken kurallar anlatıldı.

Öğrenciler, "Yayalar kırmızı çizgimiz", "Hatalı sürücüye kırmızı düdük" ve "Önce yaya" yazılı pankartlar taşıdı.

Trakya'da yaya geçitlerine kırmızı çizgiler çizildi

Edirne'de, Eski Cami Kavşağı'nda gerçekleşen etkinlikte Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaya geçitlerine kırmızı çizgi çekti.

Vali Canalp, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaya önceliğine olan duyarlılığın her geçen gün arttığını söyledi.

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da Edirne'nin yaya öncelikli uygulamalara en hızlı adapte olan illerin başında geldiğini belirterek, "Yayaların can güvenliğine dönüş mutluluk verici. Biz de belediye olarak ana arterdeki yaya geçidi tabelalarını ışıklandırdık, araçların daha dikkatli olmalarını sağlamak için. Bu kırmızı çizgiyi aynı zamanda Kovid-19 salgınına karşı da çekelim." diye konuştu.

Tekirdağ

Cumhuriyet Meydanı'nda Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Kılıç yaya geçitlerine kırmızı çizgi çizdi. 

Vali Yıldırım, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, trafikte yayalara da sürücülere de önemli görevler düştüğünü söyledi.

Kırklareli'nde de düzenlenen etkinlikte yaya geçitleri kırmızıya boyandı.

Adana

Adana'da, yaya ve okul geçitleri öncesinde sürücülerin yer ve zemin işaretlemeleriyle bir kez daha uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak, bu alanlarda yavaşlamalarını ve yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla, geçit çizgileri kırmızıya boyanmaya başlandı.

Vali Süleyman Elban, Süreyya Nihat Oral İlkokulu önünde çocuklarla yaya geçitlerini kırmızıya boyadı. Elban, daha sonra sürücülerle sohbet etti, onlara çeşitli hediyeler verdi.

Etkinliğin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Elban, medeniyet ölçülerinden birisinin de trafikte yayaların güvenli seyahat edebilmesi olduğunu söyledi.

Mersin

Vali Ali İhsan Su, yaya farkındalığı için İsmet İnönü Bulvarı'ndaki yaya geçidine kırmızı çizgi çekti.

Su, gazetecilere, sürücülerin okul önlerinde ve trafik ışığı olmayan geçitlerde önceliği yayalara vermesi gerektiğini ifade etti.

Etkinliğe katılan öğrenciler ise ellerindeki "Yaya yolu benim yolum", "Lütfen yol ver", "Yayalar kırmızı çizgimiz" ve "Yayalar önceliklidir" yazılı pankartlarla sürücülere uyarıda bulundu.

Hatay

Vali Rahmi Doğan, İskenderun ilçesinde düzenlenen programda, yaya geçidindeki çizgileri kırmızıya boyadı.

Yaya önceliğini önemsediklerini aktaran Doğan, projenin farkındalık oluşturmak için uygulandığını anlattı.

Doğan, yayalara öncelik vermenin medeniyetin gereği olduğunu ve tüm ilçelerde uygulamanın başlatıldığını vurgulayarak, herkesi hassasiyetle davranmaya davet etti.

Osmaniye

Vali Erdinç Yılmaz, uygulama kapsamında Valilik Kompleksi önündeki Büyük Cadde'de yaya geçidinin bazı çizgilerini kırmızıya boyadı.

Daha sonra Devlet Bahçeli Meydanı'ndaki yaya geçitleri önünde yapılan uygulamaya katılan Yılmaz ve Belediye Başkanı Kadir Kara, sürücü ve yayalara bilgilendirici broşür dağıttı.

Konya

Yaya önceliği konusunda toplumda farkındalığı üst düzeye çıkarmak ve yaya önceliğine verilen önemi vurgulamak amacıyla, Konya'da yoğun olarak kullanılan Alaaddin Bulvarı'ndaki yaya geçidinin ortasındaki beyaz şerit, kırmızıya boyandı.

Etkinliğe katılan Konya Valisi Vahdettin Özkan, yaya geçidine ilk kırmızı çizgiyi kendisi çekti. Ardından programa katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Şakir Uslu ile ilçe belediye başkanları da fırça ile şeridi kırmızıya boyadı.

Karaman

Karaman'da ise uygulama kapsamında, İsmet Paşa Caddesi'nde şerit boyama etkinliği yapıldı.

Vali Mehmet Alpaslan Işık, etkinlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığının 2019 yılında "Trafikte Öncelik Yayaların" sloganı adı altında bir kampanya başlattığını hatırlattı.

Vali Işık, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş ve İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin'in yaya geçidindeki orta çizgiyi kırmızıya boyamasının ardından etkinlik sona erdi.

Aksaray

Aksaray'da da Vali Hamza Aydoğdu, Ankara Caddesi'nde öğrencilerle birlikte farkındalık yürüyüşü yaparak, şerit boyadı.

Aydoğdu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 81 ilde yayalara öncelik oluşturmak için farkındalık programı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da İsmet İnönü Caddesinde düzenlenen etkinlikte ise yaya geçidinin orta şeridi Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, İl Jandarma Komutanı Yardımcısı Albay Halit Gülten ve öğrencilerce tarafından kırmızıya boyandı.

Etkinliğe katılan öğrenciler, ellerindeki "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın", "Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" ve "Yayalar Kırmızı Çizgimiz" yazılı dövizlerle sürücülere uyarılarda bulundu.

Programda katılan öğrenciler Vali Çiçek'e "nazar boncuğu" hediye etti, Vali Çiçek de etkinliğe katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. 

Kırşehir

Kırşehir'de Terme ve Lise caddelerinde düzenlenen etkinlikte, Vali İbrahim Akın, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ferhat Kuran, çocuklarla yaya geçitlerini kırmızıya boyadı.

Çocuklar, broşür dağıtarak sürücülere yaya önceliği konusunda uyarılarda bulundu.

Nevşehir

Uçhisar beldesindeki etkinlik Vali İnci Sezer Becel ve protokol üyelerinin katılımıyla Haydar Çankaya İlkokulu'nda yapıldı.

Öğrencilere kırmızı düdük ve bilgilendirme broşürü dağıtan Becel, trafik kurallarına uyulması için herkese sorumluluk düştüğünü belirtti. Öğrencilerden trafik kurallarına uymayan aile üyelerini kırmızı düdükle uyarmalarını da isteyen Becel, daha sonra okulun önündeki caddede bulunan yaya çizgisini kırmızıya boyadı.

Sivas

Sivas'ta Cumhuriyet Meydanı ve İstasyon Caddesi'ndeki yaya geçitlerinde düzenlenen etkinliğe Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, İl Jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu, trafik polisleri ve öğrenciler katıldı.

Vali Ayhan ve protokol üyeleri, ilk olarak öğrencilerle yaya geçitlerini kırmızı şeritlerle boyadı.

Protokol üyeleri daha sonra "30 Mart'ta Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz" yazılı pankartları taşıyan öğrencilere eşlik ederek yaya geçitlerinde yürüdü.

Kayseri

Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı ve İstasyon Caddesi'ndeki yaya geçitlerinde düzenlenen etkinlikte, Vali Şehmus Günaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, öğrencilerle belirlenen yaya geçitlerini kırmızı şeritlerle boyadı.

Protokol üyeleri daha sonra, bilgilendirici pankartlar taşıyan öğrencilere eşlik ederek yaya geçitlerinde yürüdü, vatandaşlara broşür ve "Yayalar Kırmızı Çizgimizdir" yazılı şapkalar dağıttı.

Yozgat

Yozgat'ta Fuar Caddesi'nde Fatma Temel Turhan Ortaokulu yaya geçidine Vali Ziya Polat'ın katılımıyla kırmızı çizgi çekildi.

Polat, gazetecilere, kentteki yaya geçitlerinin tamının boyandığını dile getirerek, "Amaç, öncelikle sıfır can kaybı, bir sayısı bile bizim için çok büyük bir rakam. Asıl amaç boyamak değil insanlar arasında farkındalığı oluşturmaktır." ifadelerini kullandı.

Niğde

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Dr. Sami Yağız Caddesi üzerinde öğrencilere yaya geçiş üstünlüğü hakkından bilgiler verdi.

İl genelinde 80 noktada etkinlik gerçekleştirildiğini aktaran Şimşek, "Bu farkındalıkla yaya önceliğine vurgu yapılmaktadır. Sürücülerimizi bilinçlendirmek ve toplumsal bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Öğrencilere ve yayalara öncelik versinler. Sürücüler kurala uydukları takdirde kazaların önüne geçmiş olacağız." dedi. 

AA


Estetiği ve Dayanıklılığı Buluşturan Göbekli Melamin

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Göcek Yat Kiralama Hizmetinde Lider Adres

Bizigo ile Seyahat ve Masraf Yönetimi Artık Çok Kolay

AlsakSatsak.com: İkinci El İlanlarla Sektörde Lider

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Kocaeli Büyükşehir’den yaşananlarla ilgili açıklama

Öğretmen ataması için gün verildi

Sözünü aldığı pamuk şeker arabasına kavuştu: Mutluluğu gözlerinden okundu

İzmit’in her noktası ilaçlanıyor

Sardala Koyu’ndan 30 poşet atık toplandı

Kocaeli’de korsan servis avı

Kocaeli'nin 5 ilçesi elektriksiz kalacak

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Ermeni çeteleri tarafından şehit edildiler

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli için gök gürültülü sağanak uyarısı

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Park halindeki tıra çarpınca 2.39 promil alkollü olduğu ortaya çıktı

Kocaeli’de 20 göçmen yakalandı, 4 kaçakçı tutuklandı

Pompalı tüfekli saldırı kamerada: Cadde ortasında ateş edip bir genci kovaladı

Çocukları öldürülen aileden yürek burkan sözler: "Oğlumuzun değeri 8 yıl mı?"

Tadilat yapılan apartmanın çatı katında yangın : 1 yaralı

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Öğretmen ataması için gün verildi

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

YAZARLAR