• BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

TUTUKLANAN POLİS BAŞ MÜFETTİŞİNDEN ŞOK AÇIKLAMA

Paralel yapı operasyonunda tutuklanan polis başmüfettişi Anadolu Atayün "Biz Öcalan'ın talimatıyla buradayız" dedi.

ASAYİŞ 20.10.2015 10:50:00 0
TUTUKLANAN POLİS BAŞ MÜFETTİŞİNDEN ŞOK AÇIKLAMA

Konya merkezli 19 ilde 'Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik 'Terör örgütü kurma ve yönetme, üye olmak, görevi kötüye kullanma, iftira, resmi belgede sahtecilik, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek' suçlamalarıyla 31'i emniyet mensubu olmak üzere iş adamlarının da bulunduğu 7'si tutuklu 74 kişinin 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına bugünde devam edildi.

Tutuklu sanıklardan eski polis başmüfettişi Anadolu Atayün, "Ben Mersin Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaptığım dönemlerde PKK'ya ağır darbeler verdik. O yüzden Oslo'da yapılan görüşmelerde bizim adımız verildi. O yüzden tutuklandık. Biz Öcalan'ın talimatıyla buradayız" dedi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında geçen 22 Mayıs günü 19 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. 31'i emniyet mensubu olmak üzere 74 kişiye yönelik yapılan operasyonda, gözaltına alınan 43 kişiden 5'i tutuklandı. Operasyon kapsamında 11 Eylül günü de 2 kişi tutuklanmıştı.

Konya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen 15 Ekim Perşembe günü başlayan duruşmanın ikinci gününde tutuklu sanıklardan aralarında avukat Memduh Oğuz'un da bulunduğu 4 kişi adli kontrol kararıyla tahliye edildi.

TAPELER

Bugün 3'üncü celsesi yapılan duruşmada tutuklu sanıklardan 2008 yılındaki Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik yapılan Okyanus operasyonunda Konya'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde teknik takip ve izleme büro amirliğinde görevli polis memuru Kerim Doğan'ın ifadesi alındı.

Mahkeme heyeti, Doğan'a, Okyanus operasyonu sırasındaki tapelerde dönemin Konya Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Özdemir'inin talimatıyla sekreterinin, Okyanus Şirketler sahibi Nusret Argun'a 'Başsavcı bey aramanızı istiyor' ifadesinin telefon dinleme kayıtlarındaki tapelere 'Başsavcı bey arabanızı istiyor' şeklinde değiştirildiği iddiasını sordu.

Doğan da, "Algılanan ne ise onu tapelere döküyorduk. 'Aramanızı istiyor', 'arabanızı istiyor' olarak algılanmış olabilir. Sanki biz Nusret Argun'u şüpheli yapmaya çalışıyormuşuz gibi bir durum var. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. Hukuksuz bir soruşturma. Benim ile aynı dinlemeyi yapan, aynı tutanaklara imza atan kişi görevinin başındayken 151 gündür tutukluyum. Görevim gereği dinleme yaptım." dedi.

TAYİN EMRİMİ FETULLAH GÜLEN DEĞİL, ABDÜLKADİR AKSU VERDİ

Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün de kardeşi olan 2008 yılında Okyanus Şirketler Grubuna yönelik yapılan operasyonda dönemin Konya'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü olan polis başmüfettişliğinden ihraç edilen 1'inci sınıf Emniyet Müdürü Anadolu Atayün, Konya'ya Fetullah Gülen'in, tayin ettiğinin söylendiğini ancak tayinin dönemin İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu tarafından yapıldığını belirtti.

Atayün, "Fetullah Gülen terör örgütünün düzenlediği operasyonlar için Konya'ya geldiğim söyleniyor. Beni Hanefi Avcı'nın (dönemin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı) talimatıyla Konya'ya gönderildim. Konya'da ciddi sıkıntılar olduğunu söylediler, buraya gelmemi söylediler. Benim tayin emrimin altında Fethullah Gülen'in değil, Abdülkadir Aksu'nun, Hanefi Avcı'nın imzası var."

"ÖCALAN'IN TALİMATIYLA BURADAYIZ"

Konya'dan sonra Mersin Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaptığını hatırlatan Atayün, "Ben Mersin Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaptığım dönemlerde PKK'ya ağır darbeler verdik. O yüzden Oslo'da yapılan görüşmelerde bizim adımız verildi. O yüzden tutuklandık. Biz Öcalan'ın talimatıyla buradayız. Bununla ilgili İdris Naim Şahin'in de (eski İçişleri Bakanı) tanık olarak dinlenilmesini istiyorum." diye konuştu.

"BİZ OPERASYONLARI SAVCININ TALİMATIYLA YAPTIK"

Tahliye talebinin olmadığını ve diğer tutuklu 2 polis memurunun suçlarının bulunmadığını belirten Atayün, "Bu gençlerin bir suçu yok. Biz operasyonları savcı talimatıyla yaptık. Dinlemeleri mahkeme kararıyla yaptık. Şu an 3 yargıtay üyesinin tanık olarak dinlenilmesini istiyorum" dedi.

KONYA ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ HAKKINDA YENİDEN YAKALANMA KARARI

Mahkemeye heyeti, 'Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik yapılan operasyonda hakkında yakanma kararı çıkan Okyanus Operasyonu'nun yapıldığı dönemde Konya Emniyet Müdürlüğü görevini yapan emekli emniyet müdürü Salih Tuzcu ile diğer sanıklardan Ali Akın'ın hakkında yeniden yakalama kararı çıkartılmasına ve 15 gün içinde teslim olmaz ve yakalanmazlar ise haklarında kırmızı bültenle arama kararı çıkarılması kararını verdi.

Heyet, tutuklu Anadolu Atayün ve 2 polis memurunun tutukluluk haklarının devamına karar verip, mahkemeyi 9 Kasım tarihine erteledi.

OTELLER ZİNCİRİ BULUNAN ÜNLÜ İŞADAMI DA YARGILANACAK

Yargılanacak 74 kişi arasında 'Terör örgütüne yardım etme' suçundan oteller zinciri sahibi ünlü işadamı Fettah Tamince de bulunuyor. Tamince'nin yargılanacağı konu ise Mevlana Üniversitesi olarak eğitim veren binanın devriyle ilgili. Selçuk Üniversitesi'ne ait arazi, 1999 yılında 5 yıldızlı uygulama oteli üniteleri yapılıp işletilmek üzere yapılan ihale sonrası SEROT Turizm ve Otelcilik A.Ş.'ye 49 yıllığına kiralandı.

Kiralanan araziye yapılan binada Hilton Otel ve Masera Alışveriş Merkezi adı altında hizmet vermeye başladı. Firma, devir hakkını 2005 yılında Ekopark Turizm firmasına devretti. Otel Rixos adı altında hizmet verirken, alışveriş merkezi binası kapatılıp 2048 yılına kadar Gevher Sultan Eğitim Araştırma Kültür ve Sağlık Vakfı'na kiralandı. Vakıfta, 2009 yılında binaya Mevlana Üniversitesi'ni kurdu. Selçuk Üniversitesi'nin itirazı üzerine yerel mahkeme Vakfı halkı buldu. Yargıtay 13'üncü Hukuk Dairesi'de 2010 yılında yerel mahkemenin kararını onadı.

ÖNEMLİ İSİMLER

Yargılanacak önemli isimlerden bazıları şunlar: Eski YÖK Başkan Vekili ve halen Selçuk Üniversitesi İktisadı ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslarararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi olan Prof. Dr. Şaban Çalış, Mevlana Üniversitesi'nin kurucu rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, Avukat Mehduh Oğuz, 2008 yılında Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik yapılan operasyonda Konya'da Emniyet Müdürü olan emekli Salih Tuzcu, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğünü yapan Polis Başmüfettişliğinden ihraç edilen 1'inci sınıf Emniyet Müdürü Anadolu Atayün, o dönem Asayiş Şube Müdürlüğü yapan Bingöl eski Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, işadami Fettah Tamince, Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği Başkanı (AKTİSAD) Soner Cesur.

Okyanus operasyonu nasıl yapıldı?

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 26 Nisan ile 27 Eylül 2008 arasındaki değişik tarihlerde Nusret Argun'un yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik operasyon yaptı.

Afyonkarahisar, Karaman, Kütahya, Eskişehir, Nevşehir, Antalya, Bartın, Kahramanmaraş, Isparta, Adıyaman ile Konya'nın Seydişehir, Akşehir ve Ereğli, Afyonkarahisar'ın Dinar, Bolvadin, Isparta'nın Eğirdir ilçelerinde yapılan operasyonlarda başta Nusret Argun olmak üzere dönemin Selçuk Üniversitesi Rektöre Prof. Dr. Süleyman Okudan'ın da aralarında bulunduğu doktor, avukat ve gazetecinin yanı sıra birçok meslekten 234 kişi gözaltına alındı.

Tıbbi malzeme ticareti, temizlik ve güvenlik hizmeti, yemek servisi, turizm ve inşaat sektörleriyle doğalgaz dağıtımında faaliyet gösteren Okyanus Grubu'nun toplam 130 ihalede devleti yaklaşık 350 milyon lira zarara uğrattığı iddia edildi. 1990'lı yılların başında Tıp Fakültesi kampusunda fotokopi çeken, ardından ticarette basamakları hızla tırmanan Nusret Argun, önemli varlığı bulunan Okyanus Şirketler Grubu'nun sahibi olmuştu.

'Örgüt kurmak, özel belgede sahtecilik, soruşturmanın gizliliğini ihlal, ihaleye fesat karıştırmak ve rüşvet vermek' suçlarından tutuklanan ve Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Okyanus Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Argun, 73 ayrı suçtan toplam 180 yıl 4 ay 15 gün, tutuksuz yargılanan Selçuk Üniversitesi'nin eski Rektörü Süleyman Okudan ise 3 ayrı suçtan toplam 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Şirket avukatlarından İlker Turdan'a da 42 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verildi. 114 sanık ise 1 ile 42 yıl arasında hapis cezalarına çarptırıldı, 117 kişi de beraat etti.

66 ay tutuklu kalan işadamı Nusret Argun özel yetkili mahkemelerle ilgili kanun değişikliğinin ardından geçen yıl serbest bırakıldı. Serbest bırakılmasının ardından kendisine yönelik yapılan operasyonun paralel yapının bir kumpası olduğunu ileri sürerek, o dönem operasyonu gerçekleştiren sorumlular hakkından suç duyurusunda bulundu.


O tren İzmit’te de duracak

3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi başladı

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

KADEM’den Gölcüklü kadınlara eğitim

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

KOTO’dan SEDAŞ’a Vezirçiftliği teşekkürü

İzmit’te "Yeni Nesil Yerel Yönetimler Akademisi" kuruluyor

Market alev alev yanmıştı, tahribatın boyutu ortaya çıktı

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Babalar bu okulda eşleriyle doğuma hazırlanıyor

Geleceğin kadın şefleri ustalık belgelerini aldı

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

Evde yapılan operasyonda 580 kök kenevir bitkisi ele geçirildi

Yayanın tırın altında kaldığı kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı

Market yangınında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı kül oldu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli genelinde 19 Nisan 2024 Cuma günü hava nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Geleceğe Yatırımın Adresi Rusya'da Eğitim

Çamaşır Makinesi Kazan Bilyası (Rulman) Nasıl Değiştirilir?

Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Darıca’da yüzler gülüyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Günü çift idmanla geçirdik

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR