• BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

Türkkan'dan hükümet ve liderlik okulunda çarpıcı mesajlar

Mhp kocaeli milletvekili lütfü türkkan bahçeşehir üniversitesi hükümet ve liderlik okulunda

GÜNDEM 25.11.2014 11:23:00 0
Türkkan'dan hükümet ve liderlik okulunda çarpıcı mesajlar

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet ve Liderlik Okulu tarafından düzenlenen programa katıldı. Geçen yıl da aynı programda konuşma yapan Türkkan, Üniversitenin bu yıl Bursa’da düzenlenen konferansında dikkat çekici mesajlar verdi. 

 

 

Cumhurbaşkanı hem Türkiye’yi hem Akp’yi idare ediyor 

 

Türkiye’de pek çok şeyin değiştiğini söyleyen Türkkan, en başta devletin en tepesindeki ismin değiştiğini, 12 Cumhurbaşkanı eskiten Cumhuriyetimizin sembol mekanı Çankaya Köşkü’nün Ankara’nın en yüksek tepesinde artık sadece kapıdaki askerleriyle öylece durduğunu ifade etti.“Cumhurbaşkanlığı Makamı’nın bir ağırlığı olmalı, maalesef o ağırlık kalmadı. Sayın Cumhurbaşkanı AKP ile ilişiğini kesemedi. Hem Türkiye’yi hem Hükümet'i hem de AKP’yi idare ediyor.” 

 

 

Erdoğan geçmişte diktatörlüğü lanetliyordu kendisi diktatör oldu 

 

Halkın iradesi çok önemli bir konu. İradeyi oylar belli ediyorsa Mübarek %72, Kaddafi %68 , Saddam %84 oy aldı. Diktatörlerin hepsi yüksek oy aldı. Erdoğan geçmişte diktatörlüğü lanetliyordu şimdi kendisi diktatör oldu.

 

 

Türkiye Ortadoğu bataklığında 

 

Ortadoğu’da savaşın yıllardır hiç durmadığını vurgulayan Türkkan,AKP İktidarında Türkiyenin Ortadoğu bataklığına sürüklendiğini vurguladı. “Türkiye AKP iktidarında Ortadoğu bataklığına sürüklenen bir siyaset izledi. Şu an Türkiye o bataklığın içinde.” Türkiye’nin dış politikasına yönelik eleştirilerde bulunan Türkkan, bir de soru sordu:Türkiye’nin dış politikasında bütün mesele Esad’a mı kilitlidir?"3 ay dediniz 3 sene geçti hala yerinde duruyor. Ben önümüzdeki süreçte Ortadoğu bataklığında çok daha fazla enerji kaybedeceğimizi düşünüyorum." 

 

 

Akp'nin en iyi bildiği iki konu: yoksulluk ve yolsuzluk

 

MHP'li Türkkan, Türkiye'nin iç ve dış siyasetiyle ilgili bir yelpaze çizdi. İktidar Partisi'ne birçok konuda eleştirilerde bulunan Türkkan, kendi bölgesi sanayi şehri Kocaeli'nde 147 fabrikanın kapandığının altını çizerek istihdamın çok azaldığını söyleyerek sözü Türkiye geneline getirdi. "Hal böyleyken ekonominin çok iyi olduğunu söylemek  insanın yüzüne baka baka yalan söylemektir. "Türkkan, ekonominin ne durumda olduğunu rakamlarla da anlattı: "Özel sektörün 2002’de 13.8 milyar dolar olan kısa vadeli dış borcu 2014 Eylül’de 111.4 milyar dolara çıktı. Türkiye yüklü bir borcu ödemek zorunda." "3 senede iki af getirdik. Niye? Çünkü ülke vergi toplayamıyor. Halk harcarken zorlanıyor. Zaten vergi yaratmakta da zorlanıyoruz. Üretim olmayınca vergi de toplanamıyor. "

 

MHP'li vekil işsizlik vurgusu da yaptı;"2014 Şubat’tan bu yana işsiz genç sayımız 255 bin artarak 743 bin’e çıkmış. 743 bin gencimiz iş arıyor." 

"Ermenek'te vefat eden işçinin babası yırtık lastik ayakkabı giyiyorsa sen 1.000 odalı saray'da oturamazsın"

 

Türkkan sözü Ak Saray'a getirdi; "Türkiye kasaları unuttu. Şimdi gündemde Aksaray var. Ermenek’teki işçinin babasının lastik ayakkabısı yırtıksa sen orada oturamazsın. Bu ancak diktatöryal rejimlerde olur. Senin milletvekilin dışarıya vizeyle gidiyorsa bin odalı sarayda otursan ne olur oturmasan ne olur?"

 

 

Sarayın bütçesi işsizlik fonundan

 

Bu sarayın bütçesi tartışılır halde.Cumhurbaşkanlığı bütçesinde de yok. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesinde “diğer kalemler” diye giderler vardır. 2,3 milyar TL diğer kalem gideri var bu bütçede. Bu kalem nerden çıktı, işsizlik fonundan. Bugüne kadar sadece %10’una bu para ödenmiş. Niye topladınız? Saray yaptırmak için. Daha önce de böyle harcamalar oldu. 

 

Türkkan daha önce alınan deprem vergilerini hatırlattı:

Kocaeli'nde deprem vergileri alındı ancak depreme yönelik tek kuruş harcama yapılmadı. Biz orada yine ölümü bekliyoruz.  Bakanlığa sorduk ne oldu deprem paraları dedik, yol yaptık dediler. O yollara bizim cesetlerimizi mi uzatacaksınız?

 

 

Kıdem tazminatı fonu 250 odalı rezidans için oluşturuldu

 

Türkkan, Ak Saray'ın yanına yapılan 250 odalı rezidans için de harcanan paranın kaynağını söyledi:''Şimdi kıdem tazminatı getirmeye çalışıyorlar. Biz bunu devlette toplayalım dediler. Sonra ne olacak dedik anladık ki 250 odalı rezidansın ihtiyacı için kıdem tazminatı adı verilen bir fon oluşturuldu.''

 

 

Çözüm süreci adı verilen bölünme süreci

 

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, zamanında Sayın Öcalan dendiğinde Meclis'te itirazlar olduğunu, şimdi teröristbaşı ile Bakan ve MİT Müsteşarı düzeyinde görüşmeler yapılan noktaya gelindiğini söyledi;" Şimdi kendisine 5 tane de sekreterya verilecek. 2015’te mi Meclis'e gelir yoksa 2019’da mı? Tartışma şimdi bu. Diğer gündem maddesi de dağdaki teröristi aşağı çağırıp sorgulamamak.

 

Türkkan, Kürtler'in çözüm süreci bahanesiyle kandırıldığını ifade etti:

"Açılım denen şey tamamen o bölgenin oyunu almak için yapılan bir kandırmacadır. En büyük problem kandırılmış Kürtler. Siz, size kardeş gözüyle bakan bu Türk Milleti’ni çok ararsınız." 

 

 

ABD Başkan Yrd. Joe Bıden'ın Türkiye ziyareti

 

Bursa'daki konferansta Türkkan, öğrencilerden ve salondakilerden gelen soruları da yanıtladı. Türkkan'a ABD Başkan Yrd.Bıden'ın Türkiye ziyareti soruldu;"IŞİD konusunda asker istemeye, tereddütleri gidermeye geldi. ÖSO Işid oldu. El Kaide de yok oldu. Neden? Çünkü hepsi emperyalistlerin maşası oldu. Işid o bölgeyi dizayn etmek üzere kurulan bir güçtür. Türkiye de Işid’e zaman zaman destek veriyor. Şimdi Türkiye Işid’e düşman oldu, terörist muamelesi yapıyor. "

 

 

Aleviler Türkiye'nin öz be öz türkmen evlatlarıdır

 

Hükümet'in Alevi açılımı hakkındaki düşünceleri de sorulan Türkkan'ın, Alevilerle ilgili söyledikleri salondan büyük alkış aldı. Aleviler Türkiye’nin  öz be öz Türkmen evlatlarıdır. Alevi açılımına değil, onları anlamaya ihitiyaç var. İnançlar üzerinden insanları yargılayamayız. Ayrıştırmayı bırakmak lazım. 

 

 

TBMM'de vekillerin cep telefonlarından veriler aktarıldığı iddiası

 

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, TBMM’de kulislere cep telefonları için şarj cihazları konulduğunu anlatarak esas niyetin ortaya çıktığını vurgulad;“Bu durum Baas rejiminin Türkiye versiyonu… Bu şarj cihazlarını kullananlardan biriyim. Bir süre öncesine kadar Meclis’te büyük bir telefon şarj sorunu yaşanıyordu. Bu durumu daha dile getirme bile fırsatı olmadan bir de baktım ki Meclis’in her tarafı şarj cennetine döndü ve bu cihazlarla doldu. Demek ki keramet buymuş. Üstelik dikkatimi çeken enteresan bir durum da bu cihazları bir tek AKP’li vekilin bile kullandığını hiç görmemiş olmam… 

 

Türkkan, bir de mesaj verdi:  neyi aktarırlarsa aktaranlar, çaldıkları hiçbir veri, onların çaldıklarından ve yaptıklarından daha ayıp bir veri olamaz… Eğer bu yolla birilerinin mahremiyetine el uzatıyorlarsa, kendi mahremiyetlerininde ortaya çıkmasına hazır olsunlar.”

 

 

Önce ülkücü sonra mazlumların yanında duran insanım

 

Gazetecileri cezaevinde ziyarete gittiği zaman kendsine Ergenekoncu, ayrıca gezi eylemlerine atıfta bulunarak Gezici de dendiğini söyleyen Türkkan,  Gezici  de Ergenekoncu da Cemaatçi de değilim. Önce ülkücü sonra mazlumların yanında duran insanım tanımlaması yaptı. 


Burs Başvurusu İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler: Preply Türk Öğrenciler için Anlatıyor

İstanbul Masaj Salonlarını Bul

O tren İzmit’te de duracak

3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi başladı

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

KADEM’den Gölcüklü kadınlara eğitim

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

KOTO’dan SEDAŞ’a Vezirçiftliği teşekkürü

İzmit’te "Yeni Nesil Yerel Yönetimler Akademisi" kuruluyor

Market alev alev yanmıştı, tahribatın boyutu ortaya çıktı

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Babalar bu okulda eşleriyle doğuma hazırlanıyor

Geleceğin kadın şefleri ustalık belgelerini aldı

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

Evde yapılan operasyonda 580 kök kenevir bitkisi ele geçirildi

Yayanın tırın altında kaldığı kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı

Market yangınında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı kül oldu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli genelinde 19 Nisan 2024 Cuma günü hava nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Geleceğe Yatırımın Adresi Rusya'da Eğitim

Çamaşır Makinesi Kazan Bilyası (Rulman) Nasıl Değiştirilir?

Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Darıca’da yüzler gülüyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Günü çift idmanla geçirdik

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR