• BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Turkcell Artık 3 Kıta 39 Ülkede

Turkcell'in, geçen yıl Mobil Dünya Kongresi'nde duyurduğu dijital ihracat hamlesi bir yıl içerisinde 3 kıtada toplam 9 operatörde karşılık buldu.

EKONOMİ 27.02.2019 14:18:00 0
Turkcell Artık 3 Kıta 39 Ülkede

Turkcell'in, geçen yıl Mobil Dünya Kongresi'nde duyurduğu dijital ihracat hamlesi bir yıl içerisinde 3 kıtada toplam 9 operatörde karşılık buldu. Lifecell, Türkiye'de Turkcell, KKTC'de Kuzey Kıbrıs Turkcell, Belarus'ta BeST, Ukrayna'da Lifecell, Almanya'da Lifecell Europe ve Moldova'da Moldcell'in ardından şimdi de Arnavutluk'ta ALB Telecom, Nepal'de CG Corp Global, Karayipler, Orta Amerika ve Asya Pasifik'te 31 ülkede faaliyet gösteren Digicel ile toplam 39 ülkede kullanılmaya başlanacak. Yakın zamanda imzalanan anlaşmalarla birlikte BiP, fizy, TV+, Dijital Operatör, Okudo (Dergilik), Lifebox, Yaani, Upcall, GollerCepte, Akademi ve Kopilot gibi onlarca servis toplamda 9 operatör tarafından müşterilerine sunulacak

Turkcell, geçen yıl Mobil Dünya Kongresi'nde paylaştığı "dijital ihracat hedefi" doğrultusunda attığı önemli adımları, bu yıl yine aynı etkinlikte yaptığı bir basın toplantısıyla açıkladı. OTT ve telekom yeteneklerini başarıyla birleştirerek telekom sektörüne yeni bir soluk getiren şirket, grup şirketi Lifecell ile Türkiye, Belarus, Ukrayna, KKTC, Moldova ve Almanya'daki müşterileri ile daha güçlü ilişkiler kurmayı sağlayan bin 440 stratejisinin yeni işbirlikleriyle birlikte toplam 9 operatör tarafından hayata geçirileceğini açıkladı. Yapılan bilgilendirmede; Lifecell'in dijital servisleri Türkiye'de Turkcell, KKTC'de Kuzey Kıbrıs Turkcell, Belarus'ta BeST, Ukrayna'da Lifecell, Almanya'da Lifecell Europe ve Moldova'da Moldcell'in ardından Arnavutluk'ta ALB Telecom, Nepal'de CG Corp Global, Karayipler'de ise Digicel ile birlikte toplam 39 ülkede kullanılmaya başlanacak. Hayata geçen işbirlikleri sayesinde Türkiye'nin uygulamaları toplamda yaklaşık 320 milyon kişinin yaşadığı bir pazara açılmış oluyor.

Terzioğlu: "Bu, Türkiye'nin başarı hikayesidir"

Barselona'da gerçekleşen basın toplantısında, bir yılda kat edilen mesafeyi basın mensuplarıyla paylaşan Turkcell Genel Müdürü ve Lifecell İcra Kurulu Başkanı Kaan Terzioğlu, "Bundan tam bir sene önce, tam da burada "Dijital ihracat dönemini başlatıyoruz" demiştik. Aradan geçen bir senede onlarca operatör ile yaptığımız görüşmelerde, bin 440 stratejisine aslında dünyadaki tüm operatörlerin ihtiyacı olduğunu gördük. Bu noktada özellikle Digicel Group, ALB Telecom ve Moldcell çok vizyoner bir yaklaşım gösterdiler ve Lifecell'in dijital servislerini tercih ettiler. Nepal'den CG Corp Global ise Nepal'in ilk dijital operatörünü Lifecell ile birlikte kurmaya karar verdi. Bugün toplamda 3 farklı kıtada, 9 operatör faaliyet gösterdikleri ülkelerde, başarısı bugüne kadar 6 ülkede kanıtlanmış olan bin 440 stratejisini hayata geçirmeye başladılar. Bu Turkcell'in değil Türkiye'nin başarı hikayesidir" dedi.

"Bin 440 stratejisi ile dünyanın ilk dijital operatörü haline geldik"

Sözlerine sektöre dair küresel bir öngörü ile devam eden Terzioğlu, "Operatörler Endüstri 4.0 ile birlikte sağlık, eğlence, eğitim ve ulaşım gibi tüm sektörlerin dönüşmesinde ana bileşen haline geliyor. Bu ancak "dijital operatör" haline gelerek başarılabilir. Önemli olan müşterilerimizin ihtiyaç duydukları servisleri operatörlerin sunabilmeleri. Aksi takdirde bir altyapı sağlayıcı olmaktan öteye geçemezler. Bizim dönüşümümüz dört sene önce başladı. bin 440 stratejisi ile dünyanın ilk dijital operatörü haline geldik. Mobil ve sabit altyapımızın üzerine telekom ve OTT yeteneklerimizi ekledik. BiP, fizy, TV+, Lifebox, Okudo, Paycell, Dijital Operatör, Kopilot ve Yaani gibi küresel rakiplerini üstün özellikleriyle geride bırakan dijital servisler geliştirdik. Ancak tüm operatörlerin bunu yapabilecek kaynağı, zamanı veya insan kaynağı yok. O nedenle bu global deneyimimizi şimdi adım adım diğer operatörlere, kendilerini "dijital operatöre" dönüştürebilmeleri için aktarıyoruz. Önümüzdeki dönem dijital operatörlerin yeniden söz sahibi oldukları bir dönem olacak" diye konuştu.

Başarının sırrı DO1440

"Bir telekom operatörünün müşterileriyle günlük ortalama 32 dakikalık arama-aranma süresi kadar ilişkisi var. Biz ise dijital servislerimiz ile günün bin 440 dakikasının her anında müşterilerimizin yanında olmak amacıyla yola çıktık" diyen Lifecell İcra Kurulu Başkanı Kaan Terzioğlu şöyle devam etti: "Dünyanın en kısa vizyonuna sahip şirketiz: DO. Dijital Operatör. Yine dünyanın en kısa stratejisini uyguluyoruz: bin 440. Yani müşterilerimize Dijital Operatör vizyonu ile en iyi deneyimi sağlayan dijital servisler sunmayı, bin 440 stratejisi ile de günün her anında onların yanında olmayı hedefliyoruz. Son bir yıldır Lifecell bu vizyon ve stratejiyi tüm dünyada ihtiyaç duyan operatörlere taşıyor".

1000 kişilik AR-GE ekibi

Terzioğlu: "Bu başarımızın ana etkenlerinden birisi de 1000 kişilik AR-GE ekibimiz. Bu 1000 kişilik ekip gece gündüz dijital servisler geliştirmek için çalışıyor. Dünyada bir operatörde dijital servis geliştirmek için çalışan en kalabalık AR-GE ekibine sahibiz. Geliştirdiğimiz servislerin dünya standartlarında olmasının nedeni bu. Şimdi bu çıtayı daha da yukarı taşıyabilmek için müşteriyi temel odak olarak alan "Tasarım Odaklı Düşünme Programı'nı uyguluyoruz. Bu program AR-GE ekibimizin, müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun servisleri daha da kusursuz tasarımlarla hayata geçirmelerine katkı sağlayacak. DNA'sında inovasyon olan bir şirketiz ve "Tasarım Odaklı Düşünme Programı" sayesinde hem tasarım hem de yazılım standartlarımızı dünya standartlarının üzerine çıkarmayı ve inovasyonu müşterimizin ihtiyaçlarına daha da yaklaştırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Yeni Lifecell işbirlikleri

Toplantıda yapılan bilgilendirmede; 3 milyon nüfuslu Arnavutluk'taki en eski telekomünikasyon şirketi ALB Telecom, işbirliği kapsamında Lifecell'in ilk aşamada BiP ve Lifebox, sonrasında ise fizy, Yaani, OKUDO ve kopilot servislerini müşterilerine sunmaya başlayacak. Turkcell ve Digicel ise Ocak 2019'da imza attıkları bir işbirliği kapsamında, telekom yeteneklerini birleştirmeye kararı aldılar. Karayipler, Orta Amerika ve Pasifik'te 31 ülkede faaliyet gösteren Digicel Group müşterilerine Lifecell'in dijital servislerini sunarak kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sağlayacak. Digicel müşterileri anlık mesajlaşma platformu BiP ile iletişim kuracak, fizy ile müzik dinleyecek, TV+ izleyecek ve dijital yayıncılığın öncüsü OKUDO okuyacak. Turkcell yöneticilerinin, tüm müşteri kullanım metriklerini mobil cihaz üzerinden anlık olarak takip edebildiği Dijital Kokpit ve müşterilerin tüm işlemleri 7/24 anında gerçekleştirebildiği Dijital Operatör uygulaması da Digicel'in faaliyet gösterdiği ülkelerdeki operatörlerin altyapılarına entegre edilerek müşterilerine sunulmaya başlanacak.

Lifecell Nepal'in başkenti Katmandu'da CG Group'un parçası CG Corp Global'le önemli bir anlaşmaya imza attığı da belirtildi. Yapılan diğer anlaşmalardan farklı olarak Lifecell ve CG Corp Global, Nepal'in ilk dijital operatörünü hayata geçirecek. Yaklaşık 30 milyon potansiyel müşteriye ulaşacak olan operatör, bünyesinde ilk aşamada BiP, Lifebox, fizy, TV+, OKUDO ve Hızlı Giriş dijital servislerini bulunduracak.

"60 operatörle daha görüşüyoruz"

Türkiye'nin ekonomik hedeflerine değinerek devam eden Terzioğlu, "Turkcell, bugün Türkiye'nin bayrağını gururla dünyanın dört bir yanına taşıyor. Tekrar tekrar söylüyorum, bu başarı Turkcell'in değil Türkiye'nin başarı hikayesidir. En büyük motivasyonumuz her zaman ülkemize duyduğumuz aşk oldu. Ekonomi Bakanlığımızın 2018-2022 Stratejik Planı'na göre, yüksek teknoloji ürünlerin ihracattaki payının yüzde 6'ya yükseltilmesi hedefleniyor. Bu hedeflere ulaşmak için Lifecell olarak durmadan çalışıyoruz. 2020'de sizlerle burada yeniden buluştuğumuzda, dijital servislerimizin çok daha geniş bir coğrafyada çok daha fazla operatör tarafından müşterilerine sunulduğun haberlerini paylaşacağız. Şunu bugünden söyleyebilirim ki 60 operatörle daha görüşme halindeyiz" dedi.

Basın toplantısında konuşan Digicel Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucusu Denis O'Brien, "Bugün, dijital geleceğimize doğru çok büyük bir adım attığımız gerçekten heyecanlı bir gün. Müşterilerimizin dijital hayat ortakları haline dönüşeceğimiz yolculuğu başlatarak, sadece altyapı sağlayıcısı olmanın ötesine geçiyoruz. Tüm dünyada LTE ve fibere yaptığımız önemli yatırımlar ve inovatif dijital servislerimiz sayesinde dijital hayatlarını en iyi şekilde sürmek isteyen müşterilerimizin hayal güçlerini yakalayabilmek ve onları anlamlı bir şekilde daha güçlü kılmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Toplantıda söz alan CG Corp Global Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Binod Chaudhary ise "Bir yıl önce Lifecell ile Nepal'deki dijital dönüşüm üzerine görüşmeye başladık. Amacımız Nepal vatandaşlarına daha iyisini ve dijital operatör hizmetleri sunmaktı. Lifecell, büyük deneyimi, akılcı stratejisi ve etkileyici vizyonuyla birlikte çalışabileceğimiz en iyi ortaktı. Bu işbirliği kapsamında, ilk olarak piyasaya dijital ürünler sunmayı hedefliyoruz. Sonrasında, telekom operatörü CG Lifecell'i birlikte hayata geçireceğiz. Bu iş ortaklığının büyük bir başarı hikâyesi oluşturacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ahmet Çalık: "Teknolojiye ve insana yatırım, geleceğe yatırımdır"

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, kurulan iş birliğini Arnavutluk pazarına inovasyonun tanıtılması açısından hayati olarak değerlendirdi. Çalık "Teknolojiye ve insana yatırım, geleceğe yatırımdır. ALBtelecom ve Turkcell arasındaki stratejik iş birliğinin şirketimizin, Arnavutluk telekomünikasyon pazarındaki yeniliklere öncülük yapma misyonumuza katkı sağlayacağına yürekten inanıyoruz. Lifecell'in sunduğu servislerle, Arnavutluk'taki iletişim kalitesini artıracak ve yaşamı iyileştirecek en yenilikçi dijital çözümlerle hizmet verme sözümüzü yerine getiriyoruz. Arnavutluk'a sunduğumuz hizmetlerin önümüzdeki dönemde artarak devam etmesi en büyük dileğimizdir" dedi.

ALBtelecom Genel Müdürü Tahsin Yılmaz ise yaptığı konuşmada, ALBtelecom'un hedefinin teknoloji ve interneti tüm Arnavut halkına ulaştırmak olduğunu belirtti. Yılmaz, "Lifecell ortaklığı önümüzdeki yıllarda, tüm Arnavutluk halkına internet ve yenilikçi dijital servisleri erişilebilir hale getirme vizyonumuzu gerçeğe dönüştürmede oldukça büyük bir önem taşımaktadır" diye konuştu.

Lifecell ve Moldcell iş birliğinin devam edecek

Moldcell Genel Müdürü Barkın Seçen ise konuşmasında, "Lifecell'in dijital dönüşüm sürecini paylaşmak bizim için önemli bir deneyimdi. Özellikle BiP, telekomünikasyon sektöründe ezber bozan bir dijital servis oldu" diyerek Lifecell ve Moldcell iş birliğinin devam edeceğini belirtti.

Terzioğlu: "Yetkinliklerimizi dünyanın her yerine taşımak için çalışıyoruz"

Toplantıda sonunda soruları yanıtlayan Terzioğlu, gelecekte var olmak, müşteri tarafında önemli olmak için, müşterinin en öne koyulması gerektiğini dile getirerek, "Anlamlılığınızı, müşteriyle olan irtibat ve bağlantıyı artırmanız gerekiyor. Önümüzdeki 3 yıla bakıldığında daha hızlı büyüyeceğiz" dedi.

Yetkinliklerini dünyanın her yerine taşımak için çalıştıklarını kaydeden Terzioğlu, "Yaptığımız her projede hedefimiz yerel ekonomiyi büyütmek. "DO;1440" mesajını tüm dünyaya vermeye devam edeceğiz. Toplanan veri, toplandığı ülkede muhafaza edilecek. Veri bugün petrolle eşleştiriliyor. Nerede elde edildiyse, veriyi orada muhafaza etmek lazım. Ülkelerin kendi verilerini kontrol edebilmeleri, işleyebilmeleri ve kendi ülkelerinde muhafaza edebilmeleri gerek. Hangi ülkede yer alıyorsak, o ülkede verinin koruyucusu biz olmalıyız. Aksi halde hepimiz yapay zekanın kölesi oluruz ve kimin zekasının oyuncağı olduğumuzu bile anlayamayız. Verilerin depolanmasında dijital emperyalizme son vermemiz gerek. Bizim Turkcell olarak kimsenin 1GB datasında gözümüz yok" ifadelerini kullandı.

Yeni operatör iş birliklerini duyurmaya devam edeceklerini açıklayan Terzioğlu, Dünyada neredeyse görüşmedikleri operatörün kalmadığını söyleyerek, hız kesmeyeceklerini bildirdi.

Turkcell Artık 3 Kıta 39 Ülkede

Turkcell Artık 3 Kıta 39 Ülkede

Turkcell Artık 3 Kıta 39 Ülkede

Turkcell Artık 3 Kıta 39 Ülkede

Turkcell Artık 3 Kıta 39 Ülkede

Turkcell Artık 3 Kıta 39 Ülkede

Turkcell Artık 3 Kıta 39 Ülkede


Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

Evde yapılan operasyonda 580 kök kenevir bitkisi ele geçirildi

Yayanın tırın altında kaldığı kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı

Market yangınında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı kül oldu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli genelinde 19 Nisan 2024 Cuma günü hava nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Geleceğe Yatırımın Adresi Rusya'da Eğitim

Çamaşır Makinesi Kazan Bilyası (Rulman) Nasıl Değiştirilir?

Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Darıca’da yüzler gülüyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Hastane randevularına yeni düzenleme

Kaymakam Kara, Darıcalıyı Dinlemeye Devam Ediyor

İzmit Rotary Kulübü 54. yılını kutladı

Dünyanın dört bir tarafından hastalar Kocaeli Üniversitesi’ne tedavi olmak için geliyorlar

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Günü çift idmanla geçirdik

Önümüzdeki 3 gün yağış var!

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Günü çift idmanla geçirdik

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

Tarihte bugün Kocaelispor: Trabzonspor'u mağlup ederek Türkiye Kupası Şampiyonluğu kazandı

Körfezli yüzücülerin hedefi Türkiye Şampiyonası

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR