• BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Türk Telekom’dan İlk Yerli Ve Milli Klavye Ve Emojiler ’Tambu’

Türk Telekom, Türk kültürünü yansıtan ve bu doğrultuda emojiler içeren Tambu adında ilk yerli ve milli klavyeyi tasarladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 23.11.2017 14:33:00 0
Türk Telekom’dan İlk Yerli Ve Milli Klavye Ve Emojiler ’Tambu’

Türk Telekom, Türk kültürünü yansıtan ve bu doğrultuda emojiler içeren Tambu adında ilk yerli ve milli klavyeyi tasarladı.

Türk Telekom, Türk kültürünü yansıtan ve bu doğrultuda emojiler içeren ilk yerli ve milli klavyeyi tasarladı. Tambu adı verilen bir klavye kullanıma sunuldu. Türk Telekom, yerli ve milli teknoloji geliştirme vizyonundan hareketle hayata geçirdiği platform özellikli dijital klavyesi Tambu ile bilişim sektöründe yeni bir sayfa açtığı kaydedildi. "Öğrenen sistemi" ile yapay zekanın kapılarını aralayan "ilk yerli dijital platform" Tambu ile kullanıcılar hem hızlanacak hem de incelikle düşünülmüş Türkiye'ye özgü hareketli çıkartmalar ve eğlenceli GIF'lerle yazışmalarını renklendirebilecek.

Tambu'da "Etekleri zil çalmak" deyiminden "nazar değmesin" duasına, "terlik fırlatan anne'den "eyvallah" ifadesine kadar Türk kültürüne ait dilek ve duyguları yansıtan çok sayıda hareketli çıkartma ve emoji bulunacak. Tambu, üzerine yerleştirilen araç çubuğu özelliğiyle klavyeden ayrılmadan hareketli çıkartma ve GIF gönderimi, 100 farklı dilde çeviri, atasözü, deyim ve sözlüklere ulaşım, konum paylaşımı, "konuş yazsın', kişiselleştirilebilir arka plan ve temalar, öğrenen klavye ve kişisel sözlük gibi özelliklerle pek çok dijital mobil uygulamayı bir arada sunacak. İsmi "aradığımız tam da bu" mottosundan yola çıkarak belirlenen Tambu, Türkçe ve milli bir mobil uygulama kullanmak isteyen herkes için coğrafya ve operatör bağımsız olarak sunulacak.

Futbol maçlarından GIF paylaşımı

Tambu'daki Türkiye'ye özgü görseller arasında simitten çaya, sazdan darbukaya, dantelli televizyondan mavi klasik minibüslere ve nazar boncuğuna kadar birçok eğlenceli içerik yer alacak. Kullanıcılar, karşısındakine "Eyvallah', "Etekleri zil çaldı', ya da "Batsın bu dünya" demek istediğinde, Tambu'da bunlar için özel olarak tasarlanan bir hareketli çıkartmayı gönderebilecek. Tambu'da yaşadıkları şehre özel içerikler de bulabilecek olan kullanıcılar, Tivibuspor'daki maçlardaki golleri ve önemli pozisyonları da gerçek zamanlı olarak GIF formunda paylaşabilecek. Türkiye'nin popüler spor kulüplerine ait öğeler de yine Tambu ile birlikte gelen görsel özellikler arasında yer bulacak.

Sürekli yenilenecek

'Öğrenen sistemi" ile yapay zekaya doğru giden yolda önemli bir adım olarak yükselen Tambu, Türkiye'de yerli dijital platform segmentinde ilk ve tek uygulama olarak da öne çıkıyor. Yaşayan ve her gün gelişen açık bir ekosistem şeklinde konumlandırılan Tambu'nun yetenekleri de geliştiriciler tarafından sürekli olarak artırılmaya uygun olacak.

Dünyanın her yerinde, herhangi bir operatör müşterisi tarafından da kullanılabilecek olan Tambu, Türkçeye özel yazı tamamlama ve düzeltme özelliği ve F klavye seçeneği ile kullanıcılara rahat ve hızlı yazma imkanı sunarken, pratik bir şekilde sesle Türkçe yazabilme özelliğine de sahip olacak.

Türk Telekom Dijital Servisler Başkanı Ramazan Demir, Tambu'nun tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, zengin içeriğiyle kullanıcılarına hem eğlenceli hem de interaktif zaman sağlayan Tambu'nun tüm iOS ve Android cihazlardan ücretsiz olarak indirilebildiğini belirtti.

İlk yerli platform Tambu'da sadece eğlenceli içerikler bulunmadığını vurgulayan Demir, " Tambu tüm ekosisteme fayda katacak ve fark oluşturacak. Farklı sektörlere, markalara açık, ülke ekonomisine değer oluşturacak ve yerelliğe odaklı akıllı bir platform. Örneğin, ileride markalar müşterileriyle bu platform üzerinden iletişime geçebilecek" dedi.

Demir, Tambu'nun en önemli özelliklerinden birinin de "öğrenen bir sistem" şeklinde kurulması olduğunu, bu sayede geliştiriciler ve Ar-Ge ekipleri açısından da büyük fırsatlara açık bulunduğunu bildirdi.

Tambu'nun kullanıcı alışkanlıklarını öğrendikçe kendisini o yönde daha fazla adapte ettiğini, kullanımının da aynı şekilde hızlandığını ve kolaylaştığını anlatan Demir, şunları söyledi: "Biz Tambu'yu, tüm bu özellikleriyle Türkiye'ye değer katacak, uluslararası normlarda, bağımsız ve güçlü bir platform olarak konumlandırıyoruz. Tambu'nun bu önemli özellikleri artırması, uzun yıllar global bir ürün olarak piyasada varlığını sürdürmesi, kullanıcıları hem performans hem de içerik anlamında mutlu etmesi, gelecekte dijital uygulama standartları arasında gösterilmesi ve global bir değer olarak ülkemizi gururlandırması şu an için öncelikli hedeflerimiz arasında. Bu nedenle, biz bu projeyi Türkiye sınırlarının dışına çıkarıp, yurt dışına da ihraç etmeyi planlıyoruz".

Platformdan çıkmadan alışveriş yapılabilecek

Ramazan Demir, Tambu'nun bir klavyeden öte Türk insanının, içinden çıkmadan birkaç dokunuşla pek çok ihtiyacını karşılayabileceği bir platform olduğuna dikkati çekerek, "Milli içeriklerin yanı sıra, konuşmayı yazıya döken, anlık kolay çeviri özelliği olan, lokasyon bazlı algoritmalarıyla bulunduğunuz noktada aradığınız mekan ve ürünlere hızlıca ulaşmanızı sağlayacak, hatta yine bu platformdan ayrılmadan alışverişe de imkan verecek kocaman bir dünya oluşturduk" ifadelerini kullandı.

Demir, "Mesela, bir yakınınızın bebeği olmuş ve "Aynı babası, burnundan düşmüş" demek istiyorsunuz. Bunun için Tambu'da bıyıklı babasının burnundan düşen bıyıklı minik bebeği paylaşabilirsiniz" dedi.

Ramazan Demir, TAMBU'yu geleceğin dijital platform vizyonunun bir örneği olarak gördüklerini ve tüm dünyadaki telekom operatörleri arasında bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti: "Tambu'nun tasarım ve geliştirilme sürecinde farklı bir vizyon söz konusu. Klavyeler gelecekte, sadece mesajlaşma aracı olmaktan çıkarak, bir dosyayı buluttan paylaşabilecek, fotoğraf gönderimi yapabilecek, kısacası günlük temel işler için birçok ana geçit işlevi edinecek. Tıpkı tarayıcılar gibi mesajlaşma uygulamasındaki rekabet de klavye ekosisteminde yeni bir yatırım dalgasını beraberinde getiriyor. Bu yatırımın temel nedenlerinden biri de bu tarz ürünlerin stratejik olarak işletim sistemlerinin de ötesinde işlevler üstlenmesi. Tambu, herkese açık bir ürün. hedef kitle potansiyeli bu anlamda uluslararası pazarı da dahil ettiğimizde bir hayli yüksek. Bu platform, e-ticaret alanında farklı iş ve gelir modelleri için de iyi bir araç olma potansiyeli barındırıyor. Bu akıllı platform, ekonomik anlamda birçok iş birliği ve kazanç modeline açık ve dolayısıyla önümüzdeki dönemde küçük şirketlerin de katma değer oluşturabileceği bir yapıda".


O tren İzmit’te de duracak

3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi başladı

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

KADEM’den Gölcüklü kadınlara eğitim

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

KOTO’dan SEDAŞ’a Vezirçiftliği teşekkürü

İzmit’te "Yeni Nesil Yerel Yönetimler Akademisi" kuruluyor

Market alev alev yanmıştı, tahribatın boyutu ortaya çıktı

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Babalar bu okulda eşleriyle doğuma hazırlanıyor

Geleceğin kadın şefleri ustalık belgelerini aldı

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

Evde yapılan operasyonda 580 kök kenevir bitkisi ele geçirildi

Yayanın tırın altında kaldığı kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı

Market yangınında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı kül oldu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli genelinde 19 Nisan 2024 Cuma günü hava nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Geleceğe Yatırımın Adresi Rusya'da Eğitim

Çamaşır Makinesi Kazan Bilyası (Rulman) Nasıl Değiştirilir?

Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Darıca’da yüzler gülüyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Günü çift idmanla geçirdik

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR