• BIST 100

    10370,67%2,46
  • DOLAR

    40,28% 0,08
  • EURO

    46,81% -0,20
  • GRAM ALTIN

    4304,77% -0,62
  • Ç. ALTIN

    6898,98% 0,30

Trump, ABD'nin DSÖ'ye sağladığı fonları askıya alacaklarını duyurdu

ABD Başkanı Trump, Kovid-19 salgınında "Çin yanlısı davranmakla" suçladığı DSÖ'ye verdikleri fonları askıya alacaklarını duyurdu.

DÜNYA 8.04.2020 06:54:00 0
Trump, ABD

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında "Çin yanlısı davranmakla" suçladığı Dünya Sağlık Örgütüne (DSÖ) verdikleri fonları askıya alacaklarını duyurdu.

Trump Kovid-19 salgını nedeniyle Dünya Sağlık Örgütüne yüklendi

 

Trump, Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücü'nün Beyaz Saray'da düzenlediği günlük basın toplantısında konuştu. Konuşmasına, "Bu hafta çok acı verici olacak, bir canavara karşı savaşıyoruz." ifadeleriyle başlayan Trump, virüs ile her cephede savaştıklarını kaydetti. 

DSÖ'nün Kovid-19 salgınında bazı çağrıları yapmakta geç kaldığını belirten Trump, örgütün ABD'nin Çin'e yönelik seyahat yasağına da karşı çıktığını anımsattı. 

Trump, DSÖ'nün "Çin odaklı" çalıştığını belirterek "DSÖ'nün işleyişine bir bakacağız. Ancak DSÖ'ye sağladığımız fonları büyük oranda askıya alacağız." değerlendirmesinde bulundu. Gazetecilerin bu yöndeki sorularını tekrarlaması üzerine ise Trump ton yumuşatarak "Bunu kesin yapacağımızı söylemiyorum ama bunu yapmayı düşüneceğiz." şeklinde konuştu.

DSÖ'yü Vuhan'da olanları bildirmemekle suçladı 

Basın toplantısındaki bir gazetecinin "DSÖ Çin odaklı, derken neyi kastediyorsunuz?" sorusunu ise Trump, "Önce Çin'e sınırlarımızı kapatmamamızı söylediler. Vuhan'da olanları görmeleri gerekirdi. Görmüş de olmalılar ama bunları bildirmediler." şeklinde yanıtladı. 

Trump, Kovid-19 salgının başında "Virüse grip gibi davranın" açıklamalarının anımsatılması üzerine, "Bu salgını grip ile karşılaştırdım çünkü dünya tarihindeki en kötü pandemi 1918'deki İspanyol gribiydi." açıklamasını yaptı. 

Virüs ölümlerinde siyahi Amerikalıların çoğunlukta olmasını "korkunç" olarak nitelendirdi

Öte yandan Trump, ABD'deki bazı eyaletlerdeki istatistiklerde Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirenler kişilerde, Afrika kökenli Amerikalıların çoğunlukta olmasına yönelik de değerlendirmelerde bulundu. 

Bu durumdan memnun olmadığını dile getiren Trump, "Bu gerçek bir problem ve verilerde de apaçık ortada. Bu konuyla yakından ilgileniyoruz. Zor ve korkunç bir durum. Ortada bir orantısızlık var ve Afrikalı Amerikalılar bu salgından çok fazla etkileniyor." dedi. 

Beyaz Saray Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücü'nde yer alan Doktor Anthony Fauci ise Afrikalı Amerikalıların hali hazırda sahip oldukları hastalıkların virüsün etkisini artırdığını kaydetti. Fauci, "Diyabet, hipertansiyon, obezite ve astım gibi hastalıkların azınlık grupları, özellikle de siyahi Amerikalıları daha çok etkilediğini hep biliyoruz. Ne yazık ki koronavirüsü kötüleştiren, kişilere solunum zorluğu ve yoğun bakım ihtiyacı yaşatan ve insanların ölümüne yol açanlar da bu hastalıklar. Bu komplikasyonların yaşanmasını engellemek için, Afrikalı Amerikalılara en iyi tedaviyi vermekten başka şu anda yapabileceğimiz bir şey yok." dedi. 

Trump, "uçak gemisi krizini yorumladı"

Trump, USS Theodore Roosevelt" uçak gemisi kaptanı Brett Cozier'in işinden atılması ve bu konu ile ilgili yaptığı yorumlar nedeniyle ABD Deniz Kuvvetleri Genel Sekreteri Thomas Modly'nin görevinden istifa etmesini de değerlendirdi. 

Modly'nin istifa etmesinde kendisinin bir rolü olmadığını vurgulayan Trump, uçak gemisi krizinin tamamını "talihsizlik" olarak niteledi. 

Kaptan Cozier'in, gemide Kovid-19 vakaları nedeniyle personelin tahliyesine ilişkin gönderdiği ve basına sızan mektup konusunda Trump, "Cozier bu mektubu hiç yazmamalıydı. Ernest Hemingway olmasına gerek yok. Hata yaptı ama kötü bir günündeymiş." dedi. 

Trump, Modly'nin istifasına ilişkin de "Bence istifa etmesine gerek yoktu. Ben ondan böyle bir şey istemezdim." yorumunda bulundu. 

ABD'de uçak gemisi krizi 

Kaptan Brett Crozier, gemideki Kovid-19 vakalarına ilişkin Amerikan Donanması'na yolladığı mektubu, aynı zamanda basına ve komuta zincirinin dışındaki kişilere de gönderdiği gerekçesiyle görevinden alınmıştı.

Kaptan Crozier, tartışma çıkaran 4 sayfalık mektubunda, gemide bulunan personelin 14 günlük karantina ve sosyal mesafe kurallarını uygulamasının mümkün olmadığını belirtmiş, gemideki herkesin karada karantinaya alınmasını istemişti.

Modly ise Cozier'in mektubu güvenli olmayan bir e-mail ile 20'den fazla kişiye yolladığını belirterek "Yaşadığımız bilgi çağında gönderdiği bu e-mailin kamuoyuna sızdırılacağını düşünmemişse bana göre bu gemiye kaptanlık etmek için ya çok naif veya çok aptaldır. Ya da başka bir alternatif var bunu kasıtlı olarak yaptı." ifadesini kullanmıştı.  

,AA

AGD Gölcük Temsilciliğinden İç Isıtan Haber

İzmit Mustafa Kaya Özel Eğitim Anaokulu Protokolü

TEOMAN MUTLU: “TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE HERKESİN ORTAK HEDEFİ OLMALI”

Başkan Göksel İlhan: “Cengiz Holding Maden’i Dışladı, Siyasi Torpil Sistemi Kuruldu!”

ALIŞAN LOJİSTİK İKİNCİ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORUNU YAYINLADI

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Kara Yollarında Durum

Hilal Bahçe Sosyal Tesisi Yenilenen Yüzüyle Hizmete Girdi

Kartepe’de 15 Temmuz İçin Pedallar Çevrildi

Başkan Büyükgöz ve Genel Sekreter Baraçlı, Gebze’de Yatırımları Yerinde İnceledi

Kuzuyayla’da biyoçeşitlilik haritası çıkarıldı

Darıcalı gençler rakip tanımıyor!

3 yaşındaki çocuğa motosiklet çarptı

Kocaelispor, Petkovic ile anlaştığını duyurdu

Silo patlaması davasına ilişkin yeni görüntü ortaya çıktı

Kartepe’ye enerji yatırımı

Tek bir ihbar hayatını değiştirdi

"Retina hastalıklarında vitrektomi cerrahisi görmeyi yeniden kazandırabilir"

KO-MEK’te uluslararası bir yüz: Sunghee Park

Başkan Büyükgöz LGS Birincilerini Ağırladı

Kandıralı üreticiye bir destek daha

Bu manevi buluşma gönüllerde iz bırakacak

Gebze’nin Tanınmış İsmi Buğra Oktay, Merve Cengiz ile Hayatını Birleştiriyor

Milaslı Muhtarlar ve TES-İŞ’ten Maden Yasasına Destek;Köylerimiz ve zeytinlerimiz yok olmayacak.

Al Bayraklar Körfez'de dalgalandı

Çiftçi, “Afetlere karşı hazırlıklı bir Çayırova için çalışıyoruz”

NURTEN YONTAR: “BAKAN TEKİN İSTİFA ETMELİ, LGS İPTAL EDİLMELİ!”

İSU, GEBZE VE ÇAYIROVA’DA DERE ISLAHI VE ALTYAPI ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİYOR

Deniz ve havuzda göz sağlığını korumak için 6 öneri

Yükleniyor

2025 yılında 500 milyon dolar yatırım yapacak Akkök Holding, yüksek teknoloji ve yerlileşmeyle büyüyecek

Coolaer, Eurasia Rail 2025’te ileri soğutma teknolojileriyle öne çıktı

Canovate Group, Eurasia Rail 2025’de gövde gösterisi yaptı

Limak, Global Engineer Girls projesi ile artık İspanya’da

VUSLAT DERNEĞİ KURBAN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIĞINI DUYURDU

İsrail, Gazze'deki katliama devam edeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi

Tarihin en uzun eve dönüş kuyruğu

Gazze'de can kaybı 47 bini geçti

Biden durdu, Trump izin verdi! Gelir gelmez İsrail'e sevkiyat yaptı

ABD Başkanı Trump: 1 milyon Filistinli bu iki ülkeye taşınmalı! Gazze'yi tamamen temizleyip 'Bitti' demeliyiz"

AGD Gölcük Temsilciliğinden İç Isıtan Haber

Çayırovalılar, vatan nöbetine devam ediyor

Gebze’de 15 Temmuz Coşkusu

Dilovası’nda 15 Temmuz Ruhu Unutulmadı

Milli İrade Meydanı bir sınavı daha başarıyla geçti

15 Temmuz’da şehitler unutulmadı: Aktaş ve Büyükakın, dua okudu, karanfil bıraktı

Çocuklar, Yeni Cuma'da 15 Temmuz ruhunu yaşadı

15 TEMMUZ: MİLLETİN DESTANI

Kocaeli, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne hazır; Esnafa ve vatandaşlara binlerce bayrak dağıtıldı

Bekir Ayaz’dan 15 Temmuz Mesajı: “Milletimizin Demokrasiye ve Birliğe Olan Bağlılığı Sonsuzdur”

TEOMAN MUTLU: “TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE HERKESİN ORTAK HEDEFİ OLMALI”

Başkan Göksel İlhan: “Cengiz Holding Maden’i Dışladı, Siyasi Torpil Sistemi Kuruldu!”

Al Bayraklar Körfez'de dalgalandı

NURTEN YONTAR: “BAKAN TEKİN İSTİFA ETMELİ, LGS İPTAL EDİLMELİ!”

GELECEK PARTİSİ ŞANLIURFA İL BAŞKANI HİDAYET BAYSAL: “ŞANLIURFA’DA ELEKTRİK KESİNTİLERİ HALKIMIZI ÇİLEDEN ÇIKARDI”

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır’dan 15 Temmuz Mesajı

Çiftçi, “Milletimiz kanı pahasına ülkemize sahip çıkmıştır”

ERDOĞAN, SİYASİ HAYATININ EN GÜÇLÜ DÖNEMİNDE, EN ZAYIF ANINDADIR

Yozgat Belediye Başkanı’nın AK Parti’ye katılması gündemde

Bahçeli’den “Yargılama TRT’den yayınlansın” çağrısına destek

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar kuru bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kocaelispor, Petkovic ile anlaştığını duyurdu

Körfez Spor Tesisi ihalesi yeniden yapıldı

Kocaelispor, Furkan Özyapı ile yolları ayırdı

Team Petrol Ofisi pilotu Kerem Kazaz Kapadokya'da yine zirvede

Kick boksta Çayırova’ya Türkiye şampiyonluğu geldi

GÖLCÜK BELEDİYESPORLU BERRA MİLLİ TAKIM SEÇMELERİNE DAVET EDİLDİ

Başarılı Karatecilerden Başkan Büyükgöz’e Ziyaret

“4 Mevsim Uludağ”

“4 Mevsim Uludağ”

Kocaelispor’a Galatasaray’dan kaleci transferi!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.