• BIST 100

    9889,04%1,77
  • DOLAR

    32,57% 0,27
  • EURO

    34,99% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2459,92% 0,99
  • Ç. ALTIN

    4013,30% 0,54

Trabzonspor Beşiktaş'ı farklı mağlup etti

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Trabzonspor, Beşiktaş'ı 4-1 mağlup etti.

SPOR 30.09.2019 09:10:00 0
Trabzonspor Beşiktaş

Süper Lig'in 6. haftasında Trabzonspor, Beşiktaş'ı 4-1 mağlup etti.

İlk yarı
Süper Lig'in 6. haftasında oynanan Trabzonspor-Beşiktaş maçının ilk yarısı, ev sahibi ekibin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi. 

❮❯
Trabzonspor - Beşiktaş
Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında Trabzonspor ile Beşiktaş, karşılaştı. Trabzonsporlu futbolcular gol sevinci yaşadı. ( Hakan Burak Altunöz - Anadolu Ajansı )

20. dakikada sol kanatta topla buluşan Caner Erkin'in ceza sahasına ortasında altı pas içerisinde Oğuzhan Özyakup, kaleci Uğurcan Çakır ile karşı karşıya pozisyonda önünden geçen meşin yuvarlağa dokunamayarak önemli bir fırsatı değerlendiremedi.

31. dakikada Trabzonspor öne geçti. Burak Yılmaz'ın Nwakaeme'yi düşürmesi ile ev sahibi ekip sol kanattan faul atışı kazandı. Sosa'nın ceza sahasına sert ortasında, Dorukhan Toköz topu kafa ile kendi filelerine gönderdi: 1-0.

41. dakikada ev sahibi ekip iki kez yakaladığı gol pozisyonundan yararlanamadı. Rakibiniden sıyrılarak ceza sahası içerisine giren Sörloth'un vuruşunda, kaleci Karius yatarak topu ayakaları ile çeldi. Pozisyonun devamında Nwakaeme'nin önünde kalan topa bekletmeden vuruşunda, yan direkten dönen meşin yuvarlak bu kez kaleci Karius'ta kaldı.

42. dakikada ev sahibi ekip farkı ikiye çıkardı. Abdulkadir Parmak'ın pasında topu önüne alan Sosa'nın yaklaşık 30 metreden sert şutunda, Necip Uysal'ın kafasından seken meşin yuvarlak filelere gitti: 2-0.

 

Mücadelenin ilk yarısını ev sahibi ekip 2-0 önde tamamladı.

 

İkinci yarı
61. dakikada kazanılan faul atışında sağ taraftan Oğuzhan Özyakup'un ceza sahası içerisine ortasında, Dorukhan Toköz'ün kafa vuruşu sonrası top kaleci Uğurcan Çakır'da kaldı.

64. dakikada Trabzonspor skoru 3-0 yaptı. Nwakaeme'nin ceza sahası sol çaprazından yaptığı ortada, kale önünde Sörloth gelişine plase vuruşla topu filelere gönderdi. Pozisyonda ofsayt bayrağı kalkarken, VAR incelemesinin ardından hakem Ali Palabıyık golü geçerli saydı: 3-0.

 

74. dakikada kazanılan köşe vuruşunda Oğuzhan Özyakup'un soldan ceza sahasına ortasında, kaleci Uğurcan Çakır'ın yumrukları ile ceza sahası dışına çıkardığı top Diaby'nin önünde kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla direk dibinden dışarı çıktı.

 

79. dakikada kazanılan köşe vuruşunda Caner Erkin'in ceza sahası içerisine ortasında, defansın uzaklaştıramadığı top penaltı noktasında Güven Yalçın'ın önünde kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda top filelere gitti: 3-1.

84. dakikada Nwakaeme'nin ara pasıyla ceza sahası içerisine giren Avdijaj'ın kaleci Karius ile karşı karşıya vuruşunda, top üsten auta gitti.

86. dakikada Oğuzhan Özyakup'un ara pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Diaby'nin plase vuruşunda, kaleci Uğurcan Çakır uzanarak meşin yuvarlağı kornere çeldi.

88. dakikada kaleci Uğurcan Çakır'ın elle hızlı başlattığı oyunda kendi yarı sahasının ortasında topu alan Nwakaeme, yaklaşık 60 metre sürdükten sonra ceza sahası sol çaprazından plase bir vuruşuşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 4-1. 

 

90+8. dakikada ceza yayı üzerinde kazanılan faul atışında, Sturridge'in vuruşu sonrası top kaleci Karus'ta kaldı.

 

Mücadeleyi ev sahibi ekip 4-1 kazandı.

Avcı: Kabul edilebilir bir durum değil
Süper Lig'in 6. haftasında konuk olduğu Trabzonspor'a 4-1 yenilen Beşiktaş'ın teknik direktörü Abdullah Avcı, "İlk golden sonra çok kırılgan, oyunda kopmaların ve kaygının başladığı bir durumu sahanın içinde yaşıyoruz. Oyunun her anında büyük takım refleksiyle olmamız lazım. Kabul edilebilir bir durum değil." dedi.

Avcı, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ligde 6 hafta sonunda beş puanda kaldıklarını ve üç mağlubiyet aldıklarını hatırlattı.

Deplasman maçlarında 10 gol yediklerini, geride kalan 6 haftada ise tek galibiyet elde ettiklerini vurgulayan Avcı, "Çok alışık olduğumuz ve kabul edilebilir bir durum değil. Teknik olarak bu maçın yorumuna girmek istemiyorum. Dikkat çekici olan kendi kalemize gol atmamız değil, deplasmandaki üç maçta 10 gol yemiş olmamız. İlk golden sonra çok kırılgan, oyunda kopmaların ve kaygının başladığı bir durumu sahanın içinde yaşıyoruz. Oyunun her anında büyük takım refleksiyle olmamız lazım. Kabul edilebilir bir durum değil. Beşiktaş seyircisi, tarihinde özellikle böyle durumlarda da yönetimine, takımına sonuna kadar destek olmuştur. Çok kırılgan bir yapımız var. Bunun altından çok çalışarak kalkmamız lazım." diye konuştu. 

"Duygularımla konuşmak istemiyorum"
Abdullah Avcı, "İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?" şeklindeki soru üzerine, bunun bir çözüm olmayacağını kaydederek, şunları söyledi:

"Beşiktaş Kulübü olarak ligde ve Avrupa'da yarışan, sistemiyle gelişmiş bir takım oluşturma üzerinde çalışıyoruz. Bunun için çalışmaya devam edeceğiz. Beşiktaş, her zaman zor durumlardan kafasını kaldırarak çıkmıştır. Bugün itibarıyla baktığınızda yarışta olmak için galibiyete ihtiyacımız vardı. Üç deplasman maçında 10 gol yemek kabul edilebilir değil. Benim de mesleki anlamda yaşamadığım bir durum. Duygularımla konuşmak istemiyorum. Perşembe ve pazar maç var. Bunun üzerinde çalışma yapacağız. Sistemi ve oyunu geliştirmeye çalışıyoruz. Oyuncu grubu da buna inandı."

Ligde her takımın eksikleri olduğunu ileri süren Avcı, "Ligin şampiyonluğa aday takımları, Trabzonspor da buna dahil, oyun ve performans olarak tam oturmamış gibi görünüyor. Kağıt üzerinde görüntü iyi değil. Herkes yarışın içinde. Bu yarışa biz de dahiliz. Umarım kafamızı erken kaldırıp, büyük takım refleksi gösteririz. " ifadelerini kullandı.

Beşiktaş taraftarının desteğine ihtiyaç duyduklarına işaret eden Avcı, "Beşiktaş taraftarı stada geldiğinde, takımını desteklediğinde, kafamızı kaldırmamız için en büyük yardımcıdır. Tabii ki eleştiri yapılacak. Biz de gereken dersleri çıkaracağız." değerlendirmesinde bulundu.

Karaman: Oyuncular bir duruş gösteriyor
Süper Lig'in 6. haftasında Beşiktaş'ı sahasında 4-1 yenen Trabzonspor'un teknik direktörü Ünal Karaman, "Oyuncularım her zamanki gibi mücadele ettiler ama buldukları pozisyonları gole çevirdiler. Bu bizim adımıza sevindirici." dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, kazanmanın sevindirici olduğunu kaydeden Karaman, sahada mücadele veren oyunculara ve kendilerini desteklemeye gelen taraftarlara teşekkür etti.

Karaman, geride kalan haftalara göre oyun planlarında bir değişiklik olmadığına değinerek, "Gençlerbirliği maçında Sörloth golü atmış olsaydı, iki farkla öne geçecektik. Sivas'ta penaltıyı atmış olsaydık, belki istediğimizi alacak ve bugün farklı şeyler konuşacaktık. Bugün 4-1 kazandık ancak hata yapmadık mı? Elbette ki yaptık. Futbolun içinde bunlar her daim olacak. Bize inanan samimi insanlarla bu süreci geçmeye çalışacağız." diye konuştu.

Beşiktaş gibi köklü camiaların da da zaman zaman sorunlar yaşayabildiğine işaret eden Karaman, şöyle devam etti:

"Henüz daha ligin başı denilebilir. Bu tarz hatalar olabilir. Aslında çok fazla da değişen bir şey yok. Oyuncularım mücadele ediyor. Bundan önceki haftalarda da ediyorlardı. Kazanamayınca bu mücadele görünmüyordu. Şimdi kazandık diye de her şeyi harika göstermenin manası yok. Evet biz kazandık. Oyuncularım her zamanki gibi mücadele ettiler ama buldukları pozisyonları gole çevirdiler. Bu bizim adımıza sevindirici. Zaten geldiğimiz andan beri bütün oyuncularım takım aidiyeti içerisinde, birbirlerine en ufak sorun çıkartmaksızın mücadele veriyorlar. Bunu görüp takdir edenler başımızın tacı. Görmeyip, kaostan beslenenlere de çok fazla söyleyecek sözümüz yok."

Bildiklerini yapmaya gayret ettiklerinin altını çizen Karaman, "Oyuncularımız adam, insan. Yoklukta mazerete sığınmıyorlar. Çoğunluk anlamamaya çalışsa da bu oyuncular bir duruş gösteriyor. Değişen hiçbir şey yok. O maçlarda kaçırdık, kazanamadık. Bugün attık ve sonuç bu." şeklinde konuştu.

Takıma geldiği andan itibaren mücadele gösterdiklerine değinen Karaman, "Benim burada yıllarım geçti. Söyleyeceklerim, klasik bir teknik adam sözü değil. Bu camia içerisinde görev yaptığımız süre içerisinde de hiçbir söylem ve eylemimiz, futbolcu Ünal Karaman ile teknik adam Ünal Karaman arasında farklılık oluşturmuyor. Kızgınlığım yok. Biz aynı samimiyetle antrenman yapmaya gayret gösteriyoruz. Oyuncularım aynı samimiyetle mücadele vermeye çalışıyor. İsteriz ki insanlar empati, sorgulama yapsınlar. Takımın içerisindeki sıkıntıları anlamaya gayret göstersinler." değerlendirmesinde bulundu.

Daha fazla sahiplenilmeleri gerekirken, hep suçlu arandığını savunan Karaman, "O zaman nasıl kenetleneceğiz? Zor günlerin üstesinden gelme adına birbirimizle nasıl sözleştik? Böyle mi olacak? Biz düşünce üzerimize basın. Ne zaman görevinizi yapacaksınız, sahipleneceksiniz? Ben burada tek bir şeye bakarım, o da oyuncunun, hocanın, yönetimin niyeti. Hiç kimsede bir niyet bozukluğu yok. Hiç mi tökezlemeyeceğiz? Ne zaman sahipleneceksiniz?" diyerek sözlerini tamamladı.
AA


İzmit Belediyesi’nin yeni kadrosu hazır

Büyükakın: Daha güzel bir Kocaeli için yeniden yola çıktık

Milli okçular Avrupa rekoru kırdı

Nihal Candan'a tahliye kararı

Bakan Mehmet Şimşek'in gözü makam araçlarında

PFDK’dan, Ümraniyespor ve Kocaelispor’a ceza

İsrail saldırısında öldürülen annesinin rahminden kurtarılan bebek hayatını kaybetti

Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor

Ticaret Bakanlığı IBAN kiralama ilanlarına karşı vatandaşları uyardı

Öğretmene yumruk atan veli tutuklandı

Yeni müfredat taslağı kamuoyunun görüşüne açıldı

İşte Hat 161'in yeni güzergahı! Hat 41 ile çalışacak...

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Gaziantep deplasmanında

Gölcük’teki atıl iş merkezi eğitim yuvası oldu

Bıyık, Gebze Belediyeler Birliği Başkanı oldu

Başkan Ömeroğlu’ndan muhtarlara: "Telefonlarınız 24 saat açık olsun"

Gebze’nin yeni merkezi hasta kabulüne başladı

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek

"Hayatın İçindeyim" zirveye çıkardı

2 kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla yargılanıyor

Derince yaza hazırlanıyor

Gündem olan görüntülerin sahibinden açıklama

Takla atan otomobilden burunları bile kanamadan çıktılar

Kar maskesi takıp 19 yaşındaki genci öldüren 2 şahıs tutuklandı

Komşusunu öldüren sanığa müebbet hapis talebi

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Nihal Candan'a tahliye kararı

Bakan Mehmet Şimşek'in gözü makam araçlarında

İsrail saldırısında öldürülen annesinin rahminden kurtarılan bebek hayatını kaybetti

Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor

Ticaret Bakanlığı IBAN kiralama ilanlarına karşı vatandaşları uyardı

Öğretmene yumruk atan veli tutuklandı

Yeni müfredat taslağı kamuoyunun görüşüne açıldı

Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Milli okçular Avrupa rekoru kırdı

PFDK’dan, Ümraniyespor ve Kocaelispor’a ceza

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Gaziantep deplasmanında

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR