• BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu'ndan açıklama

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ağaoğlu, "Daha sezon başında takım başarısızmış gibi takımın ve oyuncuların moral ve motivasyonunu direkt olarak etkileyecek şeylere maruz kaldık." dedi.

SPOR 19.09.2019 10:53:00 0
Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, sezon başı olması rağmen çok fazla sakat oyuncularının olması nedeniyle zor bir süreçten geçtiklerini söyledi.

Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor'un Getafe ile deplasmanda oynayacağı UEFA Avrupa Ligi maçı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Takım olarak zor bir süreçten geçtiklerini belirten Ağaoğlu, "Daha ligin 2. ve 3. haftasında hücum hattından iki önemli oyuncusu ve bu bölgedeki alternatif oyuncusu sakatlanan bir takımız. Aynı zamanda geçen hafta Gençlerbirliği maçında da Ivanildo'nun sakatlanarak takımdan uzak kalması var. Bunlar her takımın başına gelebilecek şeyler ancak bir hafta içinde bunların arka arkaya yaşanması ve sahaya çıkan 11'in de öncelikle bunun psikolojik baskısı altında kalması ve daha önce ilk 11'de birlikte maç oynamamış oyuncuların oynaması performansı etkiledi." diye konuştu.

"Daha sezon başında takım başarısızmış gibi takımın ve oyuncuların moral ve motivasyonunu direkt olarak etkileyecek şeylere maruz kaldık." diyen Ağaoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Daniel Sturridge'nin maaşını almadığı ve bunun için sahaya çıkmadığı yönünde iddialar oldu. Böyle bir şey haber olarak ulaştırılmış olabilir ama bunun doğrultulacağı yer Trabzonspor Kulübüdür. Bu kadar hassas bir süreçten geçerken böyle haberlerle karşılaşmak doğru değil. İşin aslında da Sturridge zaten imza attığında iki aylık parasını peşin almıştı. Ayrıca üstünü basa basa altını çizdiğim bir şey var. Trabzonspor Kulübünün hiçbir futbolcusuna, teknik kadrosuna ve idari personeline bir kuruş borcu yok."

Bir İngiliz gazetesinde, "Sturridge'in İngiltere Futbol Federasyonundan (FA) almış olduğu cezadan dolayı FA'nın Türkiye'ye bu futbolcunun lisansının iptal edilmesi için müracaat edeceği" yönündeki haberi de yalanlayan Ağaoğlu, "Trabzonspor'un sakat futbolcular ve takıma yeni katılan oyunculardan dolayı daha fazla desteğe ihtiyaç duyduğu bu süreçte bu tür haberlerin kulübe doğrulatılmadan verilmesini doğru bulmadığını." ifadelerini kullandı.

Ağaoğlu, "Ben bunların bilinçli yapıldığına inanmıyorum, bunu düşünmek de istemiyorum. Ama herkesin, özellikle kent içinde bu tip haberlerin yapılmasının zarar vereceğini bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Oluşum sürecinde bir takımız. Hocaya telkinde bulunduğum haberleri de tamamen asılsız. Benim yönetici, başkan olduğum bir dönemde Trabzonspor'da böyle haberler abesle iştigaldir, ayrıca çok büyük bir ayıptır. Bu ve buna benzer şeyleri yapanları ben yıllarca kınamışımdır." şeklinde konuştu.

Trabzonspor Başkanı, bu zor süreçte neredeyse 24 saatini takıma moral ve motivasyon vermeye ayırdığını, olumsuzlukları elinden geldiğince ortadan kaldırmaya çalıştığını vurguladı.

Ağaoğlu, "(Fırsat bu fırsat) diyenlere biraz daha zaman ve vicdan diyorum. Eğer herhangi bir soru varsa bunun muhatabı biziz ve her zaman yanıtlamaya hazırız." açıklamasında bulundu.

"Biz bugünlerin yaşanacağını çok açık ve net biliyorduk"

Öte yandan "Ligde henüz dört hafta geçti ama hakem, Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi, federasyon ve kulüpler arasında bu kadar ağır söylemler var. Siz ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki bi soruya ise Ağaoğlu, şu cevabı verdi:

"Biz bugünlerin yaşanacağını çok açık ve net biliyorduk. Bu konuyla alakalı olarak sayın federasyon başkanımıza sezon başlamadan önce Trabzonspor Kulübü olarak gerekli uyarıları yaptık. Kendisinin iyi niyetinden hiçbir zaman için şüphemiz yok ama kulüplerin o liyakatta olduğuna katılmak mümkün değil. Zaten öyle olsa, bugün gelmiş olduğumuz 4. hafta itibarıyla bu kadar ağır eleştiriler ve hakem kararları üzerinden gündem oluşmazdı. Bunlar hiç hoş şeyler değil."

İsim vermeden Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri arasında karşılıklı yaşanan sözlü atışmalara girmek isteyeceğini ve bunun Trabzonspor'un anlayışına ters düştüğünü vurgulayan Ağaoğlu, "Artık şunun çok iyi analiz edilmesi lazım. Olmuyor. Yani nazik olarak uyarıyoruz. Olabilecek sıkıntıları önceden haber veriyoruz ama sadece aldığımız cevap şu: (Bize inanın, bize güvenin). Zaten federasyona inanıyoruz ve güveniyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu zaten amir bir kuruluş, kulüpler üstü. Ama kurumların aynı hassasiyet ve düşünceyle oluşturulduklarına inanmıyorum."

"Ortadan çok büyük hatalar var." diyen Ağaoğlu, son olarak Gençlerbirliği maçının ardından bir federasyon yetkilisiyle yaptığı görüşmeleri şöyle aktardı:

"Kendisiyle görüştüğümde, 'Canım zaten iyi de oynamadınız' dedi. Kullanılacak bir ifade midir bu? Ben iyi oynamadım diye kurallar bir anda şekil mi değiştirdi? Kötü oynayıp kazanan veya iyi oynayıp kaybeden takım bu zamana kadar hiç mi olmadı? Yani; takım da iyi oynuyor ama skoru bir türlü yakalayamadı. Hadi ben de devreye gireyim mi olmalı? Olmayan faulü vereyim mi olmalı? Böyle saçma sapan şey olmaz. herkes görevinin bilinci içerisinde olmalı. Yoksa bu işin içinden çıkamayız. Ben iyi oynamadım diye hakem beni sahada cezalandıramaz. Eğer kötü oynadıysam onu düzeltmek benim görevim. Ben kötü oynadım da neden bu kartı vermedin diye bir şey söylemiyorum. Hakem orada adalet dağıtır. Biz sahada futbolcuları hakemin adaletine teslim ediyoruz."

Futbolun içinde olan kurumlara "federasyonun işini kolaylaştırın." çağrısını yapan Ağaoğlu, "Şu anda federasyon başkanının uğraşmak zorunda olduğu problemlerin neredeyse tamamına yakın bir bölümü kurumların hatasından kaynaklanıyor. Bu hoş bir şey mi? Aslında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı'nın amacı, Türkiye'de futbolun gelişmesi, milli takımların başarısı, futbolun genele yayılması, daha modern, verimli, üretken bir hale gelmesi, marka değerinin yükselmesidir. Siz bu tartışmalar eşiğinde Türk futbolun marka değerinin artacağına inanıyor musunuz? Ben inanmıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Diğer yandan Trabzonspor'un Avrupa Ligi'nde olmasının önemli olduğunu vurgulayan Ağaoğlu, "Bizim Avrupa'da yer almamıza hem kentin hem kulübün ihtiyacı vardı. Burada en fazla canımızı sıkan şey meydana gelen sakatlıklar. Özellikle hücum gücümüzü ciddi şekilde etkileyen sakatlıklar var. Ama hocamızın da söylediği gibi bu bir takım oyunu, maç 11 kişi ile oynanıyor. Aynı cesareti, aynı yürekliliği ortaya koyduğumuz taktirde buradan yüzümüzün akıyla iyi bir skorla çıkacağımızı düşünüyorum ve umut ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

(AA)


Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

KOTO’dan SEDAŞ’a Vezirçiftliği teşekkürü

İzmit’te "Yeni Nesil Yerel Yönetimler Akademisi" kuruluyor

Market alev alev yanmıştı, tahribatın boyutu ortaya çıktı

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Babalar bu okulda eşleriyle doğuma hazırlanıyor

Geleceğin kadın şefleri ustalık belgelerini aldı

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

Evde yapılan operasyonda 580 kök kenevir bitkisi ele geçirildi

Yayanın tırın altında kaldığı kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı

Market yangınında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı kül oldu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli genelinde 19 Nisan 2024 Cuma günü hava nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Geleceğe Yatırımın Adresi Rusya'da Eğitim

Çamaşır Makinesi Kazan Bilyası (Rulman) Nasıl Değiştirilir?

Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Darıca’da yüzler gülüyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Hastane randevularına yeni düzenleme

Kaymakam Kara, Darıcalıyı Dinlemeye Devam Ediyor

İzmit Rotary Kulübü 54. yılını kutladı

Dünyanın dört bir tarafından hastalar Kocaeli Üniversitesi’ne tedavi olmak için geliyorlar

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Günü çift idmanla geçirdik

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR