• BIST 100

    10370,71%2,46
  • DOLAR

    40,22% -0,01
  • EURO

    46,74% -0,22
  • GRAM ALTIN

    4321,01% -0,25
  • Ç. ALTIN

    6898,98% 0,30

Tırnak Mantarı Çözümsüz Değil

Tırnak mantarının oluşmasında bazı organizmaların, küflerin ya da mayaların rol oynadığı biliniyor.

SAĞLIK 23.11.2020 20:12:00 0
Tırnak Mantarı Çözümsüz Değil

Pek çok farklı nedenden dolayı oluşabilen bir rahatsızlık olan tırnak mantarı bazen tek bir tırnakta bazen ise birkaç tırnakta birden görülebiliyor. Tırnak mantarı genellikle tırnak ucunda oluşmaya başlıyor ve sarı bir nokta şeklinde baş gösteriyor. Hafif bir şekilde görülen tırnak mantarları genellikle kişide bir rahatsılık oluşturmuyor ve tedaviye ihtiyaç duyulmayabiliyor. Ancak daha ağır tırnak mantarı rahatsızlıklarında tırnağın kalınlaşması ve kişide rahatsızlık hissi oluşması söz konusu olabiliyor.

Tırnak mantarının belirtileri arasında; tırnakların kalınlaşması, tırnakların renklerinin sarıya, beyaza ya da kahverengiye dönmesi, tırnakların ufalanıp parçalanması gibi durumlar yer alıyor. Tırnakların boyutlarında, yaşanan kırılmalar ve dökülmeler nedeniyle farklılıklar meydana gelebiliyor. Kimi durumlarda tırnaklarda özellikle de tırnak altında koku oluşabiliyor. Tırnağın zaman içerisinde rengini kaybedip sararmaya başlaması ya da kalınlaşması ile birlikte kişide rahatsızlık hissi oluşuyor ve buna ek olarak farklı semptomlar da ortaya çıkıyorsa bir podolog müdahalesine ihtiyaç duyulabiliyor. Podoloji İstanbul genelinde pek çok sağlık kurumunda bulunmakta olup farklı sağlık kurumlarından hizmet alınabiliyor.

Tırnak mantarının oluşmasında bazı organizmaların, küflerin ya da mayaların rol oynadığı biliniyor. Her yaş grubunda karşılaşılabilen bir sorun olmakla birlikte tırnak mantarı daha çok yetişkinlerde ortaya çıkıyor. Bunun temel nedeninin yaşlanma ile birlikte tırnakların daha çok yıpranması ve daha kuru hale gelmesi olduğu biliniyor. Kurumuş tırnaklar daha çabuk çatlayıp deforme olabiliyorlar. Mantarlar ve benzeri organizmalar da bu çatlaklara çok daha kolay bir şekilde girip oraya yerleşebiliyorlar. Yetişkinlerde tırnak mantarının daha sık görülme nedenlerinden biri de ayaklardaki kan dolaşımının bozulması oluyor. Ayrıca bağışıklık sisteminin zayıflaması da tırnak mantarının oluşum nedenleri arasında bulunuyor.

Tırnak mantarı tedavisi İstanbul ve diğer illerimizde pek çok uzman tarafından yapılabilen bir rahatsızlık olup tırnak mantarı oluşumunun önlenebilmesi için ayakların her zaman temiz ve kuru tutulmasına özen gösterilmesi gerekiyor. Ayak tırnaklarının çok fazla uzamadan düzenli olarak kesilmesi, eğer  ayak tırnakları sert ve kalın olduğundan dolayı zorlanılıyorsa bu işlemin banyodan sonra tırnakla yumuşakken yapılması uzmanların önerileri arasında yer alıyor. Tırnakların kesilmesi ve şekillendirilmesi için kullanılacak olan aletlerin temiz ve paslanmamış olması da dikkat edilmesi gereken konular arasında yer alıyor.

Ayak Sağlığınızı İhmal Etmeyin

Tırnak batması tedavisi İstanbul ve Türkiye’nin diğer illerinde pek çok sağlık merkezinde kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor. Tırnak batması, en basit anlatımı ile tırnağın köşesinin ya da kenarının yumuşak ete batması ile ortaya çıkıyor. Çoğunlukla ayak baş parmağında görülen tırnak batması; kızarıklık, şişme ve ağrı gibi şikayetlere neden olabiliyor. Tırnak batmasının hafif olduğu durumlarda evde yapılan çeşitli uygulamalar ile tedavisi mümkün olmakla birlikte ağrının şiddetli ve yayılıyor olması durumunda olası komplikasyonlardan kaçınmak adına profesyonel yardım alınması gerekebiliyor. Özellikle; damar sertliği ya da diyabet gibi ayaklara olan kan akışını zayıflayan sağlık sorunları bulunan kişilerde tırnak batmasına bağlı komplikasyon riskinin daha fazla olduğu biliniyor.

Tırnak batmasını meydana getiren nedenler arasında tırnağın büyüklüğü ile tırnak yatağının genişliği arasındaki dengesizlik büyük bir yer tutuyor. Bundan kaynaklanan sorunlar tırnakların yanlış kesilmesine, yanlış ayakkabı kullanılmasına ve kalıtımsal tırnak problemlerine bağlı olarak daha kötüleşebiliyor. Ayrıca; ayak tırnaklarının yaralanması, kavisli ayak tırnaklarına sahip olunması, yanlış pedikür uygulamaları ve tırnağın çıkması ile sonuçlanan travmalar da tırnak batmasına neden olabiliyor.

Deri altında kendine yer bulan tırnağın enfeksiyonları içeri taşıması ile birlikte bir iltihaplanma süreci başlıyor. Ardından kızarıklık, yanma, ağrı ve iltihap akıntısı gibi belirtiler ortaya çıkabiliyor. Tırnaktan sarı bir iltihap akmasının ardından nadiren görülmekle birlikte tırnak kemiğinin iltihaplanması ve enfeksiyon kapması durumu ile karşı karşıya kalınabiliyor.

Tırnak batması sorunu yaşayan kişiler en sık tırnağın bir ya da iki tarafında dokunmayla artan ağrı ile karşı karşıya kalıyorlar. Bunun dışında; tırnağın etrafında kızarıklık, çevresinde şişme, tırnak yatağında hassasiyet ile tırnak çevresinde bulunan dokuda ısı artışı ve akıntı da görülebiliyor. Parmakta ciddi bir ağrının ve rahatsızlık hissinin ya da tırnak yatağında irin ya da yayılma eğilimine sahip kızarıklık oluşması gibi durumlarda doktora başvurulması gerekiyor. Ayrıca ayaklara olan kan akışının zayıflamasına neden olan şeker hastalığı, ateroskleroz ya da bir başka sağlık sorunu olan kişilerin de tırnak batması durumunda bir podoloji uzmanının görüşüne başvurması gerekiyor.

Tırnak batması başlangıç evresinde olduğu ve henüz iltihap oluşmadığı dönemlerde evde uygulanabilecek bazı yöntemler ile kontrol altına alınabiliyor. Ancak; iltihabın ve ateşin yoğun bir şekilde arttığı durumlarda tırnağın çekilmesi gibi operasyonlara ihtiyaç duyulabiliyor. Evde uygulanan işlemlerden sonra tırnak batması iyileşmiyor ya da tekrarlanıyorsa doktora başvurulması gerekiyor. Bu aşamada anormal doku alınıp tırnak kökünün kısmi olarak kazınması söz konusu olabiliyor. İşlem tamamlandıktan sonra tırnağın aynı yerden batmasının engellenebilmesi için tırnak kökünün batan tarafı tahrip edilebiliyor. Anormal ve iyileşmeyen dokular alındığı takdirde batma tekrar etmemekle birlikte yalnızca iltihaplı tırnağın çekildiği ancak anormal dokunun alınmadığı durumlarda yeniden tırnak batması oluşabiliyor.

AGD Gölcük Temsilciliğinden İç Isıtan Haber

İzmit Mustafa Kaya Özel Eğitim Anaokulu Protokolü

TEOMAN MUTLU: “TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE HERKESİN ORTAK HEDEFİ OLMALI”

Başkan Göksel İlhan: “Cengiz Holding Maden’i Dışladı, Siyasi Torpil Sistemi Kuruldu!”

ALIŞAN LOJİSTİK İKİNCİ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORUNU YAYINLADI

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Kara Yollarında Durum

Hilal Bahçe Sosyal Tesisi Yenilenen Yüzüyle Hizmete Girdi

Kartepe’de 15 Temmuz İçin Pedallar Çevrildi

Başkan Büyükgöz ve Genel Sekreter Baraçlı, Gebze’de Yatırımları Yerinde İnceledi

Kuzuyayla’da biyoçeşitlilik haritası çıkarıldı

Darıcalı gençler rakip tanımıyor!

3 yaşındaki çocuğa motosiklet çarptı

Kocaelispor, Petkovic ile anlaştığını duyurdu

Silo patlaması davasına ilişkin yeni görüntü ortaya çıktı

Kartepe’ye enerji yatırımı

Tek bir ihbar hayatını değiştirdi

"Retina hastalıklarında vitrektomi cerrahisi görmeyi yeniden kazandırabilir"

KO-MEK’te uluslararası bir yüz: Sunghee Park

Başkan Büyükgöz LGS Birincilerini Ağırladı

Kandıralı üreticiye bir destek daha

Bu manevi buluşma gönüllerde iz bırakacak

Gebze’nin Tanınmış İsmi Buğra Oktay, Merve Cengiz ile Hayatını Birleştiriyor

Milaslı Muhtarlar ve TES-İŞ’ten Maden Yasasına Destek;Köylerimiz ve zeytinlerimiz yok olmayacak.

Al Bayraklar Körfez'de dalgalandı

Çiftçi, “Afetlere karşı hazırlıklı bir Çayırova için çalışıyoruz”

NURTEN YONTAR: “BAKAN TEKİN İSTİFA ETMELİ, LGS İPTAL EDİLMELİ!”

İSU, GEBZE VE ÇAYIROVA’DA DERE ISLAHI VE ALTYAPI ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİYOR

Deniz ve havuzda göz sağlığını korumak için 6 öneri

Yükleniyor

2025 yılında 500 milyon dolar yatırım yapacak Akkök Holding, yüksek teknoloji ve yerlileşmeyle büyüyecek

Coolaer, Eurasia Rail 2025’te ileri soğutma teknolojileriyle öne çıktı

Canovate Group, Eurasia Rail 2025’de gövde gösterisi yaptı

Limak, Global Engineer Girls projesi ile artık İspanya’da

VUSLAT DERNEĞİ KURBAN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIĞINI DUYURDU

İsrail, Gazze'deki katliama devam edeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi

Tarihin en uzun eve dönüş kuyruğu

Gazze'de can kaybı 47 bini geçti

Biden durdu, Trump izin verdi! Gelir gelmez İsrail'e sevkiyat yaptı

ABD Başkanı Trump: 1 milyon Filistinli bu iki ülkeye taşınmalı! Gazze'yi tamamen temizleyip 'Bitti' demeliyiz"

AGD Gölcük Temsilciliğinden İç Isıtan Haber

Çayırovalılar, vatan nöbetine devam ediyor

Gebze’de 15 Temmuz Coşkusu

Dilovası’nda 15 Temmuz Ruhu Unutulmadı

Milli İrade Meydanı bir sınavı daha başarıyla geçti

15 Temmuz’da şehitler unutulmadı: Aktaş ve Büyükakın, dua okudu, karanfil bıraktı

Çocuklar, Yeni Cuma'da 15 Temmuz ruhunu yaşadı

15 TEMMUZ: MİLLETİN DESTANI

Kocaeli, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne hazır; Esnafa ve vatandaşlara binlerce bayrak dağıtıldı

Bekir Ayaz’dan 15 Temmuz Mesajı: “Milletimizin Demokrasiye ve Birliğe Olan Bağlılığı Sonsuzdur”

TEOMAN MUTLU: “TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE HERKESİN ORTAK HEDEFİ OLMALI”

Başkan Göksel İlhan: “Cengiz Holding Maden’i Dışladı, Siyasi Torpil Sistemi Kuruldu!”

Al Bayraklar Körfez'de dalgalandı

NURTEN YONTAR: “BAKAN TEKİN İSTİFA ETMELİ, LGS İPTAL EDİLMELİ!”

GELECEK PARTİSİ ŞANLIURFA İL BAŞKANI HİDAYET BAYSAL: “ŞANLIURFA’DA ELEKTRİK KESİNTİLERİ HALKIMIZI ÇİLEDEN ÇIKARDI”

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır’dan 15 Temmuz Mesajı

Çiftçi, “Milletimiz kanı pahasına ülkemize sahip çıkmıştır”

ERDOĞAN, SİYASİ HAYATININ EN GÜÇLÜ DÖNEMİNDE, EN ZAYIF ANINDADIR

Yozgat Belediye Başkanı’nın AK Parti’ye katılması gündemde

Bahçeli’den “Yargılama TRT’den yayınlansın” çağrısına destek

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar kuru bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kocaelispor, Petkovic ile anlaştığını duyurdu

Körfez Spor Tesisi ihalesi yeniden yapıldı

Kocaelispor, Furkan Özyapı ile yolları ayırdı

Team Petrol Ofisi pilotu Kerem Kazaz Kapadokya'da yine zirvede

Kick boksta Çayırova’ya Türkiye şampiyonluğu geldi

GÖLCÜK BELEDİYESPORLU BERRA MİLLİ TAKIM SEÇMELERİNE DAVET EDİLDİ

Başarılı Karatecilerden Başkan Büyükgöz’e Ziyaret

“4 Mevsim Uludağ”

“4 Mevsim Uludağ”

Kocaelispor’a Galatasaray’dan kaleci transferi!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.