• BIST 100

    8986,9%2,05
  • DOLAR

    32,32% 0,24
  • EURO

    35,02% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2282,40% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3847,12% -0,20

Thassos Konaklama Rehberi

Çam ormanı ve zeytinliklerle kaplı yeşil bir ada olan Thassos, Kuzey Ege'de yer alır ve Doğu Makedonya ve Trakya'nın bir parçası olarak sayılır.

YAŞAM 9.07.2020 09:46:00 0
Thassos Konaklama Rehberi

Thassos Konaklama Rehberi

 

Çam ormanı ve zeytinliklerle kaplı yeşil bir ada olan Thassos, Kuzey Ege'de yer alır ve Doğu Makedonya ve Trakya'nın bir parçası olarak sayılır. Yunanistan'ın en renkli ve en güzel adalarından biri olmasının yanında, birbirinden güzel plajlarıyla da adından çokça söz ettiren Thassos'ta nerede kalınır ? sorusuna yazının devamında cevap bulabilirsiniz.

 

Taşöz olarak da bilinen Thassos Adası, Yunan adaları arasında en çok tercih edilen tatil destinasyonlarından biri. Birbirinden güzel, temiz ve canlı plajları, doğal yerleri ve tarihi yapılarıyla, eşsiz bir tatil deneyimi sunuyor.

Bu adada, konaklama ise, ne çok pahalı ne de çok ucuz. Ancak, dilediğiniz tarzda ve bütçede konaklama birimini bu adada rahatlıkla bulabiliyorsunuz.

 

LİMENAS

https://neredekalinir-oteller.com/thassos/

 

 

Adanın kalbinin attığı yerlerden biri olarak bilinen Limenas, Thassos'taki en fazla konaklama birimine ev sahipliği yapmasıyla öne çıkıyor. Özellikle pandemi sonrası kendine gelebilen birçok otel, keyifli bir tatil deneyimi için tatilcileri ağırlıyor. Bu bölgede hemen hemen her bütçeye ve zevke uygun olan bir konaklama birimi bulunabiliyor. İster düşük bütçeli bir butik otel, isterseniz de lüks bir oteli veya villaları bu bölgede bulabiliyorsunuz.

 

Thassos'un başkenti olarak da kabul edilen Limenas, Yunan gece eğlenceleri, barlar, plajlar, istemediğiniz kadar restoranlar ve çok daha fazlasını bulabileceğiniz bir bölge. Thassos'ta konaklayabileceğiniz en güzel, en merkezi ve en iyi bölgedir. Fakat, turistik yerleri sevmiyor, kendi başınıza olmak istiyorsanız bu bölge size göre olmayabilir.

 

Limenas bölgesinde konaklayacak olursanız, Thassos'taki turistik noktaların ve plajların büyük bir bölümüne rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Özellikle araç kiralamadan Thassos'u keşfetmeyi planlıyorsanız, Limenas'taki toplu taşıma ve taksi imkanından da yararlanabilirsiniz.

LİMENARİA

 

Limenaria bölgesi, en az Limenas kadar popüler olan yerlerden biri diyebiliriz. Fakat Limenas'a nazaran biraz daha ekonomik bir tatil deneyimi sunuyor. Bu bölgede konaklayarak da adanın birçok noktasına rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Ancak bazı plajlara ulaşım Limenaria'dan çok daha zor. Ayrıca kapılarını bize yavaş yavaş açan Yunanistan'da henüz birçok işletme otelleri hizmete sokmuş değil.

 

Thassos'ta konaklama için en popüler ikinci bölge olan Limenaria'da otel fiyatları da 70£'dan başlıyor. Ayrıca burada çok farklı konaklama birimleri de bulunabilmektedir.

 

Limenaria'da restoran, cafe ve plaj konusunda da sıkıntı çekmiyorsunuz. Bölgenin birçok yerinde, adanın en ünlü restoranlarından ve tavernalarından bazılarını bulmak mümkün.

 

Thassos otel tavsiyesi olarak adanın en kalite tesislerinden bazılarını da bu bölgede bulabilirsiniz. Ancak genel olarak bu bölge, orta bütçeli bir Thassos tatil planı yapanları seslenmektedir.

 

Potos

 

 

Thassos'ta nerede kalınır ? sorusuna en popüler cevaplardan bir diğeri de Potos Bölgesidir. Çok sayıda ucuz otele ev sahipliği yapan bu bölge, plaja sahip olduğu gibi yeme içme için birçok mekana da ev sahipliği yapmaktadır. Bu bölgedeki oteller adanın en düşük fiyatlı otelleri olduğundan dolayı, özellikle kalabalık ailelerin veya arkadaş gruplarının konaklama için tercih ettiği bölgelerden biri diyebiliriz.

 

 

Potos'taki otellerin büyük bir bölümü daire konseptinde hizmet veriyor. Hem butik otelleri hem de daireleri bu bölgede çok daha uygun fiyata bulabiliyorsunuz.

 

 

ASTRİS

 

 

Thassos'ta konaklama için tercih edilebilecek bölgelerden bir diğeri de Astris bölgesidir. Astrisbir köy bile değil, küçük bir yerleşim yeri ama sakin ve huzur sunan tatiliniz için gerçekten ihtiyacınız olan her şey var! Burada küçük oteller, kiralık odalar, iki mini market, bir taverna, iki plaj barı ve ana yola çok yakın bazı güzel kumsallar bulacaksınız.

 

En popüler plaj, her yaz birçok insanın dikkatini çeken Psili Ammos'dur. Psili Ammos kiralık şezlonglar, müzikli iki plaj barı ve iki taverna içeren organize bir plajdır. Biraz daha huzurlu ve sessiz olmayı tercih ederseniz, Psili Ammos, Astris Plajı, Marley plaj barından sonra ve en önemlisi en tenha plajı olan Salonikios Plajı'ndan sonra iki koyu ziyaret edebilirsiniz.

 

 

Salonikios Plajı için plaja giden yol toprak bir yol olduğu için bir Suzuki Jimny'ye ihtiyacınız olacak. Jeep yoksa o zaman ana yol plaja yaklaşık 15 dakikalık yürüme mesafesindedir.

 

Skala Prinos

 

Taşoz'un ikinci limanı Skala Prinos, yaz aylarında yoğun bir liman olmasına bakılmaksızın, adanın en sessiz bölgelerinden biri olarak kabul edilir.

 

Skala Prinos'ta geleneksel Yunan tavernaları, rahat barlar ve kafeler ile elbette aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda büyük ve küçük otel bulacaksınız.

 

Skala Prinos'taki plaj, bazı plaj barlarıyla kumludur ve tamamen sessizlik arayanlar için Dasillio adında bir alan vardır.

 

Burada ayrıca doğrudan limanda bulunan Potos Car Rentals'dan bir şube bulabilirsiniz.

 

Thassos'ta nerede kalınır ? sorusuna cevap olabilecek daha birçok bölgeden bahsetmek mümkün. Açıkçası biz Limenas ve Limenaria bölgesinde de konakladık. Hangisi daha güzeldi derseniz, kesinlikle Limenas deriz. Çünkü biz biraz daha hareketli bir bölgede konaklamak istedik. Bu yüzden daha çok ailelerin tercih ettiği Limenaria bölgesini ikinci kez gittiğimizde tercih etmiştik.

 

Kısaca eğer çocuklarınız gidiyor ve sakin - sığ denize sahip bir plaja yakın bir yerde konaklamak istiyorsanız, Limenaria bölgesi sizin için ideal olabilir. Bu bölgede çok sayıda aile oteli olduğu gibi, ucuz konaklama birimleri de bulunabiliyor. Eğer arkadaş gruplarınız ucuz bir yer arıyorsanız da, adını çok kez duyduğumuz fakat tecrübe etmediğimiz Potos bölgesini düşünebilirsiniz. Bu bölge biraz daha daire konseptindeki konaklama birimleriyle öne çıkmaktadır. Bu yüzden de ucuz ve geniş bir tesisi bu bölgede rahatlıkla bulabiliyorsunuz.

 

Son olarak Limenas bölgesi, diğer bölgelere nazaran biraz daha pahalı. Bu yüzden ekonomik bir Thassos tatili planlıyorsanız, Limenas sizin için ideal bir bölge olmayabilir. Bütçede sıkıntı yok diyorsanız da, bu bölgede aradığınız zevkte konaklama birimlerini bulabilirsiniz. Bu bölgenin biraz daha kalabalık ve hareketli olduğunu, gece hayatı sevenlere hitap ettiğini ve adanın konaklama için en çok tercih edilen bölgesi olduğunu da unutmayın.

Kaynak ; https://neredekalinir-oteller.com/


Yapay Zekâ, Teknoloji ve Eğitim Paneli

Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”

Saadet Partisi’nden Uslu’ya ziyaret

Şehir Tiyatroları’ndan 27 Mart’a özel prömiyer

Vali Yavuz’dan KOTO ailesine teşekkür

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

KARTEPE’YE İKİNCİ MÜZEDE HAZIR

Büyükakın: Kadın çiftçilerimizin üretime katkısı çok değerli

Çetinkaya belediye çalışanlarını ziyaret etti

Yıldıztekin’in mottosu: Adalet ve liyakat!

Türel, Çiçek ailesinin acısını paylaştı

Akmeşeliler Hürriyet’i coşkuyla karşıladı

Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü

Hatipköy’e yeni park

Stadyum bağlantı yolunda tamamlanan kısımlar trafiğe açıldı

Kayınbiraderine cadde ortasında tabancayla ateş etti

Sokak hayvanlarının mamaları artık bu tesiste üretilecek

Patlama sesi ekipleri harekete geçirdi

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

"Kız meselesi" kavgasında ölen 16 yaşındaki genç son yolculuğuna uğurlandı

Görkem Ahi 2024 Yılı İlk Çeyreğinde Mobilya Sektörünü Değerlendirdi

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Vali Yavuz’dan müjde!

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Seçim güvenliği için 594 bin personel görev yapacak

İşsizlik rakamları açıklandı

Kocaeli' de 30 bin araç kapasiteli otoparklar ve 3 bin 500 Tır kapasiteli otoparklar inşa edilecek

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Benzin ve motorin fiyatları

SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine promosyon ödenecek

Dubai’de Şirket Kurmak İçin Yurtdışı Atılım ile Benzersiz Fırsatlar

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

Başakşehir ile özel maç oynayacağız

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR