• BIST 100

    8986,9%2,05
  • DOLAR

    32,32% 0,24
  • EURO

    35,02% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2282,40% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3847,12% -0,20

Terör örgütü DEAŞ'a 2019 darbesi

Türkiye, terör örgütü DEAŞ'a karşı etkin mücadelesini 2019'da da büyük bir kararlılıkla sürdürdü, operasyonlarda terör örgütünün sözde üst düzey sorumlularının da bulunduğu 457 şüpheli tutuklandı.

GÜNDEM 6.01.2020 11:10:00 0
Terör örgütü DEAŞ

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik başarılı operasyonlarıyla adından söz ettiren Türkiye, terör örgütüne karşı çok yönlü mücadele örneği sergiliyor. Örgüte karşı mücadelesine kesintisiz devam eden Türkiye, yurt içi ve sınırdaki operasyonlarla örgüte nefes aldırmadı.

Güvenlik güçleri, gerçekleştirdikleri başarılı operasyonlarla başta İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve Gaziantep olmak üzere çok sayıda kentte kanlı eylem planlayan teröristlerin oyununu bozdu.

, 2019'da polis, jandarma ve hudut birliklerinin yürüttüğü çalışmalarda aralarında terör örgütü DEAŞ'ın sözde üst düzey yöneticisi yabancıların da bulunduğu 2 bin 820 şüpheli gözaltına alındı, örgüte ait doküman, silah ve mühimmat ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden 457'si tutuklandı, aralık ayının son haftasında yakalanan çok sayıda zanlının işlemleri sürüyor.

Çok sayıda DEAŞ üyesi, yargılandıkları davalarda hapis cezasına çarptırıldı.

Ocak

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik 2019 yılı ocak ayında gerçekleştirilen operasyonlarda aralarında örgütün sözde "Konya emiri"nin de bulunduğu 132 şüpheli gözaltına alındı, 36 örgüt üyesi tutuklandı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda, aralarında Fransa tarafından kırmızı ve mavi bültenle aranan iki kadının da bulunduğu 12 kişi yakalandı.

Gözaltına alınan şüphelilerden birinin Suriye'de DEAŞ'lı sözde bir komutanın korumalığını yaptığı iddia edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan aralarında Fransa tarafından aranan kadınların da bulunduğu 5'i tutuklandı, birine ise ev hapsi verildi.

Şubat

Şubat ayındaki operasyonlarda aralarında örgütün sözde sorumluları olduğu belirlenen yabancı uyrukluların da bulunduğu 212 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlıların adreslerindeki aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi. Güvenlik birimlerindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 15'i tutuklandı. Operasyonlarda 22 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilerek örgüte ağır darbe vuruldu.

Hudut birliklerince Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki Akçakale ilçesinde yakalanan, aralarında kırmızı bültenle aranan kadın zanlının de bulunduğu 4 DEAŞ mensubu tutuklandı.

Bursa'da aralarında İnterpol tarafından kırmızı ve mavi bültenlerle aranan 2 kadının da bulunduğu 4 kişi yakalandı.

Mart

Mart ayındaki operasyonlarda aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 217 şüpheli gözaltına alındı, 14 örgüt mensubu tutuklandı.

Bursa'da Suriye'nin bazı bölgelerinde çok sayıda örgüt mensubundan sorumlu olarak sözde "emir" düzeyinde faaliyet yürüttüğü iddiasıyla gözaltına alınan Suriye uyruklu İ.T. cezaevine gönderildi.

Nisan

Nisan ayındaki operasyonlarda 254 şüpheli gözaltına alındı, 48 örgüt üyesi tutuklandı.

Ankara ve Hatay'da terör örgütü DEAŞ adına faaliyette bulundukları iddia edilen ve 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesinde eylem yapma ihtimali olduğu değerlendirilen, aralarında Suriye ve Irak uyrukluların da bulunduğu 32 zanlı yakalandı.

Mayıs

Mayıs ayında gerçekleştirilen operasyonlarda aralarında örgütün üst düzey sorumluları olduğu belirlenen çok sayıda yabancının da bulunduğu 224 şüpheli gözaltına alındı, 17 örgüt üyesi tutuklandı.

Osmaniye'de gözaltına alınan örgütün sözde üst düzey emiri "Abu M." kod adlı A.K. cezaevine gönderildi.

Adana'da aralarında örgütün sözde ağır silah ve bomba sorumlularının da olduğu 4 şüpheli yakalandı.

Kayseri'de örgütün sözde "göç ve lojistik komitesi" Türkiye sorumlusu ile irtibatlı oldukları iddiasıyla yargılanan 8 sanıktan 7'sine 6 yıl 3 ay ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

DEAŞ'ın sözde "Adana emiri" olduğu ileri sürülen ve Suriye'den gönderilen talimatları kuryeyle örgüt üyelerine ulaştırdığı tespit edilen Eyüp Baksi, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haziran

Hazirandaki operasyonlarda aralarında örgütün sözde "emirleri"nin de bulunduğu 206 zanlı gözaltına alındı, 77 örgüt üyesi tutuklandı.

Adana'daki operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı. Kaçak yollardan ülkeye girdikleri belirlenen zanlıların bombalı eylem hazırlığında oldukları iddia edildi.

Operasyonda zanlıların Suriye'de terör örgütü adına savaşırken uzun namlulu silahlarla çekilmiş fotoğrafları ele geçirildi.

Kayseri'deki operasyonda geçmiş dönemlerde Irak'ta DEAŞ adına faaliyet yürüttüğü belirlenen ve Musul kentine bağlı Muhallebiye kasabasının sözde emiri olduğu belirlenen "Sebhen" kod adlı M.S.E. gözaltına alındı. Örgüt içinde havancılardan sorumlu olduğu iddia edilen zanlı tutuklandı.

Temmuz

Temmuzdaki operasyonlarda 187 şüpheli gözaltına alındı, 42 örgüt üyesi tutuklandı.

İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan Rusya uyruklu iki kadın Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, Fransa uyruklu 3 kadın ise Kilis sınırında yaşa dışı yollardan Türkiye'ye geçmeye çalışırken yakalandı.

Adana'da tehdit, cebir ve şiddet kullanarak terör örgütü adına fırıncılardan haraç topladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 17 zanlıdan aralarında örgütün sözde "Adana emiri" olduğu öne sürülen M.Ö'nün de yer aldığı 12'si tutuklandı.

Ağustos

Ağustos ayındaki operasyonlarda aralarında çok sayıda yabancının da bulunduğu 245 şüpheli gözaltına alındı, 15 örgüt üyesi tutuklandı.

Suriye'nin kuzeyindeki Bab'ın şehir merkezinde DEAŞ'ın bomba imalathanesi bulunduğu bilgisi üzerine jandarma istihbarat birimleri ve MİT, jandarma patlayıcı madde uzmanlarının nezaretinde yerel güvenlik güçleriyle operasyon düzenledi. Suriye'de ve Türkiye'de birçok bombalı eylem yapmayı planlayan DEAŞ'lı teröristler, yurt içine giremeden ve eylem yapma fırsatı bulamadan bomba düzenekleriyle yakalandı.

Bomba imalathanesindeki aramada cep telefonu, telsiz, basma/baskıdan kurtulma, mekanik zamanlayıcı, kütleye, sarsıntıya duyarlı ve elektronik kartla patlatılma özelliği olan 80 el yapımı patlayıcı (EYP) düzeneği ve bu düzeneklerde kullanılan, içinde dinamit lokumu ve fabrikasyon patlayıcıların da yer aldığı yaklaşık bir ton patlayıcı ele geçirildi. Ayrıca, patlayıcı yapımında kullanılan 833 elektrikli fünye, 300 batarya ile 480 EYP düzeneği hazırlanabilecek malzeme ve canlı bomba yelekleri bulundu.

İstanbul Ortaköy'de 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı sonrası düzenlenen operasyonda yakalanarak "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan 22 yabancı uyruklu sanıktan 11'i, 1 yıl 8 aydan 9 yıla kadar değişen sürelerde hapis cezalarına çarptırıldı.

Eylül

Eylüldeki operasyonlarda aralarında örgütün sözde "emirleri"nin de bulunduğu 120 zanlı gözaltına alındı, 35 örgüt üyesi tutuklandı.

Terör örgütü DEAŞ'ın Suriye'deki silahlı faaliyetlerine katıldığı ve örgütün bomba uzmanı olduğu iddia edilen Suriye uyruklu U.E. Osmaniye'de yakalandı.

İstanbul'daki operasyonda daha önce işgal ettikleri Rakka'da infaz kararlarını alan "kadı" görevini yürüttüğü öne sürülen şüpheli M.E.B. gözaltına alındı.

DEAŞ adına infazlar gerçekleştirdiği belirtilen şüpheli Muhammed Ramadan, İzmir'in Buca ilçesinde yakalandı.

Gaziantep'in Karkamış ilçesinde üç yıl önce Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışırken "canlı bomba" yeleği, demir bilyelerle güçlendirilmiş 12 patlayıcı madde bloku, 2 el bombası fünyesi ve 2 elektrikli fünyeyle yakalanan 5 sanık, 5 yıl 6 ay 20 gün ile 13 yıl 20 gün arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Ekim

Ekimdeki operasyonlarda 410 zanlı gözaltına alındı, 40 örgüt üyesi tutuklandı.

Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde eylem arayışında olan DEAŞ'a yönelik 21 ildeki 26 operasyonda 100 kişi yakalandı.

DEAŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'nin etkisiz hale getirilmesinin ardından İstanbul'daki Cumhuriyet Bayramı törenleri sırasında sansasyonel eylem hazırlığında oldukları iddia edilen terör örgütü üyesi 3 şüpheli gözaltına alındı.

Malatya ve Bingöl'de emniyet ve MİT'in gözaltına aldığı 13 şüpheliden örgüt tarafından Türkiye'ye gönderildiği iddia edilen Emrullah A'nın da aralarında olduğu 10'u tutuklandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde eylem arayışında olan DEAŞ'a yönelik 21 ildeki 26 operasyonda 100 kişi yakalandı.

Kasım

Kasım ayında aralarında örgütün sözde üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 280 zanlı gözaltına alındı, 80 örgüt üyesi tutuklandı.

Kilis'te DEAŞ üyesi oldukları iddiasıyla İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan Rusya, Fas asıllı Belçika vatandaşı ve Kazakistan uyruklu 2'si kadın 4 DEAŞ'lı yakalandı. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan şüpheliler cezaevine gönderildi.

DEAŞ'a yönelik soruşturma kapsamında Kırşehir'de 11, Samsun'da 5, Ordu'da 3 ve Şanlıurfa'da 6 şüpheli gözaltına alındı.

Aralık

Aralıkta düzenlenen operasyonlarda 333 şüpheli gözaltına alındı, 38 örgüt üyesi tutuklandı.

Burdur ve Hatay'da eylem hazırlığında oldukları değerlendirilen DEAŞ'ın sözde üst düzey yöneticisi M.E'nin de aralarında bulunduğu 7 şüpheli yakalandı.

Osmaniye'de yılbaşı öncesi veya yılbaşında örgüt adına eylem yapabilecekleri değerlendirilen, aralarında infaz talimatları veren teröristin de bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alındı.

Kayseri'de gözaltına alınan yabancı uyruklu 5 şüpheliden aralarında örgüt elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'nin akrabalarının da bulunduğu 4'ü tutuklandı.

Ankara, İstanbul, Batman, Kayseri, Adana, Bursa, Hatay, Samsun, Bingöl, Mardin, Kırşehir, İzmir, Kocaeli, Gaziantep ve Muş'ta 30-31 Aralık'ta 184 şüpheli gözaltına alındı.

 AA


Yapay Zekâ, Teknoloji ve Eğitim Paneli

Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”

Saadet Partisi’nden Uslu’ya ziyaret

Şehir Tiyatroları’ndan 27 Mart’a özel prömiyer

Vali Yavuz’dan KOTO ailesine teşekkür

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

KARTEPE’YE İKİNCİ MÜZEDE HAZIR

Büyükakın: Kadın çiftçilerimizin üretime katkısı çok değerli

Çetinkaya belediye çalışanlarını ziyaret etti

Yıldıztekin’in mottosu: Adalet ve liyakat!

Türel, Çiçek ailesinin acısını paylaştı

Akmeşeliler Hürriyet’i coşkuyla karşıladı

Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü

Hatipköy’e yeni park

Stadyum bağlantı yolunda tamamlanan kısımlar trafiğe açıldı

Kayınbiraderine cadde ortasında tabancayla ateş etti

Sokak hayvanlarının mamaları artık bu tesiste üretilecek

Patlama sesi ekipleri harekete geçirdi

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

"Kız meselesi" kavgasında ölen 16 yaşındaki genç son yolculuğuna uğurlandı

Görkem Ahi 2024 Yılı İlk Çeyreğinde Mobilya Sektörünü Değerlendirdi

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Vali Yavuz’dan müjde!

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Seçim güvenliği için 594 bin personel görev yapacak

İşsizlik rakamları açıklandı

Kocaeli' de 30 bin araç kapasiteli otoparklar ve 3 bin 500 Tır kapasiteli otoparklar inşa edilecek

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Benzin ve motorin fiyatları

SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine promosyon ödenecek

Dubai’de Şirket Kurmak İçin Yurtdışı Atılım ile Benzersiz Fırsatlar

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

Başakşehir ile özel maç oynayacağız

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR