• BIST 100

    9123,42%0,48
  • DOLAR

    32,38% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2324,50% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3906,32% 1,63

Teknoloji bağımlılığına karşı mücadele

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Karabağlar'da öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülen Rabia Sevilay Durukan öğretmenin isminin Cennetçeşme...

EĞİTİM 17.01.2018 13:38:00 0
Teknoloji bağımlılığına karşı mücadele

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Karabağlar'da öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülen Rabia Sevilay Durukan öğretmenin isminin Cennetçeşme Anaokulu'nda, Ödemiş'te iki öğrencisi tarafından vurularak öldürülen lise müdürü Ayhan Kökmen'in isminin ise Ödemiş Fen Lisesi'nde yaşatılacağını açıkladı. Teknoloji bağımlılığının madde bağımlılığının üzerine çıktığını vurgulayan Yahşi, bu konuda da çalışma yaptıklarını duyurdu.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Kaya Termal Otel'de basın mensuplarıyla bir araya geldi. İzmir'de eğitim alanında yapılan çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi veren Yahşi, Karabağlar'da öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülen Rabia Sevilay Durukan öğretmenin isminin Cennetçeşme Anaokulu'nda, Ödemiş'te iki öğrencisi tarafından vurularak öldürülen lise müdürü Ayhan Kökmen'in isminin ise Ödemiş Fen Lisesi'nde yaşatılacağını açıkladı. Yahşi ayrıca, teknoloji bağımlılığın en az madde bağımlılığı kadar zehirlediğini belirterek bu konuda da çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Şehit öğretmenlerin adı okullara verilecek

Kent genelinde 850 bin öğrenciye hizmet verdiklerini kaydeden Yahşi, amaçlarının sadece akademik başarı değil; çocukların yüreklerine, gönüllerine ve ruh dünyalarına iyiliği koymak olduğunu söyledi. Yahşi, "Ruh dünyalarına iyiliği koymadığımız zaman Ayhan Kökmen olayında yaşadığımız gibi vahim bir olay yaşayabiliyoruz. Bizim içimizi acıtan şeyler bunlar. Ayhan Kökmen olayı bizi darmadağın etti. Çok sevilen kıymetli bir öğretmenimizdi. İzmir'de şehit olan öğretmenimiz, askerimiz, polisimiz kim varsa hakkını teslime diyoruz. Şehit yakınlarımızın çocuklarını yakinen takip ediyoruz. Sevilay Durukan hocamızın ismini Cennetçeşme Anaokuluna adını vereceğiz. Ayhan Kökmen hocamızın isminin de Ödemiş Fen Lisesine vermeyi düşünüyoruz. Şu an resmi yazısının çıkmasını bekliyoruz. Bu öğretmenlerimizin isimlerini okullarımızda yaşatacağız. Biz öğretmeniz, bu çocuklara iyiliği ve güzelliği biz vereceğiz. Bunun sorumluluğunu vücudumuzun her zerresinde hissediyoruz. Taciz olaylarında da 81 ilde 12 avukatımızla birlikte olaylara müdahil oluyoruz. Gerekli suç duyurusunu biz de yapıyoruz" dedi.

"Teknolojik bağımlılık madde bağımlılığının çok daha üzerine çıktı"

Teknoloji ve madde bağımlılığı konusunda da soruları yanıtlayan Yahşi, "Teknoloji bağımlığı dünyayı kasıp kavuran bir konu. Küçük çocukları bile bir hastalığın girdabına sokan bir krizle karşı karşı karşıyayız. Teknoloji bağımlılığı ile ilgili ciddi anlamada öğretmenlerimize yatırım yapabiliriz. Profesyonel anlamda öğretmenlerimize bunun çalışmalarını yapıyoruz. Proje okulları dediğimiz okullardaki öğrencileri de eğitimin içerisine alıyoruz. Üniversitelerde yapılan kariyer buluşmalarına da önem veriyoruz. Çocuklara bir hedef koymaya çalışıyoruz. Teknolojik bağımlılık madde bağımlılığının çok daha üzerine çıktı ve ciddi anlamda zehirliyor. Madde bağımlılığı konusunda Yeşilay'ın çok daha profesyonel çalışmaları var. İzmir'de MEB olarak, Yeşilay'ın kurulmasına ön ayak olduk. Rehber öğretmenlerimizi bu anlamda bilinçlendirme ve yüreklendirme bizim için çok öneliydi. Veli bilinçlendirme programımızı da gündeme aldık. Velileri mutlaka bilinçlendireceğiz bu konuda" diye konuştu.

Engelli öğrenciler eğitimle buluştu

Son 1,5 yılda özel eğitim alması gereken 3 binin üzerinde engeli öğrencinin eğitimle kucaklaştığını dile getiren Yahşi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İzmir'de yaptığınız en güzel çalışma nedir diye sorarsanız; sokağa çıkmayan özel eğitim 3 bin 300 tane engelli öğrencimiz vardı. FETÖ'den gelen okullarla birlikte bu öğrencilerin sayısını 100'e kadar düşürdük. Devletin hizmetleri ve destekleri sayesinde şu anda 3 binin üzerinde öğrenci okula geliyor. Her gün servisle alıyoruz. Dört tane daha yeni okul açılacak. Tekli eğitim noktasında sıkıntımız vardı. Tekli eğitime geçiş çalışmalarına hız verdik. Bunu sıfırlamaya gayret ediyoruz. Hayırseverlerin yaptığı çok güzel okullar var, Başbakanımız Binali Yıldırım'ın Karabağlar'da yaptıracağı okul da son hızıyla devam etmekte. İzmir'in 60 bin öğretmeni, 850 bin öğrencisi var. İyi bir sinerji ile birlikte bizler bu çocuklara hizmet etmekten dolayı mutluluk duymaktayız."

"Çöp kovası bile kimseye verilmedi"

FETÖ operasyonları kapsamında İzmir'de 187 kuruma el konulduğunu açıklayan Yahşi, "FETÖ operasyonları kapsamında İzmir'de 187 kuruma ulaşıldı. Bu okullardan bir çöp kovası bile kimseye verilmedi. El konulan eğitim kurumları bu milletin çocuklarına hizmet vermektedir. Araçları dahi biz engelli okullarımıza ilçe müdürlüklerimize tahsis ettik. Engellere yönelik bu okulların tahsisini yaptı. Bu okullar sayesinde İzmir'de yüzde 35 oranında tekli eğitime geçtik. İkili eğitim oranı önceden çok yüksekti. Tekli eğitimi artırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Yeni yapılan okullarla bu sayı daha da artacak. Geçen yıl 33 özel okul açıldı, bunlardan 19 tanesi ortaokul, geri kalanı da lise düzeyinde açıldı. Meslek liselerinin okullaşma oranı bizde yüzde 52. Türkiye'de bulunup bizde bulunmayan hiçbir okulumuz yok" dedi.

"İzmir yeni okullar kazanacak"

Kentte inşaatı devam eden 46 okul şantiyesi, 751 derslik, 60 ruhsat başvurusunun olduğunu ifade eden Yahşi, "2018-2019 eğitim öğretim yılında 20 ilçemizde ikili eğitim çalışmalarını tamamlamış olacağız. Kalan 10 ilçenin beşinde sorun yok ama diğer beş ilçede arsa üretmekte sıkıntı yaşıyoruz. Buca, Karabağlar, Konak aksında bulunan ilçelerimizde arsa sıkıntısı yaşıyoruz. Bunu yıkıp yapacağımız okullarla birlikte 2019 sonuna kadar tamamlamak istiyoruz. Müthiş bir inşaat hızımızın olduğunu söyleyebilirim. İnşaatı devam eden 46 şantiye, 751 derslik, 60 ruhsat başvurumuz var. Bu 892 derslik sayısına tekabül ediyor. İzmir'de öğrencilerimizin öz güveni ve zekası çok yüksek. Önümüzdeki dönem teknik imkanlar anlamında da çalışmalar tamamlanmış olacak. Akademik başarıların yanı sırada İzmir'de çok güzel bir nesil, bilim anlamında dünyaya yön verebilecek çocuklar yetiştireceğiz. FETÖ'nün kurşun asker olarak yetiştirdiği bir nesil bitmiştir. Müfredat zaten çok ağır, 15 tatilde öğrencilerimizin rahat bir şekilde tatillerini yapmaları gerektiğini düşünüyorum. Daha dingin ve sanatsal bir ruh kazanmış öğrencilerin bu ülkeye katacağı çok daha nitelikli çalışmaların olacağı kanaatindeyim. Zayıflar konusunda velilere anlayış diyoruz" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin teknoloji bağımlılığına karşı çalışma

Öğrencilerin teknoloji bağımlılığına karşı çalışma


Kıyı Otomotiv'de Araç Almanın Ayrıcalığı

Tez Yazdır Akademik Danışmanlık: 8 Yıldır Güven ve Kalite

Başkan Adayı Büyükgöz Gebzelilerle Çay Sohbetinde Buluşuyor

Seçim nedeniyle 31 Mart Pazar günü o pazar kurulmayacak

Başkan Kurtuluş’tan ‘BÜYÜK DARICA MİTİNGİ’ne davet!

Türel Belediye çalışanlarına karanfil dağıttı

İzmit Belediyesi Evliya Çelebi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine kütüphane kazandırdı

Başkan Adayı Büyükgöz’den Hemşeri Derneklerine Ziyaret

Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu

Trenlerde emekliler yüzde 10 indirimli seyahat edecek

YÖK, dünya sıralamalarında ilk 400'de olan üniversitelere doğrudan denklik verecek

3 pusula tek zarfta olacak

Mutfakta çıkan yangın kafeyi kül etti

Kırsal kalkınmaya tavuk desteği

Seymenli çocuklara park müjdesi

Türel Keşaplılardan destek istedi

Bayburtlulardan Bünyamin Çiftçi’ye sevgi seli

KO-MEK otomotiv sektörüne can suyu oluyor

Başkan Büyükakın, Lokomotif Köyde çocuklarla buluştu

GTÜ’de ramazan birlikteliği

Kütüphane Haftası'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Kaza içinde kaza

Park halindeki araçta yangın çıktı

Bu köy sadece çocukların

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Trenlerde emekliler yüzde 10 indirimli seyahat edecek

YÖK, dünya sıralamalarında ilk 400'de olan üniversitelere doğrudan denklik verecek

3 pusula tek zarfta olacak

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Kıyı Otomotiv'de Araç Almanın Ayrıcalığı

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Çayırova Belediyesi Bornova deplasmanında

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR