• BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Sur ve Cizre Sonrası Yeni Operasyonlar Yolda

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Cizre ve Sur'a benzer bazı yerler var. Bundan sonra da oralarda bu temizlemeler, bertaraf etmeler yapılacak" dedi.

POLİTİKA 6.02.2016 16:00:00 0
Sur ve Cizre Sonrası Yeni Operasyonlar Yolda

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Diyarbakır Sur ve Şırnak Cizre'deki terör operasyonlarda önemli mesafeler kat edildiğini belirterek, "Cizre ve Sur'a benzer bazı yerler var. Bundan sonra da oralarda bu temizlemeler, bertaraf etmeler yapılacak" dedi. Bakan Ala, Sur ve Cizre'den zorla göç ettirilen vatandaşları tek tek evlerine güvenli bir şekilde göndereceklerini ifade ederken, HDP'nin algı operasyonları ile kurnazlık yapmaya çalıştığını ancak bundan hiç bir şey kazanamayacaklarını söyledi

İçişleri Bakanı Efkan Ala, tarihi Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde Başkan Recep Altepe'yi ziyaret ettikten sonra Kapılaçarşı'yı gezdi. Belediye binasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Ala, terörle mücadele ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"EPEYCE MESAFE KAT ETTİK"

Hükümet olarak, Türkiye'de yeni hedefler koyduklarını anlatan Ala, "Bölücü terör örgütlerinin faaliyetlerini sonlandırmak için vatandaşın orada huzur ve güvenliğini sağlamak için terörle mücadele süreci devam ediyor. Son derece başarılı bir şekilde yürütülüyor. En kısa zamanda vatandaşın hayatını normale döndürecek sonuç elde etmek için güvenlik güçlerimiz yoğun gayret gösteriyor. Daha önce de bazı değerlendirmeler yaptık. Yine arkadaşlarımızla yaptığı değerlendirmeler ve görüşmelerde orada epeyce mesafe kat ettik" diye konuştu.

YENİ NOKTALARDA OPERASYONLAR YOLDA

"Cizre'de yüzde 99,5'i halledilmiş durumda" diyen Ala şöyle konuştu:

"Çok cüzi bir miktar kaldı ama etkili elemanları ve odağı orada. Onların da yine vatandaşa zarar vermeden, vatandaşla terörist ayrımını kesin olarak yaparak, sonuçlandırılması çalışmaları devam ediyor. Sur'da da aynı şekilde çok önemli mesafeler katedildi. Orada da olabilecek en kısa sürede sonuçlandırma çalışmaları devam ediyor. Tabii bu konularda öngörülemeyen olaylarla karşılaşmak mümkün. Hesap bazen uymayabilir çünkü sahada bire bir göğüs göğüse arkadaşlarımız mücadele ediyor. Bunun nedeni de vatandaşlara zarar vermeden meseleyi çözmek, tamamen teröristle vatandaşı ayırmak. Bu bakımdan bazen vatandaşın aklına 'Neden uzun sürüyor' gibi bir soru geçebilir. Tabii sokağa çıkma yasakları da vatandaşa zarar vermeden meseleyi çözmek içindir. Teröristlerin bertaraf edilmesi, tuzakların kaldırılması, bombaların imha edilmesi ve çukurların doldurulmasını hedefliyoruz. Vatandaşımız hayatını normale dönmesini sağlamak için çaba sarf ediliyor. Buna benzer bazı yerler var. Bundan sonra da oralarda bu temizlemeler, bertaraf etmeler yapılacak. Bu çalışmalar yürütülecek, terörle mücadele yürütülecektir, milletimizin, devletimizin işbirliğiyle."

"BUNLAR ALGI OPERASYONLARI"

Bir gazetecinin, HDP'nin bir binada 7 yaralı olduğu iddiasıyla soruyu Ala, şu cevabı verdi:

"Birisi tek yönlü bir şey söylüyor. Oraya kaç kez ambulanslar gönderildi. Biz bir ihbar geldiğinde o ihbarı kim yapmış, zihninin arkasında ne var, bunlara bakmıyoruz. Ambulanslar buraya da defalarca gitti, anonslar yapıldı. Valilik ve Sağlık Bakanlığı da çok detaylı bir açıklama yaptı. Giderken kameraya da alındı, yapılan işler. Ne gelen var, gelen kimse olmadı. Tam oraya ulaşılacağı zaman, biliyorsunuz barikat ve çukurlar var, onlar doldurularak gidiliyor. Oraya gidecek ambulansa da ateş etti teröristler. Bunlar gidemiyorsa güvenlik birimleri zaten orayı da alacak tabii. Oraya doğru hareket edip hem çukurları doldurmak, hem bombalı tuzakları ortadan kaldırmak, hem de ambulansa yol açmak üzere giden güvenlik birimlerimize ateş ettiler. Durum böyle. Bunlar, algı operasyonları, bir iddianın ortaya atılıp arkasının doldurulamaması. Bizim için fotoğraf berrak; terörle mücadele ediliyor. Yaralı varsa onu almak da, orada mücadele etmek de devletin görevi; yaralıyı alacak da devletin ambulansı, tedavi edecek de devletin milletin doktorları. Oraya 20'ye yakın roketatarlı saldırı oldu, hastane burası. En önce kurnaz dilden vazgeçmek, samimi olmak lazım. Samimi bir biçimde vatandaşın huzur ve güvenini temin edecek bir dil kullanmak lazım. Böyle çukur kazanların arkasında durduğunu söyleyenlerin sonra da 'Çukur var, ambulans gidemiyor. Orada yararlılar var' diye bağırmalarının anlamı yok. Çukur varsa açanlar kapatsın, derhal ambulans gitsin, alsın, gelsin. Belediyenin ambulansını da gönderdik, yine aynı şeyi yaptılar. 'Yaralıları getirin', getirmiyorlar. 'Ateş etmeyin, çukuru kapatıp gidelim', ateş ediyorlar. Böyle kurnazlıklarla kazanılacak hiçbir şey yok. Yazıktır memleket, millet, orada yaşayan vatandaşlar, huzur ve güveni sağlamak için gitmiş güvenlik birimlerimiz, bundan zarar görüyor, şehit oluyor, yaralanıyor."

"ORADAN ZORLA GÖÇ ETTİRİLEN VATANDAŞLARI TEK TEK EVLERİNE GÖNDERECEĞİZ"

Dün Fransa İçişleri Bakanı ile bir araya geldiklerini anlatan Ala, "Paris'teki terör saldırısının ardından tüm ülkenin, ve ülke siyasilerinin bir dilden konuştu. O siyasilerin sandıktan oy alan insanların topyekün önce bir teröre karşı olduklarını söylemeleri lazım. Duydunuz mu? Yani bu terörü lanetleyen, teröre karşı olduklarını söyleyen, onları dile getirenlerden duydunuz mu bir cümle? Duymadınız. Peki bu çukurları kazıp milletin oradaki hayatını cehenneme çevirenlerin arkasında olduklarını duydunuz mu? Duydunuz, söylüyorlar. Böyle olmaz. Bu, siyaset, millete hizmet değildir. Onun için biz her türlü şartta hukuk kuralları içinde demokratik bir anlayışla ve kararlı bir mücadeleyle çalışacağız. Oradan zorla göç ettirilen vatandaşları tek tek evlerine gönderiyoruz. Her türlü ihtiyaçlarını karşılayacağız, her türlü yardımı yapacağız. Ama elinde silah olup oraları kazanlara da devletin kudret eliyle hadleri bildirilecek. Vatandaşımız onlara telim edilmeyecek, onların inisiyatifine bırakılmayacak" açıklamasında bulundu.

"İDARİ VE ADLİ SORUŞTURMALAR KAPSAMLI ŞEKİLDE DEVAM ETTİRİLİYOR"

Gazetecilerin Bursa merkezli 6 ilde yapılan ve 20 kişinin gözaltına alındığı paralel yapı operasyonu ile ilgili sorduğu soruya da cevap veren Ala, "İdari ve adli soruşturmalar çok kapsamlı olarak devam ediyor. Milletin hakkını, hukukunu yemek, soruları çalmak, milletten haraç toplamak ve bir darbe girişimine destek vermek suç. Bu suçtan hareket edildiğinde peyderpey zamanı geldikçe idari ve adli soruşturmalar tamamlandıkça suçlular da bu işi yapanlar da teslim ediliyor. Onlara yönelik işlemler sürekli olarak yapılıyor. Bu da o süreçlerden biri ve devam edecektir. Sorunlar ve problemi suçlar ortaya çıktıkça idari ve adli soruşturmalar devam ettiriliyor. Bu da onun bir parçası" şeklinde konuştu.


O tren İzmit’te de duracak

3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi başladı

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

KADEM’den Gölcüklü kadınlara eğitim

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

KOTO’dan SEDAŞ’a Vezirçiftliği teşekkürü

İzmit’te "Yeni Nesil Yerel Yönetimler Akademisi" kuruluyor

Market alev alev yanmıştı, tahribatın boyutu ortaya çıktı

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Babalar bu okulda eşleriyle doğuma hazırlanıyor

Geleceğin kadın şefleri ustalık belgelerini aldı

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

Evde yapılan operasyonda 580 kök kenevir bitkisi ele geçirildi

Yayanın tırın altında kaldığı kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı

Market yangınında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı kül oldu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli genelinde 19 Nisan 2024 Cuma günü hava nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Geleceğe Yatırımın Adresi Rusya'da Eğitim

Çamaşır Makinesi Kazan Bilyası (Rulman) Nasıl Değiştirilir?

Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Darıca’da yüzler gülüyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Günü çift idmanla geçirdik

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR