• BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

Sınavlara Hazırlanan Gençlerin Yeni Mekanı “Millet Kıraathaneleri”

Zeytinburnu'nda bulunan Merkezefendi ve Seyyidnizam Millet Kıraathaneleri, gürültüden uzak, konforlu ve güvenli ortamıyla öğrencilerin daimi mekanı haline...

GÜNDEM 26.03.2019 09:13:00 0
Sınavlara Hazırlanan Gençlerin Yeni Mekanı “Millet Kıraathaneleri”

Zeytinburnu'nda bulunan Merkezefendi ve Seyyidnizam Millet Kıraathaneleri, gürültüden uzak, konforlu ve güvenli ortamıyla öğrencilerin daimi mekanı haline geldi. Kapıları 7 gün 24 saat açık olan bu mekanlar aynı zamanda ders çalışmak, sınavlara hazırlanmak isteyen öğrencilere çay ve çorba, sınırsız kahve ikramı gibi birçok imkan sağlıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk olarak 2018 yılında tanıttığı Millet Kıraathanesi projesinin geçmişi aslında daha eskiye, 2016 yılına dayanıyor. 2016 yılında Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın tarafından hayata geçirilen 7/24 açık kütüphane konsepti o dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dikkatini çekti ve Türkiye genelinde buna benzer mekanların oluşturulmasını, isminin de tarihsel manasına uygun olarak "Millet Kıraathanesi" şeklinde değiştirilmesini istedi. Murat Aydın'ın bilginin paylaşılması, eğitime destek olunması adına attığı bu adım tüm Türkiye'ye örnek oldu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle benzer mekanlar açılmaya başladı.

7 gün 24 saat açık kütüphane konsepti

7/24 açık kütüphane konsepti ile hizmet veren mekanların ilki olan Merkezefendi ve Seyyidnizam Millet Kıraathaneleri bugün on binlerce kullanıcıya adaptasyonu engelleyecek dış etkenlerden uzak, rahat, güvenli ve konforlu bir ortamda ders çalışma, orada bulunan dokümanlardan faydalanma imkanı veriyor. Bu mekanlar aynı zamanda günde 3 kez çorba ve sınırsız çay- kahve ikramını da sunarak kullanıcılarına kesintisiz ve verimli bir ders çalışma ortamı sağlıyor. Merkezefendi ve Seyyidnizam Millet Kıraathaneleri yalnızca Zeytinburnu'nda yaşayanlara değil çevre ilçelerden gelen öğrencilere de hizmet veriyor. Millet Kıraathanelerinin ders çalışma isteğini artırdığını ve sunduğu imkanlarla diğer kütüphanelerden ayrıldığını söyleyen öğrenciler bu tür mekânların sayısının artırılmasını istiyor.

Peki öğrenciler neden millet kıraathanelerini tercih ediyor?

Millet Kıraathanelerinin 7/24 hizmet vermesi, konforlu, gürültüden uzak, güvenilir bir ortama sahip olması, sınırsız çay- kahve, günün belirli saatlerinde çorba ikramlarının yapılması gibi birçok sebep öğrencileri buraya çekiyor. Bu mekanlara gelip ders çalışan öğrencilere Millet Kıraathaneleri hakkındaki yorumları sorulduğunda verdikleri tepki, duydukları mutluluk ve memnuniyeti gözler önüne seriliyor.

"Buranın en büyük özelliği 7/24 açık olmasıdır"

Sınava sayılı günler kaldığını ve daha iyi adapte olabilmek için bu mekanda ders çalışmayı tercih ettiğini söyleyen Ali Haydar Genç, "Seyyidnizam Millet Kütüphanesindeyiz. Hedeflerimiz var, bütün arkadaşlarımız çalışıyor, sınava da az bir süre kaldı, tam gaz devam ediyoruz. Burası 7/24 açık, burayı birçok kütüphaneden ayıran en büyük özelliği budur. Burada belli saatlerde çorba veriliyor, ortam güzel, güzel imkanları var" dedi.

"Esenler'de bu kadar büyük bir kütüphane yok"

Yaşadığı yerde buradakine benzer bir mekan bulunmadığını söyleyen Yaren Şentürk ise "Buraya ilk kez geliyorum. İlk gördüğümde burası bana çok büyük geldi çünkü Esenler'de bu kadar büyük bir kütüphane yok. Burası çok temiz ve ortamı çok güzel. Molaya rahatlıkla çıkabiliyoruz" şeklinde konuştu.

"Gönlüm ister ki İstanbul'un diğer yerlerinde de bu tarz kütüphaneler olsun"

Millet Kıraathanesine gelen bir diğer öğrenci Yasin Kaya da kendini burada çok daha iyi hissettiğini söyleyerek, "Hedeflerim için buradayım. Burada eve nazaran daha iyi ders çalışabildiğimi hissediyorum. Kıraathanede güzel bir çalışma ortamı var, yeni arkadaşlar edinebiliyorum. Ayrıca çay, çorba hizmeti de var. Buranın kitaplarından faydalanabiliyorum. Kısacası ben kendimi burada daha iyi hissediyorum, daha verimli oluyor. Buranın yapılmasında emeği geçenlerden Allah razı olsun, sağ olsunlar. Gönlüm ister ki İstanbul'un başka yerlerinde de bu tarz kütüphaneler olsun. Çünkü çalışmayı gerçekten çok olumlu yönde etkiliyor" ifadelerini kullandı.

"Kahve var, çay var, her şey çok güzel ve ücretsiz"

Sınava hazırlanan bir başka öğrenci Seda Nur Gürsoy, "Saat 13.00'da ve 18.00'da çorba veriliyor, mola saatlerinde hava soğuk olsa bile kafeteryada oturmak gibi bir imkânımız var. Çardağa çıkıp hava alabiliyoruz. Kahve var, çay var, her şey çok güzel ve ücretsiz" dedi.

"Burası benim ikinci evim oldu"

Buradaki ortamın oldukça güvenilir olduğunu, buranın adeta ikinci evi haline geldiğini söyleyen Neslihan Durmaz, "Buraya ders çalışmaya geldim. Buradan arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine haberim oldu. Bir kere geldikten sonra hep gelmeye başladım. Burası benim ikinci evim oldu. Evden çok buradayım. Güngören'den geliyorum, orada da kütüphaneler var tabii ama buranın imkânları çok güzel. Bir de burası bana daha güvenilir geliyor. Güvenlik görevlileri 7/24 burada, bu sayede aileden yana da hiçbir sıkıntımız olmuyor" diyerek ailelerin çocuklarını bu mekana gönül rahatlığıyla gönderebileceklerini belirtti.

"Burada çok daha fazla imkan var"

Kıraathanenin kendisine sunduğu imkânların oldukça fazla olduğunu söyleyen Türkan Karataş, "Evdeki çalışma veriminin burada çok daha fazlasını alabiliyorum. Çünkü burada çok daha rahatım, daha fazla imkan var. İnternet, yiyecek, sınırsız kahve servisi mevcut ve burada herkes ders çalıştığı için daha iyi bir adaptasyon süreci olmuş oluyor" şeklinde konuştu.

"Evde ders çalışmak sıkıcı, böyle ortamları her öğrenci sever"

Merkezefendi'de bulunan Millet Kıraathanesi'ne Bağcılar'dan geldiğini söyleyen Muhammed Talha Bulut, "Evde ders çalışmak sıkıcı olduğu için böyle ortamları bütün öğrenciler sever. Böyle ortamlar tüm öğrenciler için iyi olur çünkü etrafındaki herkes ders çalışınca senin de ders çalışma isteğin geliyor. Aydı zamanda evdeki gürültülü ortamdan da bir nebze kaçmış oluyoruz. Burada yeni arkadaşlıklar, dostluklar ediniyoruz, beraber sohbet ediyoruz, ders çalışmamız daha zevkli oluyor, yemekler ikram ediliyor" ifadelerini kullandı.

"Burada bir düzen var, bu yüzden buraya geliyorum"

Diğer kütüphanelerin çok fazla gürültülü olması nedeniyle Merkezefendi Millet Kıraathanesi'ni tercih ettiğini belirten Rabia Dündar, "YKS'ye hazırlanıyorum. Sabah gelip akşam çıkıyorum, sürekli ders çalışıyorum. Ben Bahçelievler'den geliyorum. Burada bir düzen var, diğer kütüphaneler çok karışık ve gürültülü oluyor, bu yüzden burayı tercih ediyorum" dedi.

Zeytinburnu Merkezefendi Millet Kıraathanesi Müdürü Selahattin Öztürk ise; buranın istatiksel verileri hakkında bilgi vererek, kullanıcılarına sağladığı imkanlardan bahsetti.

"İstanbul'un diğer ilçelerinden buraya yoğun talep var"

Selahattin Öztürk, buraya çevre ilçelerden de yoğun bir ziyaretçi akışı olduğunu söyledi. Öztürk "Şu anda Zeytinburnu Belediyesi Merkezefendi Millet Kıraathanesi'ndeyiz. Millet Kıraathanemiz 2016 yılının Mayıs ayında hizmete açıldı. Şehir ve şehircilik üzerine bir araştırma kütüphanesi olarak kurulan kütüphanemiz, 24 saat hizmet vererek kullanıcılarını ağırlamaktadır. 121 kullanıcı kapasiteli, bekleme salonu olan, sıralı numarası alınarak hizmet veren bir kütüphanedir. 24 saat hizmet verdiği için burada çalışan, araştırma yapanlara belediyemizin bir ikramı olarak, çay, kahve ve çorba sunmaktayız. Kullanıcılarımız içeride bulunmak şartıyla günde 3 kez çorba ikramından yararlanabilmektedirler. Kullanıcılarımıza 20 binin üzerinde kitapla hizmet veriyoruz. Ödünç verme, internet erişimi ve on sayfaya kadar da fotokopi hizmeti kullanıcılarımıza sağlanmaktadır. Millet kıraathanemiz günün 24 saati açık olduğundan çevre ilçelerden de kullanıcılarımız buraya gelip çalışmalarını yapmaktadır. Toplamda 3 kütüphanemiz bulunmaktadır. Bunlardan ikisi 24 saat hizmet verdiği için kullanıcı yoğunluğumuz da buna bağlı olarak artmış durumdadır. 25 bin üyemizin 7 bin 500'ü Zeytinburnu'nda ikamet etmekte, bunun dışında kalanlarsa İstanbul'un diğer ilçelerinden buraya gelmektedirler" açıklamasında bulundu.

Binlerce kullanıcıya konforlu, gürültüden uzak ve güvenilir bir ortamda ders çalışma imkanı sunan, bunun yanında belirli saatlerde çorba ve sınırsız çay, kahve servisi yapan Merkezefendi ve Seyyidnizam Millet Kıraathaneleri, her geçen gün öğrencilerin vazgeçilmezi haline gelmeye, hizmet ettiği kişi sayısını artırmaya devam ediyor.

Sınavlara Hazırlanan Gençlerin Yeni Mekanı “Millet Kıraathaneleri”

Sınavlara Hazırlanan Gençlerin Yeni Mekanı “Millet Kıraathaneleri”

Sınavlara Hazırlanan Gençlerin Yeni Mekanı “Millet Kıraathaneleri”

Sınavlara Hazırlanan Gençlerin Yeni Mekanı “Millet Kıraathaneleri”

Sınavlara Hazırlanan Gençlerin Yeni Mekanı “Millet Kıraathaneleri”

Sınavlara Hazırlanan Gençlerin Yeni Mekanı “Millet Kıraathaneleri”

Sınavlara Hazırlanan Gençlerin Yeni Mekanı “Millet Kıraathaneleri”

Sınavlara Hazırlanan Gençlerin Yeni Mekanı “Millet Kıraathaneleri”

Sınavlara Hazırlanan Gençlerin Yeni Mekanı “Millet Kıraathaneleri”


Burs Başvurusu İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler: Preply Türk Öğrenciler için Anlatıyor

İstanbul Masaj Salonlarını Bul

O tren İzmit’te de duracak

3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi başladı

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

KADEM’den Gölcüklü kadınlara eğitim

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

KOTO’dan SEDAŞ’a Vezirçiftliği teşekkürü

İzmit’te "Yeni Nesil Yerel Yönetimler Akademisi" kuruluyor

Market alev alev yanmıştı, tahribatın boyutu ortaya çıktı

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Babalar bu okulda eşleriyle doğuma hazırlanıyor

Geleceğin kadın şefleri ustalık belgelerini aldı

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

Evde yapılan operasyonda 580 kök kenevir bitkisi ele geçirildi

Yayanın tırın altında kaldığı kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı

Market yangınında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı kül oldu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli genelinde 19 Nisan 2024 Cuma günü hava nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Geleceğe Yatırımın Adresi Rusya'da Eğitim

Çamaşır Makinesi Kazan Bilyası (Rulman) Nasıl Değiştirilir?

Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Darıca’da yüzler gülüyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Günü çift idmanla geçirdik

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR