• BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

SEROK AHMET SLOGANI ATILAN BAŞBAKAN DAVUTOĞLU,GÜVERCİN UÇURDU,SONRA DEMİRTAŞ'A YÜKLENDİ

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır mitinginde beyaz güvercin uçurdu. Davutoğlu daha sonra HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yüklendi.

POLİTİKA 29.10.2015 17:33:00 0
SEROK AHMET SLOGANI ATILAN BAŞBAKAN DAVUTOĞLU,GÜVERCİN UÇURDU,SONRA DEMİRTAŞ

Diyarbakır'a giden Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, barışı simgeleyen beyaz güvercin uçurdu. Davutoğlu, daha sonra HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yüklenerek "Her fırsatta devlete katil diyen Demirtaş, dönüp de Medeni kardeşimizin katillerine katil diyemiyor" dedi.

HEPSİ HESAP VERECEKLER

Kardeşi kardeşe düşman kılanlar, ister PKK olsun, ister DAEŞ olsun, ister DHKP-C olsun, hepsi kahrolacaklar. Sizin iradeniz sayenizde kahrolacaklar. Hepsi hesap verecekler. Gittiğim her yerden sizlere selam getirdim. Biz ne kadar Konyalıysak, o kadar Diyarbakırlıyız. Bizi tarih boyunca hiçbir güç koparamadı, koparamayacak. Huzurumuza kast eden kim olursa olsun, adalete hesap verecekler. Bu zor günleri hep beraber geçeceğiz, bu ülkede hiçbir yara açıkta kalmayacak. Nusaybin'de Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı'nı kalleşçe öldürenler mutlaka hesap verecekler.

Avrupa'da Hazreti Peygamber'e hakaret eden bir karikatür çıktığında milyonlarca Diyarbakırlı meydanlara çıkmıştı. Şimdi bunlar Danimarkalı karikatürden bile daha kalleşçe bir karikatür yayınladı. Diyarbakırlılar susacak mısınız ? Diyarbakır'ı bunlara bırakacak mısınız?

"DEMİRTAŞ MEDENİ KARDEŞİMİZİN KATİLLERİNE KATİL DİYEMİYOR"

Bu terör saldırıları karşısında biz her zaman başımız dik durduk. HDP'ye, CHP'ye saldırı olduğunda da hep kınadık. Dün kardeşimiz şehit edildi, ne CHP'den bir taziye var, ne MHP'den ne de CHP'den var. Her fırsatta devlete katil diyen Demirtaş, dönüp de Medeni kardeşimizin katillerine katil diyemiyor. Biz nasıl her saldırı karşısında, bu saldırıları kınadıysak, onlar da kınasınlar. Eğer kendilerine yapılırsa hemen mağdur durumunda istismar ederler. Bu ülkenin istikbali için hep birlikte mücadele edeceğiz.

DEVRİM GERÇEKLEŞTİRDİK

Her alanda yapılan atılımlarla beraber sizlerle beraber bir devrim gerçekleştirdik. Bütün dünyaya borç veren, mazlumlara sahip veren bir devlet haline geldik. Avrupa'nın en büyük 6, dünyanın en büyük 17'nci büyük ekonomisi olduk. Şimdi gelirken gördüm, Diyarbekir'e de Türkiye'nin en güzel havalimanını terminalini yaptık. Tek tek anlatsam vakit yetmez. Biliyorum, siz bunları dinlemekten mutlu olursunuz ama bunlara şahitlik ettiniz. Yalnızca ekonominin değil, demokrasinin ve geçmişten gelen yanlışların telafisine çalıştık. Ne zulümler yaşandığını en iyi siz bilirsiniz. Türküler yasaktı, şarkılar yasaktı. O Türkiye'de kitaplar yasaktı. Üniversiteye girişte katsayı zulmü vardı, başörtüsü yasağı vardı. İnsanımız büyük bedeller ödedi. AK Parti'den önce faili meçhuller, yakılan köyler vardı. Hep yasaklarla karşılaştılar. Hepsi eski Türkiye'nin acımasız baskılarına maruz kaldı.

'AHMET SEROK' TEZARÜHATLARI

Biz bu ülkede zulmü birlikte gördük, acıyı beraber yaşadık. Omuz omuza verdik, onlara karşı biz AK Parti iktidarını kurduk. AK Parti iktidarı bütün bu zulümlere son verdi. Cesaretle, kararlılıkla yola çıktık. 13 yıl boyunca eski Türkiye'nin kirli izlerini silme mücadelesi verdik.

Birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi sandıklara oy diye atacak mıyız? 1 Kasım'da AK Parti tek başına iş başına diyecek misiniz?

lk günkü aşkla haydi bismillah. Aşkımız bitmez. Diyarbekir'e aşkımız bitmez. ('Serok Ahmet' tezahüratları) Birileri beğenmese de ben serok demenizi çok beğeniyorum. Bizim için aziz şehitlerimizin anneleri ki kimisi Türktür, kimisi Kürttür. Çocukları kaçırılan, Ankara'ya yürüyen Diyarbekir anneleri hepsi azizdir. Türk Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir.
Kandil'den de duysunlar. Türk Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir. Ne güzelsiniz gençler, şehitler ölmez, vatan bölünmez. Bazen Diyarbakır'da bir mitingde, bazen Suruç'ta toplantıda, Ankara'da yürüyüşte ortaya çıkıyorlar, çirkin yüzlerini gösteriyorlar. Tüm hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet diliyorum. Bizim için her can kıymetlidir. İster DEAŞ, ister DHKP-C, ister PKK yapsın. Bu terör odakları perde arkasında işbirliği yaparlar. 20 Temmuz'da DEAŞ harekete geçti. Aynı gün Adıyaman'da PKK harekete geçti. 2 gün sonra Ceylanpınar'da aynen dün Medeni kardeşimizi şehit ettikleri iki polisimizi alçakça öldürdüler. Ambulanslara mayın döşeyenlerden insani bir anlayış çıkar mı? Yolları kesip mayın döşeyenler, can veren asker, polis, sivil, Türk, Kürt, Sünni, Alevi vatandaşlarımızı katledenler insani bir bakış açısı yakalayabilirler mi? Ama başarıya ulaşamayacaklar çünkü siz katilleri, canileri, terör örgütlerini çok iyi tanıyorsunuz. Kim olduklarını, ne yapmak istediklerini biliyorsunuz. Bu millete kast eden, mazlumun ahını alan, kötülük yapan herkes yalnız kalmaya mahkumdur. Siz bakmayın felaket tellallarına bacılar. Çocuklarımızı dağa kaldıran, canlı bomba yapan cinayet şebekelerinden hesap soracağınızdan eminim. Siz de şundan emin olun, Türk'ün olduğu kadar Kürt'ün Arap'ın, Sünni'nin olduğu kadar Alevi'nin devleti olan Türkiye Cumhuriyeti sizlerin namusunu, onurunu, huzurunu koruyacaktır.

"BİZ TÜRK'ÜN TERİYLE KÜRT'ÜN TERİNİ BULUŞTURMAYA GELDİK"

Biz Diyabekir'in üzerine doğunun, güneydoğunun üzerine ölü toprağı serpilmesine izin vermeyiz. Geldiğimiz yerden bütün bu ölü topraklarını kaldırmadan hiçbir yere gitmeyeceğiz. Şam'ın, Musul'un, Haseke'nin, Halep'in, Kudüs'ün üzerinden ölü toprağını kaldırmaya geliyoruz. Cumhurbaşkanımızın 2005'te yaptığı tarihi konuşmadan bu yana bütün gelişmeleri biliyorsunuz. 2005'ten bu yana 10 yıl içinde AK Parti kadrolarının hakkınıza, hukukunuza sahip çıktığına şahitlik eder misiniz? Türk'ü Kürt'ten ayırdık mı, onuruna dil uzattık mı? Biz sizlerle beraber öylesine demokratik, barışçıl bir Türkiye'yi gerçekleştireceğiz ki herkes birbirine saygı duyacak. Anaların ağlamadığı, dağlarda çiçeklerin açtığı, beyaz güvercinleri göklere gönderdiğimiz, silahların değil halay seslerinin, Grup Tillo'nun türkülerinin yankılandığı yeni Türkiye'ye var mısınız? Dimdik durmaya var mısınız? İzmir'i Van'a, Hakkari'yi Edirne'ye kardeş kılmaya var mısınız?
Bu cana, tene olsa da Allah şahittir ki bir an bile kardeşlik yolundan ayrılmayacağız. Bize dediler ki, "Risk olur, benzer saldırılar olabilir mi?" Dedik ki "Son nefesi Diyarbekir'lilerle vermek mukadderse biz ancak şeref duyarız." Siz o kadar mukaddes insanlarsınız ki, sizin mayanız peygamber mayası Diyarbekirliler. 2010'da hiç unutmam, bakandım o zaman. Çok terlemiştim namazda, hutbe okunurken, şöyle bir mendilimi aradım. Daha elimi attığım anda kendi mendilini uzattı. "Sayın bakanım, hiç kullanmadım." "Ey kardeşim, keşke bütün terini silseydin de bu mendilde buluşsaydı." Biz Türk'ün teriyle Kürt'ün teriyle buluşturmaya geldik.

basbakan-davutoglu-diyarbakir-mitingi-oncesinde-7827137_8918_m.jpgbasbakan-davutoglu-diyarbakir-mitingi-oncesinde-7827137_911_m.jpgbasbakan-davutoglu-diyarbakir-mitingi-oncesin-7-7827137_x_o.jpg


Estetiği ve Dayanıklılığı Buluşturan Göbekli Melamin

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Göcek Yat Kiralama Hizmetinde Lider Adres

Bizigo ile Seyahat ve Masraf Yönetimi Artık Çok Kolay

AlsakSatsak.com: İkinci El İlanlarla Sektörde Lider

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Kocaeli Büyükşehir’den yaşananlarla ilgili açıklama

Öğretmen ataması için gün verildi

Sözünü aldığı pamuk şeker arabasına kavuştu: Mutluluğu gözlerinden okundu

İzmit’in her noktası ilaçlanıyor

Sardala Koyu’ndan 30 poşet atık toplandı

Kocaeli’de korsan servis avı

Kocaeli'nin 5 ilçesi elektriksiz kalacak

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Ermeni çeteleri tarafından şehit edildiler

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli için gök gürültülü sağanak uyarısı

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Park halindeki tıra çarpınca 2.39 promil alkollü olduğu ortaya çıktı

Kocaeli’de 20 göçmen yakalandı, 4 kaçakçı tutuklandı

Pompalı tüfekli saldırı kamerada: Cadde ortasında ateş edip bir genci kovaladı

Çocukları öldürülen aileden yürek burkan sözler: "Oğlumuzun değeri 8 yıl mı?"

Tadilat yapılan apartmanın çatı katında yangın : 1 yaralı

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Öğretmen ataması için gün verildi

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR