• BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

SEDAŞ muhtarlarla bir araya geldi!

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş (SEDAŞ) Gebze İlçesi mahalle ve köy muhtarları ile işbirliği, koordinasyon, bilgilendirme ve etkin iletişim sağlanması amacıyla Gebze Ticaret Odasında bir araya geldi.

GÜNDEM 30.04.2012 10:17:00 0
SEDAŞ muhtarlarla bir araya geldi!

 

Kocaeli Valiliği organizasyonu ile  Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçaslan, Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kisbet,  Gebze Merkez ve Köy Muhtarları ile SEDAŞ Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan, Toplantıya 12 yöneticisi ile katıldı. SEDAŞ heyeti içinde Dağıtım Varlıkları Müdürü Enver Aka,  Şebeke İşletme Bakım Müdürü Yavuz Konuk,  Dağıtım Merkezleri Müdürü Burhan Ak,  Dağıtım Hatları ve Trafoları Müdürü Reşat Karaman, Şebeke Yönetim Müdürü Reha Ünüvar, Şebeke Sevk ve Kontrol Müdürü Gökmen Hasançebi, Kurumsal İletişim Müdürü Ayhan Erkovan, Müşteri Hizmetleri Sorumlusu Bünyamin Dağıstanlı, Gebze Dağıtım Hatları Başmühendisi Volkan Özgülen,  İlçe Koordinatör Mühendis ve Teknisyenleri de yer aldılar.   

 

 

 

"20 YIL SONRASINI BUGÜN DÜŞÜNMELİYİZ"

 

 

Gebze Ticaret Odasında  gerçekleştirilen toplantıya Gebzenin 22 Merkez ve 22 köy muhtarının tamamı  katıldı. Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıcaslan, toplantıda açılış konuşmasını yaparak, toplantıya ev sahipliği yapan Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler’e teşekkür ederek  söz verdi. Nail Çiler, Gebzenin hızla büyüdüğünü ve enerji ihtiyacının hızla arttığını, bazı toplantılarda enerjinin bu yaz yetmeyeceğini duyduklarını belirterek, bölgemiz sanayi yoğun bir bölge ve enerji ihtiyacı çok fazla, bu nedenle SEDAŞ’a çağrıda bulunarak, Gebze'nin 5-10 yılını değil 20 yıl sonrasını da şimdiden düşünmelerini ve planlamalarını bu anlamda SEDAŞ’a EPDK tarafından verilen yatırım ödeneğinin arttırılmasını istiyoruz dedi. Yunus Bekircan enerji ihtiyacının karşılanmasına dönük İndirici trafo  merkezi ve iletim hatları yatırımlarının TEİAŞ tarafından projelendirilerek planlandığını, SEDAŞ’ın dağıtım bağlantı hatlarına ve dağıtım trafolarına ait yatırımlardan sorumlu olduğunu 2012 yılında 4 ilde toplam 62,3 milyon TL yatırım yapacağını belirtti.

 

 

 

AYDINLATMA İLE İLGİLİ YENİ DÜZENLEME

 

 

 

Muhtarlar köylerde aydınlatma ile ilgili yeni yapılan düzenlemelerden şikayetçi olması ve Yunus Bekircan’ın konuyla ilgili açıklamalarda bulunması akabinde,  Toplantıya Ankaradan gelerek katılan Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, TEDAŞ’ın Denetimi ile  ve Hazinenin Genelgeleri ile planlanan ve sahada uygulama yönünden SEDAŞ’a görev yükleyen mevzuatın kamuoyunca bilinmemesinin SEDAŞ’ın bu konuda hedef olmasına neden olduğunu ve Ankarada konuyla ilgili birimler olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, EPDK ve TEDAŞ ile görüşerek çözüm bulunması konusunda gerekli görüşmeleri yapacağını belirtti. Zeki Aygün,  “insanlar bilmediklerinin aynı zamanda düşmanıdır. SEDAŞ’a bu konuda yüklenilmesi ile sorunları çözmemiz mümkün değil. Burada amaç sorunların çözümünü sağlamaktır. Bunun içinde en etkili iletişim yüz yüze yapılan iletişimdir. Bu toplantılar sorunu yerinde ilgili kişiler ve ilgili birimlerden bizzat öğrenmemizi sağlıyor. Ankarada yapılan planlamaların, zaman zaman sahadaki uygulama ile örtüşmediğini açıkça görüyoruz.”dedi. Zeki Aygün, SEDAŞ’ın gerçekleştirdiği enerji dağıtım işinin kolay bir iş olmadığını belirtti ve ancak yapılan çalışmalardan kamuoyunu tüm birimlerin bilgilendirmesi gerekir dedi. Aygün, “SEDAŞ’ın toplantıya farklı birimlerden çok sayıda yöneticisi ile birlikte katılması SEDAŞ’ın çözümcü bir yaklaşım içinde ve bu konuda istekli ve iyi niyetli olduklarını gösteriyor” dedi. Ahatlı Köyü Muhtarı Sezai Kuyucu SEDAŞ’ın bir acil hizmetler ekibi çalışanını örnek göstererek gerçekten övgüyü hak eden bir çalışanınız diye bahsedince, Milletvekili Zeki Aygünde tüm kurumlarda bu anlayışta  çalışanların sayısının çoğalmasını istiyoruz dedi.

 

 

 

"SEDAŞ'IN YAPMAYACAĞI ŞEYLER VAR"

 

 

 

Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan soruları tek tek yanıtlarken, “Ancak bazı talepler var ki bu konularda SEDAŞ bir şey yapamaz. Örneğin faturalardaki Kayıp ve Kaçak bedelinin alınmaması, faturadaki ödeme kalemlerinin bazılarının kaldırılması gibi. Çünkü hepsi yasalarla düzenlenmiştir. Ayrıca Kayıp kaçak bedelinin sadece kayıp ve kaçak oranı yüksek bölgelerin maliyetinin karşılanması gibi düşünmeyin. Sistemdeki kaçınılmaz olan teknik kayıplarda bu bedel içindedir. % 5 kayıp iletkenin direnci ile hatlarda gerçekleşen kayıptır ve bu bedellerde elektrik maliyeti içindedir. Tüm dünyada % 5 kaçınılmaz standart teknik kayıp oranı  olarak kabul görmektedir. Daha öncede faturalarda yer almasına karşılık K/K bedelinin ayrıştırılarak faturada gösterilmesi EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu) Kararı ile gerçekleşmiştir. SEDAŞ’ın faturalardaki ödeme kalemlerini değiştirmesi söz konusu olamaz. Ulusal Tarife EPDK tarafından onaylanmakta olup, tüm dağıtım şirketleri bu tarifeyi uygulamak zorundadır.”dedi. Zeki Aygün, Kocaeli’nin planlı gelişmesi gerektiğini belirterek,  İnşaat ruhsatı, yapı ruhsatı olmayan yere ait abonelik işlemi yapılamamasının normal olduğunu belirtti. Yunus Bekircan, “İnşaat ruhsatı olmayan yerlere aboneliğin, yapılamayacağını, Bunun hapis cezası olduğu bilinmeli. Enerji kesme işlemi uygulamayın ve kesme açma bedeli de almayın deniliyor. Bu da EPDK mevzuatı gereğidir. Her kurum yasaları uygulamak zorundadır. SEDAŞ aldığı enerjiyi günü gününe ödüyor. Her ayın 18’inde aldığı enerjinin bedelini borçlu müşterilerimiz ödemelerini yapmasa da gününde ödemek zorunda. SEDAŞ’ta toptan aldığı enerjinin faturalarını ödemez ise SEDAŞ’ında  elektriğini keserler. SEDAŞ kaliteli hizmeti hedeflerken ve müşteri memnuniyetini sağlarken yasal mevzuata da uymak zorundadır”dedi. Milletvekili Zeki Aygün “Kesim açım bedelinin miktarının belirlenmesi ile  10 gün olarak belirlenen son ödeme ve sonraki 5 günlük ikinci ihbarname süresine ait prosedürü belirlemek  SEDAŞ’ın insiyatifinde midir? dedi. Yunus Bekircan kesinlikle bu SEDAŞ tarafından belirlenmiyor. Yürürlükteki EPDK Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında son ödeme ve 2.nci ihbarname süresini uygularken, kesim açım bedeli de her yılın başında  EPDK kurul kararları ile belirlenmekte olup, tüm dağıtım şirketleri buna uymak zorundadır” dedi.

 

 

 

İLETİŞİM ÖNEMLİ

 

 

 Bekircan, iletişimin çok önemli olduğunu belirterek, “sizlerin verdiği bilgiler bizim için çok önemli, hepsini not alıyoruz. Burada bulunmamızın nedeni sizlerin sorun olarak bize ilettiğiniz konularda çözüm üretmek içindir. Bu konuda en küçük şüpheniz olmasın. Bu organizasyonla, SEDAŞ’ın yetkilileri ve ilgili birimlerinin Muhtarlarımızın talep ve önerilerini yüz yüze görüşülmesi ile paylaşmasını sağlayan Kocaeli Valiliğine Sayın Milletvekilimize, Gebze Kaymakamımız ve Gebze Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.”dedi. Vali yardımcısı Dağıstan Kılıcaslan, Gebze de de toplantıyı kapatırken muhtarlara İlçe yetkilisine hızlı bir şekilde ulaşabiliyor musunuz sorusunu yönelterek, muhtarların bu konuda olumlu cevap vermesinden memnuniyet duyduğunu belirtti.  Köy Muhtarları, işbirliği, koordinasyon, bilgilendirme ve etkin iletişim sağlanması amacıyla düzenlenen toplantı için yöneticilere teşekkür ettiler. 

 


Estetiği ve Dayanıklılığı Buluşturan Göbekli Melamin

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Göcek Yat Kiralama Hizmetinde Lider Adres

Bizigo ile Seyahat ve Masraf Yönetimi Artık Çok Kolay

AlsakSatsak.com: İkinci El İlanlarla Sektörde Lider

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Kocaeli Büyükşehir’den yaşananlarla ilgili açıklama

Öğretmen ataması için gün verildi

Sözünü aldığı pamuk şeker arabasına kavuştu: Mutluluğu gözlerinden okundu

İzmit’in her noktası ilaçlanıyor

Sardala Koyu’ndan 30 poşet atık toplandı

Kocaeli’de korsan servis avı

Kocaeli'nin 5 ilçesi elektriksiz kalacak

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Ermeni çeteleri tarafından şehit edildiler

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli için gök gürültülü sağanak uyarısı

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Park halindeki tıra çarpınca 2.39 promil alkollü olduğu ortaya çıktı

Kocaeli’de 20 göçmen yakalandı, 4 kaçakçı tutuklandı

Pompalı tüfekli saldırı kamerada: Cadde ortasında ateş edip bir genci kovaladı

Çocukları öldürülen aileden yürek burkan sözler: "Oğlumuzun değeri 8 yıl mı?"

Tadilat yapılan apartmanın çatı katında yangın : 1 yaralı

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Öğretmen ataması için gün verildi

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR