• BIST 100

    10358,46%0,26
  • DOLAR

    40,15% 0,22
  • EURO

    47,03% 0,08
  • GRAM ALTIN

    4336,36% 1,24
  • Ç. ALTIN

    6897,23% 0,94

Schneider Electric'ten verimliliğe destek

Schneider Electric Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Bölge Başkanı Tuncer, "Pandemi sürecinde fabrika ve ofislerde önemi daha da artan verimlilik konusunda, katma değer sağladığımız sistemler bulunuyor." dedi.

EKONOMİ 9.07.2020 13:46:00 0
Schneider Electric

Schneider Electric Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Bölge Başkanı Bora Tuncer, "Pandemi sürecinde fabrika ve ofislerde önemi daha da artan verimlilik konusunda, katma değer sağladığımız sistemler bulunuyor. Bu doğrultuda sistemin tasarımını birinci öncelik olarak değerlendirebiliriz. Tasarımın doğru yapılmasının sistemlerin verimliliğine etkisi yaklaşık yüzde 10-20 seviyelerine kadar çıkabiliyor." dedi.

Tuncer koronavirüs pandemisinin ardından yaşanan normalleşmeyle birlikte yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Tuncer, 100'den fazla ülkede 137 bin çalışanıyla faaliyet gösteren Schneider Electric olarak, global firma kimliği ve 180 yılı aşkın tecrübe ile enerjinin güvenli, güvenilir, verimli ve çevreci bir şekilde yönetilmesinde aktif rol oynadıklarını söyledi.

Endüstriyelleşme, şehirleşme ve dijitalleşme trendlerine paralel olarak dünyada artan enerji ihtiyacına cevap verebilmek amacıyla teknolojik çözümler geliştirdiklerini anlatan Tuncer, "Türkiye'de 1988 yılından bu yana Manisa ve Gebze’de bulunan yeşil bina sertifikalı 2 üretim tesisimiz, bin 200’ün üzerinde çalışanımız, 14 satış ofisimiz ve 200'e yakın yerel iş ortağımız ile faaliyet gösterirken, pazara sunduğumuz akıllı şehirler, loT ve Endüstri 4.0 odaklı enerji verimliliği çözümlerimiz ile ülkemiz enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanımına 30 yılı aşkın süredir katkıda bulunuyoruz ve Türkiye ekonomisinin gelişimi için yatırım yapmayı ve katma değer üretmeyi kesintisiz sürdüren Schneider Electric olarak, Türkiye’de ürettiğimiz yenilikçi ürünlerimizi 80’i aşkın ülkeye ihraç ediyoruz." bilgilerini verdi.

"Bir veri merkezinde 1 yılda yüzde 25 enerji tasarrufu sağlanabiliyor"

Tuncer, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile birlikte binaların verimlilik ve sürdürülebilirlik bağlamında yeterliliklerinin sorgulandığını ifade ederek, bu kapsamda binalarda, yeni nesil IoT sistemlerinin mimarisini oluşturan "Haberleşen Cihazlar", "İzleme ve uzaktan Kontrol Sistemleri" ve "Analitik Çözümler" kullanılarak enerji verimliliği sayesinde çevresel ve ekonomik sürdürülebilirlik konularında büyük faydalar sağlanabileceğini söyledi.

IoT ve bulut tabanlı veri analiz sistemlerinin gelişmesi ile özellikle bina yönetim sistemlerinde köklü bir değişimin başladığını aktaran Tuncer, şunları kaydetti:

"En temelde akıllı binalar sensörlerle donatılırken, bu sensörler binadaki ısıtma-soğutma (HVAC) sistemlerini, mekanik sistemleri, elektrik ağındaki kesici, UPS, trafo gibi kritik varlıkları izlemek için kullanılıyor. Bu sensörler topladıkları bilgileri bulut tabanlı ortama aktarıyor ve bina operatörleri kontrol ve izleme yazılımlarıyla bu bilgileri izleyip kontrol ederek sistemlerini yönetiyorlar. Aynı zamanda bu veriler yapay zeka algoritmalarıyla analiz edilebiliyor.

Schneider Electric olarak pandemi sürecinde fabrika ve ofislerde önemi daha da artan verimlilik konusunda, katma değer sağladığımız sistemler bulunuyor. Bu doğrultuda sistemin tasarımını birinci öncelik olarak değerlendirebiliriz. Tasarımın doğru yapılmasının sistemlerin verimliliğine etkisi yaklaşık yüzde 10-20 seviyelerine kadar çıkabiliyor.

Trafoların yanlış seçilmesi sonucu kapasitif cezaya girebilirken, boşta ve yükteki kayıplar da gereksiz maliyetler yaratabiliyor. Ayrıca verimlilikleri yüksek UPS’ler seçilerek gereksiz enerji kayıpları önlenebilir. Örneğin bir veri merkezinde 1 yılda yüzde 25 enerji tasarrufu sağlanabiliyor."

"Yangınların yüzde 22’si elektrik donanımlarındaki arızalardan kaynaklanıyor"

Tuncer, iş sürekliliğinin sağlanamaması durumunda; hastanelerde hasta kayıpları yaşanabildiğini ifade ederek, bu üzücü kayıpların yanı sıra hastane yönetimlerinin itibar zedelenmesine, maliyetlerde artışa ve iş güvenliği risklerine açık hale geldiğini söyledi. 

Tuncer şu bilgileri verdi:

"Hastanelerde 1 saat işin durması, 125 bin dolar finansal kayba neden oluyor. Son 1 yılda küresel çapta sağlık hizmetleri sunan kurumların yüzde 40’ı öngörülmeyen operasyon aksaklığı yaşadı.

Fabrikalarda bu tip duraksamalar; üretim kaybı, iş güvenliği riskleri ve itibarın zedelenmesi gibi sonuçlara yol açabiliyor ve 1 saatte 25 bin dolar zarar yaratıyor. Endüstriyel alanlarda çıkan yangınların yüzde 22’si elektrik donanımlarındaki arızalardan kaynaklanıyor. Bu yangınların yüzde 56’sı önleyici bakım çalışmaları ile aslında engellenebilir.

Rafinerilerdeki iş aksaklıklarının yüzde 19’u elektrik ve güç sistemlerindeki arızalardan kaynaklanıyor ve işin tamamen durmasına ve üretim kaybına neden oluyor.

Öte yandan, veri merkezlerinde ise veri kaybı kabul edilemez bir durum. İtibar ve para kaybına neden olan böyle bir sürecin şirketlere maliyeti 1 saatte 400 bin dolar oluyor."

Entegre zeka kullanılacak

Tuncer, global araştırma şirketi IDC’nin yakın zamanda yayınladığı bir rapora göre; 2020 yılına dek dünyadaki en büyük üreticilerin yüzde 60’ının toplam gelirlerinin yüzde 30’una varan bir kısmının dijital platformlardan sağlanacağını ifade ederek, 2021 yılına dek bu şirketlerin yüzde 20’sinin proseslerini iyileştirmek ve çalışma verimlerini yüzde 25’e varan düzeyde artırmak için entegre zeka kullanacağı tahmininde bulunulduğunu aktardı.

Koronavirüs salgını ile birlikte binaların verimlilik ve sürdürülebilirlik bağlamında yeterliliklerinin daha da fazla sorgulanmaya başladığını anlatan Tuncer, bu bağlamda en çok öne çıkan sektörlerin ise enerjinin kritik olduğu hastane, fabrikalar, veri merkezleri ve gıda sektörü olduğunu kaydetti.

Tuncer, bununla birlikte; "operasyonların uzaktan yönetilmesi", "yeni normalde siber güvenlik", "tedarik zinciri yönetiminin mevcut duruma adaptasyonu", "karlılığın korunması" ve "mevcut kaynaklarla daha fazlasının elde edilmesi" konularının da mevcut ve potansiyel müşterilerden gelen çözüm talepleri olarak göze çarptığını söyledi.

"İş birliği ve ortak akıl önceliğimiz oldu"

Bora Tuncer, Schneider Electric global olarak 2019 yılında 27,2 milyar dolar ciro yaptıklarını ifade ederek, pandemi öncesi dönemde tüm riskleri konjonktüre paralel objektif olarak belirlediklerini kaydetti.

Mart ayından bu yana olan dönemde ise risk haritasını yeniden çizdiklerini anlatan Tuncer, şöyle konuştu:

"Mart ayından bu yana iyimser gördüğümüz riskleri maksimize etmeyi hedeflerken, negatif riskleri minimize edecek bir strateji benimsedik. Tedarik zincirimizden iş ortaklarımıza ve tüm diğer paydaşlarımızla şeffaf, yakın, hızlı bilgi paylaşımı ile karşılıklı güven/desteğimizi ön planda tutarak ve risk yönetimini ön plana çıkarıp olası riskleri maksimum paylaşarak bu dönemi dengeli geçirdik.

Tüm ekosistemimizde iş birliği ve ortak akıl önceliğimiz oldu. Dijitalleşmeyi ön plana aldığımız hızlı ve kararlı adımlar attık, atmak durumundaydık. Dijitalleşme anlamında senelerdir yaptığımız tüm yatırımları canlı olarak hayata geçirdik ve faydasını çok fazla gördük.

Uzmanlar 2020 yılı için dünyada ve de Türkiye’de belirsizlik durumunun bir süre daha süreceğini söylüyor. 2020 yılının nasıl tamamlanacağını görmeden, 2021 tahmini yapmak da zor. Ancak, kendi iş alanımız ile ilgili olarak umutlu olduğumuzu söyleyebilirim."

"Tüm üretim tesislerimiz ve dağıtım merkezlerimiz açık"

Tuncer, Kovid-19 salgını sırasında kritik altyapıyı ve iş sürekliliğini korumak amacıyla yürüttükleri küresel seferberliğin ardından, tam kapasiteyle çalışmaktan ve işe dönmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Çalışanlarının ve müşterilerinin sağlığını korumak için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını anlatan Tuncer, değerlendirmelerini şöyle tamamladı:

"Müşterilerimiz ve iş ortaklarımıza yeni projeler yürütmede, uyarlamada veya üretmede yardımcı olmak için iş sürekliliğini desteklemeye odaklanmış durumdayız. Bu kapsamda müşterilerimize ve iş ortaklarımıza dijital dayanıklılık; siber açıdan güvenli araçlar ve altyapı ve arızaları, onarımları, eğitimleri ve testleri güvenli şekilde desteklemeye ek olarak sunulan uzaktan yönetim olanaklarının yanı sıra 7/24 müşteri desteği ve teknik destek sunuyoruz.

Küresel tedarik zincirimiz, talebe göre şekillenen müşteri çözümleriyle iş birliği yapmaya devam ediyoruz. Tüm üretim tesislerimiz ve dağıtım merkezlerimiz açık ve faaliyetlerimize devam ediyoruz." 

AA

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Kartepe’de kan bağışı kampanyası

Kiralık araç dolandırıcılığında 26 tutuklama

GÖLCÜK'TE HER YIL ŞENLİĞE DÖNÜŞEN TURNUVA BAŞLADI

Genel Sekreter Baraçlı’dan yerinde inceleme

E-Okul uygulaması yaygınlaşıyor

Büyükşehir Mehter Takımı kalplere dokundu

Büyükakın, gençlerle iç içe

Başiskele Termal Tesisi’nde sona doğru

Büyükakın, Gebze'de aşure dağıttı

Başkanlar Cuma Namazı Sonrası Vatandaşa Aşure Dağıttı

GÖLCÜK BELEDİYESPORLU BERRA MİLLİ TAKIM SEÇMELERİNE DAVET EDİLDİ

ERDOĞAN, SİYASİ HAYATININ EN GÜÇLÜ DÖNEMİNDE, EN ZAYIF ANINDADIR

Beş Başkan Barış Mahallesi Esnafıyla Buluştu

İSU’DAN KARAMÜRSEL’E SAĞLIKLI VE MODERN ALTYAPI YATIRIMI

Diliskelesi Şehitlik Anıtı açıldı

Hereke Asım Kocabıyık MYO'da EFQM Değerlendirici Eğitimi Başarıyla Tamamlandı

Aksu Spor Kulübü'nden Başkan Büyükgöz’e ziyaret

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Kartepe’de Çocuklara Yeni Oyun Alanı

Srebrenitsa’nın sessiz çığlığına Kocaeli’den bir ses daha

Kartepe Belediyesi'nde Gerçeğini Aratmayan Tatbikat

Kartepe Belediyesi’nde Kan Bağışı Kampanyası

Yarının Kocaeli'si için atılmış stratejik bir adım

İtfaiyeden baykuş operasyonu

Yükleniyor

2025 yılında 500 milyon dolar yatırım yapacak Akkök Holding, yüksek teknoloji ve yerlileşmeyle büyüyecek

Coolaer, Eurasia Rail 2025’te ileri soğutma teknolojileriyle öne çıktı

Canovate Group, Eurasia Rail 2025’de gövde gösterisi yaptı

Limak, Global Engineer Girls projesi ile artık İspanya’da

VUSLAT DERNEĞİ KURBAN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIĞINI DUYURDU

İsrail, Gazze'deki katliama devam edeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi

Tarihin en uzun eve dönüş kuyruğu

Gazze'de can kaybı 47 bini geçti

Biden durdu, Trump izin verdi! Gelir gelmez İsrail'e sevkiyat yaptı

ABD Başkanı Trump: 1 milyon Filistinli bu iki ülkeye taşınmalı! Gazze'yi tamamen temizleyip 'Bitti' demeliyiz"

Büyükakın, Gebze'de aşure dağıttı

Başkanlar Cuma Namazı Sonrası Vatandaşa Aşure Dağıttı

Mermerler Holding’de Hisse Usulsüzlüğü İddiası: Zafer Murat Mermer’den Yasal Hamle!

LÖSEV GÖNÜLLÜ KOROSU, İBB KOROLAR FESTİVALİNDE FARKINDALIK YARATTI

Türkiye 12 şehidine ağlıyor! Hepsinin ayrı bir hikayesi vardı

İzmit Belediyesinden Kur’an Kursu öğrencilerine ikram sürprizi

Çiftçi, geleceğin büyük piyanistini ağırladı

Genel Başkan Ahmet Sevim: “Site değil, silahlı karargâh! Bu düzen değişecek!”

DENİZLİ EĞİTİM GÜCÜ SEN EĞİTİM ÖĞRETİM YILINI DEĞERLENDİRDİ

İBB’NİN 32’NCİ İSTİHDAM OFİSİ BAKIRKÖY’DE AÇILDI 5 YILDA 260 BİN KİŞİYE İŞ BULUNDU

ERDOĞAN, SİYASİ HAYATININ EN GÜÇLÜ DÖNEMİNDE, EN ZAYIF ANINDADIR

Yozgat Belediye Başkanı’nın AK Parti’ye katılması gündemde

Bahçeli’den “Yargılama TRT’den yayınlansın” çağrısına destek

SERVET TURAN: “GENEL BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ, HUKUKU SİYASETE ALET ETTİRMEYECEĞİZ”

Dilovası Belediyesi Temmuz Meclis Toplantısı Yapıldı

15 TEMMUZ MİLLÎ BİRLİK RUHU KOCAELİ İL MİLLÎ EĞİTİM KOODİRNESİNDE SANAT VE KÜLTÜRLE GELECEĞE TAŞINIYOR

Büyükakın, Murat Aydın ve yönetimini kabul etti

Önal bu kez siyasi partileri ağırladı

YAKLAŞIK 500 KİŞİ ANKARA’DA

KGF Desteği Beklentiyi Karşılamadı: CHP’li Nail Çiler’den Sert Eleştiri

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Vergi Borcunuz mu Var? Yeni Mali Düzenme Yürürlüğe Girdi

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Paybull'un faaliyet izni iptal edildi

Milyonlarca emekli için kritik adım! Öne çekildi

Dolar bugün ne kadar?

GÖLCÜK BELEDİYESPORLU BERRA MİLLİ TAKIM SEÇMELERİNE DAVET EDİLDİ

Başarılı Karatecilerden Başkan Büyükgöz’e Ziyaret

“4 Mevsim Uludağ”

“4 Mevsim Uludağ”

Kocaelispor’a Galatasaray’dan kaleci transferi!

Kocaelispor’un unutulmaz futbolcusu entübe edildi

Kocaelispor’a gururlandıran sponsorluk! Dünya devi destek oldu

AKUT Spor Kulübü Sporcusu Derin Deniz Sorguç'tan Avrupa Şampiyonluğu

Körfez’e dev spor tesisi için ihale yapıldı

Başiskele’de dağ koşusu heyecanı yaşandı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.