• BIST 100

    9777,04%0,57
  • DOLAR

    32,56% 0,09
  • EURO

    34,97% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2430,79% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00

Reis Konfeksiyon hedefini büyüttü!

Darıca’da 6 bin metre kare üzerine kurulu firmasıyla piyasanın ceket, manto ve kaban ihtiyacını karşılayan Reis Konfeksiyon ile bir söyleyişi gerçekleştirdik. Firmanın ortaklarından olan aynı zamanda İmalat Müdürlüğü görevini yürüten Serkan Avcı sorularım

EKONOMİ 3.08.2012 11:55:00 0
Reis Konfeksiyon hedefini büyüttü!

Darıca’da 6 bin metre kare üzerine kurulu firmasıyla piyasanın ceket, manto ve kaban ihtiyacını karşılayan Reis Konfeksiyon ile bir söyleyişi gerçekleştirdik. Firmanın ortaklarından olan aynı zamanda İmalat Müdürlüğü görevini yürüten Serkan Avcı sorularımız yanıtladı. 

 

 

Serkan Bey sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

 

1974 çorum doğumluyum. 30 yıldır tekstil sektöründe çalışıyorum. 3 senedir Reis Konfeksiyon’da İmalat Müdürü olarak görev yapmaktayım. Aynı zamanda ortaklarından birisiyim. 

 

 

 

Reis Konfesksiyon nasıl kuruldu? Tekstil sektörüne girmeye nasıl karar verdiniz? Kuruluş hikâyenizi sizden dinleyebilir miyiz?

 

1964’te  Muzaffer Aytaç’ın dedesinin tekstil sektöründeki çalışmalarıyla bu piyasaya girdik. 40 sene önce toptancı olarak sultan hamam’da kuruldu.   Dedesinden babasına, ardından Muzaffer Aytaç’a geçti. O dönemde Abdullah Kiğılı ile beraber ortak olarak çalışmaya başlandı.  Ardından konfeksiyon imalathanesine kuruldu. İşyeri Levent’te bulunan sanayiye bölgesine geçti. Yaklaşık 15 sene konfeksiyon olarak Levent’te faaliyet gösterdik. Fakat yer değişikliğine gerek duyuldu bu nedenle yaklaşık 10 sene Maltepe’de Star Giyim olarak hizmet verdik. 10 sene önce yani 2002 yılında Reis Konfeksiyon adıyla Darıca’da faaliyet gösteriyoruz. 

 

 

 

Şuan yeniden yapılandırma aşamasında bir değişim içindesiniz. Bu fikir nasıl oluştu? Amaçlarınız nelerdir?

 

Şuana kadar sadece bayan giyimde üretim yapıyorduk. Piyasada erkek ceketi üreten yer olmaması bizi bu değişime götürdü. Bu konuda müşterilerimizden gelen talepler çok fazlaydı. Piyasadaki açığı fark edince böyle bir karar verdik. Binamızın üst katında erkek giyimi için bir alan oluşturduk. Çalışmalarımızı başlattık. 

 

 

 

Bu değişimden sonra eski ve yeni yapılandırmaya kıyaslayacak olursanız nasıl bir fark ortaya çıkacak? Yeni Reis Konfeksiyon karşımıza nasıl çıkacak?

 

Yeni Reis Konfeksiyon, ileriye dönük, müşterilerinin isteklerini baz alan, daha hızlı üretim yapan, piyasadaki erkek manto, ceket ihtiyacını karşılayan bir firma

olacak. İlerisi için birçok planımız söz konusu. Bunları da zamanı gelince müşterilerimize sunacağız. 

 

 

 

Şuan çalışan kaç personeliniz var?

 

450 tane personelimiz firmamızda çalışmaktadır.

 

 

 

Reis Konfeksiyon olarak kalite ve üretim politikanız nedir? Vizyon ve misyonunuza kısaca değinebilir misiniz?

 

Türkiye sınırlarını aşarak , global markalar yaratıp,uluslararası platformda önemli bir yer edinmektir. Bu hedefe ulaşmada tüm ekip olarak aynı amacı birlikte özümsemek en efektif alt yapının oluşturulması , insan kaynaklarına yapılan yatırımlar ve pazarlama stratejilerinin doğru oluşturulması gibi konulara odaklanılmıştır. Bunun dışında en iyi trend, en iyi kalite, en iyi fiyat ile hazırlanan katma değeri yüksek ürünleri en iyi servis ile yurt içi ve yurt dışına sunmaktır Yenilikçi ve yaratıcı yaklaşımımız , hayal gücümüz ve girişimlerimizle müşteri memnuniyeti sınırlarını aşmaktır. Doğru üretim ve satış kombinasyonu ile dinamik bir moda tasarım ve üreticisi olmaktır.Kalite ve verimliliğimizin kendi kullandığımız üstün teknoloji gücü ve özveriyle çalışan personelimizdir .

 

 

 

Reis Konfeksiyon’un kurum kültürü ve çalışma ortamı nasıldır? Yönetici çalışan ilişkisini açıklayabilir misiniz?

 

Çlaışanlarımızın memnuniyeti ve motivasyonu bizim için çok önemlidir. Taleplerini dikkate alarak faaliyet gösteriyoruz. Konu ile ilgili anket çalışmalarımız söz konudur. gizlilik ilkesini baz alarak, 6 ayda bir anket yapıyoruz. Memnuiyetlerini ve beklentilerini öğreniyorum. İdari kadrodan, beslenme, ulaşım ve çalışma ortamınızdan ne kadar memnun olduklarını tespit ediyoruz. Bu anlamda personelimizden olumsuz olabilecek hiçbir tepkiyle karşılaşmadık. İşyerinde bir yılını olduran her personele 15 günlük yılık izini veriyoruz. Bu piyasada en yükse maaşı biz veriyoruz. 

 

 

 

Reis Konfeksiyon olarak manto, ceket ve kaban üretiminde piyasa ihtiyacının ne kadarını karşılıyorsunuz?

 

Günlük 3 bin, aylık olarak ise yurt içi ve yurt dışında 100 bine yakın üretim yapıyoruz. Bunun 60 bin tanesi ceket, 40 tanesi kaban. Kendi firma binamız dışında Reis Konfeksiyon’a hizmet eden 25 tane fason atölyemiz var. Bunun dışında120 üst gurubumuz mevcut. Bunun dışında etek, elbise, pantolon gibi alt gurup üretimimiz var. Alt ürünleri, Yargıcı, Koton, Boyner gibi büyük firmalara gönderiyoruz. .

 

 

 

Yıllık üretim miktarınız ne kadar?

 

800 bin mal üretiyoruz.

 

 

 

Reis Konfeksiyon’un şuan sektördeki gelişiminiz ve büyüme oranınız ne durumda?

 

Geçen seneye göre yüzde yüz bir büyüme gösterdik. Geçen seneki aylık kapasitemiz 40 bin de iken bu sene 100-120 bin arasında arttı. Geçen yıl senelik kapasitemiz 400 bin tane iken bu sene 800-850 arasındadır. 

 

 

 

Reis Konfeksiyonun tekstil sektöründeki yeri ve farkı nedir? Üretimini yaptığınız mallar itibariyle piyasaya yön veriyor musunuz?

 

Reis Konfesksiyon’un tekstil sektöründeki en büyük farkı kalitesidir.  İddia ediyorum şuan hem adet yönünden, hem de kalite yönünden en cekette en iyisi biziz. 

 

 

 

Şuan kaç firma sizinle birlikte aynı üretimi yapıyor?

 

Bu işi Anadolu yakasında bu üretimi yapan firma yok. Günlük 3 bin üretimimiz söz konusu. Bu işi yapan yerler günlük 40-500 adet üretiyor.  Üretim adeti olarak piyasada tekiz. 

 

 

 

Size göre tekstil sektörünün en büyük problemi nedir? Siz bu problemlerle karşılaştığınızda ne gibi yöntemler uyguladınız ve uyguluyorsunuz?

 

Tekstil sektörünün en büyük problemi alt yapıdır. Alt yapıdan eleman yetişmiyor. Okullardaki eğitim sistemi değişti. Mezun bir öğrenci yaş itibariyle daha büyük oluyor. Mezun olup yetiştirilecek elemanın kalifiye edilme süreci 25 yaşını buluyor. Dolayısıyla sektöre kazandırılma süreci daha geç oluyor. Bu alt yapı, sektörde çalışan personelin donanımı ile yakından ilgilidir. Bu tip sorunları çözmek için şirket bünyemizde bir eğitim birimi kurduk. 

 

 

 

Nasıl bir birim bu? 

 

İş-Kur’un destek verdiği eleman yetiştirme programımızdır. Birimde eğitiyor, üretim kısmında yani ana bantlarda faydalı ve verimli olacağını almadığımız zaman atölye kısmında çalıştırmaya başlıyoruz. 

 

 

 

Müşteri memnuniyeti politikanızdan biraz bahseder misiniz?

 

Başarımızın en önemli sırrı müşterilerimizindir. Müşteri konusunda odaklanma kararımız bizi hizmet seviyelerine sezgisel, tutarlı ve kişiselleştirilmiş bir şekilde yeniden tanımlamakta öncü yapmıştır. Bu tutum müşterimizin şirketimize duyduğu güvenin artmasını sağlamıştır. Bizi bu olduğumuz yere getiren değerlere bağlı kalmaya , bu başarıya katkı sağlayan çalışanlarımız ve müşterilerimizle birlikte devam etmek hedefimizdir. Müşteri memnuniyeti bizim çalışma politikamız belirleyen esas unsurdur. Bunun için hızlı üretime çok önem veriyoruz.  Hızlı üretim ve kalite esas prensiplerimiz arasınadır.  

 

 

 

Yurt dışında faaliyet gösteriyor musunuz? Hangi ülkelere ihracat yapıyorsunuz?

 

 Yurt dışına ihraçta bulunduğumuz ülkeler var. Bunlar İspanya Almanya, Belçika. İsrail’e Zara markasına ihracat yapan firmalara arasındayız. Önümüzdeki sene içinde bir Amerika çalışmamız olacak, Amerika pazarına gireceğiz ve hızlı bir şekilde büyüyeceğiz.  

 

 

 

Önümüzdeki dönem ve seneler için hedefleriniz nelerdir? Yeni yatırım ve projeler söz konusu mu?

 

Şuan Karabük Yenice’de  3 bin metrekare alanda kurulan bir fabrikamız faaliyet göstermektedir. Yaklaşık 180 personelle bluz üretimi yapılmaktadır. Bunun dışında Anadolu’ya açılma kararı aldık. Zonguldak Çaycuma’da bir yer daha tuttuk Yakın bir zamanda faaliyete geçireceğiz. Burada elbise etek, pantolan dikimi yapacağız. Bunun dışında ileriye dönük olarak hayata geçireceğizmi bir Merter projemiz söz konusu. Merter’de  satış ofisi ve showroom’umuz var. Aktis olarak hayata geçireceğiz. Müşterilerimiz buradan ürün beğenip sipariş verecekler. Bu sayede Avrupa yakasında bulunan müşterimiz Darıca’ya kadar gelmeyecek.

 

 

 

2013’te yeni kaban, manto ve ceket modelleri üretecek misiz?

 

Evet şuan 2013 modelleri üretim kısmında üretilmektedir.  2014 modelleri için çalışmalara başladık 

 

 

 

Yeni sezon için iddialısınız?

 

Evet,  bu üretimi yapan bütün firmalardan öndeyiz. Model hanemizde 4 modelist, 2 stilist tane modelist çalışıyor. Laleli çok büyük bir pazar. Modelist ve stilistlerimizle Laleli gibi büyük bir pazara iş yapıyoruz. 

 

 

 

Reis Konfeksiyon’da istihdam açığı var mı? Şuan ve önümüzdeki günler itibariyle Personel alımınız olacak mı?

 

Evet. İmalat ve finish birimlerinde yeni kurulan bantlar için  açığımız var. 450 personel 120 makinayla çalışıyor. En az 200 makine çalışmalı. 150 personel açığımız var. Biz bu işyerini 600 personel çalıştırma kapasitesiyle kurduk. Bu nedenle yetiştirilmek üzere baya ve bayan personel alımı yapacağız. Önümüzdeki sene 600 işçiyle beraber çalışacağız. 

 

 

Röportajımıza katıldığınız için teşekkür eder, iş hayatınızda başarılar dileriz

 

Biz teşekkür ederiz.

 

 

 

 

-Reis Konfeksiyon ile ilgili bilmedikleriniz-

 

Reis Konfeksiyon kişiye özel üretim yapmaktadır. Bu bağlamda bir dönem Milli Takım’ın ceket ve pantolonlarını hazırladı.

 

Reis Konfeksiyon’un kurucusu olan Muzaffer Aytaç’ın babası, Turgut Özal’ın terzisiydi.

 

Reis Konfeksiyon’un sektördeki en önemli farkı ve avantajı, imalatlarını kendilerinin yapıyor olması. Müşteri giymek isteyeceği ürünü üretim bölümde görüp seçebiliyor.

 


TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Kocaeli Büyükşehir’den yaşananlarla ilgili açıklama

Öğretmen ataması için gün verildi

Sözünü aldığı pamuk şeker arabasına kavuştu: Mutluluğu gözlerinden okundu

İzmit’in her noktası ilaçlanıyor

Sardala Koyu’ndan 30 poşet atık toplandı

Kocaeli’de korsan servis avı

Kocaeli'nin 5 ilçesi elektriksiz kalacak

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Ermeni çeteleri tarafından şehit edildiler

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli için gök gürültülü sağanak uyarısı

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Park halindeki tıra çarpınca 2.39 promil alkollü olduğu ortaya çıktı

Kocaeli’de 20 göçmen yakalandı, 4 kaçakçı tutuklandı

Pompalı tüfekli saldırı kamerada: Cadde ortasında ateş edip bir genci kovaladı

Çocukları öldürülen aileden yürek burkan sözler: "Oğlumuzun değeri 8 yıl mı?"

Tadilat yapılan apartmanın çatı katında yangın : 1 yaralı

Oto yıkamacıda işlenen cinayetin detayları ortaya çıktı

Başkan Sezer, mazbatalarını alan muhtarlara başarılar diledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti: Maskelerle kahveyi taradılar

Yaşam Alanların Vazgeçilmez 3 Ürünü!

Erkekler İçin Trend Olan 2024 Tişört Modelleri

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Öğretmen ataması için gün verildi

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR