• BIST 100

    9550,18%0,21
  • DOLAR

    32,52% 0,23
  • EURO

    34,83% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2487,91% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00

"PKK terör örgütü değildir" Diyen AK Partili Vekilden Elçi'ye Destek

"PKK terör örgütü değildir" diyen AK Parti milletvekili Orhan Miroğlu, Diyarbakır Barosu Başkanı Elçi'nin gözaltına alınmasını "haksızlık" diye niteledi.

POLİTİKA 20.10.2015 13:42:00 0

"PKK terör örgütü değildir" ifadesi nedeniyle Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin gözaltına alınmasıyla ilgili Al Jazeera'ye konuşan Orhan Miroğlu, gözaltı kararını eleştirdi. Miroğlu, kendisinin "PKK terör örgütü değildir" şeklindeki sözlerinin bağlamından kopartıldığını söyledi, hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen MHP'li Mehmet Aslan için de "Türkiye'de siyaset yapmayı PKK'ya borçlu" dedi.

"PKK'yle ilgili söyledikleri nedeniyle uğradığı haksızlık kabul edilemez" diyen Miroğlu'nun sözleri şöyle:

"Tahir Elçi'nin gözaltına alınmasının hukukla bağdaşır yanı yoktur. Elçi, benim değer verdiğim bir dostum ve aynı zamanda Musa Anter dosyasında avukatlığımı yapan bir hukukçudur. Silahı ve şiddete karşı olduğunu biliyorum. PKK'yle ilgili söyledikleri nedeniyle uğradığı haksızlık kabul edilemez. Tahir Elçi'yle PKK söz konusu olduğunda aynı şeyleri düşünmüyor olabiliriz. Bu demokrasinin gereğidir. Ama ben Tahir Elçi dahil, Kürt aydınlarının ekseriyetinin, PKK'nin uyguladığı şiddet ve terör eylemlerini destekledikleri kanaatinde değilim. Desteklemek başka şeydir, bir örgüt hakkında fikir beyan etmek, bu fikir toplumun belli bir kesiminde hoşa gitmese dahi başka bir şeydir."

PKK İLE İLGİLİ SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

Tahir Elçi'nin gözaltına alınması üzerine, sosyal medyada AK Parti Mardin Milletvekili ve 1 Kasım seçimlerinde yine Mardin'den aday olan Orhan Miroğlu'nun bir programda yaptığı açıklamalar da gündeme geldi. Haziran 2014'te Ülke TV'deki Bıçak Sırtı programında konuşan Orhan Miroğlu, "PKK terör örgütü değil, kendi topraklarında belli bir siyasi programı hayata geçirmeye çalışan bir politik harekettir" ifadelerini kullanıyor.

Miroğlu'nun bu sözlerini CNN TÜRK'teki Tarafsız Bölge programında MHP milletvekili adayı Mehmet Aslan da hatırlattı ve suç duyurusunda bulundu. Aslan, savcıların harekete geçmesini istedi.

Al Jazeera'ye yaptığı açıklamalarda bu konuya da açıklık getiren Orhan Miroğlu, sözlerinin bağlamından kopartılarak kullanıldığı görüşünde:

"Ülke TV'deki açıklamalarım bağlamından koparılarak kullanılıyor. O program IŞİD'i tartışan bir programdı. Özetle söylediğim şudur: IŞİD ve PKK'yle mücadele, basit bir terör ve terörizmle mücadele meselesi olmaktan uzaktır. IŞİD ve PKK'yle mücadele, 'terörizmle mücadeleye indirgenemez, çünkü evet her iki hareketin de şiddet ve terör yoluyla, devletlere karşı savaşı göze alarak hayata geçirmek istedikleri siyasi programları vardır. Bunu söylemek her iki örgütün uyguladığı terörü ve şiddeti hiçbir şekilde meşru göstermez. Terör ve şiddetin hedefinde olan devletler, artık bu mücadeleyi, siyasi, sosyal ve hatta kültürel alanlarda kazanabilecek bir mücadele de veriyorlar. Ama bu alanları gözardı etmemiz istendiğinde durup hep beraber düşünmeliyiz. Bir örgütün bu IŞİD olur PKK olur, uyguladığı şiddet ve terörü, sürdürebilmesini mümkün kılan siyasi sebepler, tarihi sebepler nedir diye sormayacak mıyız?

"PKK 100'E YAKIN BELEDİYEYİ YÖNETEN BİR ÖRGÜTTÜR"

PKK de IŞİD de bu anlamda bütün bu sebepler toplamının sonucudur. IŞİD, sadece terör uygulayan bir örgüt değil, 'devletleşmiş yapısıyla', devlet gibi kurumsallaşmak isteyen, belli oranda Sunni aşiretlerin ve halkın desteğini alabilen bir örgüttür. PKK'ye bakalım. PKK, etno kültürel taleplerin inkârı ve bir kimliğin yok sayılması üzerine inşa edildi. Bu kimlik talepleri AK Parti iktidarına gelinceye kadar karşılanmadı, 70'li 80'li yıllarda karşılansa ve tanınsaydı, PKK bugün muhtemelen olmayacaktı. Bunu ben değil, PKK'ye karşı savaşan Türk ordusunun komutanları söylüyor. PKK'yi dağlarda ve şehirlerde terör uygulayan bir örgütten ibaret görmek yetmez, PKK, siyasi kolu olan bir parti aracılığıyla 6 milyon alan, yüze yakın belediyeyi yöneten bir örgüt. Bu gerçekleri konuşamazsak, şiddete ve teröre karşı doğru bir mücadele yapılamaz."

"TARİHİ DURUŞMALAR YAPARAK KONUŞALIM"

Miroğlu, MHP'li aday Mehmet Aslan'ın savcılara yaptığı çağrının yerine getirilmesini istiyerek şunları söyledi:

"MHP'li aday PKK'ye karşı mücadele etmek istiyorsa, Kürtler'i inkârdan vazgeçsin. Kürt kimliğine saygı göstersin. Savcılara benim de çağrım budur: Kabul etsinler bu suç duyurusunu ve MHP'yle temsil edilen ama Türkiye'ye faydası olmayan milliyetçiliğin PKK terörü ve şiddetini nasıl beslediğini tarihi duruşmalar yaparak konuşalım. Orhan Miroğlu, PKK terörü ve şiddetine karşı çıktığı, her iki halkın birliğini savunduğu için, bedel ödeyen bir insan. Son beş yılda ortaya koyduğu tavır nedeniyle korumayla gezebilen bir insan. Fikirlerinin bedelini ödemesini korkusuzca ödeyebilen bir insan. 'Silahları Gömmek' gibi bir kitaba imza atmış bir insan.

"TÜRKİYE'DE SİYASET YAPMAYI PKK'YA BORÇLU"

Mehmet Aslan'a şunu söylemek isterim, onun ve partisinin savunduğu milliyetçilik olmasaydı, PKK'de olmayacaktı. O da partisi de Türkiye'de siyaset yapmayı PKK'ye borçludur. Bunun adı 'terör siyaseti' yani şehitlerin kanı üzerinden siyaset yapmaktır. Bahçeli ve adamları, PKK'nin şiddetine ve terörüne karşı mücadele eden insanları hedefe koyuyor ve itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Bunu yaparken Doğan medyasını kullanıyorlar. İddia ediyorum, Doğan grubunun PKK şiddetine ve terörüne tanıdığı sınırsız tolerans olmasa, MHP'nin PKK'yle mücadeleyi terör ve terörizmle mücadeleye indirgeyen tutumu olmasaydı, PKK ikide bir 'devrimci halk savaşı' diyerek ortalığı ateşe veremezdi.

"VARLIKLARINI PKK'YA ENDEKSLEMİŞ DURUMDALAR"

MHP'nin ve Doğan grubunun bu haliyle olmadığı bir Türkiye PKK'ye dar gelir. MHP ve Doğan grubunun derdi PKK şiddeti ve terörüne karşı çıkmak değil, tam tersi bu şiddet ve teröre karşı açık tutum alan gerçek siyasi aktörleri ,itibarsızlaştırmaktır. Çünkü PKK terör ve şiddetine bugün en fazla ihtiyacı olan MHP ve Doğan gurubudur. Varlıklarını maalesef PKK'ye endekslemiş durumdalar. Mehmet Aslan, PKK olmasa, baba mesleği gazinoculuğu sürdürmekten başka bir iş yapmayacaktı. PKK şiddeti ve terörü sayesinde milletvekili olmaya hazırlanıyor. Bu da Türkiye'nin kadersizliği olsa gerek."

TAHİR ELÇİ GÖZALTINDA

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Tahir Elçi'nin 14 Ekim'de CNN TÜRK'teki Tarafsız Bölge programında sarf ettiği, "PKK terör örgütü değildir. Bazı eylemleri terör niteliğinde olsa bile PKK silahlı siyasal bir harekettir. Siyasal talepleri olan, toplumda çok ciddi bir desteği olan bir siyasal harekettir" sözleriyle ilgili soruşturma başlatmıştı. Elçi hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etmişti. Talebi değerlendiren Bakırköy 2. Sulh Ceza Hâkimliği, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi hakkında ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan yakalama kararı çıkarılmasına hükmetmişti. Elçi, pazartesi gecesi gözaltına alınmıştı.

Kaynak: Al Jazeera Türk


İzmit Körfezi’nde araştırmalar sürüyor

İzmit Tren Garı’na ulaşımda asansör kolaylığı

65 yaş üstüne toplu taşımada sınırlama yok

Kaymakam Özyiğit’ten Başkan Büyükgöz’e Hayırlı Olsun Ziyareti

İzmit Belediyesinin ücretsiz diyetisyen hizmeti Cumhuriyet Yaşam Merkezinde de devam ediyor

İZGİM kadın girişimcileri desteklemeye devam ediyor

Av. Burcu Kütahya'dan Trafik Kazaları Sonrası Hukuki Süreçlere Dair Önemli Bilgiler

Shea Butter Yüz Maskesi: Cilt Bakımında Doğal Bir Mucize

Nemlendiricili Duş Jeli ve Banyo Köpüğü: Cilt Bakımında Lüks Deneyim

Dayanıklı ve Uzun Ömürlü Raf Sistemleri

Başkan Çiftçi’ye ziyaretler sürüyor

Gebze’de Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası Yarışları Düzenlenecek

Başkan Söğüt A takımı ile toplantı yaptı

23 Nisan’da bi dünya eğlence

Başkan hasta ve yaşlıların ayağına gitti

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

Darıca’da parklar çocuklar için yaza hazırlanıyor

Başkan Bulut, Mart ayı ihracat verilerini değerlendirdi

Derince Cemevinde hızlı ilerleme

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara yollarında durum

Benzin ve motorin fiyatları

Bakıma giderken kaza yaptı, dorsenin takılı olmaması facianın önüne geçti

2 akrep yiyen şahıs öldü

İlk nikahını kıydı, cüzdanı geline verdi

Başkan Kocaman: "Bugün git, yarın gel anlayışı olmaz"

En çok erkeklerde görülüyor

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

Bayramda 11,2 milyon araç otoyolları kullandı

İkinci el araç fiyatları yükseldi

DSÖ'den hepatit B ve C uyarısı

Oya Biket Bayramda Tek Rumeli Tv’de

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

Tarihte bugün Kocaelispor: Trabzonspor'u mağlup ederek Türkiye Kupası Şampiyonluğu kazandı

Körfezli yüzücülerin hedefi Türkiye Şampiyonası

Süper Lig'in eski yıldızı hayatını kaybetti

Başiskele Su Sporları Merkezi’nin temeli atıldı

Kocaelispor bayramlaştı

Kocaelispor toplanıyor

Ali Mete satrançta Türkiye dördüncüsü oldu; Spor Okulları’ndan Milli Takım’a uzanan yolculuk

Tenis merkezine modern sosyal tesis binası

Belediye Derincespor - Kastamonuspor maçının ardından

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR