• BIST 100

    9123,42%0,48
  • DOLAR

    32,38% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2324,50% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3906,32% 1,63

Orman: Galatasaray için çok dua ettim

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, canlı yayında açıklamalarda bulundu.

SPOR 21.11.2017 07:46:00 0
Orman: Galatasaray için çok dua ettim

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, TRT Spor'da yayınlanan 'Basın tribünü' programında açıklamalarda bulunuyor.

İşte Fikret Orman'ın açıklamaları...
Porto maçı bizim için çok önemli. İlgi de çok fazla. Hemen hemen tüm biletler satılmış. Beşiktaş, özellikle Avrupa'da üst düzey tecrübeye sahip. İnşallah güzel bir sonuç alıp, taraftarımızı mutlu ederiz. İyi bir sonuç alacağımızı tahmin ediyorum.

''TARAFTARLAR İLE BİZ BU GRUPTAN ÇIKARIZ''

Porto maçı gerçekten çok önemli bir maç. Özellikle Leipzig maçında olduğu gibi taraftarların takımı desteklemesini istiyorum. Eğer taraftarlar ile birlikte olursak biz bu gruptan çıkarız. Beşiktaş'ın bir vizyonu var. Dünya kulübü olmamız için dünyanın her yerinden taraftarımızın olması lazım. Şampiyonlar Ligi, bu yüzden de bizim için çok önemli.

''ÇEYREK FİNAL OYNARIZ''

Beşiktaş'ın muhteşem bir taraftarı var. Harika oyunculara ve müthiş bir teknik direktöre sahip. Beşiktaş, iyi bir kurayla Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynar. Galatasaray, bu başarıları 2000 yılında yapmıştı. Ben de o dönem Galatasaray'ın başarısı için dua etmiştim. Önemli başarılar bunlar.

''ABOUBAKAR VE MARIO GOMEZ'İ ÇOK İSTEDİK''

Aboubakar'ı almak istedik, o da burada kalmak istedi açıkçası. Bizim takımda tam bir aile havası vardı. Rakip takımın futbolcusu olarak Aboubakar'ın bizim soyunma odasına gelmesi bunun en büyük göstergesidir. Takımıyla bir yıllık sözleşmesi kalmıştı. Bizim de UEFA gerçeklerimiz var. Çok mücadele ettik ama olmadı. Ben Mario Gomez'in de bir yıl daha kalmasını çok istemiştim. O da olmadı. Futbolda böyle şeyler olabiliyor.

Beşiktaş taraftarının %99.8'i ile aramızda güçlü bir bağ vardır. O yüzden Beşiktaş başkanının ve yönetiminin sözlerine inanırlar. Göreve geldiğimde işimizin zor olacağını biliyordum ama içimizden yapılan bazı şeylere anlam veremiyorum. Bu aslında benim şevkimi kırıyor. Bazı yerlerden menfaat sağlayanlar var.

''SOSYAL MEDYADA YALAN HABER ALGISI VAR''

Sosyal medyaya baktığınız zaman al birisinden parayı, haber yap. Bir haber yapmışlar geçenlerde. FETÖ ile ilişkisi olan biriyle telefonda görüşmüşüm. Ben o telefon numarasını 1 yıldır kullanmıyorum. Reza Zarrab konusundaki gibi algı yapmaya çalışıyorlar. O konuda da hayatımda iki kere görmüşüm, loca vermişiz diyorlar.

''BEŞİKTAŞ'I AŞAĞI İNDİRMEK İSTİYORLAR''

Çete kuruyormuşuz diye haberler çıkıyor. Hakimler ve savcılarla bilmem neler yapıyormuşuz. FETÖ'cü birisiyle görüşmeleri var, işte telefon tutanakları falan yazmışlar. Altında imzalar var, hepsi yalan. Tayfun Aktaş diye birine ev satmışız. Benim adamı görmüşlüğüm yok. Çok sayıda bu tarz haberler çıkmaya başladı. İşte Beşiktaş'a dava açılıyor. Açılsın da göreyim. Fikret Orman'ın Kanada'da şirketi varmış. Makbuzu gösterin, ben de bakayım. Yalan üzerine bir algı üretilmeye çalışılıyor. Bir şey iyi gitmeye başladığında, doğru yaptığında o kişiyi aşağa çekmeye çalışmak bizde malesef var. Beşiktaş şimdi iyi gidiyor. Beşiktaş'ı aşağa indirmek için ellerinden gelenleri yapıyorlar. Amerika'ya gidemez diyorlar. Ben Amerika'dan dün geldim daha. Bodrum'da yangın çıktı, Fikret Orman otel yapıyor diyorlar. Beşiktaş başkanı olduktan sonra, dedikodu çıkar diye bir tane bile inşaat yapmadım. Bir tane iş yapmadım. Bulan varsa gelsin.

''BEKO, SADECE BARCELONA VE BEŞİKTAŞ'A SPONSOR''

Beko'nun sponsor olduğu iki takım var. Biri Beşiktaş, diğeri ise Barcelona. Beko ile aramız çok iyi. Bize verdiği sponsorluk miktarı iyi gayet ama Barcelona'nın koluna verdiği reklam, bize verdiğinin 4-5 katı. Dünya çapında kulüp olmak bunu gerektirir. Biz de dünya kulübü olmak adına hedeflerimize ilerliyoruz.

''CHELSEA DEDİĞİNİZ YER ORTAKÖY KADAR''

Chelsea Başkanı Roman Abromovich ile yaptığım görüşmede Chelsea'nin taraftar sayısı hakkında konuştuk. Chelsea dediğimiz yer Ortaköy kadar. Chelsea'nin 300 milyon taraftarı olduğunu söyledi. Tayland, Endonezya'da falan taraftarları var adamların. Dünyanın her yerinde forma satıyorlar. Manchester United'ın Adidas'tan aldığı para 100 milyon Euro. Beşiktaş 5 milyon Euro alıyor.

''BÖYLE EUROLEAGUE OLUR MU?''

Bu yaz başı, Ramazan ayında, çünkü ben o gün oruçluydum, Euroleague ile ilgili fikirlerimi söyledim, bugün de aynı fikirdeyim. Ama ben Euroleague'de Fenerbahçe'nin başarısını küçümsemedim. Euroleague'in yönetimi, doğru değil. Euroleague'e katılım şartları hakkında eleştiride bulundum. O gün yaptığım açıklamada hırsızlar dedim. O gün oruçluydum, yoksa öyle demezdim. Euroleague'e katılım için bazı takımların kartları var. Liginde 6. olsa da katılıyorsun. Sponsor olan takımlar katılabiliyor lige. Kim o takımlar? İspanyollar. Bu paralar hep Euroleague'e gidiyor. Ligin 1.'sini almayacaksın, turnuvaya sponsor olan Doğuş Grubu'nun takımını alacaksın. Euroleague'de şampiyon olan 1 milyon euro alıyor. Daha büyük paralar kazanılmalı. Siz Euroleague'de yarışacak bir takım kurup, 20-30 milyon para harcıyorsunuz. Seyahatler var, maçı taraftar izliyor, sonra parayı kim alıyor, Euroleague alıyor. Böyle organizasyon olur mu?

''TÜRK HAVA YOLLARI BİZİMLE ÇALIŞMAK İSTEMEDİ''

Türk Hava Yolları, Beşiktaş ile çalışmak istemediğini söyledi. İstemiyorlarsa istemesin. Bizim armamızda Türk ay yıldızı var. Biz bu ülkeyi temsil ediyoruz. Onlara laf ettim diye böyle bir fikre kapılmalarına üzüldüm. Ben Türk Hava Yolları'na demedim, Euroleague yönetimine dedim. THY, Euroleague'e sponsor olarak iyi bir iş yaptı.

''AMATÖR ŞUBELER ZARAR EDİYOR''

Biz göreve geldiğimizde 330 milyon dolar borcumuz vardı. Şimdi 400 küsur milyon dolar borcumuz var. Aradaki fark tamamen kur farkından kaynaklanıyor. Beşiktaş kar elde ediyor. Son iki senedir kar ediyor. Amatör şubeler hep zarar ediyor ama. Basketbolda çok önemli işler başaracağımızı düşünüyorum. Ama taraftarlar hiç ilgi göstermiyor. Anca finallerde falan ilgi gösteriyor. Voleybol, kürek olsun hiçbir geliri yok. Bu durum Fenerbahçe, Galatasaray için de geçerli. Basketbol için değil diğer sporlar için söylüyorum. Zararın çoğu burada. 50 milyon TL değerinde bir zarar var. Faizle birlikte bir sene sonra 100 oluyor.

''CENK TOSUN'U SATMA DÜŞÜNCEMİZ YOK''

Mbappe denen bir futbolcu, Monaco'dan 180 milyon Euro'ya satıldı. Mbappe, Monaco yerine bizim ligde oynasa, PSG'ye kaça satılırdı? Biz 150 milyon Euro'ya oyuncu satsak hiçbir derdimiz kalmaz. Cenk Tosun'un bir bedeli yok. Bu sene kadromuzda. Çok sevdiğimiz pırlanta gibi bir çocuk. Annesi, babası, gelin hepsi çok iyi insanlar. Bizim evladımız Cenk. Satma gibi bir düşüncemiz yok. Ben de gazetelerde okuyorum. 150-200 veriyorlar. Resmi bir teklif bize hiç gelmedi.

FENERBAHÇE VE GALATASARAY'A TAŞ

Kulüp ismi vermiyorum ama bazı kulüpler ''Beşiktaş'ın oyuncusunu alırız, yedek oturturuz'' diyebilir. Biz böyle kibirli bir takım değiliz. Başka takımlar diyebilir. Beşiktaş rakiplerine saygılı bir kulüptür, kibir yapmaz. Kibir yapmanız için, kibirli bir laf söylemeniz lazım. Galatasaray'da falan 'Annenizin ligi' denir, yapar. İki kulüp (Galatasaray ve Fenerbahçe) birbirine kardeş yapmışken, onlar da biraz övünüyorlar işte.

Takımlar, birbirini aşağı çekmeye çalışıyorlar. Burada hep beraber küçüleceğimize Avrupa'da hep beraber büyüyelim. UEFA Kupası almanın üzerine gidilse, benim bugün yaptıklarım o gün yapılsa, Galatasaray'ın taraftar sayısı da çok büyüyebilirdi. Galatasaray'ın yurt dışında taraftarı olmasından gurur duyarım, beraber büyüyelim.

''TRANSFERLER DEVAM EDECEK''

Transferlerimiz tabii ki devam edecek. Bu bir show business. PSG'nin forma satışı 300 bin iken Neymar'dan sonra 1 milyon olmuş. Yıldız transferi bu yüzden çok önemlidir. Beklentimiz borcu aşağa indirmek. Geliri arttırıp, gideri kısacağız. Bizim şöyle bir egomuz yok. Başkan oldum da şu starı getirdim demeyiz. Takıma uyarsa o yıldızı almak isteriz. Pepe böyle bir transfer. Devam edeceğiz. Talisca ve Lens'in bonservisini almak istiyoruz.

Başka kulübün oyuncusu adına konuşmak bana yakışmaz. Van Persie önemli kariyeri olan bir oyuncudur. Sakatlıkları var, Allah acil şifa versin.

''TALISCA'YI İSTİYORUZ''

Talisca'nın sözleşmesi bir sene sonra bitiyor. Oyuncu, Beşiktaş'tan başka bir takıma gitmek istemiyorum derse gitmez. Oyuncunun düşüncesi çok önemli. Talisca kalmak istiyor. Biz de onu istiyoruz. Ya anlaşılır bir fiyata transfer edersiniz. Ya da sözleşmesinin bitmesini beklersiniz 6 ay sonra bedavaya alırsınız.

''VIDA, 40 GÜN SONRA BOŞTA''

Vida mesela. İlgilendiğimiz bir futbolcu. 40 gün sonra sözleşmesi bitiyor. Niye 10 milyon Euro verelim? Mantığı yok bu işin. Şampiyonlar Ligi'ne gidiliyor, 6 ay için ihtiyacımız var denilebilir. Ama onun da bir rakamı olur. Devre arasında Vida gelecek inşallah, bakacağız. Ben 20 milyon Euro veremem oyuncuya. İngiltere verebilir ama ben veremem zaten. Tosic için bize gelen bir teklif yok.

''TÜRKİYE'DE ŞARTLAR DEĞİŞTİ''

İki sene evvel yabancı sınırı değiştiğinde 5 yabancı sahadaydı, 3 yabancı kulübedeydi. O zaman zannedersin ki Türkiye, dünya şampiyonuydu. Sorun sayılarda değil. Biz oyuncu yetiştiremiyoruz. Bir Cenk, Gökhan, Caner yetiştiremiyoruz. Türkiye'nin şartları değişti artık. Türkiye, şehirleşti. Nüfus, 17 şehre kaymış. Büyük şehirlerde trafik var. Çocuk, bir saat otobüs ile gidip gelecek trafikte. Ne zaman ders çalışacak? Hiçbir aile çocuklarını mahalleye çıkartmıyor artık.

''MITROVIC DOĞRU TRANSFER''

Mitrovic çok doğru bir transfer. Ne kadar doğru bir transfer olduğunu herkes görecek. Hırvatistan Milli Takımı'nda Vida ile birlikte yan yana oynuyor. Vida gelirse belki burada yine beraber oynarlar.

AZİZ YILDIRIM İLE GERGİNLİK...

("Aziz Yıldırım ile ilişkinizi bozan neydi?") Futbolun içinde rekabet var. Rekabet, zerafet içinde olmalıdır ama. Menfatleri korumak gerekir ama bize kim nasıl davranıyorsa, o şekilde karşılığını alır. Biz kum torbası değiliz. Yapılanlar, kendilerine aynı şekilde dönerler. Muharrem Usta, Dursun Özbek ile aramız çok iyidir. Aziz Yıldırım ile de aramız iyiydi. Araya rekabet girince iş değişti tabii biraz.Bel altı hakarete girmek doğru şeyler değildir. Yöneticisinin açıklamaları da aynı paralelde gitmiştir. Kendilerine aynı karşısında bakmaları lazım. Benim o seviyelerle işim olmaz.

OĞUZHAN - FENERBAHÇE CEVABI

("Oğuzhan - Fenerbahçe flörtü ne durumda?") Rüzgar, taştan anca toz alır. Oğuzhan, Beşiktaş'ta kalır, sorun olmaz. Neymar'ı bu sene alsak iyi olurdu.

Demba Be her zaman olur. Bu ailenin bir parçası çünkü. O da öyle, biz de öyle hissediyoruz. Futbol hayatı bitse de aynı. Marcelo ve Beck için de aynı geçerli.

SOSA'NIN TRABZONSPOR'A TRANSFERİ

Sosa'nın Türkiye'ye dönmek istemiyorum diyip Trabzon'a gitmesi benim için niye hayal kırıklığı olsun. Onun için olur. Zekama hakaret yapılmasından çok sinirlenirim. Ayrılmak istiyorum de anlarız. Bak şimdi 5 milyon Euro alınca Türkiye'desin.


Kıyı Otomotiv'de Araç Almanın Ayrıcalığı

Tez Yazdır Akademik Danışmanlık: 8 Yıldır Güven ve Kalite

Başkan Adayı Büyükgöz Gebzelilerle Çay Sohbetinde Buluşuyor

Seçim nedeniyle 31 Mart Pazar günü o pazar kurulmayacak

Başkan Kurtuluş’tan ‘BÜYÜK DARICA MİTİNGİ’ne davet!

Türel Belediye çalışanlarına karanfil dağıttı

İzmit Belediyesi Evliya Çelebi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine kütüphane kazandırdı

Başkan Adayı Büyükgöz’den Hemşeri Derneklerine Ziyaret

Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu

Trenlerde emekliler yüzde 10 indirimli seyahat edecek

YÖK, dünya sıralamalarında ilk 400'de olan üniversitelere doğrudan denklik verecek

3 pusula tek zarfta olacak

Mutfakta çıkan yangın kafeyi kül etti

Kırsal kalkınmaya tavuk desteği

Seymenli çocuklara park müjdesi

Türel Keşaplılardan destek istedi

Bayburtlulardan Bünyamin Çiftçi’ye sevgi seli

KO-MEK otomotiv sektörüne can suyu oluyor

Başkan Büyükakın, Lokomotif Köyde çocuklarla buluştu

GTÜ’de ramazan birlikteliği

Kütüphane Haftası'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Kaza içinde kaza

Park halindeki araçta yangın çıktı

Bu köy sadece çocukların

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Trenlerde emekliler yüzde 10 indirimli seyahat edecek

YÖK, dünya sıralamalarında ilk 400'de olan üniversitelere doğrudan denklik verecek

3 pusula tek zarfta olacak

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Kıyı Otomotiv'de Araç Almanın Ayrıcalığı

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Çayırova Belediyesi Bornova deplasmanında

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR