• BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,28
  • EURO

    35,10% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2312,35% 1,54
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29

Orman: Evet mutsuzuz ama sonuçlardan dolayı mutsuzuz

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Teknik Direktör Şenol Güneş’le birlikte basın toplantısı düzenledi.

SPOR 24.10.2018 16:19:00 0
Orman: Evet mutsuzuz ama sonuçlardan dolayı mutsuzuz

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Teknik Direktör Şenol Güneş’le birlikte basın toplantısı düzenledi. Birlik beraberlik mesajlarının verildiği toplantıda konuşan Orman, “Evet hocamız da mutsuz, biz de mutsuzuz ama bunun sebebi sonuçlardır” dedi. Şenol Güneş de Beşiktaş’ta mutlu olduğunu ifade etti. 
Şenol Güneş’in sözleşmesinin TL üzerinden yapılması teklifini kabul etmemesi üzerine çıkan haberlerin ardından Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Güneş’le ortak basın toplantısı düzenledi. Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde gerçekleşen basın toplantısında soruları yanıtlayan ikili, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Serdal Adalı, Ahmet Ürkmezgil, Hakan Özköse ve Candaş Tolga Işık da basın toplantısında yer aldı. 
Basın toplantısında ilk söze giren Başkan Fikret Orman, “Hocayla burada yan yana gelince ilk imzasını attığımız an aklıma geldi, bu da ikincisi oldu” dedi. Çıkan haberler üzerine konuşarak sözlerini sürdüren Orman, “Günlerdir medyada bir sürü haberler geziniyor. Epey bir zamandır Şenol Abi’yle benim aramda soğukluklar, ayrılma sürecine geldiğimiz gibi birçok konu konuşuldu. Bunu basın toplantılarında hocamız cevapladı, ben de cevapladım. Ama bir türlü ortadan kalmıyor. Dün hocamızı ziyaret ettim. Orada da konuştuğumuz sırada, 'İkimiz yan yanayken kimin ne soracağı varsa bize sorsun' dedik. Sorularını açık şekilde sorun, biz de cevap verelim. 'Aramız bozuk, başkan ve yönetim hocayı istemiyor, hoca mutsuz, hoca Milli Takım’a gitmek istiyor, hoca paragöz, hoca TL sözleşme istemiyor' gibi konuşmalar var. Bunları kapalı kapılar ardından değil, burada konuşalım istedim” ifadelerini kullandı. 

“Şenol Hoca’yı 3 kez göreve getirmek istedik” 
Şenol Güneş’le daha önce 2 kez daha çalışmak istediklerini ancak olmadığını söyleyen Fikret Orman, “Şenol Hoca burada. Kendisiyle 3. hamlede beraber çalışmaya başladık. 2012 yılında hocamız Trabzonspor’dayken ben kendisiyle görüşmek istedim ama olmadı. Slaven Bilic’le çalışmadan önce de aynı hamleyi yapmak istedim ama nasip olmadı. Sonra da Slaven Bilic ayrıldıktan sonra, Şenol Hoca’nın da görev süresi bitince buluştuk ve çalışmaya başladık. 3,5 senedir beraber çalışıyoruz. Kendisiyle çalışma isteğimiz eskiden beri gelen bir süreç. Ben Şenol Hoca’yı, Şenol Abi’yi tanıdığımda 1980 senesiydi ve 12 yaşındaydım. Kendisi de Trabzonspor’un kaptanıydı. O süreçten bu yana birbirimize karşı sevgi ve saygımız var. 3,5 yılda bir gün olsun gelip de benim paramı ödeyin, ben paramı istiyorum demedi. Bir gün bile bu konuşma olmadı. Profesyonel bir ilişki yürütüyoruz, o ilişki de devam ediyor. Türkiye gerçekleriyle baktığımızda, şu anda Beşiktaş’ta para problemi gözükse bile, Şenol Hoca ilk geldiği sene, bir yandan stadı yaparken, finanse etmekle uğraşırken bile bu durum olmadı. Hocamızı ve oyuncularımı paragöz gibi algı oluşturmaya çalışıyorlar. Ben kulübün 1 numarasıyım ve hocamızın hiçbir zaman para diyaloğu olmadı. Aramızda sevgi ağırlıklı bir ilişki olduğu için kontratı yaparken de, kontratı uzatırken de aramızda para konusu geçmedi. “Oyuncularım bana parayla ilgili gelmesin, oyuncuların ödemesinin yapılmasını istiyorum. Transfer falan yapmayın, önce oyuncuların parasını ödeyin” demiştir. Hatta Cenk satıldığında daha farklı bir transfer istemeyip, önce takımın parasını ödeyin demiştir” açıklamasını yaptı. 

“Bu sene hocamıza ödeme yapmadık” 
Geçen yılla alakalı ödemeleri ağustos ayında tamamladıklarını söyleyen Fikret Orman, “Bu sene hocamıza herhangi bir ödeme yapmadık. Önümüzdeki günlerde bu ödemeleri yapacağız. Ama bugüne kadar hocamız gelip de, 'Bütün takımın ödemesini yaptınız, bana niye yapmadınız' demedi. ‘Hocamız Milli Takım’a gitmek istiyor’ mevzusu var. 1,5 sene önce olan bir durumdu. İki takımı birden yönetme konusu yapılmıştı. O dönemde hocamızla sözleşmemizi yeni uzatmıştık. Bizim müsaade etmediğimiz konu, iki takımı birden yönetmekti. Hocamız da gelip de bize 'Ben Milli Takım’ı istiyorum, Milli Takım’a gitmek istiyorum, Milli Takım’da aklım kaldı' demedi. Kendisine de sordum. '1 ay evvel şampiyon oldum, 1 ay evvel sözleşmemi uzattım. Ben Beşiktaş’ın hocasıyım, herkes işine gücüne baksın' dedi. O gün eğer gitmek istediğini söyleseydi, bu ilişkiyi o gün bitirirdik. Hocamız mutsuz. Evet mutsuz, ben de mutsuzum. Maç kaybedince mutlu olamıyorum. Sokaktaki taraftarımız da mutsuz. Bizim işimiz Beşiktaşlılar’ı mutlu etmek. Beşiktaş taraftarı ve genel kurul adına görevlendirilmiş kişileriz. İşimiz mutlu etmek. Bunu çözecek kişiler de biziz. Geçmişi refere ederek bu işin içinden çıkamayız. Ortada bir başarısızlık varsa 'Şenol Hoca cevap versin' diyerek bu şekilde kurtulamam. Transfer edilen futbolcular başarılıysa, bu oyuncuları seçen biziz. Başarısızlık varsa da bunu yapan biziz. Şenol Güneş burada ama güneşli günler görmüyoruz. Ama yarın güneşli günler gelecek. Geçen sene çok kötü bir sezon geçirdik, çok başarılı bir Şampiyonlar Ligi süreci geçirdik. Bana göre Bayern Münih’i geçmemiz ve kupayı da almamız lazımdı. Ama ligde kimsenin beklemediği 4.’lükle bitirdik. Ama geride kaldı. Bu sene aldığımız skorlardan da mutlu değiliz. Bu sene daha fazla kenetleneceğiz, mazeret uydurmayacağız. Aramız bozuk, ne diyeyim. En sevmediğim laftır arkasındayız, önündeyiz, yanındayız demek. Beşiktaş Kulübü’nün Teknik Direktörü Şenol Güneş ve burada oturuyor. İşimize bakıyoruz” diyerek sözlerini sürdürdü. 

“Her ailede farklı düşünceler olur” 
Yönetimin hocayı göndermeye çalıştığı yönündeki haberler üzerine konuşan Orman, “Yönetim hocayı göndermeye çalışıyor diyorlar. Beşiktaş Başkanı ve yönetiminin tek amacı şampiyon olmaktır. Bu kişisel bir durum değildir. Bütün misyon ve vizyonumuz Avrupa’da ve Türkiye’de başarılı olmaktır. Arada konuşmalar, kavgalar olabilir. Farklı düşünceler her ailenin içinde olur. Hele 6 aylık, 3 aylık, 1 yıllık ilişki değil, 3,5 yıllık ilişki olunca farklı durumlar olur. Ama hepimizin ailesinde, iş yerinde olduğu gibi olur. Para alıp emek veren insanlar, egolarına teslim olmadan işini yapar. Biz de bunu yapıyoruz. Futbolcuların ödemeleri yapılmıyor mu diye soruyorlar. Ülkemizde bir ekonomik sıkıntı yaşıyoruz. Mayıs ayından bu yana yüzde 50 döviz artışı var. Bizim gelirlerimiz TL üzerinden. Geçen yılı da 4. sırada bitirdik. Beşiktaş’ın kadrosu Şampiyonlar Ligi için kurulmuştur. Beşiktaş’ta ben ve yönetim kurulunun göreve gelmesinden bu yana yaşanan mali durum ortadadır. Beşiktaş stadını yapmış, şampiyonluklar elde etmiştir ama bir borç da gelmiştir geriden. Sıkıntılarımız var ama Beşiktaş Avrupa’dan lisans alan bir kulüp. Ödemeleri yapmadan da lisans alamazsınız. UEFA’da Beşiktaş mali açıdan en iyi olan kulüptür. Diğer başkanlara da çok teşekkür ediyorum, zaman zaman bunu söylüyorlar. Burası Beşiktaş, biz burada mutlu olmak ve mutlu etmek için varız. Arada ihtarname çekenler oluyor. Beşiktaş da bu gibi durumlarda, zaman içinde kontrat yenilemeye gelenler olduğunda, yenilemiyoruz” dedi. 

“Beşiktaş’ın hocasına güven problemi yoktur” 
Şenol Güneş’in sözleşmesiyle ilgili sorulan bir soruyu yanıtlayan Başkan Fikret Orman, “Beşiktaş Yönetim Kurulu’nun görev süresi 2019’da bitiyor. Hocanın sözleşmesi uzatıldığında 3 yıllık mı yapalım, 2 yıllık mı yapalım diye konuşuldu. Ben de 2019’da görev süremizin bittiğini söyledim. 2019’dan sonra da Şenol Hoca’yla tekrar otururuz. Beşiktaş’ın hocasına karşı bir güven problemi yoktur. Hocanın da Beşiktaş’la güven problemi yoktur. Yönetimde hocanın gitmesini isteyen birisi yok ve asla böyle bir şey olamaz. Böyle bir fikir bana gelmedi. Böyle fikri olan birisi olabilir mi, bilemem, olabilir. Mayıs ayında seçim var ve benimle aynı fikirde olmayan varsa, çıkar aday olur. Ayrıca yönetici de çok büyük fikir ayrılığı yaşarsa, alır beyaz kağıdı, basar istifayı” dedi. 
Teknik konularla ilgili konuşmayacağını söyleyen Orman, “Teknik konular benim işim değil. Görünen bir şey var ki, aldığımız skorlardan mutlu değiliz. Sıkıntılarımız var. Beşiktaş, bir takım olarak iyi bir görüntü çizmiyor. Ama ligin daha başı. Şu anda Süper Lig’de Mecnun Başkan benden daha tecrübelidir, herhalde 2 ya da 3. sürede gelirim. Hocam ise 50 senedir futbolun içinde. Tecrübemiz var ve bunu çözmek bizim işimiz. Kadromuza takviye yapmak bizim işimiz. Devre arasında memnun olmayanla ayrılmak ve yeni oyuncu getirmek de bizim işimiz. El ele, sırt sırta işimizle ilgileneceğiz” diye konuştu. 

“Guti, Real Madrid’e giderse gurur duyarız” 
Guti’nin Real Madrid’e gideceği yönündeki haberlerle ilgili konuşan Fikret Orman, “Guti’nin Real Madrid’e gideceği yönünde bize gelen bir şey yok. Giderse de büyük gurur duyarız. Guti de buna layık bir isim. Onun için burada çalışmasını istedik. Bizim takımımızın çoğu yabancı olmaya başlayınca, iletişim konusunda hocanın yanında birisine ihtiyaç olduğunu düşünüp hocaya danıştık bunu. Kendisinin onayı olmadan bu kapıdan kimse giremezdi. Kendisi de şu anda beraber çalışıyorlar” ifadelerini kullandı. 
Sözleşmelerin TL olmasıyla ilgili de konuşan Orman, “Ülke gerçeklerini anlattık ve çıkan bir kanun var. Bu kanunun bir kısmı adaletsizlik de doğuruyor. Takım içinde yerliler dışında yabancılar da var. Ortada bir kanun var ve buna uymak durumundayız. Bugüne kadar hiçbir futbolcumuza senin sözleşmen şu olacak demedik. İlk olarak geçmişten kalan mükellefiyetimizi tamamlamak istedik. Bunlar bizim evlatlarımız ve beraber yaşıyoruz. Kişiler hata yapar, kurumlar yapmaz. Beşiktaş’ın yapacağı bir hata kendi tarihine yazılır. Bugüne kadar verdiğimiz ve vereceğimiz kararlarda, kurumsal hafızaya dikkat ederek karar vermişizdir. İmzaladı, imzalamadı konusuna da söyleyeyim. Eylül sonu itibariyle borçsuzluk yazısı almak için oturup konuştuk ve anlaştım. 2 futbolcumuzun parasını ödemediğimiz için anlaşma olmamıştı, bunu da bu hafta ödeyeceğiz. Ödemediğimiz için bunlar konuşuluyor. Bu oyuncular bizim oyuncularımız, pırlanta gibi çocuklar. Hata yapabilirler ama benim ve hocamın tecrübesinde olan insanlar, bunları aile içinde çözer. Bunun bin beterleri diğer kulüplerde var, 1 tanesi yazılıp çizilmiyor. Konuyu değiştirip haksızlık yapılıyor. Beşiktaş’ın ne taraftarıyla, ne hocasıyla, ne başkanıyla bir sıkıntısı yoktur. Ben de hoca da, taraftar da mutsuz, bunu el birliğiyle çözeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı. 

Şenol Güneş: “Burada mutluyum” 
Beşiktaş’ta mutlu olduğunu söyleyen Şenol Güneş ise, “Daha önce de söyledim. Eğer mutlu olmak gibi bir durum yoksa, bunu paylaşırız” dedi. Guti konusuna da değinen Güneş, “Guti burada benim yerime gelse bundan gurur duyarım. Ben burada çakılı kalmayacağım, yaşım belli, ömrüm belli. Tabii ki yeni antrenörler gelecektir. Bunun da kararını yönetim verecektir. Ben zaten çalışıyorum. Başkan para vermediğini söylüyor, ben de almadığımı söylemiyorum, birileri rahatsız oluyor. Para alıp televizyona çıkan arkadaşlar dikkatli olsun. Madem o kadar krizi düşünüyorlar, devleti düşünüyorlar, o zaman yıllık aldıkları ücreti bağışlasınlar devlete, ben de 1 yıllık ücretimi bağışlayacağım devlete. Bunları daha önce Milli Takım’da yaşadım” diyerek sözlerini tamamladı. 
Toplantının bitiminde Şenol Güneş ve Fikret Orman, el sıkışarak basın mensuplarına poz verirken, Güneş, “Yeni sözleşme yapmış gibi oldu” dedi. Güneş’in sözleri gülüşmelere neden oldu. 
(İHA)


Hijyen ve Dezenfeksiyonun Öncüsü

Yapay Zekâ, Teknoloji ve Eğitim Paneli

Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”

Saadet Partisi’nden Uslu’ya ziyaret

Şehir Tiyatroları’ndan 27 Mart’a özel prömiyer

Vali Yavuz’dan KOTO ailesine teşekkür

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

KARTEPE’YE İKİNCİ MÜZEDE HAZIR

Büyükakın: Kadın çiftçilerimizin üretime katkısı çok değerli

Çetinkaya belediye çalışanlarını ziyaret etti

Yıldıztekin’in mottosu: Adalet ve liyakat!

Türel, Çiçek ailesinin acısını paylaştı

Akmeşeliler Hürriyet’i coşkuyla karşıladı

Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü

Hatipköy’e yeni park

Stadyum bağlantı yolunda tamamlanan kısımlar trafiğe açıldı

Kayınbiraderine cadde ortasında tabancayla ateş etti

Sokak hayvanlarının mamaları artık bu tesiste üretilecek

Patlama sesi ekipleri harekete geçirdi

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

"Kız meselesi" kavgasında ölen 16 yaşındaki genç son yolculuğuna uğurlandı

Görkem Ahi 2024 Yılı İlk Çeyreğinde Mobilya Sektörünü Değerlendirdi

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Vali Yavuz’dan müjde!

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Seçim güvenliği için 594 bin personel görev yapacak

İşsizlik rakamları açıklandı

Kocaeli' de 30 bin araç kapasiteli otoparklar ve 3 bin 500 Tır kapasiteli otoparklar inşa edilecek

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Benzin ve motorin fiyatları

SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine promosyon ödenecek

Dubai’de Şirket Kurmak İçin Yurtdışı Atılım ile Benzersiz Fırsatlar

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

Başakşehir ile özel maç oynayacağız

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR