• BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,35% 0,12
  • EURO

    34,95% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2324,56% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3916,73% 1,91

Okulların Kar Tatili Olduğu İl ve İlçeler

Kar yağışının devam etmesi ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitime ara verildi. İşte valiliklerin yaptığı açıklamalar göre okulların tatil olduğu yerler.

EĞİTİM 3.01.2016 21:03:00 0
Okulların Kar Tatili Olduğu İl ve İlçeler

Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitime ara verildi. Şiddetli yağmur uyarısı yapılan İstanbul'da ise okullar yarın açık olacak.

İşte okulların tatil olduğu şehirler ve ilçeler...

TRABZON: Valilikten yapılan yazılı açıklamada, eğitime Sürmene, Hayrat, Çaykara, Köprübaşı, Dernekpazarı ilçelerinde 4 Ocak Pazartesi, Of ilçesinde ise 4-5 Ocak'ta ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, Arsin ilçesinde taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda da eğitime yarın ara verildiği, diğer ilçelerde ise eğitim öğretime devam edileceği, taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda gerekli önlemlerin alındığı kaydedildi.

ARTVİN: Artvin'in üç ilçesinde pazartesi günü eğitim ve öğretime ara verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kar ve buzlanma nedeniyle Borçka, Arhavi ve Hopa ilçelerindeki tüm okullarda eğitime 4 Ocak Pazartesi ara verildiği belirtildi. Açıklamada, diğer ilçelerde eğitimin devam edeceği kaydedildi.

SAMSUN: Samsun'un 9 ilçesinde, etkili olan kar yağışı nedeniyle Valilik tarafından alınan kararla pazartesi için okullar tatil edildi.

Samsun'da 4 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı yüksek kesimlerde bir metreyi aşarken hava sıcaklıklarının eksi 10 dereceye kadar düşmesi sonucu ise buzlanma olayı meydana geldi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Valilik tarafından alınan kararla Yakakent, Terme, Tekkeköy, Salıpazarı, 19 Mayıs, Çarşamba, Bafra, Ayvacık ve Alaçam ilçelerinde yarın okulların tatil edildiği belirtildi. Kar tatili ile ilgili duyuru İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden yapıldı.

ŞIRNAK: Olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ile bağlı belde ve köylerde eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il merkezi ile bağlı belde ve köylerde 4 gündür yoğun kar yağışı ve buzlanmanın etkili olduğu hatırlatıldı.

Bu nedenle yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verileceği duyurulan açıklamada, engelli ve hamile memurların da bir gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.

BARTIN: Kar yağışının etkisini sürdürmesi nedeniyle pazartesi ve salı günleri ilk ve orta dereceli okullar 2 gün daha tatil edildi.

Kentte kar yağışı etkisini sürdürüyor. Kent merkezinde kar kalınlığı 120 santimetre, yüksek mahallelerde ise 2 metreye ulaştı. Kent merkezinde araçlar kara gömüldü. Ara sokaklar kar nedeniyle kapandı. Belediye ekipleri, 200 personelle caddelerde vatandaşların yürüyebilmesi için kar temizleme çalışması yapıyor. Şehir içinde ulaşım aksadı. Kar nedeniyle 200 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışının etkisini sürdürmesi nedeniyle pazartesi ve salı günleri eğitime 2 gün ara verildi.

ZONGULDAK: Etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 4 Aralık pazartesi 1 günlüğüne tatil edildi.

Kentte 3 gündür devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Şehir içi yollarda biriken karlar sürücülere zor anlar yaşattı. Bazı mahallelere ulaşım durdu. Sabah işe gitmek evlerinden çıkanlar, kapanan yollar nedeniyle yürümek zorunda kaldı. Kent merkezinde kar kalındığı 60 santime ulaşırken yüksek kesimler de ise 1 metreyi geçti. Zonguldak Valiliği'nden yapılan açıklamada il genelinde ilk ve orta dereceli okullar yarın için 1 gün tatil edildi. Kamuda çalışan hamile ve engellilerin de izinli sayılacağı bildirildi.

Kar yağışı nedeniyle 170 köy yolu ise ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Zonguldak- İstanbul ve Zonguldak-Ankara Karayollarında TIR'ların geçişine izin verilmiyor.

Öte yandan dün kar nedeniyle yapılamayan Açık Öğretim Lisesi sınavları bugün yapıldı.

BATMAN: Olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime Sason ilçesinde iki, merkez ve diğer ilçelerde bir gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı ve don olayları dolayısıyla herhangi bir olumsuzluk ya da mağduriyet yaşanmaması için eğitime ara verilmesine karar verildiği bildirildi.

Sason ilçesinde pazartesi ve salı günü, il merkezi ve diğer ilçelerde ise pazartesi eğitime ara verileceği duyurulan açıklamada, "Kamuda çalışan engelli ve hamile personellerimiz de yarın idari izinli sayılacaktır" ifadesine yer verildi.

SİNOP: İl merkezi ile 4 ilçedeki okullarda kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Sinop Üniversitesi'nde ise pazartesi günü yapılacak sınavların da bir gün ertelendiği belirtildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, bölgede kar yağışının üç gündür etkisini sürdürdüğünü söyledi. Özellikle sahil kesiminde yer alan ilçelerde yoğun kar yağışı olduğunu belirten Türkkan, "Bu nedenle pazartesi il merkezi ile Ayancık, Türkeli, Gerze ve Erfelek ilçelerinde eğitime bir gün ara verilme kararı alınmıştır. Söz konusu ilçelerdeki okulların tamamı tatil edilmiştir" dedi.

Türkkan, diğer ilçelerde ise eğitim, öğretimin devam edeceğini söyledi.

Bu arada Sinop Üniversitesinde yarın yapılacak sınavların da bir gün ertelendiği belirtildi.

MARDİN: Mardin'de kar yağışı ve dondurucu soğuklar nedeniyle okullar, pazartesi ve salı olmak üzere 2 gün daha tatil edildi.

Mardin Valiliği tarafından yapılan açıklamada, son meteorolojik tahminler ve alınan veriler çerçevesinde kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığındaki düşüşün devam edecek olması nedeniyle okulların 2 gün daha tatil edildiği duyuruldu. Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Son meteorolojik tahminler ve alınan veriler çerçevesinde ilimizde kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığındaki düşüşün devam edecek olması ve oluşabilecek buzlanma nedeniyle yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirmek amacıyla Nusaybin, Kızıltepe ve Yeşilli ilçelerimiz dışındaki tüm ilçelerimizde ilgili kaymakamlıklarca yükseköğretim kurumu hariç olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığına bağlı temel eğitim ve ortaöğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Artuklu, Savur, Dargeçit, Ömerli ilçelerimizde 2 gün, Midyat, Mazıdağı ilçelerimizde 1 gün eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Derik ilçe merkezinde eğitim ve öğretim devam edecek olup, bazı mahallelerde (Böğrek, Beskavak, Bozbayır, Ballı, Hisaraltı, Aşağımezra, Taşıt, Dumluca, Bozbayır, Üçtepe, Yassıtepe, Demirli, Subaşı, Şahverdi, Düztaş, Derinsu, Meşeli, Subatan, Şerefli, Akıncılar, Burç, Goktaş, Üçkuyu, Bozok, Çayköy, Akçay, Aktaş, Düztaşçivili, Şeyhhabib, Pirinçli, Çukursu, Çiçekli) eğitime 1 gün ara verilecektir. Ayrıca eğitim ve öğretime ara verildiği günlerde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel valiliğimizce idari izinli sayılacaklardır."

BİTLİS: Etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezindeki ilk ve orta dereceli okulların pazartesi için bir gün tatil edildi.

Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, Bitlis'te son 3 gündür etkili olan kar nedeniyle Bitlis merkezindeki ilk ve orta dereceli okulların yarın için 1 gün süreyle tatil edildiği belirtildi.

GİRESUN: Kar nedeniyle merkez ve 6 ilçede bir gün, Yağlıdere ilçesinde ise 2 gün eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile kaymakamlıklardan alınan bilgiye göre, Giresun'un Merkez, Bulancak, Eynesil, Görele, Çanakçı, Piraziz ve Tirebolu ilçelerinde yarın, Yağlıdere ilçesinde ise 4-5 Ocak'ta tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

Doğankent ilçesinde de sadece köy ve taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmesi kararlaştırıldı.

Giresun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Giresun'da kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamileler ile engellilerin yarın izinli sayılacakları bildirildi.

VAN: Van'da, mahalle yollarının kapalı olması nedeniyle kent genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, kentte ulaşımın sağlıklı yapılamadığı gerekçesiyle okulların tatil edildiğini söyledi.

İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun belediyelerden aldığı bilgiler doğrultusunda toplandığını belirten Kırekin, "Kurul üyeleri yaptıkları toplantının ardından, mahalle yollarının çoğunun kapalı olması, ulaşımın sağlıklı yapılamaması nedeniyle sağlıklı eğitim hizmetinin yapılamayacağına karar verdi. Bu nedenle pazartesi günü kent genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi" diye konuştu.

EDİRNE: İl merkezi ve ilçelerde, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Edirne Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte etkisini sürdüren soğuk ve yağışlı havanın hayatı olumsuz etkilediği belirtildi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği belirtilen açıklamada, şu iadelere yer verildi:

"İlimizde yoğun kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığındaki düşüşün devam edecek olması ve oluşabilecek buzlanma nedeniyle, öğrencilerimiz için oluşabilecek riskleri bertaraf etmek amacıyla Valilik kararıyla pazartesi günü Edirne merkez ile Havsa, Lalapaşa, Süloğlu, Keşan, Meriç ve Uzunköprü ilçelerindeki temel eğitim ve orta öğretim okulları ile kurumlarında eğitim-öğretime bir gün süreyle, Enez ve İpsala ilçelerinde de sadece taşımalı eğitim öğrencileri için eğitime bir gün ara verilmiştir."

SİİRT: Siirt'te kapalı köy okulları ile taşımalı eğitim yapılan okullar bir gün süreyle tatil edildi. Siirt Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açılamada, merkez, Pervari, Şirvan, Baykan, Eruh, Kurtalan ve Tillo ilçesine bağlı kapalı köy yolları ile taşımalı eğitim kapsamında bulunan köylerde, 4 Ocak 2016 tarihinde bir gün süreyle okulların tatil edildiği bildirildi.

KIRKLARELİ: Trakya'yı etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle Edirne ve Tekirdağ'ın bazı ilçelerinden sonra Kırklareli'de yarın okullar tatil edildi. Kırklareli Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, Twitter hesabından yaptığı duyuruda, "Yoğun kar yağışı nedeniyle Kırklareli ve ilçelerimizde eğitim öğretim 04.01.2016 tarihinde 1 gün tatil edilmiştir" dedi.

RİZE: Rize'de kar ve buzlanma nedeniyle 4 Ocak Pazartesi günü okullar bir gün süre ile tatil edildi.

Rize'de geçtiğimiz günlerde etkili olan soğuk ve yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Halen çok sayıda köy ve mahalle yolu araç ulaşımına kapalı bulunuyor. Öte yandan etkili olan buzlanma nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.
Rize'de okullar ise buzlanma nedeniyle 4 Ocak Pazartesi günü bir gün süre ile tatil edildi. Okulların tatil edildiği haberini Rize Valisi Ersen Yazıcı twitter hesabı üzerinden duyurdu.

ORDU: Ordu'nun Fatsa ilçesinde, yoğun kar yağışı sonucunda yollardaki buzlanmaların tehlikeli olabileceği düşünülerek, ilçede okulların 4 Ocak 2016 Pazartesi günü tatil edildiği bildirildi.

Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Fatsa'da merkez dahil tüm okul ve kurumlarda 4 Ocak 2016 Pazartesi günü tatil kararı alındı" dedi.

Cinoğlu, "İlçede yağan yoğun karın ana ve ara yollarda buzlanmalara yol açtığı, okul bahçelerinde ve şehir içi kaldırımlarda yoğun buzlanma olduğu yol ve kaldırımlardaki buzlanmaların eğitim öğretimi olumsuz etkileyeceği, okullara yaya olarak gelen öğrencilerin de sağlığını olumsuz yönde etkileyebileceği düşünüldüğünden ilçemiz genelindeki tüm okullarımız 1 gün süreyle tatil edilmiştir" ifadelerine yer verdi.

TEKİRDAĞ: Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi. Hava sıcaklığı sıfırın altında 4 derece olan ilçede sabah saatlerinde başlayan kar yağışı hızını artırdı. Yağış nedeniyle çevre yolunda yoğun kar birikintisi oluşmasıyla bazı araçlar yolda kalınca karayolları ekipleri burada kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. İlçe merkezinde ise ara sokaklarda araç sürücüleri sıkıntılı anlar yaşadılar. Meteoroloji yetkilileri kar yağışının gece boyunca devam edeceğini belirterek, dona karşı da vatandaşların dikkatli ve duyarlı olmalarını istedi. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, kar yağışı nedeniyle şu an eğitime bir gün ara verildiğini söyledi. Kılıç, "Kar yağışı hızını artırdı. Yağış nedeniyle eğitime bir gün ara verdik. Yarın okullar yok. Kar yağışının başlamasıyla birlikte gerek karayolları gerekse belediye ekipleri yollarda kar küreme ve tuzlama çalışması yapmaktadır. Önemli olan çevre yolu burada kalan araçlar için de kar küreme ve tuzlama çalışmasına ağırlık verilmiştir" dedi.


Başkan Adayı Büyükgöz Gebzelilerle Çay Sohbetinde Buluşuyor

Seçim nedeniyle 31 Mart Pazar günü o pazar kurulmayacak

Başkan Kurtuluş’tan ‘BÜYÜK DARICA MİTİNGİ’ne davet!

Türel Belediye çalışanlarına karanfil dağıttı

İzmit Belediyesi Evliya Çelebi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine kütüphane kazandırdı

Başkan Adayı Büyükgöz’den Hemşeri Derneklerine Ziyaret

Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu

Trenlerde emekliler yüzde 10 indirimli seyahat edecek

YÖK, dünya sıralamalarında ilk 400'de olan üniversitelere doğrudan denklik verecek

3 pusula tek zarfta olacak

Mutfakta çıkan yangın kafeyi kül etti

Kırsal kalkınmaya tavuk desteği

Seymenli çocuklara park müjdesi

Türel Keşaplılardan destek istedi

Bayburtlulardan Bünyamin Çiftçi’ye sevgi seli

KO-MEK otomotiv sektörüne can suyu oluyor

Başkan Büyükakın, Lokomotif Köyde çocuklarla buluştu

GTÜ’de ramazan birlikteliği

Kütüphane Haftası'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Kaza içinde kaza

Park halindeki araçta yangın çıktı

Bu köy sadece çocukların

Zeki Aygün’e veda iftarı

Çayırova Belediyesi Bornova deplasmanında

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Trenlerde emekliler yüzde 10 indirimli seyahat edecek

YÖK, dünya sıralamalarında ilk 400'de olan üniversitelere doğrudan denklik verecek

3 pusula tek zarfta olacak

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Çayırova Belediyesi Bornova deplasmanında

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR