• BIST 100

    9550,18%0,21
  • DOLAR

    32,52% 0,23
  • EURO

    34,83% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2487,91% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00

"Muhalefet Edebilirsiniz Ama Kumpas Kurmaya Hakkınız Yok"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Muhalefet edebilirsiniz, eleştirebilirsiniz ama kumpas kurmaya hakkınız yok" dedi.

POLİTİKA 2.12.2017 14:53:00 0

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Muhalefet edebilirsiniz, eleştirebilirsiniz ama kumpas kurmaya hakkınız yok" dedi.

Gültepe Mahallesi'nde düzenlenen temel atma töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Temel atma töreninde konuşan İŞ-KUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, son 10 yılda Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin istihdam rakamları toplamının iki katından fazlasını Türkiye olarak gerçekleştirdiklerini söyledi. Uzunkaya, "Türkiye'nin, dünyanın ve insanlığın bugünü ve yarınının en önemli konusu istihdam olduğu hakikati bir gerçek olarak ortada. Cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlarımızın, yetkililerimizin gündeminde olmazsa olmazıdır. Bu anlamda İŞ-KUR Genel Müdürlüğü ve devletimiz son dönemde çok büyük ilerlemeler kat etti. Bunu anlamak ve anlatmak adına geldiğimiz noktayı 2002 yılında aynı İŞ-KUR Genel Müdürlüğü 1 yılda sadece ve sadece 25 bin insanımızın istihdamına aracılık yaparken 2017'nin ilk 10 ayında 900 bin 796 kişinin istihdamına vesile olmuştur. Son 10 yılda Avrupa Birliği üyesi 28 ülkenin istihdam rakamlarının toplamının iki katından daha fazlasını Türkiye olarak biz gerçekleştirdik. Gerek iş gücüne katılım oranı gerek istihdam oranlarımızla dünyada hiçbir ülke ile mukayese edilemeyecek bir başarıyı milletçe gerçekleştirdik. Bu yılki istihdam seferberliğimize de milletçe büyük bir destek verildi" ifadelerini kullandı.

Temeli atılan hizmet binaları hakkında bilgiler veren Vali Süleyman Kamçı ise, "Kayseri Tapu Kadastro 11. Bölge Müdürlüğü ile İŞ-KUR İl Müdürlüklerimizin yeni hizmet binalarının temel atma törenini gerçekleştirmek için bir aradayız. Hizmet binalarımızın şimdiden ilimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğümüzün yapımı için 19 milyon 727 bin lira ödenek ayrılmış olup 15 bin metrekarelik arsa üzerine 2 bodrum, zemin ve 3 normal kat olmak üzere inşa edilecektir. İnşaatın 2 yıl içerisinde tamamlanmasını planlıyoruz. İŞ-KUR İl Müdürlüğümüzün yeni hizmet binası için ihale işlemleri sonuçlandırılmış ve sözleşmemiz yaklaşık 10 milyon liraya yapılmıştır. 10 bin 835 metrekare arsa üzerine bodrum, zemin ve 4 normal kattan oluşan yeni hizmet binamız inşa edilecektir. Bir yıl içerisinde İŞ-KUR Hizmet Binamızın tamamlanarak hizmete açılmasını planlamaktayız. İlimiz ve vatandaşlarımız için önemli kamu hizmeti yürüten bu iki kamu kurumumuzun yeni hizmet binalarıyla sahip oldukları fiziki ve teknik altyapılar daha iyi duruma getirilmiş olacaktır. Dolayısıyla yeni hizmet binaları ile hizmet hızımızın ve verimliliğimizin de artacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

"MUHALEFET EDEBİLİRSİNİZ, ELEŞTİREBİLİRSİNİZ AMA KUMPAS KURMAYA HAKKINIZ YOK"

Ülkeye hizmetin kolay yapılmadığını, hizmet yaparken zorluklarla karşılaştıklarını ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Hizmetleri yapmak kolay değil. Yaparken karşımıza çıkan engelleri biliyorsunuz. Cumhuriyet mitinglerini, gezi olaylarını, parti kapatma davalarını unutmadık. Bir başsavcı efendinin oturarak Türkiye'nin yüzde 50'nin oyunu almış bir partiyi kapatmak için uyduruk dosyalar hazırladıklarını unutmadık. O günleri geçtik, ardından gezi olayları, 17-25 kumpasları devam edip gidiyor. Bu zorluklar içerisinde Türkiye'de hamt olsun bir devrim gerçekleşti. Bundan sonra da inşallah güzel hizmetler olmaya da devam edecek" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenen Bakan Özhaseki, "Muhalefet edebilirsiniz, eleştirebilirsiniz, eksikleri söylemek kadar büyük bir hakkınız olamaz. Ama kumpas kurmaya hakkınız yok" ifadelerini kullandı.

CHP'nin diğer yurt dışındaki kumpasların sözcülüğünü yaptığının altını çizen Bakan Özhaseki, "Zor bir coğrafyada yaşıyoruz, Avrupa'nın ortasında keyif yapan bir ülke değiliz. Coğrafyadan, inanışlarımızdan, tarihsel geçmişimizden kaynaklanan sorunlarımız var. Bütün bunların altından Allah'ın izniyle kalkarız. O güç ve irademiz var. Yurt dışından bize yapılan kumpasların farkındayız, onları da çok fazla yadırgamıyoruz. Bize yapılan bu kumpasları boşa çıkarıyoruz. Son yıllarda yapılan yurt dışında PKK'ya kucak açmayı, FETÖ'cü hainlere kucak açmayı en sonda da Reza mıdır ne lanettir o adamcağızı Türkiye'nin aleyhine kullanmayı çok iyi anlıyoruz. Çünkü ülkeler arasında çıkar çatışmaları vardır, herkes kendi ülkesinin menfaatini savunur ve kendine göre taktikler geliştirir. Dost dediğimiz ülkelerden bu kötülükleri görsek de anlayabiliyoruz. Ama anlayamadığımız bir tek şey var. Türkiye'de yaşayıp, "milli" olduğunu söyleyip "Atatürk'ün partisinin mirasçısıyız" deyip sonra da yurt dışından ne kadar kumpas varsa hepsinin sözcülüğünü yapmayı anlayamayız. Atatürk'ün partisinin başında bulunan zat da olmak üzere çevresindekiler nasıl olur da yurt dışındakilerin sözcülüğünü yaparlar? Nasıl olur da onların ellerine tutuşturdukları sahte birtakım kağıtları "belge" diye Türkiye'ye yutturmaya çalışırlar? Man Adası varmış, orada bir şirket varmış, Cumhurbaşkanımız ve yakınları oraya para göndermişler. Verin belgeleri görelim, "Yok belgeler herkese verilmez'. Tamam, bize vermeyin de gazetecilere verin yayınlasınlar; "yok duruma bakacağız'. Kardeşim madem öyle savcılığa ver, yok. En son mavi dosyayla geldi, şirket sözleşmesi. Kayseri Ticaret Odası'na gidin şimdi 2 hangar dolusu şirket sözleşmesi var. İstediğiniz kadarını getirin dağıtın millete ne olacaksa. Siz "Man Adasına para gitti" demiyor musunuz? Verin evrağınızı. Yok öyle bir şey. Muhalefet edebilirsiniz, eleştirebilirsiniz, eksikleri söylemek kadar büyük bir hakkınız olamaz. Ama kumpas kurmaya hakkınız yok, iftira etmeye hakkınız yok, yalan söylemeye hakkınız yok. Bizimkiler ne yazık ki bunu yapıyor" şeklinde konuştu.

"KAYIP OLAN ONLARIN ÖRGÜT OLDUĞU BELLİ OLDUĞU HALDE 15 TEMMUZ'DAKİ KATİLLİKLERİ İSPATLANDIĞI HALDE HALA BUNLARLA BERABER OLMAK"

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan fotoğrafı hakkında da açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki sözlerini şöyle sürdürdü;

"Yurt dışındaki FETÖ'cülerin sözcülüğünü yapıyorlar. "Efendim siz FETÖ'cülerle beraberdiniz. İşte şu da resminiz'. Gazeteye basmışlar benim resmimi. Doğru, yurt dışına en az 15-20 kere çıktım. Kardeş şehir ilişkisine giderken ticaret odalarına, sanayi odalarına MÜSİAD, GESİAD, KAYSİAD, Organize Sanayi hepsine dedik ki; "Kardeş şehir ilişkimiz var, ticaret yapılacak, gelir misiniz?" Kafkaslara herhalde 70 kişiyle falan gittik, Strazburg'a gittik, Amerika'ya da gittik doğru. İçinde GESİAD başkanları vardı, ticaret odası temsilcileri vardı, sanayi odası temsilcileri vardı. Onlar o gün şehri temsil ediyorlardı ve o gün için masum insanlardı. Ayıp olan dün onlarla beraber olmak değildi, ayıp olan onların örgüt olduğu belli olduğu halde 15 Temmuz'daki katillikleri ispatlandığı halde hala bunlarla beraber olmak, hala bunların sözcülüğünü yapmak Amerika'daki o şizofren yapının Türkiye'de temsilciliğini yapmaktır. İşte hainlik, alçaklık budur. Bunu yapanlar da tarih önünde asla hesap veremeyecekler."

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Şahin Güven'in duasıyla protokol üyeleri yeni hizmet binalarının temelini attı.


Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Darıca’da yüzler gülüyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Hastane randevularına yeni düzenleme

Kaymakam Kara, Darıcalıyı Dinlemeye Devam Ediyor

İzmit Rotary Kulübü 54. yılını kutladı

Dünyanın dört bir tarafından hastalar Kocaeli Üniversitesi’ne tedavi olmak için geliyorlar

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Günü çift idmanla geçirdik

Önümüzdeki 3 gün yağış var!

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

KOÜ Mühendislik Fakültesi'nde görev değişikliği

Kocaeli’de 156 okul müdürü değişti

KYK izinlerine yeni düzenleme

Kocaeli'de otobüslere yüzde 75 zam talebi!

İzmit Körfezi’nde araştırmalar sürüyor

İzmit Tren Garı’na ulaşımda asansör kolaylığı

65 yaş üstüne toplu taşımada sınırlama yok

Kaymakam Özyiğit’ten Başkan Büyükgöz’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

Bayramda 11,2 milyon araç otoyolları kullandı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Günü çift idmanla geçirdik

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

Tarihte bugün Kocaelispor: Trabzonspor'u mağlup ederek Türkiye Kupası Şampiyonluğu kazandı

Körfezli yüzücülerin hedefi Türkiye Şampiyonası

Süper Lig'in eski yıldızı hayatını kaybetti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR