• BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,14
  • EURO

    34,95% -0,28
  • GRAM ALTIN

    2324,15% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Müftüoğlu: Ülkem için kurşunlara siper olurum!

Şarkıcı Emel Müftüoğlu, 15 Temmuz darbe girişimine ve sanat hayatına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Müftüoğlu, "Ülkem için gözümü kırpmadan siper olurum" dedi.

MAGAZİN 18.08.2017 08:17:00 0
Müftüoğlu: Ülkem için kurşunlara siper olurum!

Türk Pop Müziği'nin sevilen isimlerinden Emel Müftüoğlu, vatanına olan aşkını 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı. Akşam'da yer alan röportaj şöyle:

"TİYATRO DİYENLER HANGİ BEYİNLE SÖYLÜYOR?"
Asker bir babanın kızı olarak, 15 Temmuz’da FETÖ’cülerin halkımıza ateş açması sizde nasıl bir iz bıraktı?

Onlar asker değil. Benim için asker vatanı, milleti için ölen, toprağı için fedakârca savaşan insandır. O gece halkına ateş açanlar ise dış güçler tarafından desteklenen eğitimli teröristlerdi. Onlara insan bile denmez. 15 Temmuz’a tiyatro diyenlere hangi beyinle bunu söylüyor? 250 tane şehidimiz var. Böyle bir kurgu olabilir mi? 15 Temmuz için tiyatro demek çok büyük bir cehaletin göstergesi. Böyle söyleyenleri ayıplıyorum. Ben asker bir babanın kızı olarak vatanını ve ülkesini çok seven biriyim. Babam vatan, bayrak sevgisiyle büyüttü beni. Bana gerekirse vatanının için kendini siper edeceksin derdi hep.

"BİRLİĞİ İLİKLERİME KADAR HİSSETTİM "
PKK, 15 yaşındaki Eren Bülbül’ü şehit etti. Devletimizin terörle etkin biçimde mücadele ettiği bu süreçte bir sanatçı olarak duygu ve düşüncelerinizi alabilir miyim?

Çok üzüldüm, içim yandı. Ülkemi savunmak için gerekirse gözümü kırpmadan silah alıp sokağa çıkarım. Birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu Yenikapı’da iliklerime kadar hissettim.

Emel Müftüoğlu: 'Körü körüne itaat ediyoruz'

"MUHALEFETLİK HASTALIKLI DURUM "
Bir röportajınızda Cumhurbaşkanı’nın yaptığı her şeye ısrarla karşı çıkan kesimlerden bahsetmiştiniz. Bu denli her şeye muhalefet etmek hastalıklı bir ruh hali değil mi sizce?

Her şeye muhalefet etmek çok hastalıklı bir durum gerçekten. Bir de bunu yapanlar demokratım diye geziyor. Demokrat demek herkesin fikrine, özgürlüğüne saygı göstermektir. Bu kesim yaklaşık 5 senedir kantarın topuzunu iyice kaçırdı. Hele sosyal medya üzerinden kendi ruhsal problemlerini kusuyorlar. Bunları yapanları ayıplıyorum. Bu hayatta herkes kendinden sorumludur. Bunu yapanlar öncelikle demokrasi kelimesinin anlamını öğrenmeli.

"DENİZ HAPİSHANEDE OLGUNLAŞTI "
Deniz Seki ile çok yakınsınız. Sizce cezaevi süreci onun manevi dünyasını nasıl etkiledi?

Deniz’i 18 yaşından beri tanıyorum. Uzun yıllar vokalistliğimi de yaptı. Çok özel bir kadın. Çok hassas, aşırı duygusal ve fedakârdır. Bu piyasadaki en güvenilir birkaç insandan birdir. Televizyonda görünen iki üç dakikayla insanlar için yargıya varmamak gerekiyor. Deniz’in güzel kalbine her zaman kefilimdir. Hapishanede geçirdiği dönem ise onu olgunlaştırdı. Manevi yönünü daha da geliştirdi, zenginleştirdi. Artık onun önünde çok güzel yıllar var. Müziğiyle yine başarıdan başarıya koşacak diye düşünüyorum.

"SANATÇILARI HEDEF ALANLARI ANLAMIYORUM"
Başbakan veya Cumhurbaşkanı’nın davetlerine katılan sanatçılar da belli kesimler tarafından hedefe koyuluyor...

Çok çirkin buluyorum böyle saldırıları. Sanatçıları böyle hunharca, acımasızca hedefe koymalarını anlamak mümkün değil. Hepimiz bireyiz. Herkes kendi hayat felsefesi içinde yaşar. Sanatçılar tabii ki katılacak davetlere. İster hükümeti desteklediği için katılır ister bilgi amaçlı katılır.

"BİREYE SAYGIYI ÖĞRENMELİLER"
Sanatçıyı hedefe koyanlar ilk önce bireye saygıyı öğrenmeli. Demokratım demekle demokrat olunmuyor. Bir de bu acımasız tavırlar yeni jenerasyona da örnek olabiliyor. Her konuya muhalefet ederek ülkene faydalı olamazsın. Birbirimize saygı duyarak, birlik ve beraberlik içinde yaşamalıyız.

"ERDAL’LA ÇEKİŞME İÇİNDEYDİM"
Tüm Türkiye sizi Emel-Erdal ikilisi olarak tanıyıp, severken, radikal bir kararla Erdal’dan ayrılıp, müzikte tek başınıza devam ettiniz. Hiç kaygı yaşadınız mı?

Çok büyük bir riskti. Ama benim bu kararı almam gerekiyordu. Ben onunla sahnedeyken çok büyük bir çekişme içindeydim. Onunla sahneye çıktığımda şarkı söylemiyordum, savaşıyordum sanki. Yaş aldıkça bu hırsın gidiyor ama o zaman öyleydim. Erdal bence hem sesi hem de bilgisiyle Türkiye’nin en değerli müzisyenlerinden biridir. Riskli ama doğru bir karar aldığımı düşünüyorum.

"SEZEN BİR OZAN GİBİ ŞARKI YAZIYOR"
Bugüne kadar Attila Özdemiroğlu, Onna Tunç, Sezen Aksu gibi dev müzisyenlerle çalıştınız. Kariyeriniz açısından hangi şarkı veya müzisyen sizin dönüm noktanız oldu?

Tabi ki Sezen Aksu. Kolay kolay şarkı beğenmeyen biriyim ama Sezen tam bir ozan gibi şarkı yapıyor. Sözleri çok sade ve hakiki. Türkiye’de kendime çok yakın ve gerçek bulduğum müzisyen Sezen’dir. ‘Hovarda’ şarkısıyla bir araya geldik ve bir daha da hiç ayrılmadık. Benim kariyerim açısından da çok önemli bir dönüm noktasıdır.

"'HOVARDA' İLE YENİ FORMAT OLUŞTURDUM"
‘Hovarda’ aynı zamanda Türkiye’nin ilk single çalışmasıydı değil mi?

Döneme göre büyük bir yenilikti. Eskiden 45’lik vardı. O format bana çok doğru geliyordu. Patronum Şahin Özer’e de bu formatta bir çalışma yapmak istediğimi söyledim. Albüm çıkardığınız zaman 12 şarkıdan birkaç tanesi öne çıkıyor. Büyük bir emek harcamanıza rağmen geriye kalan 10 şarkıya da yazık oluyor. Bu durum benim hiçbir zaman içime sinmiyordu. Ben de ‘Hovarda’ ile bunu aşmaya çalıştım. Benden sonra da bu tarz çalışmalar arttı.

"KIZIMIN ALBÜMÜNDEN HİÇ HABERİM YOKTU"
Kızınız Çağrı da şarkıcı. Aileniz müzisyen olmanızı istememiş. Peki, siz nasıl karşıladınız kızınızın müzisyen olmasını?

Hiç karışmadım ona. Ama destek de olmadım açıkçası zaten talebi de olmadı. İlk albümünü yaparken benim haberim bile yoktu. Ben o dönemde şehir dışında dizi çekiyordum. İzel’le birlikte benden habersiz şekilde yapmışlar. Şarkılarını kendi yapıyor. Bu çok önemli. Mithat Can’ın da çalışmalarını görünce de benzer şekilde duygulanıyorum. Elimizde büyüyen çocukların bu kadar güzel şarkılar yapması gerçekten çok etkileyici. Gerek Çağrı gerek Mithat annelerinin ismiyle değil kendi işleriyle anılmak isteyen bağımsız müzisyenler.

"BENDEN ÇOK DAHA İLERİ BİR NOKTADA"
Boynuz kulağı geçti diyelim mi?

Kesinlikle. Müzikte benden çok daha ileri bir noktada. O söylesin ben saatlerce dinlerim. Çok duygusal bir sesi var. Hem yorumculuğu hem de besteci yanı çok iyi. Kızım Emel Müftüoğlu’nun kızı olarak değil de Çağrı olarak müzik kariyerinde ilerlemek istiyor. Bu açıdan kendimi çok şanslı görüyorum.

"90’LI YILLAR POPUN ALTIN ÇAĞIYDI"
90’larda yakaladığınız başarı ve popülariteyi bugünün müzik piyasası koşullarında devam ettirdiğinizi düşünüyor musunuz?

Hayır düşünmüyorum. 90’lar başka bir dönemdi. O dönemde bambaşka bir enerji vardı. Türk popunun altın dönemiydi. Yeni yeni soundlar üretiliyordu. Müzisyenler hem çok üretkendi hem de müzik şevkleri vardı. Birbirimize destek olurduk, dayanışma içindeydik. Çok fazla yeni bir şey yapılmıyor artık. Gençler kendilerini çok fazla yormuyor. Bu yüzden dönüp dolaşıp cover yapıyorlar eski şarkılara. Bu dönemde çıkan bazı şarkılar da kalıcı olacak. Her dönemin dinleyicisi ayrı oluyor.

"GENÇ BİR YETENEĞE ALBÜM YAPIYORUM!"
Yeni bir müzik çalışmanız var mı?

Kendimin yok ama prodüksiyon anlamında var. Proje bazlı çalışmalar yapıyorum. Çok genç ve yetenekli bir müzisyene albüm yapıyorum şimdi. Alternatif pop albümü yapıyoruz. Küçüklüğünden itibaren piyano ve gitar çalan çok yetenekli bir kız. Türkiye’de her açıdan bu kadar donanımlı olan az sayıdaki genç yetenekten biri.

"EKRANDA OLMAYI DAHA ÇOK SEVİYORUM"
Müzisyenliğin yanı sıra dizi oyunculuğu ve televizyon programları da yapan bir sanatçısınız. Sizce hangisi daha keyifli sahne mi ekran mı?

Türkiye’nin tüm büyük kanallarında program yaptım. Bugüne kadar birçok dizide de oynadım. Oyunculuğa çocukluğumdan beri merakım vardı zaten. Eve gelen herkesin taklidini yapardım. Hatta konservatuvarda oyunculuğa geçmeyi bile düşünmüştüm. Sahnede olmak da çok özel bir duygu ama galiba ekranda olmayı daha çok seviyorum.

"YARIŞMA BİRİNCİLERİ ÇÖKÜŞ YAŞIYOR"
Ses yarışmasında kazandığınız birincilikten sonra profesyonel anlamda müziğe adım attınız. Peki, yarışmaya girerken müzikte bu kadar kalıcı olacağınızı düşünüyor muydunuz?

Yarışmaya küçük yaşımda girdim. Türkiye çapında yapılan ilk defa böyle büyük bir müzik yarışması yapılmıştı. İlk elemeleri geçememiştim. Ama yılmadım her gün gazeteyi ısrarla aradım ve sonra da beni ilk sesli elemelere aldılar. Çok önemli sanatçıların olduğu bir jürinin önüne çıktım ve birinci seçildim. Böyle yarışmalara katılanlar her şeyin bir anda değişeceğini düşünüyor. Hâlbuki sadece kazandığınız gece değişiyor sonra da bir boşluk ve hayal kırıklığı oluyor. Şu anda televizyonlardaki yarışmalara katılanlar benzer bir durumu yaşıyor.


Hijyen ve Dezenfeksiyonun Öncüsü

Yapay Zekâ, Teknoloji ve Eğitim Paneli

Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”

Saadet Partisi’nden Uslu’ya ziyaret

Şehir Tiyatroları’ndan 27 Mart’a özel prömiyer

Vali Yavuz’dan KOTO ailesine teşekkür

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

KARTEPE’YE İKİNCİ MÜZEDE HAZIR

Büyükakın: Kadın çiftçilerimizin üretime katkısı çok değerli

Çetinkaya belediye çalışanlarını ziyaret etti

Yıldıztekin’in mottosu: Adalet ve liyakat!

Türel, Çiçek ailesinin acısını paylaştı

Akmeşeliler Hürriyet’i coşkuyla karşıladı

Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü

Hatipköy’e yeni park

Stadyum bağlantı yolunda tamamlanan kısımlar trafiğe açıldı

Kayınbiraderine cadde ortasında tabancayla ateş etti

Sokak hayvanlarının mamaları artık bu tesiste üretilecek

Patlama sesi ekipleri harekete geçirdi

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

"Kız meselesi" kavgasında ölen 16 yaşındaki genç son yolculuğuna uğurlandı

Görkem Ahi 2024 Yılı İlk Çeyreğinde Mobilya Sektörünü Değerlendirdi

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Vali Yavuz’dan müjde!

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Seçim güvenliği için 594 bin personel görev yapacak

İşsizlik rakamları açıklandı

Kocaeli' de 30 bin araç kapasiteli otoparklar ve 3 bin 500 Tır kapasiteli otoparklar inşa edilecek

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Benzin ve motorin fiyatları

SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine promosyon ödenecek

Dubai’de Şirket Kurmak İçin Yurtdışı Atılım ile Benzersiz Fırsatlar

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

Başakşehir ile özel maç oynayacağız

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR