• BIST 100

    9123,42%0,48
  • DOLAR

    32,38% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2324,50% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3906,32% 1,63

Mosturoğlu: Fenerbahçe'ye karşı kirli bir oyun oynandı

Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, olaylı derbinin ardından yaptığı açıklamada, "Bugün Fenerbahçe'ye karşı kirli bir oyun oynandı" dedi.

SPOR 20.04.2018 07:41:00 0
Mosturoğlu: Fenerbahçe

Sarı-lacivertli ekibin asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, tatil edilen Fenerbahçe-Beşiktaş maçının ardından Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalarda bulundu. Mosturoğlu, "Bu tip durumlarda açıklama yapmak zor. İçim acıyor, kalbim yerinde duramıyor. Gerçekten diyecek kelime bulamıyorum. Öncelikle yaşanan olaylarda yaralanan Şenol Güneş’e ve takım görevlisine geçmiş olsun diliyorum. Fenerbahçe, ilk maçta elde etiği avantajlı sonuçla sahamızda finale çıkacağı bir maç oynadı. Rakibi ilk yarıda 10 kişi kalmıştı. Saha içindeki gelişmeler lehimizeydi. Maalesef Türkiye’de oynanan şu anki futbolda yine kirli bir oyun senaryosu ortaya kondu. Türk futboluna bir operasyon yapıldı. Tribünlerde maçla alakası olmayan; 4 korner köşesinde sahaya sürekli yabancı maddeler atılması ve tribünlerde bir hadisenin cereyan etmesini sağlayacak bir yapının olması göze batıyor ilk olarak. Fenerbahçe taraftarı burada takımına 44 defa derbi kazandırdı. Hiçbir hadise olmadı. Burada çok gerilimli maçlar oynadık. Şampiyonluk finalleri oynadık, ligin kaderini tayin eden maçlar oynadık ve bunların hiçbirinde olay olmadı. Birkaç hafta evvel burada Galatasaray’la oynadık, tek bir olay olmadı. Bu kadar avantajlı çıktığımız ve final oynama şansına sahip olduğumuz -yaklaşık 30 dakika kalmıştı- bir maçta bu olayların meydana gelmesi akılla izah edilecek bir şey değil. Bence devletin aydınlatması gereken tıpkı 3 Temmuz hadisesi gibi, tıpkı 12 Mayıs’ta stadımızda yaşanan hadise gibi derin bir yapı tarafından kurgulanan ve icra edilen bir olay. Fenerbahçe camiasına karşı 3 Temmuz’dan itibaren başlayan ve halen süren bu operasyonun bitmediğinin en açık göstergesidir. Bunu mutlaka aydınlatmak gerekiyor. Bu açıdan baktığınızda ülkenin geçirdiği bu kadar tecrübeye rağmen hala bu olayların yaşanıyor olması ve Fenerbahçe’nin hala bu yapının hedefinde olması endişe ve üzüntü verici bir durum. Maalesef bugün yaşandı" dedi. 

"Spor Şube Müdürlüğü 14 kişiyi gözaltına almış" 
Mosturoğlu, tribünde yaşanan olaylarla ilgili şu ana kadar Spor Şube Müdürlüğü'nün 14 kişiyi gözaltına aldığını vurgulayarak, "Herhalde bunun perde arkası da aydınlatılacaktır. Sahada da oynanan oyunla ilgili bir takım sıkıntılar var. Biz her zaman futbolcularımızı ve taraftarlarımızı sürekli uyanık olmaları, 3 Temmuz hadisesinin bitmediğini ve tribünleri karıştırmak isteyenler olduğu yönünde uyarıyoruz. Bugün sahada bir de provokasyon vardı. Bunu da değerlendirmek lazım. Türkiye Futbol Federasyonu görüntüler üzerinden incelediğinde tek tek ortaya çıkacaktır. Bu olaylar nasıl gelişmiştir, nasıl başlamıştır ve gerçek boyutu nedir? Bunlar görüntülerle ortaya çıkacaktır. Saha içindeki yayıncının görüntüleri, bizim tünelde ve soyunma odası koridorlarındaki görüntülerimiz bu iş için emniyete tahsis edilmiştir ve bir örneği de Türkiye Futbol Federasyonu’na verilecektir. Sahadaki provokasyonun da sorumlularının bulunması lazım. Ben Fenerbahçe taraftarını sağ duyulu olmasını telkin ediyorum. 44 derbi maçını kazandıran taraftarımızın yapmış olduğu bir şey değil. Bu, 3 Temmuz hadisesinin bir uzantısıdır. Tıpkı 12 Mayıs gibi bir olay yaşanmıştır. Biz 12 Mayıs’ta da aynı şeyi söylemiştik; savcılık araştırması aynı şekilde sürüyor. 12 Mayıs’taki hadisedeki tribüne Fenerbahçe formasıyla gelen kişiler, onları tahrik eden ve provokasyon yapan polis Bir benzeri bugün sahada yaşandı. Diyecek laf bulamıyorum. Fenerbahçe, Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde her türlü girişimini yapacaktır. Yarın sabahtan itibaren savcılığı da harekete geçireceğiz, bu olayın aydınlatılması için gerekli her türlü hukuki başvuruyu yapacağız. Taraftarımızın da desteğini bekliyoruz ve uyanık olmasını söylüyoruz. Maalesef 3 Temmuz hadisesi devam etmektedir ve bu, bunun en açık göstergesidir. Tahmin ediyorum devletin ilgili makamları bu işin üzerine en ciddi şekilde gidecektir. Fenerbahçe üzerine oyun oynanacak bir kulüp değildir. 3 Temmuz’da yaşanan o büyük hadiseye karşı direnci ortadadır. Fenerbahçe taraftarı bu tip olaylara izin vermez, Fenerbahçe camiası bu tip oyunlara izin vermez. Bunu Fenerbahçe üzerinde deneyenler, Fenerbahçe’nin başarısını gölgelemeye çalışanlar, her başarılı olduğu dönemde bu tip olaylarla önünü kesenler bilmelidir ki; Fenerbahçe camiası tıpkı 3 Temmuz’da olduğu gibi bunları ezip geçecektir" diye konuştu. 

"Bütün olaylar tüm gerçekliğiyle ortaya çıkar" 
Mosturoğlu, saha içinde yaşananların cevaplarını Türkiye Futbol Federasyonu'nun vermesi gerektiğinin de altını çizerek, şunları söyledi: "Bu kadar kirli bir oyunun oynandığı, açık senaryosu olan bir gecede ben hakemin verdiği ya da vermediği ya da hakem camiasının Fenerbahçe ile olan ilişkisi vs. konusunda çok bir şey söylemek istemiyorum, çünkü olayın vahametini ortadan kaldırabilir. Bugün büyük bir oyun oynandı, Fenerbahçe’ye karşı. Şu bir gerçek; bugün maçın bitmemesi için de özel bir gayret vardı. Bu gece şu saatlerde konuşulacak şeyler değil, yarın detaylı açıklamalar yapacağız. Nitekim maçın görüntüleri ortada, sosyal medyada da paylaşılıyor. Bugün Türkiye’nin geldiği noktada, dünyanın geldiği teknolojik seviyede hiç bir şeyin gizli kalması mümkün değil. Bütün olaylar tüm gerçekliğiyle ortaya çıkar. Yinelemek istiyorum; bugün tribünde oynanan çok kirli bir oyun vardı ve maalesef bu oyun yine Fenerbahçe üzerinden oynandı. O yüzden ben diğer camialara da sağduyu göstermelerini rica ediyorum. Bizim beklentimiz bu kirli oyunu oynayanların ve bu kirli oyunu oynatanların tek tek ortaya çıkartılmasıdır. İstanbul emniyeti bununla ilgili çalışmasını sürdürmektedir. Yarın da savcılık devreye girecektir. Bu kirli oyunun paydaşı olan herkes ortaya çıkarılacaktır. Sahadaki olaylarla ilgili Futbol Federasyonu’na bizim de girişimimiz olacak. Elimizde çok sayıda görüntü var. Umuyorum ve diliyorum ki bu Fenerbahçe’yle ilgili son kirli kumpas olsun. Gerçekten bir Fenerbahçeli olarak çok üzgünüm. Fenerbahçe’nin başarılarının, kupasının bu şekilde engellenmiş olması, böyle kirli bir tezgâhın kuruluyor olması gerçekten beni çok çok üzüyor. İnşallah bu son olur, bunun gerçek failleri bulunup perde arkasındaki aktörleriyle birlikte ortaya çıkartılır ve Türkiye’de bu kirli oyunlar oynanmaz." 


Kıyı Otomotiv'de Araç Almanın Ayrıcalığı

Tez Yazdır Akademik Danışmanlık: 8 Yıldır Güven ve Kalite

Başkan Adayı Büyükgöz Gebzelilerle Çay Sohbetinde Buluşuyor

Seçim nedeniyle 31 Mart Pazar günü o pazar kurulmayacak

Başkan Kurtuluş’tan ‘BÜYÜK DARICA MİTİNGİ’ne davet!

Türel Belediye çalışanlarına karanfil dağıttı

İzmit Belediyesi Evliya Çelebi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine kütüphane kazandırdı

Başkan Adayı Büyükgöz’den Hemşeri Derneklerine Ziyaret

Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu

Trenlerde emekliler yüzde 10 indirimli seyahat edecek

YÖK, dünya sıralamalarında ilk 400'de olan üniversitelere doğrudan denklik verecek

3 pusula tek zarfta olacak

Mutfakta çıkan yangın kafeyi kül etti

Kırsal kalkınmaya tavuk desteği

Seymenli çocuklara park müjdesi

Türel Keşaplılardan destek istedi

Bayburtlulardan Bünyamin Çiftçi’ye sevgi seli

KO-MEK otomotiv sektörüne can suyu oluyor

Başkan Büyükakın, Lokomotif Köyde çocuklarla buluştu

GTÜ’de ramazan birlikteliği

Kütüphane Haftası'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Kaza içinde kaza

Park halindeki araçta yangın çıktı

Bu köy sadece çocukların

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Trenlerde emekliler yüzde 10 indirimli seyahat edecek

YÖK, dünya sıralamalarında ilk 400'de olan üniversitelere doğrudan denklik verecek

3 pusula tek zarfta olacak

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Kıyı Otomotiv'de Araç Almanın Ayrıcalığı

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Çayırova Belediyesi Bornova deplasmanında

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR