• BIST 100

    9563,02%-1,21
  • DOLAR

    32,45% 0,21
  • EURO

    34,59% 0,30
  • GRAM ALTIN

    2478,03% -0,19
  • Ç. ALTIN

    4152,04% 1,62

"Mevlid-i Nebi Haftası Hicri Takvime Göre Kutlanacak"

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanlığının aldığı yeni kararla "Peygamber Efendimizin doğduğu, dünyamızı ve alemleri şereflendirdiği...

GÜNDEM 25.11.2017 16:53:00 0

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanlığının aldığı yeni kararla "Peygamber Efendimizin doğduğu, dünyamızı ve alemleri şereflendirdiği günün içerisinde yer aldığı hafta Mevlid-i Nebi haftası adıyla Miladi Takvime göre değil Hicri Takvime göre kutlanacaktır" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağa, Konya'da Zeliha Akpınar Camisi ve Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Temel Atma Töreni'ne katıldı.

Törende konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Bildiğiniz gibi önümüzdeki hafta Peygamber Efendimizin dünyaya teşrif ettiği günün olduğu Mevlid-i Nebi gecesini kutlayacağız. Mevlid Kandili'ni kutlayacağız halk tabiriyle. Bundan önce Peygamber Efendimizin doğduğu alemleri ve dünyamızı şereflendirdiği günün içinde yer aldığı hafta, Kutlu Doğum Haftası adıyla her yılın Nisan ayı içerisinde kutlanıyordu. Aldığımız yeni bir kararla daha doğrusu Diyanet İşleri Başkanlığının aldığı yeni kararla Peygamber Efendimizin doğduğu, dünyamızı ve alemleri şereflendirdiği günün içerisinde yer aldığı hafta Mevlid-i Nebi haftası adıyla Miladi Takvime göre değil Hicri Takvime göre kutlanacaktır. Önümüzdeki hafta bu konudaki yönetmelik değişikliği yayınlanacak ve 2018'den itibaren de Hicri Takvime göre Peygamber Efendimizin dünyayı şereflendirdiği hafta Mevlid-i Nebi Haftası adıyla kutlanmaya başlayacaktır. Ben şimdiden Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Mevlid-i Nebi gecenizi gönülden tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

"TERÖR ÖRGÜTLERİYLE AMANSIZ MÜCADELE YAPALIM DİYE ÇAĞRI YAPAN BELKİ DÜNYADA TEK ÜLKEYİZ"

Dünyanın neresinde olursa olsun terör örgütleriyle amansız mücadele ettiklerini belirten Bekir Bozdağ, "Biz bugün dünyanın neresinde olursa olsun terör örgütleriyle amansız mücadele yapalım diye çağrı yapan belki dünyada tek ülkeyiz. Ama maalesef bu çağrımıza samimi bir dayanışma ve işbirliği desteği bulduk mu? Bulamadık. Bazı ülkeler terör örgütleriyle hedeflerine göre, ideolojilerine göre bilerek ve isteyerek destek vermektedir. Şunu çok net söylüyoruz, terör terördür, terör örgütü terör örgütüdür, teröristler teröristtir. Bunlardan iyilik beklemek bunlardan ülkelerin kendi lehlerine çıkar menfaat devşirme hesabı yapmaları asla kabul edilemez. İşte Mısır'da gördük başka yerlerde de gördük. Yapmamız gereken şey bellidir, birlik olmak, beraber olmak samimi işbirliği yapmak. Nerede kime karşı nasıl olursa olsun bütün terör örgütlerine karşı amansız ve amansız mücadeleyi birlikte yapmaktır" şeklinde konuştu.

"CAMİLERİ EZAN VAKTİ AÇIP NAMAZDAN SONRA KAPATMAK BU CAMİLERİN ÜZERİNE YÜKLENDİĞİ FONKSİYONU ANLAMAMAKTIR"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, camilerin son derece önemli bir görevi olduğunu belirterek, "Camiler Türkiye'nin dört bir yanında kendilerine yüklenen fonksiyonu layıkıyla yapabilseler; bu terör örgütleri Türkiye'de asla destek bulamazlar, hiçbir terör örgütü de kendine destek bulamaz. Onun içinde camilerde imamların müezzinlerin, müftülerin, vaizlerin, görev yapan herkesin dinimizin aydınlık yönünü bütün herkese doğru bir şekilde anlatmakla yükümlü oldukları açıktır. Camileri ezan vakti açıp namazdan sonra kapatmak bu camilerin üzerine yüklendiği fonksiyonu anlamamaktır. Bunun gereğini yapmamaktır. Cami hizmetleri sadece cami içinde kalamaz. Artık cami dışı hizmetlere de müftülüklerimizin din görevlilerimizin Diyanet İşleri Başkanlığımızın ağırlık vermesinin vakti gelmiştir de geçmektedir. Bu nedenle ben inanıyorum ki yeni dönemde camilerin asli fonksiyonuna uygun bir şekilde ayakta yer almalarını sağlamak hepimizin en önemli görevidir" dedi.

"İSLAM TEKTİR"

Son dönemde İslamla ilgili tartışmalar olduğunu söyleyen Bozdağ, "Son günlerde yeni tartışmalar var ılımlı İslam, ılımlı olmayan İslam... İslam toplumunu ayırmak için uğraşırken yeni bir siyasal mühendislik bugünlerde yeniden gündeme geldi. Benim bildiğim kadarıyla İslam tektir. Yorumları farklı olabilir ama İslam tektir. Kitabı Kur'an, Peygamberi Hazreti Muhammed'dir. Ilımlı Müslüman ılımsız diye Müslümanları birbirinden ayırmak, İslam anlayışını birbirinden ayırmak da asla kabul edilemez. Bu Müslümanlara ve İslam'a dönük yeni bir uluslararası projedir. Müslümanlar üzerine terör örgütleriyle kurdukları tuzakların yeni dönemde farklı bir formatta İslam dünyası içerisinde yer alacağını göstermektedir. O nedenle bunun karşısında hep beraber durmamız ve bu tür anlayışlara yer açmasına da izin vermemeliyiz. İslam Dünyasının yeni mühendisliklerle yeni mühendislerle yeni taşeronlarla, yeni FETÖ'lerle yeni DAEŞ'lerle yeni terör örgütleriyle şekillendirilmesine asla izin vermeyeceğiz. Onları deşifre etmeye onların tuzaklarını bir bir çökertmeye devam edeceğiz ve bu yolda da mücadelemiz devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"İSLAM DÜNYASININ BİR ÇOK YERİNDE BUGÜN TEMELİNİ ATTIĞIMIZ CAMİLER TAHRİP EDİLİYOR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ise "İslam dünyasının bir çok yerinde bugün temelini attığımız camiler tahrip ediliyor. Daha dün Sina'da bir camide patlatma oldu ve 250'ye yakın ibadet eden mümin vefat etti. Elbette sadece başkalarını suçlamak yetmez. Önemli olan bu camianın bu arkamızda ve yan tarafta yani üniversitenin anlamını için doldurmak. Bir taraftan da şimdi temelini atacağımız caminin içini doldurmak, anlamıyla da doldurmak sadece kalıp olarak değil kalp olarak da bir olmak, cemaat olarak da hakkını vermemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker de, "Üniversitelerin toplumun eğitim öğretim ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra aynı zamanda topluma hizmet etme anlamında da katkı vermesi gerekmekte. İlahiyat Fakültesi sadece üniversitemiz öğrencilerine, akademik ve idari personelimize yönelik değil, Konyamıza da hizmet edecek şekilde planlanmış bulunmakta. İnşallah bu hayırlı hizmet sadece Konyamıza değil. Türkiyemize örnek teşkil edecek şekilde yerini alacaktır" dedi.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ise "15 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği caminin bir katını 2018 yılının sonunda inşallah hep birlikte ibadete açmış olacağız. Camilerimiz artık sadece beş vakit namaz kılınan bir yer değildir. Bir külliye mantığında düşünme zorunluluğu vardır. Gelişen ve değişen yaşam koşullarımız günümüz insanını baskı altına alırken bize düşen imkanlarımızı her türlü olumsuz şartlara karşı koruyacak projeler geliştirmektir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ve protokol üyeleri caminin temelini attı.

Programa, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Konya Vali Vekili Mehmet Usta, AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Meram Kaymakamı Resul Çelik, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, çok sayıda protokol mensubu, STK temsilci ve öğretim üyesi katıldı.


Turizm Haftası programla kutlandı: “Kocaeli turizm potansiyeli sunuyor”

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

3. Uluslararası İletişim Bilimleri ve Medya Çalışmaları Kongresi

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

Bayram tatilindeki kazalarda 75 kişi hayatını kaybetti

KOÜ'lü profesör Başer hayatını kaybetti

Tarihte bugün Kocaelispor: Trabzonspor'u mağlup ederek Türkiye Kupası Şampiyonluğu kazandı

Başkan Hürriyet: Halk günlerinde vatandaşın ayağına gidiyoruz

Çayırovalılardan Çiftçi’ye hayırlı olsun ziyareti

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Hürriyet, Kuruçeşmelilere desteklerinden dolayı teşekkür etti

Dolar bugün ne kadar?

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

GTÜ'den KOBİ'lere yeşil dönüşüm rehberliği

Kocaeli'ye kavuran sıcaklıklar geliyor

Orhan Cami restore edilecek

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

'Kariyer Yolunda Kendin Ol' projesi başladı

Teleferiğe 1 gün ara!

En çok ziyaret edilen milli park Ormanya oldu

Bayram tatili Kocaeli'nin havasına yaradı!

Körfezli yüzücülerin hedefi Türkiye Şampiyonası

Süper Lig'in eski yıldızı hayatını kaybetti

Başkan Hürriyet hız kesmedi

23 Nisan Reels Yarışması’na başvuru uzatıldı

Başkan Hürriyet, güne Kuruçeşme Fatih Camii’nde başladı

Büyükşehir, çocuklar güvenle eğlensinler diye parkları bakıma aldı

Adem Hoca ile Özel Ders

Dicle Olcay’dan Yeni Cover: 'Bunu Siz İstediniz' Projesine 'Dön Desem' Katılıyor!

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

Bayramda 11,2 milyon araç otoyolları kullandı

İkinci el araç fiyatları yükseldi

DSÖ'den hepatit B ve C uyarısı

Oya Biket Bayramda Tek Rumeli Tv’de

AK Parti'den CHP'ye geçen Belediye'de jakuzi tartışması! Eski başkan iddialara "hodri meydan" dedi

Sürücüler dikkat: EDS sistemi ceza kesmeye başlayacak

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kroman Çelik ramazan bayramınızı kutlar

YYH ramazan bayramınızı kutlar

Polisan ramazan bayramınızı kutlar

Tarihte bugün Kocaelispor: Trabzonspor'u mağlup ederek Türkiye Kupası Şampiyonluğu kazandı

Körfezli yüzücülerin hedefi Türkiye Şampiyonası

Süper Lig'in eski yıldızı hayatını kaybetti

Başiskele Su Sporları Merkezi’nin temeli atıldı

Kocaelispor bayramlaştı

Kocaelispor toplanıyor

Ali Mete satrançta Türkiye dördüncüsü oldu; Spor Okulları’ndan Milli Takım’a uzanan yolculuk

Tenis merkezine modern sosyal tesis binası

Belediye Derincespor - Kastamonuspor maçının ardından

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 0 - Kastamonuspor: 0

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR