• BIST 100

    10225,48%-1,28
  • DOLAR

    40,22% 0,11
  • EURO

    46,96% 0,21
  • GRAM ALTIN

    4335,32% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6902,17% 0,06

“Memurun ocağına incir ağacı diktiler”

Ömer Çeker Memur zamları hakkında şubede basın açıklaması yaparak; “Memurun ocağına incir ağacı diktiler.” Dedi

SAĞLIK 18.07.2014 14:52:00 0
“Memurun ocağına incir ağacı diktiler”

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Çeker Yapmış olduğu açıklamada; Hükümetin Paydaş Sendikası Kamu çalışanlarının Ekonomik sosyal haklarının geliştirilmesi için  2014 ve 2015 yılı için hükümetle yapmış olduğu  İki yıllık toplu sözleşmede Kamu çalışanlarını mağdur eden toplu sözleşme imzalamıştır.

 

Diyen Çeker; Kamu çalışanlarının üye olmuş olduğu malum paydaş Konfederasyon Kamu Çalışanlarından almış olduğu yetkiyi hükümet lehinde kullanarak hükümetin memura yapmayı göze alamadığı ücret zammına hükümetin önerdiğinden daha aşağı bir zamma imza atarak  “Memurun Ocağına İncir Ağacı Diktiler.” Dedi. Başkan Çeker; “Toplu Sözleşme Masasında Hükümetten ENFLASYON FARKI DAHİ İSTEMEYEN paydaş sendika Toplu Sözleşme masasında Memuru EFLASYONA Mağlup ettirdi. Memur bu gün 15 Temmuzda bankamatiklerden maaşlarını aldıklarında memuriyet hayatında ilk kez  karşılandıkları  bir durumla  karşılaşacaklar, Zamsız Maaş Almış olacaktırlar.

 

Diyen Çeker; Temmuz ayında maaşlarına bir kuruş bile zam gelmediğini görecekler.  Sadece maaşlarında değil sabit ek ödemenizde, aile yardımı gibi sosyal ödemelerde de bir kuruş bile zam gelmedi. Kendilerini  memur sendikası sanan aslında Hükümetin paydaş “ortağı” olan sözde sendika  toplu sözleşme masasında hükümetin teklifinden daha düşük bir teklife evet dediler. Enflasyon farkı da istemediler.” Dedi.

 

Çeker; Toplu  sözleşme yapma yetkisini kötüye kullandılar. Hükümetin paydaşı “ortağı” konfederasyon yöneticileri memurların hak ve menfaatlerini korumak, genişletmek, geliştirmek yerine Kamu çalışanlarının sosyal haklarını daraltan  bir toplu sözleşme imzaladılar. TÜİK verilerine göre 2014 yılının ilk altı ayında enflasyon oranı yüzde 5.7 çıkmıştır. Hükümetin paydaşı olan sarı sendika Hükümetle hiç pazarlık yapmayıp hükümetin açıkladığı yüzde 3+3 zamma razı olsa idiler, Bugün enflasyon farkı olarak yüzde 2.7 daha maaşınıza zam yapılmış olacaktı. Sendika bile diyemeyeceğimiz Hükümetin paydaşı “ortağı” olan sarı sendika Hükümetin vermiş olduğu % 3+3 istemediler.” Dedi. 

 

“Kamu çalışanlarına kirli bir oyun oynadılar”

 

Şube Başkanı Çeker; Kamu çalışanlarına Kirli bir oyun oynadılar.  Masaya yüzde 6+6, taban aylığı 100 TL zam ve 234 TL aile yardımı talebi ile oturdular. Sadece 123 TL  seyyanen zamma imza attılar. Kısacası memura iki yüzlü davrandılar. Dedi. Çeker;  Bugün enflasyon karşısında memurun maaş zammı çoktan buharlaştı.  Memur enflasyon karşısında kaybetti. Memur - Sen 2014 yılını Kamu Çalışanlarına  zehir etmiş. Ocaklarına İncir ağacı dikmiştir. Temmuz ayı itibarıyla pratisyen bir doktor 119 TL, ebe hemşire, sağlık teknisyenleri ve sağlık memurları 60 TL, Memurlar 46 TL, Hizmetliler aylık 28 TL zarardadırlar. Aile yardımı Temmuz 2013’te 163 TL’idi. Temmuz 2014’te de 163’TL olarak kaldı. Halbuki sadece yüzde 3+3 ve enflasyon farkına bile evet denilseydi bugün aile yardımı 178 TL’ olacaktı. Ama tüm bunları Hükümetin paydaş sendikası “ortağı” istemedi.  Kamu çalışanlarını düşünmedi. Diyen Çeker;   Onlar hesabını sadece kendi siyasi ikballeri üstüne yaptı. Ona göre zam isteyip, imzayı attılar. Hesaplarında, kitaplarında, akıllarında ve imzalarında memurlar olmayan Malum-Sen’in yol açtığı bu felaketi hiçbir kamu çalışanı unutmamalı, aklından çıkarmamalıdır.” Dedi.

 

“İncir ağacı dikenlere memurlar gerekli dersi vermeli”

 

Ömer Çeker; Sadece unutmamak yetmez, malum sendikanın 2014 yılında ellerindeki imza yetkisini Kamu Çalışanlarına aleyhinde “kötüye” kullanarak yapmış oldukları bu ekonomik zulmün hesabını kamu çalışanları Hükümettin paydaş sendikasına sormalıdırlar. Dedi. Başkan Çeker;  Kendilerine ikiyüzlü davranan, hükümetin teklifinden daha düşük bir zamma imza atanların yanlarına bunu kar bırakmamalıdır. Memurun ocağına incir ağacı dikenlere memurlar gerekli dersi vermelidir.

 

Bunlara daha fazla tahammül etmemelidirler. Diyen Çeker; Kamu çalışanları malum sendikaya her ne şekilde üye olmuş olsa dahi kendilerine yapılmış olan bu ekonomik kötülüğe karşı bir imza atarak kendilerine 2014’ü zehir eden, ceplerinde kocaman bir delik açan, enflasyon canavarına memuru teslim eden malum sendika ile yollarını ayırmalıdırlar. Dedi.

 

15 Temmuz’da şehitler unutulmadı: Aktaş ve Büyükakın, dua okudu, karanfil bıraktı

GELECEK PARTİSİ ŞANLIURFA İL BAŞKANI HİDAYET BAYSAL: “ŞANLIURFA’DA ELEKTRİK KESİNTİLERİ HALKIMIZI ÇİLEDEN ÇIKARDI”

Gölcük Terminali'nde ilk sefer İzmir'e

Çocuklar, Yeni Cuma'da 15 Temmuz ruhunu yaşadı

Kocaelispor, Furkan Özyapı ile yolları ayırdı

Dilovası'nda 5 kişiyi hayattan koparan kazanın yeni görüntüsü ortaya çıktı!

Alaettin Kurt Stadyumu’nda doğal çim dönemi başlıyor

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dilovası'nda feci kaza: 5 ölü, 1 yaralı

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara yollarında son durum

GÖLCÜK 15 TEMMUZ’DA ANITPARK’TA TEK YÜREK OLACAK

KOSKEM 1 haftada 235 can daha kurtardı

Alikahya Stadyum Tramvay Hattı’nda yoğun mesai

Milletin Direnişi, Geleceğimizin Teminatıdır

Mehteran takımından 15 Temmuz’a özel “Vatan Marşı”

Kartepe Teleferik 15 Temmuz’da yüzde 50 indirimli

Büyükakın müjdeyi verdi; Bu gece hizmete giriyor

15 TEMMUZ: MİLLETİN DESTANI

Kocaeli, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne hazır; Esnafa ve vatandaşlara binlerce bayrak dağıtıldı

Tuğba Özay: “Bu kafeste aşk var, dans var, mutluluk var!”

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır’dan 15 Temmuz Mesajı

BU HATALAR DİŞ SAĞLIĞINI OLUMSUZ ETKİLİYOR !

Çayırova’ya kompost üretim tesisi geliyor

Team Petrol Ofisi pilotu Kerem Kazaz Kapadokya'da yine zirvede

Bekir Ayaz’dan 15 Temmuz Mesajı: “Milletimizin Demokrasiye ve Birliğe Olan Bağlılığı Sonsuzdur”

Alaettin Kurt Stadyumu’nda Doğal Çim Dönemi Başlıyor

BAŞKAN KOCAMAN’DAN 15 TEMMUZ MESAJI

Yükleniyor

2025 yılında 500 milyon dolar yatırım yapacak Akkök Holding, yüksek teknoloji ve yerlileşmeyle büyüyecek

Coolaer, Eurasia Rail 2025’te ileri soğutma teknolojileriyle öne çıktı

Canovate Group, Eurasia Rail 2025’de gövde gösterisi yaptı

Limak, Global Engineer Girls projesi ile artık İspanya’da

VUSLAT DERNEĞİ KURBAN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIĞINI DUYURDU

İsrail, Gazze'deki katliama devam edeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi

Tarihin en uzun eve dönüş kuyruğu

Gazze'de can kaybı 47 bini geçti

Biden durdu, Trump izin verdi! Gelir gelmez İsrail'e sevkiyat yaptı

ABD Başkanı Trump: 1 milyon Filistinli bu iki ülkeye taşınmalı! Gazze'yi tamamen temizleyip 'Bitti' demeliyiz"

15 Temmuz’da şehitler unutulmadı: Aktaş ve Büyükakın, dua okudu, karanfil bıraktı

Çocuklar, Yeni Cuma'da 15 Temmuz ruhunu yaşadı

15 TEMMUZ: MİLLETİN DESTANI

Kocaeli, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne hazır; Esnafa ve vatandaşlara binlerce bayrak dağıtıldı

Bekir Ayaz’dan 15 Temmuz Mesajı: “Milletimizin Demokrasiye ve Birliğe Olan Bağlılığı Sonsuzdur”

BAŞKAN KOCAMAN’DAN 15 TEMMUZ MESAJI

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek

Büyükakın, Gebze'de aşure dağıttı

Başkanlar Cuma Namazı Sonrası Vatandaşa Aşure Dağıttı

Mermerler Holding’de Hisse Usulsüzlüğü İddiası: Zafer Murat Mermer’den Yasal Hamle!

GELECEK PARTİSİ ŞANLIURFA İL BAŞKANI HİDAYET BAYSAL: “ŞANLIURFA’DA ELEKTRİK KESİNTİLERİ HALKIMIZI ÇİLEDEN ÇIKARDI”

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır’dan 15 Temmuz Mesajı

Çiftçi, “Milletimiz kanı pahasına ülkemize sahip çıkmıştır”

ERDOĞAN, SİYASİ HAYATININ EN GÜÇLÜ DÖNEMİNDE, EN ZAYIF ANINDADIR

Yozgat Belediye Başkanı’nın AK Parti’ye katılması gündemde

Bahçeli’den “Yargılama TRT’den yayınlansın” çağrısına destek

SERVET TURAN: “GENEL BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ, HUKUKU SİYASETE ALET ETTİRMEYECEĞİZ”

Dilovası Belediyesi Temmuz Meclis Toplantısı Yapıldı

15 TEMMUZ MİLLÎ BİRLİK RUHU KOCAELİ İL MİLLÎ EĞİTİM KOODİRNESİNDE SANAT VE KÜLTÜRLE GELECEĞE TAŞINIYOR

Büyükakın, Murat Aydın ve yönetimini kabul etti

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar kuru bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Vergi Borcunuz mu Var? Yeni Mali Düzenme Yürürlüğe Girdi

Dolar bugün ne kadar?

Kocaelispor, Furkan Özyapı ile yolları ayırdı

Team Petrol Ofisi pilotu Kerem Kazaz Kapadokya'da yine zirvede

Kick boksta Çayırova’ya Türkiye şampiyonluğu geldi

GÖLCÜK BELEDİYESPORLU BERRA MİLLİ TAKIM SEÇMELERİNE DAVET EDİLDİ

Başarılı Karatecilerden Başkan Büyükgöz’e Ziyaret

“4 Mevsim Uludağ”

“4 Mevsim Uludağ”

Kocaelispor’a Galatasaray’dan kaleci transferi!

Kocaelispor’un unutulmaz futbolcusu entübe edildi

Kocaelispor’a gururlandıran sponsorluk! Dünya devi destek oldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.