• BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Memur-sen’den "5. Kadın Komisyonları Türkiye Buluşması"

Memur-Sen tarafından "5. Kadın Komisyonları Türkiye Buluşması" düzenlendi.

GÜNDEM 9.03.2019 14:48:00 0
Memur-sen’den

Memur-Sen tarafından "5. Kadın Komisyonları Türkiye Buluşması" düzenlendi. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Aileyi korumak kadının iş yaşamı ile ev arasındaki uyumu kurmaktan geçiyor" dedi.

Kadınların Türkiye'nin gelişiminde ve ilerlemesinde çok önemli bir yere sahip olduğunun vurgulandığı toplantıda, çalışan kadınların da haklarının genişletilmesi için çalışmalar yapılacağı açıklandı. 450 bine varan üye sayısıyla Türkiye'nin en büyük sendikası olan Eğitim-Bir-Sen'in 185 bin üyesinin kadınlardan oluştuğunu kaydeden Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Ülkemizdeki örgütlü yapılar içerisinde kadın potansiyeli ve kapasitesi açısından son derece önemli bir oran. Ülkenin kadın örgütlenmesi noktasında çok önemli bir görev üstleniyorsunuz" ifadelerini kullandı.

"Sadece Türkiye'nin değil dünyanın umudu olan bir teşkilatız"

Yalçın, teşkilat içindeki kadın sayısının artırılması noktasında kadın üyelerin omuzlarında çok ciddi bir sorumluluk olduğunu belirterek, atanan kadın eğitimci sayısının giderek arttığını vurguladı. Bu nedenle kadın üyelerin sorumlulukların daha da arttığına dikkat çeken Yalçın, "10 yıl sonrasını düşündüğümüzde belki yüzde 65'in üzerine çıkacak bir kadın oranı olacak eğitim, öğretim, birim hizmetinde kolunda. Atamalar incelendiğinde kadın eğitimci çalışan sayısı her atamada daha çok artıyor. Bu sizlere bir sorumluluk yüklüyor. Sizlerin kenara çekilip bu işi birileri yapsın deme lüksünüz yok. 15 Mayıs'a kadar seferberlik ruhuyla bu sayıyı daha da yukarı çekmek için çok çalışacağınızı biliyorum. Kadın teşkilatları olarak sizlerin sadece bulunduğunuz alanların sorumlusu olarak kendinizi konumlandırmış olmanız, bu anlamda bir hukuksuz duruş olabilir. Onun için hedefi büyük tutmak zorundayız. Kendinizi asla hafife almayın. Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın umudu olan bir teşkilatız. Rehavet yok, durmak yok. Rehavet demek, felaket demektir. Bu nedenle eğitim çalışmaları teşkilatımızın kendi içinde yapacağı çalışmaları son derece önemlidir. Dünü anlamanın, bugünü değerli kılmanın, muhteşem bir yarını birlikte kurmanın yolu bu hazineye sahip çıkmaktan geçiyor. Sıradan bir teşkilat değiliz. Değerler üzerinden sendikacılık yapıyoruz. Bizim sendikacılığımız diğerlerine göre sendikacılık değil, değerlerine göre sendikacılık. Bizim bu ülkeye, millete, insanlığa, tarihe dair verilmiş sözümüz var. Öğrenme yolculuğumuzu asla ihmal etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

"Umudu olmayan asla umut olamaz"

Dünyanın her yerinde zulüm gören kadınların sesi olmak ve eşitsizliğe karşı yürüyüş yaptıklarını belirterek gerçekleştirdikleri Vicdan Hareketinden bahseden Yalçın, şunları kaydetti:

"İnsanın kimliğine, kişiliğine, dinine, başının açık kapalı olduğuna hiçbir detayına bakılmaksızın bütün insan bir ve beraber görülsün. Dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan insanlar olarak bizim derilerimizin rengi farklı olabilir, ama terimizin rengi aynı. Biz bir emek örgütüyüz. Hayata bakış açımız farklı olabilir, farklı inanışların insanları olabiliriz ama yaşadığımız acılar aynı. O yüzden ötekileştirmeden, kucaklayarak insanlığın hep beraber hareket edilerek vicdanlarda yükseltilmesi gerekiyor. Bu teşkilatın bu anlamda sorumluluğu fazla. Bir yanımızda Suriye, bir yanımızda Doğu Türkistan, bir tarafta Mısır, Yemen, diğer tarafta Keşmir, Filistin, Arakan. İslam coğrafyasının her yeri açlık ve insanlık dışı tablolarla yara bere içinde. Bu yüzden biz bu yaraları sarmak, savaşları bitirmek, insanlığa umut olmak için teni ufuklardan yeni umutlar diyoruz. Umudu olmayan asla umut olamaz. İsmi Anadolu olan bir coğrafyada analığı aşağılayan, aileye kast eden kim olursa karşısında bizi bulur. Bu zihniyete karşı örgütlü gücümüzle mücadele etmek boynumuzun borcudur. Özellikle de siz kadın teşkilatımızın borcudur. O nedenle yaptığımız bu eğitimler çok önemli. Kadınları ayrıştırmadan, hepsini beraber kabullenen bakış açısıyla hareket ediyoruz."

"Aileyi korumak kadının iş yaşamı ile ev arasındaki uyumu kurmaktan geçiyor"

Çalışma hayatına giden yolda bir engele dönüştürülen lise ve üniversitelerde başörtüsü yasağı ve katsayının kaldırılmasında aktif mücadelelerde bulunduklarını açıklayan Yalçın, "Doğum izninin yasal bir zemine kavuşması, erkek memura verilen 3 günlük babalık izin hakkının 10 güne çıkarılması, kreş hizmetinin sunulması konusunda 4. Toplu Sözleşmede bir mutabakatın sağlanması, çocuklar için verilen aile yardımı ödeneğinin en az yüzde 40, engelli çocuklar için yüzde 50 artırımlı olarak ödenmesi gibi kazanımlar elde ettik. Aileyi korumak, kadının iş yaşamı ile ev arasındaki uyumu kurmaktan geçiyor. Kadının çalışma koşullarını aile gerçeğini dikkate alarak düzenleme durumundayız. Fiziksel ve psikolojik yorgunluk, mobbing ve şiddet, çalışma ortamında huzursuzluk, çalışma saatlerinin aile hayatını dikkate alarak düzenlenmemesi, iş yerlerinde kreş olmaması gibi zorluklar kadınların muhatap olduğu ve aileyi olumsuz etkileyen meseleler olarak önümüzde duruyor" dedi.

"İş ve aile uyumunu sağlayacak sosyal politikaların geliştirilmesine ilişkin kazanımlar üretmeye devam edeceğiz"

Yalçın, aile ve iş hayatının uyumlaştırılması meselesinin kendileri için önemli bir sorumluluk alanı olduğunun altını çizerek, bu uyumu sağlamadıkları müddetçe aileyi korumanın mümkün olmadığını belirtti. Kadınların çalışma hayatlarındaki problemlerin giderilmesi için yeni çalışmalara imza atacaklarını dile getiren Yalçın, "2013 yılında Kadın İstihdam Paketinin açıklanması, ardından "Türkiye'nin Demografik Dönüşümü ve Dinamik Nüfus Yapısını Korumaya Yönelik Yeni Nüfus ve Aile Politikası" kapsamında, iş ve aile hayatını uyumlaştırmaya dönük kapsamlı düzenlemeler yapılmasında mücadelemizin, talep ve tekliflerimizin etkisi yadsınamaz. Sağlıklı ve yeterli düzenlemeler yapılmadığı takdirde kadınlar ya çocuk sahibi olmayı erteleme veya tümüyle vazgeçmek ya da işlerine ara vermek veya işten ayrılmak zorunda kalmaktadırlar. Doğum izninin yasal statüye kavuşturulması için büyük mücadele verdik ama yeterli değil. Annenin süt izninin de ikinci altı ay için de 3 saat olması aileyi korumak açısında son derece önemlidir. O halde iş ve aile uyumunu sağlayacak sosyal politikaların geliştirilmesine ilişkin kazanımlar üretmeye devam edeceğiz. İşçiler ebeveynler için yarı zamanlı çalışma hakkından çıkarılan yönetmelikle 2016'dan beri istifade edebiliyorken, kamu görevlileri, ilgili yönetmelik hala çıkarılmadığı için henüz bu haktan faydalanamıyorlar. Bu bağlamda memurlar için de alt mevzuat hükmü bir an önce çıkarılmalıdır. Biz, esnek istihdama karşıyız ama aile kurumu için gerekli durumlarda esnek mesai uygulamasına karşı değiliz. Yol uzun, çetin ve meşakkatli ama bir o kadar da zorunlu, huzurlu ve hayırlıdır. Bu yola birlikte çıktık, kadın erkek demeden birlikte yürüyeceğiz. Kat edilecek mesafeler, elde edilecek kazanımlar, el uzatılacak mazlumlar ve mağdurlar, sesimizin ve sözümüzün ulaştırılacağı ülkeler, kıtalar bizleri bekliyor" açıklamalarında bulundu.

Programa Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın ve komisyon üyesi kadınlar da katıldı.

Memur-sen’den

Memur-sen’den

Memur-sen’den

Memur-sen’den


Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

KOTO’dan SEDAŞ’a Vezirçiftliği teşekkürü

İzmit’te "Yeni Nesil Yerel Yönetimler Akademisi" kuruluyor

Market alev alev yanmıştı, tahribatın boyutu ortaya çıktı

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Babalar bu okulda eşleriyle doğuma hazırlanıyor

Geleceğin kadın şefleri ustalık belgelerini aldı

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

Evde yapılan operasyonda 580 kök kenevir bitkisi ele geçirildi

Yayanın tırın altında kaldığı kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı

Market yangınında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı kül oldu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli genelinde 19 Nisan 2024 Cuma günü hava nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Geleceğe Yatırımın Adresi Rusya'da Eğitim

Çamaşır Makinesi Kazan Bilyası (Rulman) Nasıl Değiştirilir?

Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Darıca’da yüzler gülüyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Hastane randevularına yeni düzenleme

Kaymakam Kara, Darıcalıyı Dinlemeye Devam Ediyor

İzmit Rotary Kulübü 54. yılını kutladı

Dünyanın dört bir tarafından hastalar Kocaeli Üniversitesi’ne tedavi olmak için geliyorlar

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Günü çift idmanla geçirdik

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR