• BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,93% -0,36
  • GRAM ALTIN

    2324,18% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Memur kararlı! Zam yoksa iş de yok!

Memur zammında hükümetle konfederasyonlar uzlaşamadı. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, kamu işveren heyetinin 2012 için yüzde 3,5 + 4 önerdiğini, 2013 yılı için yeni bir öneride bulunmadığını söyledi.

GÜNDEM 22.05.2012 09:21:00 0
Memur kararlı! Zam yoksa iş de yok!

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Kamu İşveren Heyeti'nin getirdiği yeni teklif 2012 için 3,5 4, 2013 için bir yenilik yok, ek ödeme yok, eş yardımında artış yok, taban aylığa zam yok, 4-C'liye yüzdelik zam yok, emekliye zam yok, toplu sözleşme ikramiyesine zam yok, yok, yok, yok" dedi.

 

 

Memurlar ile Hükümet arasında devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde verilen arada açıklama yapan Gündoğdu, görüşmelere "uzun bir süre" ara verdiklerini söyledi.

 

Gündoğdu, "Kamu İşveren Heyeti'nin getirdiği yeni teklif 2012 için 3,5 4, 2013 için bir yenilik yok, ek ödeme yok, eş yardımında artış yok, taban aylığa zam yok, 4-C'liye yüzdelik zam yok, emekliye zam yok, toplu sözleşme ikramiyesine zam yok, yok, yok, yok. 'Bunu daha fazla uzatmanın bir anlamı yok' dedik" diye konuştu.

 

 

 

 

-Memurlar ile hükümet arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri -

 

 

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk: ”Kamu İşveren kurulu, masada verilen sözlerin altında kalmıştır” -”700 bin öğretmen, müsteşarın, genel müdürün, daire başkanının geleceği adına feda edilmiştir”

 

Kamu çalışanları, 23 Mayıs’ta, Türkiye genelinde, iş bırakma eylemi yapacak

 

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, memurlar ile hükümet arasındaki toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin, ”Kamu İşveren Kurulu, masada verilen sözlerin altında kalmıştır” dedi.

 

Koncuk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndaki toplu sözleşme görüşmelerine verilen arada, gazetecilere yaptığı açıklamada, 30 Nisan’da başlayan toplu sözleşme görüşmelerinin kamu çalışanları ve emekliler yönünden ”hayal kırıklığı” olduğunu öne sürdü.

 

Toplu sözleşme masasında, cuma günü ”tamam” denilen, ”sıcak bakıldı” denilen konuların, pazartesi günü soğumuş olarak karşılarına çıktığını dile getiren Koncuk, cuma gününden bu yana geriye giden tekliflerle karşı karşıya kaldıklarını vurguladı.

 

Ağır sözler söylemek istemediğini, ancak böyle bir anlayışın olamayacağını ifade eden Koncuk, şunları kaydetti: ”Kamu İşveren Kurulu, masada verilen sözlerin altında kalmıştır. Bunu çok net ifade ediyorum. 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile öğretmeni yok sayan, akademisyeni yok sayan, din görevlilerini yok sayan, hekim dışı sağlık çalışanlarını yok sayan, polisi, subayı, astsubayı yok sayan bir anlayış vardı. 2 milyon 100 bin kamu çalışanını yok sayan bir anlayış vardı. Umut ettik ki toplu sözleşme masamında düzeltilir. Kapalı kapılar ardında yapılan düzenlemelerin, kamu çalışanlarına ızdırap verdiğini biliyoruz. Toplu sözleşme masasında 700 bin öğretmen hesaba kitaba alınmadı. Eğitim öğretim davasının ana enstrümanı olan 700 bin öğretmen, müsteşarın, genel müdürün, daire başkanının geleceği adına feda edilmiştir. Akademisyenler, sağlık çalışanları feda edilmiştir. Bütçe disiplini uğruna feda edilmişlerdir. Yıllardır bu bütçe disiplinin arkasına saklanan hükümetin bu anlayışlarını biz reddediyoruz. 9 bin dolar milyoneri peydahlanınca, 2011 yılında bütçe disiplini bozulmuyor, Türkiye Yunanistan’a dönmüyor ama kamu çalışanlarına, emeklilere 3 kuruşluk zammı verdiğimiz zaman Türkiye Yunanistan’a döner gibi böyle akıl almaz gerekçelerin arkasına saklanılıyor.” Koncuk, kamu çalışanlarına artık sokakların işaret edildiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Kamu çalışanları, 23 Mayıs’ta, Türkiye genelinde, iş bırakma eylemi yapacaktır. Öğretmenlerimiz ders vermeyecek, sağlık çalışanları hizmet üretmeyecek, trenler çalışmayacak, uçaklar uçmayacak, kamu çalışanları 1 gün boyunca hizmet üretme gücünden gelen gücünü kullanarak hizmet üretmeyecek. Bütün vatandaşlarımızdan özür diliyoruz. Ama iktidar sessiz kaldığımız sürece anlaşılıyor ki bundan sonraki yıllarda da kamu çalışanlarının, emeklilerin sosyal haklarına, ekonomik haklarına, hep kör bakacak. Bu anlayışı değiştireceğiz. Bu anlayışı ancak kamu çalışanlarının iradesi değiştirebilir. Kimse kamu çalışanlarını tehdit etmesin. Kamu çalışanları iş bırakacak ve hiç kimse ceza veremeyecektir.”

 

 

 

-KESK Genel Başkanı Lami Özgen-

 

 

 

KESK Genel Başkanı Lami Özgen de hükümetin en son nihai teklifi getirdiğini belirterek, bunun hiçbir yenilik içermediğini savundu.

 

Sadece, buçukluk bir artışın olduğunu, bunun dışında diğer bütün haklara yönelik herhangi bir yeni gelişmenin gündeme gelmediğini belirten Özgen, şöyle konuştu: ”Hükümetin bu teklifi, hazırladığı bütçe çerçevesinde elbette politik bir tekliftir. Aynı zamanda bütçenin önemli bir siyasi belge olduğunu biliyoruz. Yani hükümet bu bütçeyle politik tercihini zenginden yana, sermayeden yana yapmıştır. Ama bu tercihi asla ve asla bu ülkenin en fakir kesimi olan kamu emekçilerinden, emeklilerinden yana yapmamıştır. Hem kamu emekçileri açısından hem de emekliler açısından bugünkü toplu sözleşme sonuçları ve hükümetin teklifi büyük bir hüsrandır.” Özgen, ”bu teklif karşısında kendi emeklerine sahip çıkacaklarını, emeğin en yüce değer olduğu bilinciyle kendi emeğine sahip çıkması için Türkiye’deki bütün kamu emekçilerinin 23 Mayıs’ta yapacakları greve koşulsuz katılmalarını beklediklerini” kaydetti.

 

 

 

 

"Yeni teklif bekliyoruz"

 

 

 

Kamu İşveren Heyeti'nin, diyalogda, centilmenlikte sorunu olmadığını ama cömertlik sorununun bulunduğunu öne süren Gündoğdu, "Saat 24.00'e kadar telefonlarımız açık. Konfederasyonda yeni müzakere edilebilir tekliflerini bekliyoruz. Telefonumuz açık, Kamu İşveren Heyeti, kasanın kapısını açarsa, telefonumuzla bize ulaşabilir. 24.00'e kadar yeni teklifi olursa bekliyoruz" dedi.

 

Toplu sözleşmenin sabah 08.30'a kadar imzalanabileceğine işaret eden Gündoğdu, istediklerinin olmaması durumunda Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na müracaat edeceklerini söyledi.

 

Gündoğdu, bazı televizyon kanallarında "zam teklifinin sendikalar tarafından revize edildiğine" ilişkin haberler çıktığına da değinerek, şunları söyledi: "Revize filan yok, revize edecek, revize etmemizi gerektirecek henüz ciddi bir teklif gelmedi. Telefonumuz açık. Kamu İşveren Heyeti kasanın kapısını açarsa telefonumuzdan bize ulaşabilir. 24.00'e kadar bu yeni teklifi, olursa bekliyoruz. Sabah saat 08.00-08.30'a kadar da hukuken yapılabilirliğini hukukçular söylüyor. İkinci bir ek süre de o saate kadar var. 

 

Sabah 08.30'dan sonrası yok. 08.30'da da istediğimiz olmazsa daha önce Başkanlar Kurulu'nda belirlediğimiz eylem türlerini son gelinen noktayla yeniden gözden geçirerek, önce Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na müracaat, oradan da belli bir noktada ilerleme, bir sonuç almaya gayret etme... 

 

29 Mayıs'tan sonra da artık bunun elbette olumsuz bir faturası olacak. İçeride Kamu İşveren Heyeti'ne söylediğim 'şunu verirsek şu kadar maliyeti olur' diyenler, verdiklerinde bunun ülkeye katacağı katma değeri göremediler. Vermeyince bunun olumsuz faturası kaç milyar TL edecek, bunu da hiç hesaplamadılar, hesaplayamadılar."

 

Heyetiyle birlikte konfederasyon merkezine geçtiklerini belirten Gündoğdu, genel toplu sözleşme boyutuyla imza atma imkan ve ihtimalinin hiç olmadığını ifade etti.

 

 

 

Hakemler Kurulu'na gidecek misiniz?

 

 

 

"Yeni teklif gelmezse yarın Hakemler Kurulu'na gidecek misiniz" sorusu üzerine Gündoğdu, "Yeni teklif gelmezse yarın ya da öbür gün, onun hukuk tekniğiyle kamu görevlilerine müracaat şekline getirmemiz lazım. Yasal süresi 3 gün. Salı, çarşamba, perşembe saat 17.00'ye kadar götürmemiz lazım" yanıtını verdi.

 

"Eğer uzlaşma olmazsa 29 Mayıs'tan sonra eylem yapabilir misiniz" sorusunu yanıtlayan Gündoğdu, "Yarın sabah 08.00'e kadar ortamı değerlendirelim, görelim. Başkanlar Kurulu ile pazartesi günü 7 saatlik toplantı yaptık. Hem 29 Mayıs'a kadar hem de 29 Mayıs'tan sonrasına ilişkin sistemimizi biliyorsunuz, kararlarımızı önceden alıp hazır tutmak. Görüşmeye göre, devreye sokmak. Eyleme ilişkin planlarımızı ilk önce sizle paylaşırız. Eylem yapacağımızı, tepkisiz kalmayacağımızı bunun içinde, her tür eylem çeşitliliğinin olacağının buradan altını çizerek ifade ediyorum" dedi.

 

"Eylem içinde iş bırakma olacak mı" sorusu üzerine de Gündoğdu, "Kamu-Sen, KESK, saygın iki konfederasyonumuz, yasa gereği onlar tekliflerini masaya taşıdılar. Birlikte hareket edebilirler. Ama bizim böyle bir birlikteliğe ihtiyacımız yok. Hem üye sayısı itibarıyla hem de bakış itibarıyla hem de olayları tanımlama ve yaklaşma boyutuyla... 1 Mayıs gibi hepimizi ilgilendiren bir konuda bile 3 ayrı miting yapmak durumunda kalmışsak burada da farklılıklar ya da birleşmeler olabilir. Ama bizim gündemimizde böyle bir tasarı söz konusu değil" diye konuştu.

 

Gündoğdu, daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan görüşme talebinde bulunacağına ilişkin açıklama yaptığının hatırlatılması üzerine, "Bu konuyla ilgili girişimlerimiz oldu. Daha önce de Sayın Başbakan ile görüşme yaptım. Süreç içinde sayın bakanların da yaptığını biliyorum. Bakanlarla da bir araya geldik. Diyalog kurmada, müzakere etmede bir sıkıntı olmadı. Sonuç almada, sonuç almaya odaklı bakışta sorun yaşıyoruz" dedi.

 

 

 

Faruk Çelik: Nihai teklif

 

 

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise, kamu işveren heyeti olarak Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti'ne nihai teklifi sunduklarını belirterek, teklifin ve sürecin hayırlı olmasını diledi.

 

 

 

ZAM SÜRECİ NASIL GELİŞTİ?

 

 

 

Memur zammı için önce yüzde 3+3 teklifi yapan hükümet 2012 için teklifini sadece yarım puan artırdı. Yüzde 3+3'lük teklifini yüzde 3,5+3,5'a çıkardı. 2013 için ise yüzde 2+ 3'lük teklifi yüzde 3+3 yaptı.

 

Yetkili konfedarasyon Memur-Sen hükümetin teklifini yeterli bulmadı. Ama uzlaşmaya varabilmek için kendi tekliflerini düşürdü.

 

Daha önce yüzde 8+8 olarak belirlediği zam rakamını yüzde 7.5+7.5'e indirdi. Sendika, 2013 için ise yüzde 6.5+6.75'e çekti.

 

Hükümet son olarak 2012 için yüzde 3,5 + 4 önerdi, 2013 yılı için ise yeni bir öneride bulunmadı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise nihai tekliflerini sunduklarını söyledi.

 

Uzlaşma sağlanamazsa devreye hakem heyeti girecek. Hakem heyetinin kararına itiraz edilemeyecek. O karar da en geç 29 Mayıs'ta verilecek.

 

Memur'da 15 Haziran'da 5 buçuk aylık farkla birlikte zamlı maaşını alacak.

 

 


Türel Keşaplılardan destek istedi

Bayburtlulardan Bünyamin Çiftçi’ye sevgi seli

KO-MEK otomotiv sektörüne can suyu oluyor

Başkan Büyükakın, Lokomotif Köyde çocuklarla buluştu

GTÜ’de ramazan birlikteliği

Kütüphane Haftası'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Kaza içinde kaza

Park halindeki araçta yangın çıktı

Bu köy sadece çocukların

Zeki Aygün’e veda iftarı

Çayırova Belediyesi Bornova deplasmanında

İzmit’in araç filosuna 4 yeni araç daha dahil oldu

Kocaeli’ye 21 yılda 305 milyar liralık yatırım

Şerit değiştiren tır panelvanı bariyere sıkıştırdı

Hijyen ve Dezenfeksiyonun Öncüsü

Yapay Zekâ, Teknoloji ve Eğitim Paneli

Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”

Saadet Partisi’nden Uslu’ya ziyaret

Şehir Tiyatroları’ndan 27 Mart’a özel prömiyer

Vali Yavuz’dan KOTO ailesine teşekkür

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Seçim güvenliği için 594 bin personel görev yapacak

İşsizlik rakamları açıklandı

Kocaeli' de 30 bin araç kapasiteli otoparklar ve 3 bin 500 Tır kapasiteli otoparklar inşa edilecek

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Çayırova Belediyesi Bornova deplasmanında

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR