• BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,28
  • EURO

    35,10% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2312,35% 1,54
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29

Meme Dikleştirme Ameliyatı (Mastopeksi)

Tarihin farklı evrelerinde kadın memesi o kadar çok fazla anlamlar yüklenmiştir ki. Rönesans Avrupa’sında dolgun ve iri göğüsler doğurganlığın simgesi oldu.

SAĞLIK 15.07.2020 19:03:00 0
Meme Dikleştirme Ameliyatı (Mastopeksi)

Bu yüzden dolgun olmalıydı ki sütü bol olsun. Sağlıklı kadını simgeledi, zira o dönemlerde kadın ömür de çok kısaydı. Küçük memeler korselerle dekolteden çıkacak şekilde giyinilirdi bu yüzden. Öncesi ve sonrasında ise anneliğin simgesi oldu tarih boyunca. Ama ne olursa olsun çekici kadın imajının merkezindeydi her zaman.

Birçok cerrahi yöntemlerle omuz genişliği ve kişinin boyu ile uyumlu, süt kanalları korunarak meme estetiği yapılabilmektedir. Bu şekilde kimi zaman bir memeyi büyütüyor, bazen küçültüyor, bazen de hacmi iyi ama sarkmış bir memeyi toparlıyoruz. Ne sebeple olursa olsun (başta kanserler, sonra yanıklar ) memesini kaybetmiş kişilerde yeniden bir meme yapıyoruz.

Sonuçta elde edilen şey güzel bir memeden daha fazlası: kadının özgüveni…

Peki biz bu özgüveni güçlendirmek için ne yapacağız. Problem merkezli düşünmek lazım. Eğer problem memenin küçük olması ise meme büyütme yapılması gereken işin adıdır. Detaylı bilgi için https://www.ozanbalik.com/gogus-buyutme  linkine bakabilirsiniz. Ama meme ister küçük ister ise büyük olsun beraberinde sarkma problemi de var ise yapılması gereken meme toparlama ya da meme dikleştirme işlemi olacaktır. Memeler hem küçük hem de sarkık ise sadece protez ile meme dikleştirme de denilen mastopeksinin yapılması gerekecektir.

Meme dikleştirme ameliyatlarına geçmeden önce bazı kavramları yerine oturtmamız lazım.

Sarkmış Meme Nedir?

Çok çeşitli sınıflamalar olsa da en pratik olarak size şöyle tarif edeyim. Hani kızlar arasında bir kalem testi vardır ya. Tam meme alt katlantısına kalem koyarlar. İşte tam o meme altı katlantısı ile meme ucunun seviyesini karşılaştırabilirsiniz. Eğer meme ucunun bu meme altı katlantısı seviyesinin altındaysa memeniz sarkmış demektir. Meme sarkık ise de protez ile ya da protezsiz o memenin toparlanması gerekir. Elbette daha az karşılaştığımız hem büyük hem de sarkık memeler de var. Bu durumda hem memeyi küçültüp hem de dikleştirmemiz gerekebilir.

Memeler Neden Sarkar?

Meme sarkmasının en sık nedeni doğum sonrası hormon çekilmesine bağlı olarak meme atrofisi dediğimiz durumdur. Çünkü genellikle hamilelikte östrojenin yükselmesini ile irileşen memelerin en azından eski haline dönmesi beklenirken bu durumda çok daha fazla hacim kaybı ve sarkma olur

Süt çekilmesi de mekanik olarak gerilmiş meme dokusununda içi boşalmış, sönmüş bir meme görünümüne neden olur.

Aşırı kilo verme durumlarında memenin bir kısmı yağdan oluştuğu için memeler yine sarkabilir

Bazı hormon ilaçları kullanımı de memelerde küçülme yapabilmektedir.

Meme Sarkması Nasıl Önlenebilir?

Yukarıda meme sarkma mekanizmalarından söz ettiğim üzere iki faktörü kontrol altında tutabilirseniz memelerin sarkma riski en aza iner;

Olabildiğince kilonuzu sabit tutmalısınız. Çünkü memenin bir kısmı yağ deposudur ve aşırı kilo alıp vermelerde meme derisi gevşer.

Doğru sutyen kullanımı son derece önemlidir. Hele ki gebelik ve sonrası büyüyen memeleri yer çekimine emanet ederseniz bir daha eski yerinde bulamazsınız. J

Hormon replasmanları kullanıyorsanız memeniz daha ödemli ve ağır olabilir, bu da meme derisini gevşeten bir durumdur yine. Dikkat etmelisiniz

Kilo alıp vermelerde memede çatlaklar oluşuyor ise o meme muhtemelen sarkacaktır, derinin taşıma kapasitesi düşüktür. Meme derisini besleyici kremlerle bakım altında tutabilirsiniz.

Ameliyatsız Meme Dikleştirme Nasıl Olur?

Bu ilginç soruyu hastalarımız büyük bir inanç ve umutla bizlere sorabiliyor. Ama meme büyütmede olduğu gibi meme dikleştirme ameliyatında da herhangi bir hormon ya da bitkisel tedavi ile göğüs dikleştirme yapılamaz. Yine aynı şekilde meme büyütmede de önermediğim sentetik dolgularla ya da yağ enjeksiyonları ile toparlama yapılamaz. Unutmayın elinizde içi boşalmış bir torba var. Bu torbayı doldurarak germeyi ve gererek te dikleştirmeyi planlamak hatadır. O torba sarkık ise içindekileri yukarı kaldıramıyor ise o torbayı sıkı ve içeriğine göre dar hale getirmek stratejik olarak en doğru işlemdir.  Özetle ameliyatsız meme dikleştirme yada meme toparlama diye bir kavram maalesef yoktur

Meme Askısı Nedir?

Meme büyütme ameliyatı makalesinde meme anatomisinden söz etmiştim. Hani orada memeyi asan yaklaşık 20 adet Cooper ligamanı denilen asıcı bağlar vardı. İşte bir dönem bazı hekimler ameliyata gerek kalmadan memenin yükünü yukarı çekecek balık kancası gibi askı ipleri kullandı. Hatta bunu popo kaldırmada da deneyen oldu. Ama tahmin edeceğiniz gibi popo da meme de yerçekimine karşı ağır yapılardır. Bu nedenle uzun vadede başarılı olamadan terk edildi. O yüzden askı uygulamaları sadece yüz bölgesinde uygulanabilir kaldı.

Meme Dikleştirme Ameliyatları Nasıl Yapılır?

Meme dikleştirme yada diğer bir değişle meme dikleştirme işlemlerinde kriter meme ucunun bulunduğu seviyedir. Eğer meme ucu göğüs altı katlantı seviyesinin altına inmiş ise göğsü sarkmış kabul edebiliriz. Bu durum kimi zaman yapısaldır kimi zaman da doğum sonrasında emzirme sürecinin sonucu olarak ortaya çıkar. Kimi zaman da aşırı kilo vermelerden meme dokusu çok etkilenir. Sebebi ne olursa olsun meme dikleştirme ameliyatı ile bu sorunlar giderilebilir, memeler ideal seviyesine yükseltilebilir ve dik bir forma ulaşılabilir.

Meme dikleştirme ameliyatında göğsün sarkma ameliyatında da çok çeşitli teknikler vardır. Bu teknikler meme dokusunun miktarına ve hacmine göre uygulanan teknikler değişmektedir. Uygun vakalarda sadece göğüs ucu etrafında bir kesi yapılması yeterliyken bazı vakalarda da “ters T” dediğimiz şekilde bir kesi yapılması gerekebilir. Ara formlarda var elbette. Sarkma miktarı azaldıkça oluşacak kesinin ve izlerin miktarı az olacaktır diye düşünebilirsiniz. Burada söz edilen Ters T şeklindeki bir iz tamamen kaybolmayacaktır elbette ama yıllar içerisinde soluklaşırlar. Bir çok ameliyat sonrası bakım ve tedavi uygulamaları ile izin azaltılması desteklenir. Sadece göğüs ucu çevresinden yapılan kesi ile meme toparlama ancak hafif sarkmalarda uygun olacaktır.

Meme toparlama işleminde sarkma giderilip te meme toplu bir hale geldikten sonraki hacim hasta için tatmin edici olacak mı sorusu çok önemlidir. Eğer toparlama yeterli bir hacmi sağlamayacak ise toparlama ile birlikte meme protezi uygulanması gereklidir. Bu fikir aklınızdan bir defa geçti ise muhtemelen doğrudur. Doktorunuza düşüncenizi açıkça söyleyin.

Ameliyatlarda genellikle genel anesteziyi tercih ediyorum. Elbette ameliyathane ortamında. Meme büyütme vakaları aynı gün hastaneden çıkabilir ama meme dikleştirme hastalarının bir gece yatması iyi olur diye düşünüyorum. Hastalar açısından son derece yüksek memnuniyet oranlarına sahip uygulamalar olan meme estetiği ameliyatları ile özgüveninizi yeniden inşa edebilirsiniz.

Meme Toparlama Hangi Ameliyatlarla Kombine Olabilir?

Meme toparlama ameliyatı aynı meme büyütme ameliyatı gibi gerek burun estetiği ile gerek ise vücut şekillendirme ile gerek ise genital estetik ile kombine olabilecek bir ameliyat çeşididir.

Meme Toparlama Ameliyatının Komplikasyonları Nelerdir?

Meme toparlama son derece güvenli ve başarı oranı son derece yüksek bir ameliyat çeşididir. Bununla birlikte elbette yara iyileşme problemleri, kanama, enfeksiyon, doku beslenme problemleri, gibi klasik cerrahi riskler taşıyabilir.  Bu riskler son derece düşük olasılıklarda bile olsa meme toparlama profesyonel bir şekilde planlanılması gereken bir ameliyattır. Elbette siz de ameliyat sonrası memenizin üzerine yatmaz, memeyi sıkıştırmaz, alkol ve sigara kullanmazsanız risklerin azaltılması konusunda doktorunuza yardım etmiş olursunuz.

Çok detaylı bir estetik ameliyat grubunu bu şekilde özetlemeye çalıştım, daha detaylı bilgi ve muayene için randevu alabilirsiniz. Meme dikleştirme ameliyatı hakkında merak ettiğiniz farklı konular var ise lütfen yazmaktan çekinmeyin. Sağlıkla kalın…

Bu arada meme dikleştirme yapılırken elbette meme büyütme de yapılabilir. Bu konuda son derece detaylı bir yazıyı sizler için hazırladım: https://www.ozanbalik.com/gogus-buyutme


Hijyen ve Dezenfeksiyonun Öncüsü

Yapay Zekâ, Teknoloji ve Eğitim Paneli

Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”

Saadet Partisi’nden Uslu’ya ziyaret

Şehir Tiyatroları’ndan 27 Mart’a özel prömiyer

Vali Yavuz’dan KOTO ailesine teşekkür

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

KARTEPE’YE İKİNCİ MÜZEDE HAZIR

Büyükakın: Kadın çiftçilerimizin üretime katkısı çok değerli

Çetinkaya belediye çalışanlarını ziyaret etti

Yıldıztekin’in mottosu: Adalet ve liyakat!

Türel, Çiçek ailesinin acısını paylaştı

Akmeşeliler Hürriyet’i coşkuyla karşıladı

Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü

Hatipköy’e yeni park

Stadyum bağlantı yolunda tamamlanan kısımlar trafiğe açıldı

Kayınbiraderine cadde ortasında tabancayla ateş etti

Sokak hayvanlarının mamaları artık bu tesiste üretilecek

Patlama sesi ekipleri harekete geçirdi

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

"Kız meselesi" kavgasında ölen 16 yaşındaki genç son yolculuğuna uğurlandı

Görkem Ahi 2024 Yılı İlk Çeyreğinde Mobilya Sektörünü Değerlendirdi

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Vali Yavuz’dan müjde!

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Seçim güvenliği için 594 bin personel görev yapacak

İşsizlik rakamları açıklandı

Kocaeli' de 30 bin araç kapasiteli otoparklar ve 3 bin 500 Tır kapasiteli otoparklar inşa edilecek

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Benzin ve motorin fiyatları

SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine promosyon ödenecek

Dubai’de Şirket Kurmak İçin Yurtdışı Atılım ile Benzersiz Fırsatlar

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

Başakşehir ile özel maç oynayacağız

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR