• BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,50% 0,02
  • EURO

    34,82% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2424,26% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00

Kuşkan: "Kan davası bitecek"

CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, parti içinde ses getirecek önemli mesajlar verdi. Kuşkan: "Parti içinde yaşanan kan davasını sonlandıracağım ve tarafları bir araya getireceğim” diye konuştu.

POLİTİKA 15.08.2012 14:21:00 0
Kuşkan:

CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, parti içinde ses getirecek önemli mesajlar verdi. Kongre ve kurultaydan sonra CHP'nin rayına oturduğunu, her kafadan bir sesin çıktığı karmaşık dönemlerin geride kaldığını söyleyen Kuşkan, çok sesliliğin artık partinin büyümesi için yapılmaya başlandığını belirtti. Kuşkan, “CHP artık iyi gidiyor. Kamuoyunda hoş olmayan bir yanı yoktur” dedi.

 

 

 

CHP'YE SAYGI VAR

 

 

Yıllardır halktan kopuk bir süreç yaşandığını söyleyen Kuşkan, halkın arasına katıldıklarında ciddi bir saygı fakat biraz da şaşkınlık gördüklerini ifade etti. Kuşkan, “İlçelerimizdeki kahvehanelere, köylere gittiğimizde, ‘CHP meydanı AKP'ye bıraktı diye korkuyorduk. Artık CHP var, geziyorken görünmeniz bizi sevindirdi' gibi hoş tepkilerle karşılaşıyoruz. Halkın bize özlem duyduğunu görüyoruz. Bize düşen, bundan sonra çok daha fazla çalışmak olacaktır” ifadesini kullandı. 

 

 

 

ADAYLAR ÇALIŞACAK

 

 

CHP'de artık emek vermeden hiç kimsenin istediği yere gelemeyeceğinin altını çizen Kuşkan, belediye başkan adayı, belediye meclisi ve İl Genel Meclisi adayı olmak isteyenlerin önce partide çalışacaklarını, sonra önseçime girebileceklerini söyledi. Kuşkan, “Parayı bastır, birinci sırada aday ol devri bitmiştir. Artık kimseye eyvallahımız olmayacak. Çalışarak merdivenin basamaklarını tırmanacağız. Hak eden ile yolumuza devam edeceğiz” dedi.

 

 

 

TEK KOŞUL ÖNSEÇİM

 

 

Tüzük kurultayı ile partinin demokratikleşme yolunda çok ciddi adımlar attığını, parti içinde siyaset yapan hiç kimsenin hakkının artık yenmeyeceğini vurgulayan Kuşkan, CHP'nin kimyasını yansıtan demokratik olgunun yerleştiğini vurguladı. Kuşkan, “Partiyi yönetenlere artık taban, örgüt karar verecek. Yerel seçimde Büyükşehir adayı dışındaki diğer adayların tamamı önseçim ile belirlenecektir” şeklinde konuştu.

 

 

 

KONTENJAN OLACAK

 

 

Kuşkan, belediye meclisi ve İl Genel Meclisi seçimlerinde listenin ilk sıralarında kontenjan olacağını söyledi. Alanlarında uzman isimlerin kesinlikle listeye konulacağını, bu isimlerin önseçimin dışında tutulacağını vurgulayan Kuşkan, “Belediye meclisinde, şehir plancısı, mimar, çevre mühendisi, hukukçu, inşaat ve jeoloji mühendisi olması şarttır. Kentin genelini akademik olarak bilecek isimler gereklidir” dedi.

 

 

KUŞKAN'A TAM YETKİ

 

 

Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Kocaeli'de seçimi kazanmak için kendisine tam yetki verdiğini vurgulayan Kuşkan, “Bizim CHP'den başka idealimiz yok. Genel başkanım bana, ‘CHP adına senden, Kocaeli'de iyi bir yerel seçim istiyorum. Otur, düşün, taşın, ne yapman gerekiyorsa hepsini yap ama senden iyi bir sonuç istiyorum' dedi. CHP İl Başkanı olarak ne yapmam gerekiyorsa, örgütümle oturup bu başarıyı nasıl kazanırız onun hesabını yapacağız” şeklinde konuştu.

 

 

 

İSİMLER ÖNEMLİ DEĞİL   

 

 

Önseçimde çıkan her isimle çalışmaya hazır olduğunu belirten Kuşkan, isim üzerinde asla karar vermeyeceğini söyledi. Kuşkan, “Sefa olmuş, Hikmet olmuş hiç önemli değil. Benim için seçimi alabilecek kadro oluşturulması önemli. Adaylarımızı erken belirleyeceğiz. Kavga etmeden, hiç kimseyi üzmeden yolumuzda ilerleyeceğiz” diye konuştu.

 

 

 

KAN DAVASI BİTECEK

 

 

Kuşkan, bazı ilçelerde partililer arasında ciddi sorunlar bulunduğuna, bu sorunların partiye büyük bir zarar verdiğine ve seçim kaybettirdiğine vurgu yapan Kuşkan, CHP'nin kalesi olan Kandıra'da sırf bu kavgalar ve ayrışmalar yüzünden seçim kaybedildiğini hatırlattı. Kuşkan, “Kandıra bizim içim çok önemli. Parti içinde yaşanan kan davasını sonlandıracağım ve tarafları bir araya getireceğim” diye konuştu.

 

 

 

KENTİ GERİ ALACAĞIZ

 

 

Kenti AKP'den geri alacaklarını dile getiren Kuşkan, sosyal belediyeciliğin AKP'ye göre olmadığını 8 yılda gördüklerini söyledi. AKP'nin kalıcı hiçbir proje ve eser üretemediğini söyleyen Kuşkan, “AKP şimdiye kadar hangi kalıcı eseri yaptı? Bizim yaptığımız baraj, İZAYDAŞ, otogar, buz sahası, SDKM ve benzeri kalıcı eserleri var mı? Onların yaptığı nedir? Yeşil alanlar. Kötü mü? Hayır ama kalıcı eserler değil. Bunların yaptığı sadece makyajdır. Belediyecilik bizim işimizdir” dedi.

 

 

 

YILDIRIM'DAN MEMNUN

 

 

Seçimlerde ve kongrelerde taraf olmanın çok doğal bir siyasi model olduğunu vurgulayan Kuşkan, “İzmit ilçe kongresinde destek vermediğim Selman Yıldırım seçimi kazandı. Kendisi de il kongresinde yanımda olmadı. Bu çok doğal bir yarış. Ancak, kongre sonrasında benim için taraf olmak bitmiştir. Selman benim ilçe başkanım ve görevini de iyi yapıyor, kendisinden memnunum. Sorunumuz yoktur. Her ikimizin de partimizi en iyi noktalara taşımaktır” şeklinde konuştu.

 

 

 

PROJELERİMİZ HAZIR

 

 

Göreve geldiklerinde kentin kalıtsal sorunlarını kökten çözecek projelerin hazır olduğunu ifade eden Kuşkan, “2009 yerel seçimlerinde kitapçık haline getirdikleri hangi projeleri yaptılar? Halkı kandırdılar sadece, halkı kendilerine inanmaya zorladılar. Bizim projelerimiz hazır ve bu projeleri yapacak vizyona sahip adaylarımız da olacaktır” dedi. 

 

 

 

AKP'NİN ENSESİNDEYİZ

 

 

Kentin iyi yönetilmediğini her seferinde açıkladıklarını belirten Kuşkan, yıllık bütçesi 1 milyar liranın üzerinde olan Büyükşehir Belediyesi'nin 8 yılda hiç bir sosyal ve kalıcı eser yapmadığını söyledi. Kuşkan, “AKP, bu kentin insanıyla alay ediyor, dalga geçiyor. Günü kurtarmanın peşindeler. Şu bilinsin ki artık AKP'nin ensesindeyiz” ifadesini kullandı.

 

 

 

EĞİTİMİN DURUMU ACI

 

 

Büyükşehir Belediyesi'nin laptop bilgisayar dağıtmasına karşı olmadıklarını ancak, bilgisayar dağıtarak eğitimdeki kalitenin yükseltilemediğine vurgu yapan Kuşkan, “Eğitimde tam bir rezalet yaşıyoruz. Kentin eğitim düzeyi geriliyor. Bu acı tablonun sorumlulukları olan vali susuyor, milli eğitim müdürü susuyor, AKP'li milletvekilleri susuyor” şeklinde konuştu.

 

 

 

YANDAŞA GÖRE EĞİTİM  

 

 

Kocaeli'deki eğitimin gerilemesinin ‘yandaşa göre eğitim' yapılmasından kaynaklandığını söyleyen Kuşkan, “Bu rezalet, eğitim kadrosundan ve yöneticilerinden kaynaklanıyor. Eğitimde başıbozukluk çok fazla. Okullara atanan yöneticileri bilgi birikimlerine bakılmadan, kendilerine yakın yandaş diye atıyorlar. Bu kadrolaşma ilimizdeki eğitimi diplere itti” dedi. 

 

 

 


Erkekler İçin Trend Olan 2024 Tişört Modelleri

Oto yıkamacıda işlenen cinayetin detayları ortaya çıktı

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Başkan Sezer, mazbatalarını alan muhtarlara başarılar diledi

Otobüs şoförünün burnunu kırdılar

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

85 okulda 156 özel eğitim sınıfın tadilatı gerçekleştirilecek

Başkan Söğüt: "Tüm enerjimizi Körfez için harcayacağız”

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

İlkokul öğrencilerine ‘sıfır atık’ etkinliği

SEDAŞlı çocuklar 23 Nisan’ı coşkuyla kutladı

Polisin şefkat eli: İntihar girişiminde bulunan şahsı sarılarak ikna etti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın duyurduğu operasyonun detayları: 52 milyonluk para trafiği

Minik yüzücülerden büyük başarı

Otomobille kafa kafaya çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Başkan Ömeroğlu koltuğu minik öğrenciye devretti

23 Nisa’da Gölcük renkli görüntüler sahne oldu

Bu sefer çocuklar meclis koltuğuna oturdu ve oyladıkları önergeyi oy birliğiyle kabul etti

Derince’de öğrenciler dev Türk bayrağı açtı

Çayırova’da 23 Nisan coşkusu yaşandı

Körfez’de öğrencilerin gösterileri izleyenleri mest etti

Tramvaya binen miniklere palyaço sürprizi

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TEM Otoyolu’nda araçta hareketsiz yatan şahıs polisi harekete geçirdi

Çocuklar kanser hastası kadına unutamayacakları anlar yaşattı

Sağlıklı Bir Gelecek İçin: Nifty Testi

Felsefenin dili mi olurmuş? Evet! Filolog Samet TUNCAY sizlere dil felsefesinin temellerini açıklayacak! Hazırsanız başlayalım!

İzmit Belediye Başkanı Cemre Şeşen ilk talimatını verdi!

Çayırova’da 23 Nisan coşkusu

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

Olimpik Akademi’nin Yenilikçi Yaklaşımı İle Kaliteli Jimnastik Malzemeleri

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR