• BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,28
  • EURO

    35,10% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2312,35% 1,54
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29

Kuseyri ile Akın İpek 'ByLock arkadaşı' çıktı

FETÖ'nün avukat yapılanmasına ilişkin davanın gerekçeli kararında, sözde yargı imamı olduğu iddia edilen avukat Mehmet Rasim Kuseyri'nin, örgütün firari tepe yöneticilerinden Hamdi Akın İpek ile "ByLock arkadaşı" oldukları belirtildi.

GÜNDEM 12.08.2019 11:27:00 0
Kuseyri ile Akın İpek

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) avukatlık yapılanmasına ilişkin 52 sanık hakkında verilen hükmün gerekçeli kararı yazıldı.

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesince 29 Mart 2019'da verilen kararın gerekçesinde, davanın sanıklarından sözde yargı imamı olduğu iddia edilen avukat Mehmet Rasim Kuseyri ile örgütün firari tepe yöneticilerinden Hamdi Akın İpek'in "ByLock arkadaşı" oldukları ifade edildi.

AA muhabirinin ulaştığı kararda, örgütün yapısı, işleyişi, mali kaynakları, kamu kurumlarına sızma stratejisi, kendisinden olmayanlar üzerinde oluşturduğu baskı, 15 Temmuz darbe girişiminin nasıl yapıldığı ve FETÖ'nün avukatlık yapılanması anlatıldı.

FETÖ'nün, terörist başı Fetullah Gülen tarafından 1966'da kurulduğuna ve örgütün o günden beri emellerine ulaşmak için her türlü yolu "mübah" gördüğüne vurgu yapılan kararda, örgütün öncelikli amacının kamu kurumlarına sızarak, ülke yönetimini ele geçirmek olduğuna dikkat çekildi.

Kararda, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin FETÖ mensubu askerlerce bu kapsamda yapıldığı ifade edildi.

"Bölge avukat abileri toplantısına katıldı"

Örgüt yapısına ilişkin tespitin ardından sanıkların eylemlerinin anlatıldığı bölümde, FETÖ'nün yargı imamı olduğu iddia edilen avukat Mehmet Rasim Kuseyri'ye geniş yer verildi.

Darbe girişiminden sonra Kuseyri'nin ByLock kullanıcısı olduğunun tespiti üzerine hakkında soruşturma başlatıldığı, toplanan deliller kapsamında örgütün avukat yapılanmasına dahil olduğunun anlaşıldığı aktarıldı.

"FETÖ çatı davası"nda 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in avukatı Abdülkadir Aksoy'un yanında bir dönem çalıştığı belirtilen Kuseyri'nin, "bölge avukat abileri toplantısına" dinleyici olarak katıldığı aktarıldı.

Kararda, FETÖ itirafçısı eski savcı Bayram Bozkurt'un, Kuseyri'yi Afyon'da yapılan avukatlar toplantısında gördüğü, sanığın örgüte en çok himmet veren avukatlardan olduğunu bildiği yönündeki tanık beyanı da yer aldı.

ByLock şifresi: Hatay1907

Kuseyri'nin ByLock kullanımına ilişkin detaylara yer verilen gerekçeli kararda, sonu 42 80 ile biten telefon numarası üzerinden 11 Ağustos 2014'ten itibaren programı kullandığı ifade edildi.

Kuseyri'nin ByLock ID numarasının 105588, kullanıcı adının Hatay, şifresinin "Hatay1907" olduğu, programı son kullandığı tarihin de 22 Şubat 2015 olarak tespit edildiği kaydedildi.

Kuseyri'nin Hatay nüfusuna kayıtlı olduğu, taraftarı olduğu takımı da Fenerbahçe olarak ifade ettiği belirtilen kararda, bu nedenle ByLock şifresinin de Hatay ve Fenerbahçe'nin kuruluş yılı olan 1907'nin birleşimiyle oluşturulduğu vurgulandı.

Kararda, Kuseyri'nin farklı yer ve zamanlarda 3 bin 218 kez ByLock hedef IP'sine bağlantı sağladığının tespit edildiği aktarıldı.

Akın İpek'le ByLock arkadaşı

FETÖ'nün firari tepe yöneticilerinden Hamdi Akın İpek'in avukatlığını yaptığı belirtilen Kuseyri'nin, İpek ile irtibatına da değinilen kararda, iki ismin ByLock'ta arkadaş olduklarına ilişkin şu tespite yer verildi:

"Avukatlığını yaptığı Hamdi Akın İpek'in ByLock çözüm tutanağı dosya arasına getirtilmiştir. Akın İpek'in 101941 ID nolu ByLock kullanıcısı olduğu anlaşılmıştır. Arkadaş listesinin incelenmesinde sanık (Kuseyri) ile arkadaş oldukları görülmüştür."

İpek'in, 58319 ID nolu kullanıcı ile yaptığı yazışmada bu kişiyi Kuseyri'ye yönlendirdiği ve Kuseyri hakkında, "Güvendiğimiz bizim arkadaşımız." diyerek örgüt ile bağlantısını ortaya koyduğu bildirildi.

Tanık olarak dinlenen T.K'nin, Kuseyri'nin avukatlık bürosunda muhafazakar olmasına rağmen başörtülülerin çalıştırılmadığını söylediği aktarılan kararda, bunun, "Örgütün genel davranışları nazara alındığında her halükarda dini bir cemaat görünümü altında olmalarına rağmen kendilerini dinden uzak bir görünüm içerisinde bulunduklarını göstermeye çalıştıkları." dile getirildi.

Talimatla Bank Asya'ya para yatırdı

Kuseyri'nin, FETÖ'nün kapatılan finans kaynaklarından Bank Asya hesaplarındaki hareketliliklere dair bilgilere de yer verildi.

Mali Suçları Araştırma Kurulunun raporuna göre, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in 2014 Ocak ayında "Bank Asya'ya para yatırın." talimatından sonra Kuseyri'nin hesap bakiyesinde ciddi artışlar oldu.

Söz konusu tarihteki hesap bakiyesi 8 milyon 583 bin 500 lira olan Kuseyri, aynı yılın eylül ayında 5 milyon 472 bin 134 liraya kadar düşen hesap bakiyesi aralıkta 8 milyon 348 bin 285 liraya çıktı.

Bank Asya yönetiminin 4 Şubat 2015'te BDDK'ye, ardından 29 Mayıs 2015'te ise TMSF'ye devredilmesinden sonra Kuseyri'nin hesabındaki paranın tamamına yakınını çektiği rapora yansıdı.

Bankanın yönetiminin devlete geçmesiyle Kuseyri'nin 8,5 milyon lirayı bulan hesap bakiyesi önce 1 milyon 615 bin 725 liraya, ardından 19 bin 149 liraya kadar düştü.

FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı 2016 Temmuz'da ise Kuseyri'nin hesap bakiyesinin 20 bin 16 lira olduğu kayıtlara geçti.

Raporda, Kuseyri'nin FETÖ soruşturması kapsamında hakkında işlem yapılan çok sayıda kişi ile para transferi yaptığı da ifade edildi.

Hüküm

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ'nün avukatlık yapılanmasına ilişkin davayı 29 Mart 2019'da karara bağladı.

Buna göre yargı imamı olduğu iddia edilen Mehmet Rasim Kuseyri ve Ali Fuat Babatan'a "silahlı terör örgütüne üyelik" suçundan 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Aynı suçtan sanıklar Abdulkadir Ceylani Özgül, Cemalettin Karadaş, Çağlayan Erginay, Hasan Basri Aksoy, Mehmet Deveci, Süleyman Sallı ve Şaban Yağcı'ya 7 yıl 6 hapis cezası verilirken, Hüseyin Mehan, İbrahim Temur, İsmail Yıldırım, Mehmet Derdiyok, Murat Araç ve Ömer Karadeniz de 6 yıl 10 ay 15 gün hapisle cezalandırıldı.

Sanıklar Muhammet Ali Özdel, Eren Babahanoğlu, Fuat Yüksel, İbrahim Löklüoğlu, Sait Şahan ve Mücahit Kozan'ı 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, Adem Tüysüz, Ahmet Yazıcı, Ali Bezci, Çağatay Sakaoğlu, Devlet Deveci, Eyyup Can Candaş, Eyyüp Ağaoğulları, Hasan Yavuz Seyidoğlu, İsmail Uyar, İsmail Yeşilova, Kadir Kocalar, Kerim Yurttaş, Mehmet Demir, Murat Aktaş ve Sedat Oğuz'un beraatine karar verdi.

Sanıklar Muhammed Enes Ayhan, Furkan Şen, Hasan Hüseyin Tanrıverdi, Ali Yıldız, Mehmet Sürer ile terör örgütü elebaşı Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak, Mustafa Onur Aslay, Mehmet Kasap, Hakan Yıldız, Talha Aksoy, Mustafa Dokumacı, Hayrettin Açıkgöz, Mustafa Kocadağ ve Melik Bayat ile savunmaları alınmayan Muhammet Gökhan Kılıç ve Adnan Şeker'in dosyaları ise ayrıldı.

AA


Hijyen ve Dezenfeksiyonun Öncüsü

Yapay Zekâ, Teknoloji ve Eğitim Paneli

Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”

Saadet Partisi’nden Uslu’ya ziyaret

Şehir Tiyatroları’ndan 27 Mart’a özel prömiyer

Vali Yavuz’dan KOTO ailesine teşekkür

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

KARTEPE’YE İKİNCİ MÜZEDE HAZIR

Büyükakın: Kadın çiftçilerimizin üretime katkısı çok değerli

Çetinkaya belediye çalışanlarını ziyaret etti

Yıldıztekin’in mottosu: Adalet ve liyakat!

Türel, Çiçek ailesinin acısını paylaştı

Akmeşeliler Hürriyet’i coşkuyla karşıladı

Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü

Hatipköy’e yeni park

Stadyum bağlantı yolunda tamamlanan kısımlar trafiğe açıldı

Kayınbiraderine cadde ortasında tabancayla ateş etti

Sokak hayvanlarının mamaları artık bu tesiste üretilecek

Patlama sesi ekipleri harekete geçirdi

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

"Kız meselesi" kavgasında ölen 16 yaşındaki genç son yolculuğuna uğurlandı

Görkem Ahi 2024 Yılı İlk Çeyreğinde Mobilya Sektörünü Değerlendirdi

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Vali Yavuz’dan müjde!

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Seçim güvenliği için 594 bin personel görev yapacak

İşsizlik rakamları açıklandı

Kocaeli' de 30 bin araç kapasiteli otoparklar ve 3 bin 500 Tır kapasiteli otoparklar inşa edilecek

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Benzin ve motorin fiyatları

SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine promosyon ödenecek

Dubai’de Şirket Kurmak İçin Yurtdışı Atılım ile Benzersiz Fırsatlar

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

Başakşehir ile özel maç oynayacağız

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR