• BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,54% 0,30
  • EURO

    34,71% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2491,33% 0,29
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Kurtulmuş'tan internet kesintilerine açıklama geldi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesin'ndeki internet kesintisinin Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın gözaltına alınması ile ilgili olmadığını söyledi.

GÜNDEM 27.10.2016 16:40:00 0
Kurtulmuş

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesin'deki internet kesintisinin diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak'ın gözaltına alınmasıyla ilgili olmadığını açıkladı. Sosyal medya ve internetin sorumsuzca kullanılacak bir alan olmadığını belirten Kurtulmuş, "Aramızdaki siyasi farklılıklar olabilir. Hepimiz bu ülkenin çocuklarıyız. İnterneti, sosyal medyayı kullananlar da asla ayrılık dili üzerinden bir takım provokasyonlar yapamaz" dedi.

Atatürk Üniversitesi'nin 2016-17 Akademik Yılı açılışına katılmak üzere ucakla Erzurum'a gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Vali Seyfettin Azizoğlu'nu makamında ziyaret etti. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Türkiye'nin Temmuz 2015'den bu yana terörle mücadele ettiğini anlatırken, şöyle dedi:

"TÜRKİYE TERÖR İLE SAVAŞIYOR"

"Türkiye, terör ile savaşıyor. Bir tarafından PKK ile bir taraftan IŞİD ile bir taraftan FETÖ ile bir taraftan sınır dışından gelen IŞİD, PKK, PYD'nin tehditleri ile eş zamanlı olarak mücadele etmek zorunda ve bunların hepsiyle büyük başarı kazanıyor. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki şehirlerimizin yaşadığı en büyük sorunlardan birisi maalesef şehirlerde hendeklerin kazılması, halk için şehirlerin yaşanmaz hale getirilmesi faciası ile karşı karşıya geldik. Bir çok şehir terör vasıtasıyla tarumar edildi, yıkıldı, yakıldı.

"ÇUKURLARA BOMBALAR KONULDU"

Çukurlar kazıldı, o çukurlara bombalar konuldu. Şimdi bu çerçevede biliyorsunuz Doğu ve Güneydoğu'da çok sayıda belediye başkanı görevden alınarak onların yerine belediye başkan vekilleri atandı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile ilgili olarakta devam etmekte olan bir soruşturma var. Özellikle belediye kaynakları, imkanlarının törer örgütüne aktarılması yönünde iddialar var. O iddialardan dolayı açılmış bir soruşturma var. Biz siyasiler olarak bu soruşturmaları aynen kamuoyu gibi dışarıdan takip ediyoruz.

"TAKİP EDİYORUZ"

Bu soruşturmalar ne yönde devam edecekse, seyredecekse takip ediyoruz. Ancak şunu açıkca ifade etmek lazım halkın oyları ile seçilmiş hiçbir belediyenin törer örgütlerine destek vermek gibi bir hakkı olamaz. Bu memlekette tek tek isimleri saymayayım ama tarumar edilmiş bu şehirlerde insanlar belediye başkanlarının, belediye meclis üyelerini seçerken şehirlerine çukurlar kazılsın, bombalar patlatılsın, insanlar öldürülsün, binalar, okullar yakılsın diye bunları yapmadılar. İnsanlar oy verirken hizmet almak icin, güzel şehirlerde yaşamak için oy verdiler ve seçtiler.

"HALKA KARŞI İHANETTİR"

Belediyelerin bu hizmetleri bırakıp bir şekilde törer örgütünün faaliyitelerine içerisinde yanında, gölgesinde yer alması en başta kendisine oy vermiş olduğu halka karşı bir ihanettir. Belediyeler yeniden gözden geçiriliyor hakkında dosyaları tekamül etmiş olanlar adliyeye sevk ediliyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile ilgili iddialar da bu kapsamda el alınmalıdır."

Doğu ve Güneydoğu'da iki gündür devam eden internet kesintisinin Diyarbakın Büyükşehir Belediye Eş Başkanlarının gözaltına alınması ile ilgili olduğu yönünde iddialar bulunduğu yönündeki soruya Numan Kurtulmuş şu şekile yanıt verdi:

"İNTERNET BAĞLANTISININ BU SORUŞTURMAYLA ALAKASI YOK"

"İnternet bağlantılarının bu soruşturma ile alakası yok. Maalesef internet ortamında, sosyal medyada zaman zaman ciddi provokasyonlar yapıldığı biliyoruz. Mesela 6-8 Ekim olayları sırasında sosyal medyanın çok aktif olarak kullanıldığını ve insanların sokağa çıkarılarak iç karışıklık, iç çatışma oluşturulma zemininin hazırlanmaya çalışıldığını biliyoruz. Yani sosyal medya internet alanı da sorumsuzca kullanılacak bir alan değildir. Burada herkes dikkatli davranmalıdır. Bizim için önemli olan Orta Doğu bu kadar karmakarışık noktadayken Türkiye'nin birliğini, dirliğini sağlamasıdır. Aramızdaki siyasi farklılıklar olabilir ama hepimiz bu ülkenin çocuklarıyız. İnterneti, sosyal medyayı kullananlar da asla ayrılık dili üzerinden bir takım provokasyonlar yapamaz. Böyle birşey olmamalıdır, yapmamalıdırlar."

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Diyarbakır'daki soruşturma sonrası HDP'nin bölge halkını sokağa çıkma çağrısı yaptığı halde halkın buna karşılık vermediğine ilişkin görüşler hatırlatılınca şöyle dedi:

"KİMSE SOKAĞA ÇIKMADI"

"Epeydir bir takım çağrılar yapılıyor. Özerklik çağrısı yapılıyor kimse sokağa çıkmıyor. 'Serdilhan' baş kaldırı çağrıları yapıldı. Kimse sokağa çıkmadı. HDP'ye öteden beri samimi bir çağrıda bulunuyoruz. Şu terör örgütünün gölgesinden bir çıkın. Halktan oy isteyen demokratik bir parti olarak terör örgütünün, dağın gölgesinden çıkın silanların bombaların tesiri altında kalmayın. Biz bunları samimiyetle Türkiye demokrasinine katkı olsun diye söylerken maalesef HDP'de çok sayıda siyasetçi bunu dikkate almıyordu ama şimdi en büyük cevabı bizzati HDP seçmeni veriyor.

Yüzde 80 oy aldıkları yerde defaatle çağrılar yapılmasına rağmen 100-200 kişi dışında kimse dışarı çıkmıyor. Bazı yerlerde o kadar kişi bile çıkmıyor. Bu başlı başına HDP'nin başını ellerinin arasına alıp düşünmeleri gereken bir noktadır. Terör örgütünün gölgesinde siyaset olmaz. Bu cevabı yüksek sesle HDP'ye oy veren Kürt seçmeni vermiştir. Bu insanlar bu çağrılara neden cevap vermiyor, anlamaya çalışsınlar. Ben açıkcası bu çağrılara cevap verilmemesinin Kürt halkının ferasetinin, basiretinin bir cevabı çok açık bir politik bir mesaj olduğunu görüyorum; 'Dağın gölgesinden çıkın demokratik parti olarak Türkiye'de parlementer sistem içerisinden siyasi mücadelenizi verin' mesajıdır. 'Eğer terörle iş birliği yaparsanız ben sizin arkanızda, yanınızda yokum' mesajıdır. Bölge halkına da bu mesajından dolayı çok teşekkür ediyorum."

FETÖ ile mücadele meselesinin dönemsel bir mücadele olmadığını ifade eden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"HİÇBİR ZARAR GELMEYECEK"

"Bu darbe teşebüssünden sonra bazıları işi öyle bir noktaya getiriyor ki; Birkaç yüz tane askeri, emniyet mensubunu, savcı hakimi aldınız yeter. Hayır öyle değil. Bu örgütle irtibatlı, yanında, sağında, solunda, içinde gölgesinde duran kim varsa yaptıkları bu ihanetin hesabı verecekler. Ama örgütle irtibatı olmayan vatandaşlarımızda hiç endişe etmesin, hiçbir şekilde onlara bir zarar gelmeyecek. Bu soruşturmalar kapsamında varsa bir takım eksiklikler, yanlışlıklar yani haksız olarak biri mağdur edilmişse bunu da düzelteceğiz. Belki ucu açık bir şekilde düzeltecek imkanı KHK ile sağlayacağız.

"FETÖ MAĞDURLARI YOKTUR"

Ancak bunu şurada ısrarla altımı çizmek isterim. FETÖ mağdurları edebiyatı ile bir takım sözlerin söylenmesi bizatihi FETÖ'ye destektir. Bu memlekette FETÖ mağdurları yoktur. FETÖ mağdur etmeye kalkıştığı 79 milyon vatandaşımız vardır. Mağduriyetse 241 şehidimiz, 2 bin 194 gazimiz var. Milyonlarca insanımızın böyle uçurumun kenarından döndüğü bir Türkiye var. Dolayısıyla burada herkes ölçülü olsun. Hiç kimse FETÖ'nün caniliğini, eşkiyalığını bir türlü örtbas edecek algı operasyonunun içerisinde olmasın. Bu algı operasyonları onun bilerek yada bilmeyerek tarafı olmasın. KHK ile ne gerekiyorsa nerede bunlarla irtibatlı kim varsa hesabını verecek.

"HİÇ KİMSE MERAK ETMESİN"

Yanlışlık yapılanlar tekrar KHK'larla düzeltilip görevlerine iade edilecek. Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığın'dan 5 bin 300 küsür öğretmen bunlarla ilgisi olmadığı ortaya çıkarak iade edildi. Bu bir süreç. Hiç kimse merak etmesin. KHK'larla insanlara haksılık yapmak üzere hareket etmiyoruz. Devleti bu canilerden temizlemek için hareket ediyoruz. Bu bizim sırtımızda bir yük, ağırlıktır. Bu ağırlıkla hareket ediyoruz. Herkes rahat olsun. İnşallah soruşturmalar sonuna kadar adelet ekseninde devam edecek herkesten hesap sorulacak. Kurunun arasında yaş yanmayacak. Bu edebiyatı millet bıraksın. 'FETÖ mağduruları' kavramını da hiç kullanmayalım. Bu algı operasyounun bir parçasıdır."


Geleceğe Yatırımın Adresi Rusya'da Eğitim

Çamaşır Makinesi Kazan Bilyası (Rulman) Nasıl Değiştirilir?

Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Darıca’da yüzler gülüyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Hastane randevularına yeni düzenleme

Kaymakam Kara, Darıcalıyı Dinlemeye Devam Ediyor

İzmit Rotary Kulübü 54. yılını kutladı

Dünyanın dört bir tarafından hastalar Kocaeli Üniversitesi’ne tedavi olmak için geliyorlar

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Günü çift idmanla geçirdik

Önümüzdeki 3 gün yağış var!

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

KOÜ Mühendislik Fakültesi'nde görev değişikliği

Kocaeli’de 156 okul müdürü değişti

KYK izinlerine yeni düzenleme

Kocaeli'de otobüslere yüzde 75 zam talebi!

İzmit Körfezi’nde araştırmalar sürüyor

İzmit Tren Garı’na ulaşımda asansör kolaylığı

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

Bayramda 11,2 milyon araç otoyolları kullandı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Günü çift idmanla geçirdik

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

Tarihte bugün Kocaelispor: Trabzonspor'u mağlup ederek Türkiye Kupası Şampiyonluğu kazandı

Körfezli yüzücülerin hedefi Türkiye Şampiyonası

Süper Lig'in eski yıldızı hayatını kaybetti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR