• BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

Kösali Karabacak’a yüklendi!

CHP Darıca ilçe Başkanı Selman Kösali, parti konferans salonunda düzenlediği basın toplantısında, Darıca belediyesinin 18 yıllık ve özellikle de son 8 yılının değerlendirmesini yaparak, modern bir şehir modern şehir iddialarının deli saçması olarak nitele

POLİTİKA 2.10.2012 10:38:00 0
Kösali Karabacak’a yüklendi!

CHP Darıca ilçe Başkanı Selman Kösali, parti konferans salonunda düzenlediği basın toplantısında, Darıca belediyesinin 18 yıllık ve özellikle de son 8 yılının değerlendirmesini yaparak, modern bir şehir modern şehir iddialarının deli saçması olarak nitelendirip,  halkı hizmet yoksunu bir köyde yaşamaya mahkum ettiklerini söyledi. Kösali, bir yanına İl başkan yardımcısı Ahmet Özmet, ilçe sekreteri Yakup Törk, meclis üyeleri Yaşar Sönmez ve avukat Saide Arslan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında hem Büyükşehir belediyesini hem de Darıca belediye başkanı Şükrü Karabacak’ı topa tuttu. Eleştirilerden Vali ve Kaymakam da nasibini aldı.

 

 

Toplantıya, CHP İl Başkan yardımcıları Mustafa Arslan, Ali Sınırtaş, İl Genel Meclis üyesi Seyfettin Kayabey, Gebze eski Belediye Başkanı Mehmet Emin Akın, Salim Durulmuş, Cengiz Hamşioğlu, önceki dönem Belediye Başkan adayı Hüseyin Özdinçer de katıldı.

 

 

ÖZMET: HER YERDE İDDİALIYIZ

 

 

Toplantının açılış konuşmasını İl başkan Yardımcısı Ahmet Özmet yaptı. Özmet “Kocaeli iyi yönetilmiyor.  Çünkü, ehli insanların elinde değil. Bölgede ciddi çalışma ve hazırlıklar içindeyiz. Büyükşehir ve 12 ilçede iddialıyız. Bölgede büyük başarı sağlayacağımıza inanıyorum”dedi.

 

 

ELEŞTİRİYE ÖNCE KENDİMİZDEN BAŞLAMALIYIZ

 

 

İlçe başkanı Selman Kösali ise konuşmasında, 5 aydır parti yönetiminde olduklarını, öncelikle eleştiriye kendilerinden başlamak istediğini, partinin örgütlenme ve çalışma  bakımından istenilen düzeyde olmadığını, şimdiye kadar AKP’nin büyük farkla seçimleri aldıklarını, kendilerinin de tüm bunları bilerek, tam da bu durumu tersine çevirmek için göreve geldiklerini anlattı.

 

 

SEÇİMİ ADAY DEĞİL PARTİ KAZANIR

 

 

Göreve geldikten buyana adeta yeniden örgütlenmeye başladıklarını, kadın ve gençlik kollarını yeniden kurduklarını, yeni ilçe binasına taşınmanın ardından yerel seçimler için start verdiklerini, seçimi aday değil parti kazanır parolası ile seferber olduklarını dile getiren Kösali “karşımızdaki gücü bileceğiz. Devletin tüm imkanları haksız ve hukuksuz bir şekilde kullanılıyor.Tüm bunları hesap ederek bunların karşısına dikileceğiz” dedi.Kösali konuşmasını şöyle sürdürdü:

DARICA’YI KİMDEN KÖY DEVRALDINIZ

“Belediye başkanımız Darıca’yı tanımlarken, her fırsatta biz köy devraldık diyor.iyi de 10 yıl  boyunca aynı zihniyetteki bir başkandan devraldınız, bizden değil. 8 yıldır da siz yönetiyorsunuz. Ne 10 yılda ne de 18 yılda değişen bir şey olmadı. Köy geldi köy gidiyor.

 

 

BELEDİYE BİNASI FİYASKO

 

 

Biz çamur atmayacak, iftira da bulunmayacak, adam gibi eleştireceğiz. Belediye binası İSKİ’nin malıydı. Kendi yandaşlarına cila-boya yaptırdılar. Bu bina ile, belediye binası yaptık diye övüyorlar ama belediyelerin çoğu birimleri başka başka yerlerde. Öte yandan başkanın belediye binası için yer aradığını da biliyoruz.

 

 

CUMHURİYET MEYDANIN ALTINA  OTOPARK YAPILMADI

 

 

Cumhuriyet Meydanının istimlak edilmesi ve Darıca’ya yakışır bir meydan yapılması için destek verdik. İçine dolgu yaptılar ve sağlıksız bir proje ile meydan yaptılar. Atıl bir proje. Belediye her inşaat yapandan otopark parası alıyor ama  1 metrekare otopark yapmadı. Bu meydanın altına otopark yapılabilirdi.

 

 

HANİ 200 KONUT YAPACAKTINIZ?

 

 

Bırakalım yeni projeler üretmeyi, seçimlerde verilen sözler bile tutulmadı. Örneğin, Başkan 200 toplu konut yaparak 2009 yılında vatandaşa teslim edeceğiz demişti 2012’deyiz ve ortada konut falan yok.

 

 

DENİZ ULAŞIMI VE 2 OTOPARK SÖZÜ NEREDE?

 

 

Yine 2008 yılında deniz ulaşımına geçeceğiz, iki adet otopark yapacağız dediler ama ortada bir şey yok. Keza, 2009 yılında teslim edilmek üzere marina yapacağız demişlerdi. Darıca’nın girişlerini  ve çıkışlarını projelendireceğiz sözü vermişlerdi. O da fiyasko.

 

 

KARAOSMANOĞLU’DA SÖZÜNÜ TUTMADI

 

 

Karaosmanoğlu’da verdiği sözleri yerine getirmedi. Üstelik ilçeler içinde en mağdur edilen ilçe Darıca oldu. Darıca’ya Kültür Merkezi yapacağım dedi. Diğer ilçelere iyi kötü merkezler yapıldı. Buraya neden yapılmadı? Karabacak, daha yeni kültür merkezi yapmaya kalktı ama hem proje sakat hem yeri yanlış hem de büyük kredi kullanarak yapıyor. Özkaynak yok.

 

 

BAYRAMOĞLU ARABİSTAN MI?

 

 

Karaosmanoğlı,  Darıca’ya 2 etap sahil projesi yapacağını söyledi.Ortada bir şey yok. Bayramoğlu ise tamamen bitirildi. Bayramoğlu Arabistan’a çevrilmek isteniyor. İnsanların denize girmesini engelliyorlar. Ellerinden gelse buraya da  haremlık selamlık plajlar yapacaklar. Yine deniz ulaşımı sözü verildi ama ortada böyle bir çalışma yok.

 

 

HALK PLAJLARI SÖZÜ UNUTULDU

 

 

Darıca’nın 16 kilometre sahili var. Vatandaşlar bu sahilden gerektiği yararlanamıyor.Zaten 5 kilometresi halka açık. 18 yıldır yapılan ciddi ve tutarlı bir proje ve çalışma yok.

 

 

GARİPLER EVİNİ DE UNUTTULAR

 

 

Sözler çok. Garipler evi yapacağız, tarihi evleri restore edeceğiz, engelli parkı, yüzme havuzu sözü verdiler ama hepsi unutuldu.

 

 

KÖTÜ ŞEYLER YAPTILAR

 

 

Hiçbir ön çalışma yapmadan, halkın parası ile  rüzgar türibini diye bir şey yaptılar.450 milyon harcandı. Şu anda atıl ve hiçbir şeye yaramıyor. Tabi karabacak cebinden harcamadığı için canı yanmıyor. Bir firmaya verildi bu paralar. Fiyasko bir proje çarçur edilen halkın parası.

 

 

PALMİYE YANDAŞLARA PEŞKEŞ ÇEKİLDİ

 

 

Palmiye tatil köyü var. Zeki bozkurt zamanında yap işlet devret modeliyle yapılmıştı. Güzel, halkın yararlandığı bir mekandı. Gelir gelmez burayı yandaşlarına peşkeş çektiler. Onlarda kiralarını ödemediler.  Üstelik giderken kapılarını da söküp götürdüler. Bu tesis yok edildi.  

 

 

KARABACAK 5 EKİM’DE YARGIÇ KARŞISINDA

 

 

Tabi burayı yargıya taşıdık. Valilik ve kaymakamlık sanki AKP’nin il ve ilçe başkanları. Buranın hesabını soracağına, arkadaşlarımıza baskı yapıldı. Ne varki, 5 ekim’de karabacak 4 sulh mahkemesinde yargıç karşısına çıkacak. Er yada geç buranın hesabı sorulacak.

 

 

KÜLTÜR MERLKEZİ NEDEN UCUBE?

 

 

Kültür merkezi yapmak fikri  doğrudur. Çünkü bir ihtiyaçtır. Önceki Başkan Fevzi Çakmak Mahallesinde Adnan menderes adına ve büyük paralar harcayıp bir park yapmıştı. Halk dinleniyor, nefes alıyordu.  Bu başkanda buraya adeta bit pazarı cinsinden kültür merkezi yapıyor.

 

 

TRAFİK DAHA DA KARIŞACAK

 

 

Düşünün kültür merkezinin altına üç adet bodrum koymuş. Birinde sinema, birinde konferans salonu, birinde de yandaşlar için market var. Diğer katlarda, engelli merkezi, nikah salonu, dernek yerleri falan var. Çatı katında ise düğün salonu. Arsa 3580 metrekare ama 12190 metrekare inşaat yapıyor. Peki otopark? Yok. Buraya gelenler araçlarını nereye park edecek?

 

 

AKP HAYAL KIIRIKLIĞINA UĞRAYACAK

 

 

Mahalle temsilciliklerini oluşturmaya başladık.Kimsenin oyu kimsenin cebinde değil. AKP’liler devletin ve halkın paraları ve imkanlarıyla çok rahat atıp tutuyorlar ama onları hayal kırıklığına uğratacağız.

 

 

 

KAYMAKAMA YANIT

 

 

 

Kaymakamlık, bana gönderdikleri yazıda, insan hakları komisyonuna seçildiğimi bildirmiş. Ben buradan başka bir görev talep ediyorum. Her ay milyonlarca paranın dağıtıldığı ve 9 kişinin görev yaptığı söylenen Sosyal yardımlarla ilgili komisyonlara alınmak istiyorum. Bu kişilerin AKP’li olduğu iddia ediliyor. Biz de yakından takip etmek istiyoruz.

 

 


Estetiği ve Dayanıklılığı Buluşturan Göbekli Melamin

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Göcek Yat Kiralama Hizmetinde Lider Adres

Bizigo ile Seyahat ve Masraf Yönetimi Artık Çok Kolay

AlsakSatsak.com: İkinci El İlanlarla Sektörde Lider

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Kocaeli Büyükşehir’den yaşananlarla ilgili açıklama

Öğretmen ataması için gün verildi

Sözünü aldığı pamuk şeker arabasına kavuştu: Mutluluğu gözlerinden okundu

İzmit’in her noktası ilaçlanıyor

Sardala Koyu’ndan 30 poşet atık toplandı

Kocaeli’de korsan servis avı

Kocaeli'nin 5 ilçesi elektriksiz kalacak

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Ermeni çeteleri tarafından şehit edildiler

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli için gök gürültülü sağanak uyarısı

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Park halindeki tıra çarpınca 2.39 promil alkollü olduğu ortaya çıktı

Kocaeli’de 20 göçmen yakalandı, 4 kaçakçı tutuklandı

Pompalı tüfekli saldırı kamerada: Cadde ortasında ateş edip bir genci kovaladı

Çocukları öldürülen aileden yürek burkan sözler: "Oğlumuzun değeri 8 yıl mı?"

Tadilat yapılan apartmanın çatı katında yangın : 1 yaralı

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Öğretmen ataması için gün verildi

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR