• BIST 100

    9123,42%0,48
  • DOLAR

    32,38% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2324,50% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3906,32% 1,63

Kocaeli'den dünyaya çağrı

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı 11 sendikaya üye binlerce sendika üyesinin katılımıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kocaeli'de kutladı.

GÜNDEM 1.05.2018 13:46:00 0
Kocaeli

On binlerce kişinin katıldığı 1 Mayıs kutlamaları Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, talepler Kocaeli'den haykırıldı; tüm dünyaya emek, kardeşlik, dayanışma ve birlik mesajı verildi. Mitingde küresel emperyalizm, siyonizm ve batının faşizan politikaları da kınandı. Meydanda toplanan 81 ilden kamu görevlileri üzerlerinde ‘hak’, ‘adalet’, ‘emek’, ‘kardeşlik’, ‘huzur’, ‘alınteri’, ‘özgürlük’, ‘dayanışma’, ‘eşitlik’, ‘birlik’, ‘saygın iş’ ve ‘merhamet’ yazılı atkılarla görsel şov yapıldı. 

“Vatanın birliği denildi mi tarafımız bellidir” 
Törende konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “Emeğin başkenti diyebileceğimiz İzmit'imizde 15 Temmuz’u bu anlamda simgeleyen bu meydanda farlı bir sevinç, coşku yaşıyoruz. İzmit Belediye Başkanı olarak nadide bir sendikamız olarak gördüğümüz MemurSen’in güzel etkinliklerinden birisini burada gerçekleştirmekten ayrı bir mutluluk duyuyorum. Bizler, geleceğimizi belirlemiş, tarafımızı net olarak belirlemiş ülke sevdalısı insanlar olarak, her sürecin sonunda tarafımızı açık ve net olarak belirlemişizdir. MemurSen ile böyle gönül gönüle olmamızın en temel nedeni budur. Vatanın birliği denildi mi tarafımız bellidir, bayrağımızın dalgalanması denildi mi tarafımız bellidir, insanlarımızı denildi mi tarafımız belliydi, hak ve adalet denildiğinde tarafımız belirlidir” dedi. 

“Görevimiz her zaman hakkı ayakta tutmaktır” 
Başkan Doğan’ın ardından sözü devralan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, “1 Mayıs’ın emeğin bilinci, alın terinin bilinci ve tüm çalışanlar için güzel bir gün olmasını diliyorum. Hak, oldukça önemli. İnsan hakkını kaybettiğinde geriye hiçbir şey kalmaz. Ne adalet, ne insanlık, ne medeniyet, ne de kalkınma kalır. Görevimiz her zaman hakkı ayakta tutmaktır. Sadece işçinin, memurun için değil, her yerde hak var. Hak önemli bir kavramdır, bir deyimdir, temel bir inanç değerimizdir. Onun için bizim inanç değerlerimizde çalışanların hakkını ister memur, ister işçi, ister temizlikçi olsun, ne göreve olursa olsun bizim için çok değerlidir. Alın teri kurulmadan, zamanında vermek, ülke için, devlet için, yerel yönetimler için, patronlar için bir görevdir. Bunu biz inanarak savunuyoruz” diye konuştu. 

“Kapitalizmin, ‘sınırsız ihtiyaç sınırlı kaynak’ söylemini çöpe atmanın zamanıdır” 
Son olarak söz alan ve konuşmasına meydandaki on binlerce sendika üyesine "emek" ve "alınteri" mesajı veren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Dünyanın her yerinde savaş, esaret, sömürü, açlık, fakirlik kol geziyor. İnsanlık değerleri yok oluyor. İnsanlığın umudunu yitirmesi, intiharın eşiğine gelmesi isteniyor. Ümmet coğrafyasından yükselen feryatlar da arş-ı alaya ulaşıyor. Türkiye, can pazarında yaraları sarmak için çırpınan doktor gibi. Emperyalizm, yangını körüklüyor, sömürüyü derinleştiriyor. ‘Dünya 5’ten büyüktür!’ iradesi bu yüzden kıtaları aşarak yankı buluyor. Kapitalizmin, kan ve kâr denklemini bozmanın yolu bu iradeden geçiyor. Bunun için dünyanın bütün emekçileri antiemperyalist, antikapitalist kampta, insanlık temelinde, adalet zemininde birleşmelidir.Açgözlüler, kompradorlar yüzünden her yıl yüzbinlerce kişi açlıktan ölüyor. Bu yüzden diyoruz ki, Kapitalizm, bir küresel hırsızlık ve gasp sistemidir. Emperyalizm bir cinayet şebekesidir. Kocaeli’nden, bu meydandan dünyanın bütün emekçilerine sesleniyoruz: Gelin gücümüzü birleştirelim, İnsanın merkeze alındığı; emeğin, üretimin, adil paylaşımın olduğu yeni bir dünya inşa edelim” şeklinde konuştu. 

“FETÖ ile iş tutanlara değil, FETÖ’nün işini bitirenlere destek vereceğiz” 
Konuşmasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yalçın, Erbakan'ın, "Bu seçimle ilgili olarak, ortaya konan oyunlardan, kurulan tezgahlardan, okyanus ötesinden verilen talimatlardan haberimiz var. Birileri, Türkiye’nin yolunu tıkamak, milleti yeniden vesayetle tanıştırmak istiyor. Biz diyoruz ki geçti o günler. Millet, egemenliğin de bağımsızlığın da sahibi; güçlü ve büyük Türkiye yolculuğunun hamisidir. Bizler, kamu görevlileri olarak; FETÖ ile iş tutanlara değil, FETÖ’nün işini bitirenlere destek vereceğiz. Milletle ihtilafı olanları değil, milletle irtibat kuranları tercih edeceğiz. Türkiye’yi kur oyunlarıyla çökertmek isteyenlere değil; Türkiye’ye oyun kuranlara diz çöktürenlere yetki vereceğiz" ifadelerini kullandı. 

“Sizler bu ülkenin gerçek antiemperyalistleriniz” 
Meydanı dolduran on binlere "Sizler bu ülkenin gerçek antiemperyalistleriniz" diyerek seslenen Yalçın, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kendisine sosyalist diyen bir örgüt düşünün ki ABD’nin paralı askerliğini yapıyor. Antiemperyalist geçinip oradan itibar devşirenler ABD’nin kucağına oturup enternasyonal marşı söylüyorlar. Bunlar, Afrin’de ABD’nin lejyonerliğine soyundular, emperyalizmin paralı askerlerini desteklediler. 1 Mayıs’ı, emeği ve emekçiyi, gerilim ve hesaplaşma aparatı haline getirenler emek hareketine ihanet ediyorlar. Oysa 1 Mayıs; emek ve sosyal adalet talebinin haykırıldığı; kapitalizme ve emperyalizme itirazın yükseltildiği; barış ve dayanışma içinde kutlanması gereken bayramdır." 

Memur-Sen’in taleplerini meydanlardan haykırdı 
Yalçın son olarak meydandan kamu görevlilerinin taleplerini de şu şekilde sıraladı: "İstihdam sadece kadrolu olsun, büyümeden pay verilmemesi yanlışlığı son bulsun. Kamuda sözleşmeli personel uygulaması kalksın, bütün sözleşmeliler kadroya alınsın. Gelir vergisinde mağduriyet giderilsin, maaş kaybı telafi edilsin. Vergide ya matrah artsın ya oran düşsün, vergi yükü adil bölünsün. Artık ertelenmesin; ek göstergeler yükseltilsin. Ek ödeme oranları eşitlensin, ek ödeme emekli maaşına eklensin. Grev ve siyaset yasağı kalksın, 82 model kılık-kıyafet yönetmeliği çöpe atılsın. Döner sermaye gelirleri; kazandıranlar arasında bölüşülsün. Kıdem aylığında süre sınırı kalksın, gösterge rakamı artırılsın. Yemek ve giyecek yardımı tutarları artırılsın yardımdan bütün kamu görevlileri yararlansın. Toplumun temel direği aileye destek verilsin; eş ve çocuk yardımı yükseltilsin. Personelinden daha az ücret alan yönetici kalmasın. Toplu Sözleşme yasası da masası da adil bir şekilde yeniden düzenlensin; Toplu pazarlık süresi uzatılsın." 
Yalçının konuşmasının ardından Filistin ve Kudüs’ü Destekleyen Sendikalar Birliği Genel Sekreteri Filistinli Enes İbrahim bir selamlama konuşması yaptı. Konuşmaların çalışan kutlama şarkılarıyla 1 Mayıs etkinlikleri sona erdi. 

aw378629_03.jpg


Kıyı Otomotiv'de Araç Almanın Ayrıcalığı

Tez Yazdır Akademik Danışmanlık: 8 Yıldır Güven ve Kalite

Başkan Adayı Büyükgöz Gebzelilerle Çay Sohbetinde Buluşuyor

Seçim nedeniyle 31 Mart Pazar günü o pazar kurulmayacak

Başkan Kurtuluş’tan ‘BÜYÜK DARICA MİTİNGİ’ne davet!

Türel Belediye çalışanlarına karanfil dağıttı

İzmit Belediyesi Evliya Çelebi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine kütüphane kazandırdı

Başkan Adayı Büyükgöz’den Hemşeri Derneklerine Ziyaret

Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu

Trenlerde emekliler yüzde 10 indirimli seyahat edecek

YÖK, dünya sıralamalarında ilk 400'de olan üniversitelere doğrudan denklik verecek

3 pusula tek zarfta olacak

Mutfakta çıkan yangın kafeyi kül etti

Kırsal kalkınmaya tavuk desteği

Seymenli çocuklara park müjdesi

Türel Keşaplılardan destek istedi

Bayburtlulardan Bünyamin Çiftçi’ye sevgi seli

KO-MEK otomotiv sektörüne can suyu oluyor

Başkan Büyükakın, Lokomotif Köyde çocuklarla buluştu

GTÜ’de ramazan birlikteliği

Kütüphane Haftası'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Kaza içinde kaza

Park halindeki araçta yangın çıktı

Bu köy sadece çocukların

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Trenlerde emekliler yüzde 10 indirimli seyahat edecek

YÖK, dünya sıralamalarında ilk 400'de olan üniversitelere doğrudan denklik verecek

3 pusula tek zarfta olacak

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Kıyı Otomotiv'de Araç Almanın Ayrıcalığı

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Çayırova Belediyesi Bornova deplasmanında

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR