• BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Kılıçdaroğlu'dan İnönü yanıtı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsmet İnönü ile ilgili yaptığı açıklamasına tepki gösterdi.

POLİTİKA 12.10.2018 14:19:00 0
Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da, Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen partisinin belediye başkanları toplantısına katıldı. 

Vatandaşın mutsuzluk içinde olduğunu ve yarınını bilemediğini ileri süren Kılıçdaroğlu, "Bir belirsizlik içerisinde yine bir seçime gideceğiz. Yarın sabah ne olacağını kimse bilmiyor? Biz uyarıyoruz, sorumlu bir siyasal partinin genel başkanı olarak uyarıyorum; Bu şekliyle hükümet, bu şekliyle saray Türkiye'yi yönetemez. Yönetim farklı bir şeydir, bilgi birikim, deneyim ister. 16 yıldır deneyim kazanmadılar, yap boz politikasıyla doğruyu bulmak mümkün değildir" değerlendirmesini yaptı. 

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Kimin ne yaptığı belli değil. Ofis üstüne ofis kuruluyor, atamayla gelen bakanlar... Türkiye'nin oturup düşünmesi lazım. Türkiye, sadece CHP'lilerin değil, AK Parti'lilerin de ülkücülerin de Saadet Partili kardeşlerimin de 81 milyonun Türkiye'sidir. 81 milyonun sorumluluğu var. Ben de bu ülkede huzur istiyorum, o da istiyor. Huzuru hepimiz istiyoruz. Ama 16 yılda geldiğimiz noktaya bakıyoruz, huzur yok. Demek ki önümüzde ciddi bir süreç var. Bu süreci hepimiz dikkatle değerlendirerek sandığa gitmeliyiz. 

Şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Yerel yönetimlerde hiçbir siyasal parti CHP'li belediyelerin eline su dökemez. Bazı hizmetlerimizi eksik görebilirler ama eğri oturup doğru konuşalım. Metro deyince akla CHP gelir. Ankara'da, İstanbul'da, İzmir'de metronun ilk temelini atanlar CHP'li belediye başkanlarıdır. İlk tanzim satış mağazalarını, halk ekmek fabrikalarını, ilk tercihli yol uygulamasını CHP'li belediyeler yaptı. Bugün pek çok belediyenin örnek aldığı uygulamaları başlatan CHP'lilerdir."

''İSTANBUL HEPİMİZİN GÖZ NURU''

Kent kültürünün önemine değinen Kılıçdaroğlu, kentte yaşamanın farklı bir şey olduğunu söyledi.

CHP'li belediyelerin kent kültürüne büyük önem verdiğini aktaran Kılıçdaroğlu, İstanbul'a büyük haksızlık yapıldığını dile getirdi. 

Kılıçdaroğlu, "İstanbul hepimizin göz nuru. Göz bebeğimiz gibi korumamız gereken bir kent. Üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış. Haliç'iyle, deniziyle, milyonların yaşadığı İstanbul. İstanbul'a ne yapıldı son yıllarda. Sarayda oturan zat 81 milyonun önüde 'Biz istanbul'a ihanet ettik' dedi. Ama hiçbir CHP'li belediyeyenin olduğu yerde o beldeye asla ihanet edilmemiştir" açıklamasını yaptı. 

Aile sigortası uygulamasını Ankara Yenimahalle'den başlattıklarını ve pek çok CHP'li belediyede uyguladıklarını vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, kendilerinin insandan yana, insan için belediyecelik yaptıklarını söyledi.

CHP olarak kendilerinin insanı hor görmediğini, yoksulluğunu teşhir etmediğini aktaran Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Ama bunlar yapıyorlar. CHP'li belediyelerin olduğu yerde vatandaş nefes alır. 4 mevsimin güzelliğini CHP'li belediyelerin olduğu yerde görür. Karabasan gibi çökmez vatandaşın sırtına. CHP'li belediyelerin kapıları vatandaşa sonuna kadar açıktır. Bütün ibadethaneler tertemizdir, hepsine bakılır. Dolayısıyla biz belde halkı nasıl yaşamak istiyorsa ona her türlü hizmeti vermeyi temel ilke edinen gelenekten geliyoruz.

Bütün bunları yaparken belediye başkanlarımızın olağanüstü baskılar altında olduğunu biliyoruz. Siyasi iktidar hazmedemiyor, her türlü baskıyı kuruyor. Kendi belediyelerine bir şey demiyor ama müfettiş üzerine müfettiş gönderiyor bizim belediyelere, 'acaba bir şey bulabilir miyim?' diye. Göndermezseniz, namertsiniz. Bizim geleneğimizde halka hesap vermek vardır, her kuruşun hesabını vermek bizim görevimizdir zaten. Bizim belediye başkanlarımızın birileri tarafından zorla istifa ettirilen belediye başkanları da değildir, bizim belediye başkanlarımız bütün baskılara rağmen direnen, halkına hizmet için çalışan belediye başkanlarıdır."

''NEDEN İSTİFA ETTİRDİNİZ?''

CHP'li belediye başkanlarının büyük bir fedakarlıkla görevlerini yaptığına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Ama onların belediyelerine bakın İstanbul büyükşehir belediye başkanı, Ankara, Balıkesir, Bursa, Niğde, Düzce belediye başkanları görevlerinden istifa etmek zorunda kaldılar. Ne için istifa ettirildiler kimse bilmiyor. Kusurları yoksa neden istifa ettirdiniz? Bu belediye başkanlarının ilerde çocuklarına anlatacağı bir gerekçesi yoktur. Eleştirebilirsiniz, adaletin yerine geçip belediye başkanını boynunu vurmak asla doğru değildir. Korkudan ses çıkaramıyorlar neden? verilmeyecek hesapları mı var? Bizim belediye başkanlarına her türlü baskıyı yapıyorlar görevlerinden alıyorlar ama biz bütün belediye başkanlarına güveniyoruz, hepsiyle gurur duyuyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

''Huzuru hepimiz istiyoruz. Ama 16 yıllık tecrübeye bakıyoruz huzur yok. Demek ki önümüzde ciddi bir süreç var. Bu süreci hepimiz dikkatle değerlendirerek sandığa gitmek zorundayız.

''CHP'Lİ BELEDİYELERİN ELİNE SU DÖKEMEZ''

Yerel yönetimlerde hiçbir siyasal parti CHP'li belediyelerin eline su dökemez. Bunu rahatlıkla söylebiliriz. Yerel yönetimler bize kızabilirler bazı hizmetleri yanlış bulabilirler. Yerel yönetimler metro deyince akla CHP gelir. Sıfır yaşından başlayarak bütün çocuklara süt uygulaması ilk yapan yine bizim belediyeler.

''SONUNDA İTİRAF EDİLDİ''

İstanbul hepimizin göz nuru gözbebeği gibi korumamız gereken bir kent. Haliç'i ile denizi ile İstanbul. Ne yapıldı İstanbul'a? Sonunda itiraf edildi 'Biz İstanbul'a ihanet ettik' dedi. Hiçbir CHP'li belediyenin olduğu yerde o beldeye asla ve asla ihanet edilmemiştir.

''CHP'Lİ BELEDİYELERİN OLDUĞU YERDE BÜTÜN İBADETHANELER TERTEMİZDİR''

Biz insandan yana insan için belediyecilik yapıyoruz. İnsanın yoksulluğun teşhir etmiyoruz. İnsanı insan olarak görmek bizim zaten temel görevimiz. Bütün ibadethaneler tertemizdir CHP'li belediyelerin olduğu yerde.

''MÜFETTİŞ GÖNDERMEZSENİZ NAMERTSİNİZ''

Belediye başkanlarımızın olağanüstü baskı altında olduğunu da biliyoruz. Kendi belediyelerine bir şey demiyor ama bizim belediyelerden acaba açık bulabilir miyim diye müfettiş üstüne müfettiş gönderiyor. Göndermezseniz namertsiniz.

''KORKUDAN SES ÇIKARAMIYORLAR''

Onların belediyelerine bakın. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Balıkesir, Ankara görevlerinden istifa etmek zorunda kaldılar. Niçin istifa ettiler bunlar? Bunlar insan eleştirebilirsiz ama adaletin kestiği parmak acımak. Adaletin yerine geçip belediye başkanının boynunu vurmak asla ve asla doğru değildir. Korkudan ses çıkaramıyorlar. Bizim belediye başkanlarına her türlü baskıyı yapıyorlar. Müfettiş üstüne müfettiş gönderiyorlar. Ama biz bütün belediye başkanlarımıza güveniyoruz. Hepsi onuru ile gururu ile belde halkına hizmet veriyor. Hepsiyle gurur duyuyoruz. O belediye başkanları kendi parti liderleri tarafından tehdit ediliyor. İstifa edecekler yoksa bedeli ağır olacak. Ne demek bu? Bu çok ağır bir laf.

''VERİLEMEYECEK HİÇBİR HESABIMIZ YOK''

Bizim verilemeyecek hiçbir hesabımız yoktur. Halka veririz biz hesabı. Hesap vermekten insanları kurtarmak tehdit etmek hangi demokraside var? Bir kişinin arzusu üzerine belediye başkanı istifa ediyorsa orada dikta yönetimi var demektir. Ne var bu istifanın arkasında bugüne kadar ortaya çıkmadı ama çıkaracağız.

''BALIKESİR, DENİZLİ, UŞAK, MERSİN, ADANA, ANTALYA, BURSA, ANKARA VE İSTANBUL'U ALACAĞIZ''

Önümüzdeki süreçte yerel seçimler var. Önemli hedefler koyduk. Şu anda Tekirdağ İzmir Aydın Muğla Eskişehir ve Hatay büyükşehir belediyelerimiz var. Onlarla gurur duyuyoruz. Önümüzdeki süreçte Balıkesir Denizli Uşak Mersin Adana Antalya Bursa Ankara ve İstanbul'u alacağız.

''SANDIKTA İTTİFAK YAPACAĞIZ''

'Yerel yönetimlerde ittifak yapacak mısınız?' diye soruyorlar. Sandıkta ittifak yapacağız halktan yana olan halkına hesap veren bütün belde halkına diyeceğiz ki gelin bizim belediye başkanımıza oy verin diyeceğiz. Sandıkta mutabakatı sağlayacağız. Hatay'da bugün huzur vardır. Bizden sizden ayrımcılığı yapılmıyor. İnanç kimlik üzerinden ayırmıyoruz. Herkese eşit hizmet götürüyoruz. Sadece yoksul bölgelere pozitif ayrımcılık yapıyoruz onun dışında yapmıyoruz.

''HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAYAN AK PARTİ'Lİ KARDEŞLERİMİZLE İTTİFAK YAPACAĞIZ''

Biz önce yıllar yılı AK Parti'ye oy verip bugün hayal kırıklığına uğrayan AK Parti'li kardeşlerimizle ittifak yapacağız.

''POLİSİYE TEDBİRLERLE FİYAT MI DÜŞÜRÜLÜR?''

Enflasyonla mücadelede yeni yöntem belirlediler vatandaşa kim zam yaptı zabıta memurunu göndereceğiz fiyatları denetleteceğiz. Dünyada böyle bir örnek yok. Polisiye tedbirlerle fiyat mı düşürülür? Allah akıl fikir versin.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A İNÖNÜ TEPKİSİ

Belli makamda oturan insanların konuştukları her şeye dikkat etmeleri lazım. Yalan söylememeleri lazım. Yalan söylüyorlarsa o kişi o makamda oturmamalıdır. Belli makamlarda oturan kişilerin yalan söyleme hakları da yoktur. Kalktı cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zat 'Burada İnönü'yü görüyorsunuz elinde bayrak da var. Elindeki bayrak Türk bayrağı değil Amerikan bayrağı.' Sonra gerçek ortaya çıktı. Türk ve Amerikan bayraklarının birlikte kaldırıldığı program. Soruyorlar Macaristan'dan gelirken 180 derece çark ederek 'Ben tek bayrak demedim ki zaten' diyor. Allah akıl fikir versin. İki tane çubuk orada görülüyor bunu söylemiş. Birinci yalan 'Elinde Türk bayrağı yok' diyor. Nasıl yalan söylüyorsun sen? Makamına saygı duy. O koltukta oturan birisi şimdi bize bir şey söyleyemiyor.

''İNÖNÜ, KATAR ŞEYHİNDEN BEDAVA UÇAK ALMADI''

İnönü, Katar şeyhinden bedava uçak almadı o ayıbı asla Türkiye'ye getirmedi hibe uçağa binmedi yedi düvele diz çöktürdü. Cumhurbaşkanlığı makamı kimseye yalan söyleme özgürlüğü tanımaz. Yalancıdan da Cumhurbaşkanı olmaz bir siyasi partinin genel başkanı da olmaz insan olmaz.

''BULUNDUĞUN BELDEDE HUZUR İÇİNDE GEZMEK İSTİYORSAN CHP'Lİ BELEDİYELERE OY VERECEKSİN''

İki şeyi bilmenizi istiyorum. Saray belediyeciliği halkın belediyeciliği. Önümüzde yerel seçimler var. Bulunduğun beldede huzur içinde gezmek istiyorsan yeşil alanların senin için çocukların için güvencesi olduğuna inanıyorsan CHP'li belediyelere oy vereceksin kardeşim.''


O tren İzmit’te de duracak

3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi başladı

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

KADEM’den Gölcüklü kadınlara eğitim

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

KOTO’dan SEDAŞ’a Vezirçiftliği teşekkürü

İzmit’te "Yeni Nesil Yerel Yönetimler Akademisi" kuruluyor

Market alev alev yanmıştı, tahribatın boyutu ortaya çıktı

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Babalar bu okulda eşleriyle doğuma hazırlanıyor

Geleceğin kadın şefleri ustalık belgelerini aldı

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

Evde yapılan operasyonda 580 kök kenevir bitkisi ele geçirildi

Yayanın tırın altında kaldığı kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı

Market yangınında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı kül oldu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli genelinde 19 Nisan 2024 Cuma günü hava nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Geleceğe Yatırımın Adresi Rusya'da Eğitim

Çamaşır Makinesi Kazan Bilyası (Rulman) Nasıl Değiştirilir?

Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Darıca’da yüzler gülüyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Günü çift idmanla geçirdik

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR