• BIST 100

    9123,42%0,48
  • DOLAR

    32,38% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2324,50% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3906,32% 1,63

Kılıçdaroğlu: "OHAL uygulamasına karşıyız"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz OHAL’i değil demokrasiyi istiyoruz, savunuyoruz" dedi.

POLİTİKA 10.04.2018 17:05:00 0
Kılıçdaroğlu:


CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. 8 Nisan’da Roman vatandaşlarla buluştuklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Roman kardeşlerime açık söylüyorum; kimliğiniz, yaşam tarzınız, inancınız ne olursa olsun, insan Allah'ın yarattığı varlıktır dedik, başımızın üstünde yer vardır dedik. Bir çalışma oldu ve o çalışmanın sonunda da Romanların 5 temel sorunu olduğunu tespit ettik. 12 yıllık bir eğitim getirirseniz ve eğitim çantası, kalemi, servisi, kitabı ücretsiz olursa hiçbir Romanın çocuğu okulu terk etmez. Kitap, defter, kalem alamıyor çocuk okulu terk ediyor. Sadece Romanlar değil, Türkiye’deki bütün fakir aileler aynı durumla karşı karşıya. Kitapları bedava veriyorsun, defteri, kalemi, silgiyi, servisi, öğle yemeğini niye vermiyorsun. Bir bölgede yapılan özel bir çalışmada hiç okula gitmeyen Roman sayısı yüzde 24, ilkokul mezunu yüzde 43, ilköğretimi terk düzeyinde yüzde 21,4, ortaokul mezunu yüzde 8.4, lise mezunu yüzde 2, üniversite mezunu binde dört. Sigortalı çalışan roman sayısı yüzde 3,5. Kayıt dışı çalışanlar yüzde 96. Romanlara kucak açan, sorunları için çözüm üreten tek parti CHP'dir. Çünkü bu parti Atatürk'ün partisidir. Diyorlar ki, Romanlar günlük yaşıyorlar. Sen 5-6 bin lira para verdin de onlar günlük yaşıyor. Onlara aile sigortasını anlattım. Hiçbir Roman annesi dilenmeyecek. Zorunlu olmadıkça çalışmayacak. Aile sigortası kapsamına alacağız, aybaşında aylığını çekecek, herkesin parasını vereceğiz" ifadelerini kullandı. 

Osmangazi Üniversitesinde yaşanan olay 
Osmangazi Üniversitesindeki yaşanan olayın herkesi derinden üzdüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bir kişi, bir araştırma görevlisi ve üç akademisyeni katletti. Bir akademisyen, hayatını bizim çocuklarımıza vermiş bir kişi, kalktı 4 kişiyi katletti. Bu noktaya nereden geldik? Nasıl oldu da bir üniversitede katliam yaşanıyor? AK Parti’nin genel başkanı olan bir zat ‘tanıdığınız FETÖ’cüleri ihbar edin. Nerede bildiğiniz bir FETÖ mensubu varsa bildirin.’ Vatandaşları, muhtarları, bakkalları muhbirliğe zorladı. Bu katliamı yapan kişi de kime kızdıysa FETÖ’ücü diye damgalamış. Bir cadı avı başlatıldı. Hapishaneler tıklım tıklım dolduruldu. Aile boyu suçlamalar yapıldı. Bu katliamlara siyasal ortam hazırlandı. Ölen kişinin kanları bu muhbirliğe vatandaşı davet edenin yakasındadır" diye konuştu. 

"Kardeşim şeker üret, Orta Doğu'ya sat" 
Şeker Mitingiyle ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: 
"Çorum’da şeker mitingi yaparken söyledik, asla oraya bir partinin bayrağı ile gitmeyeceğiz dedik. Şeker vatandır, vatan satılmaz dedik. Her vatandaş yılda 35 kilo şeker tüketir. Bir kişi hariç. Sarayda yaşayan, o şeker kullanmıyor. Bal ve badem ile besleniyor. Sen badem sütünü nerede kullanıyorsun diye soruyorum tık yok. Badem unuyla kek yapıyorsun orada da tık yok ama Kılıçdaroğlu deyince dili kapı gibi maşallah. Bir yıl petrol kullanmazsanız ölmezsiniz, ama bir yıl şeker kullanmazsanız hayatınızı kaybedersiniz. Kardeşim şeker üret, Orta Doğu'ya sat. İngiliz, Fransız satacağına sen sat. Otur şekerini üret sat. 15 yıllık süre içinde bir tek şeker fabrikası bile açmamış. Şeker fabrikalarını Atatürk, İnönü, Menderes, Demirel, Ecevit, Erbakan, Özal kurmuş ama bir kişi kurmamış. O da diyor ki madem onlar kurdular ben bu şeker fabrikalarını satacağım diyor. İntikam alacağım diyor, Erbakan’dan, Demirel'den, Ecevit'ten, Özal’dan. Sana hiçbir şeker fabrikasını kapattırmayacağız. Binlerce kişi çalışıyor, hayvanlara posası kullanılıyor. Bunlar hayvancılığı öldürdüler. Yemin yüzde 50’si ithalat. Dünyanın en pahalı yemini veriyorsun. Yem bulunmuyor, saman ithal ediyorsun." 

"Biz Kuvayi Milliye'ciyiz" 
Şeker pancarlarının ormandan 3 kat daha fazla oksijen ürettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Siz bunları yok etmek için adeta yemin etmişsiniz. Biz de bunlara karşı çıkınca üzerimize bütün araçlarıyla geliyorlar. Televizyonları, gazeteleri üstümüze geliyorlar. Siz kimsiniz, biz kimiz. Biz Kuvayi Milliye'ciyiz. Biz kendi vatanımızı koruruz. Kendi kendine yeten 7 ülkeden biri olan Türkiye, kendi kendine yeten bir ülke olmaktan çıktı. Nohuttan tutun samana kadar ithal ediliyor. Bu ayıptan Türkiye’yi biz kurtaracağız. Erzurumluya, Yozgatlıya da sesleniyorum. Oyunu verdin, her sene nüfusun azalıyor. Herkes büyük şehirlere gidiyor acaba ekmek bulabilir miyim diye. Niye satıyorlar? Yakayı tefeciye kaptırmışlar da ondan. 150 milyar dolar dışarıdaki bir avuç tefeciye faiz ödediler. Dilin kapı gibi uzun desene 150 milyar dolar faiz ödemedik diye. Diyemiyor. Hiç kimse günaha, harama ortak olmasın. Düne kadar bağırıyorlardı faizler çok yüksek, KHK’larla faizler düşmezmiş. Talimat ver o zaman. Merkez Bankası emrinde, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası emrinde. Faizi düşür. 700 milyon doları verecekler o televizyonlar, gazeteler, CHP'ye karşı çıkacak sabah öğle akşam AK Parti’yi ve Erdoğan’ı övecek. Millet senden bıktı artık. Koltuk ittifakı kurdular, biz şeker ittifakı kuruyoruz. Çorum'dan sordum beyefendiye, dedim ki, -Sevgili Erdoğan, Türkiye Sudan'da tarım arazisi kiraladı.- Doğru mu yanlış mı? Tık yok. Bütün çiftçilere sesleniyorum, Sudan'daki vatandaşı destekliyor, seni köstekliyor. Sandıkta hesabını sormak senin namus borcundur" açıklamasında bulundu. 
Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin 1 Şubat 2007’den 9 Nisan’a 2018’e kadar 26 ekonomi paketi açıkladığını anlatarak, "Fakat ekonomi dikiş tutmuyor. Ekonomi canlanmaz. Canlandırmak istiyorsan sanayiciye hukuk güvencesi vereceksin, yabancıların da can ve mal güvenliği olacak" dedi. 

"OHAL uygulamasına karşıyız" 
OHAL uygulamasına karşı olduklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "OHAL’i kaldıran rahmetli Bülent Ecevit’tir. Vatandaş diyebilir ki OHAL ne demek? OHAL Adıyamanlı tütün üreticisinin sırtına vurulan coptur. 10 Ekim anmasında acılı ailelere biber gazı sıkmaktır. İnsan hakları heykelinin etrafını çevirip koruma altına almaktır. Heykelden korkmaktır OHAL. İnsan hakları heykelinden bile intikam almak duygusuyla eylem yapıyorsunuz. OHAL milli iradeye kayyum atamak demektir. OHAL zam demektir, zulüm demektir. Milyonlarca aileyi mağdur etmek demektir. O nedenle biz OHAL’i değil demokrasiyi istiyoruz, savunuyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

"PYD'yi listeye koyamıyorsun" 
İran ve Rusya ile Türkiye'deki görüşmelere ilişkin Kılıçdaroğlu, "Bir bildiri yayınladılar. Terör örgütleri sayılıyor, IŞİD, El Nusra, El Kaide sayılıyor ama bir terör örgütü bilinçli olarak sayılmıyor. Niye sayılmıyor PYD? Ben dünya lideriyim diyor. 2 kişiyi ikna edemedin mi? Afrin'e askerler boşuna mı gitti? PYD'yi listeye koyamıyorsun. Ben sana bir soru sorayım Erdoğan, PYG’yi oraya koymaya senin gücün mü yetmedi, yoksa sen cesaret edip söyleyemedin mi, yoksa söyledin o iki lider seni mi takmadı? Sevgili Erdoğan cevabını ver bekliyorum. Sen PYD'ye neden destek oldun. Sevsinler senin dünya liderliğini. Bir bildiriye bu ülkenin belası olan bir terör örgütünün adını koyamıyorsan ne dünya lideri" dedi. 
Cumhurbaşkanının tarafsız olması gerektiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Muhtarlar kongresine gidiyor, il, ilçe kongrelerine gidiyor. Sen namusun ve şerefin üstüne yemin ettin ya. Bir ülkede bir siyasetçi namusunu ve şerefini ayaklar altına alır mı? Doktor arkadaşlarımız duymasınlar, zatta bir Kılıçdaroğlu hastalığı belirmiş. Ben olmasam konu yok Türkiye’de. Çünkü dertleri benim dışımda dile getiren yok. Bu ülkede milyonlarca mağdur var. Bunları söyleyince vay efendim siz doğruları söylemiyorsunuz diyorlar. KHK ile işçi sorunu çözülmez diyor. KHK ile çözülmüyorsa TOBB Başkanına niye o talimatı veriyorsun herkes bir işçi alsın diye. O almıyorsa demek ki kimse seni takmıyor. Kimse seni takmıyorsa sen lidersin çıkar KHK kimse seni takmıyorsa ya bir işçi alırsın ya seni hapse atarım de. Garibanı atıyorsun, üniversite hocasını atıyorsun. İbrahim Kaboğlu’nu, Ömer Gergerlioğlu’nu Pelin Buzluk’u, Funda Başaran’ı, Funda Cantek'i atıyorsun, KHK ile atıyorsun ama bir işçiyi aldıramıyorsun. Senin demek ki gücün yetmiyor arkadaş. KHK ile faiz inmezmiş, ben de biliyorum inmez. Nasıl iner? Üretimle iner. Katma değeri yüksek ürün üreteceksin. İstihdam alanları oluşturacaksın. Senin bunları anlama yeteneğin ve kapasiten yoksa günah bende değil ki" değerlendirmesinde bulundu. 

"Sağ olsun beni övmüş" 
Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti: 
"Sağ olsun beni övmüş. Ömründe devletten aldığının dışında tek kuruş kazanamamış adam diyor. Evet devlette çalıştım. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bütçesinden sonraki en büyük bütçeyi yönettim. Bütün hayatımı incelediler acaba bir kuruş yolsuzluk bulabilir miyiz diye. Bulamadılar, bulamazsın. Bizim ahlakımızda kul hakkı yemek yoktur. Bizim Man Adası'nda şirket kurmak gibi bir ahlaksızlığımız olmaz. Bizim çocuklarımız dayılarımız amcalarımız 15 milyon dolarlık ticareti 1 sterlinlik şirketle yapmazlar. Bu ülkede vergi vermemek için Man Adası'nda şirket kuranların arkasında duruyorsun. Sen beni anlamayamazsın. Beni anlaman için inanç sahibi olman lazım. Diyordu ki ben yırtık ayakkabı ile siyasete girdim, ben yırtık ayakkabı ile siyasete girmedim. Siyasete girdiğim gün mal varlığımı internet siteme koydum. Sen mal varlığını internet sitesine bile koyamıyorsun. Bir eğrinin beni övebileceğini hiç düşünmemiştim. Aslında Erdoğan'ın benim zekamı ve becerimi alay konusu yapmak istiyor. Bu devlet memuru. Devletten aldığı maaşla ancak geçiniyor bu Türkiye Cumhuriyetini yönetemez. Bu algıyı kendine göre yerleştirmek istiyor. Bir şeyin altını özenle çizmek isterim. Devlet hizmetinde olanlar için maaşın dışında para kazanmanın sebebi zeka düzeyi ve beceriklilik değildir. Ahlaktır, devlet adamlığıdır ve sadakattır. Garip gurabanın hakkına el uzatmamaktır. Devlet yönetiminde bunlar vardır" ifadelerini kullandı. 

"Er meydanını tespit et gelmeyen şerefsizdir" 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Bay Kemal sen er meydanına gelmezsin' sözlerine değinen Kılıçdaroğlu, "Çok şükür nihayet böyle bir davet geldi. Erdoğan, sana çok açık ve net çağrı yapıyorum. 'Sen er meydanına gelmezsin' diyorsun bana. Er meydanının tespitini sana bırakıyorum, er meydanını tespit et gelmeyen şerefsizdir" açıklamasında bulundu. 


Kıyı Otomotiv'de Araç Almanın Ayrıcalığı

Tez Yazdır Akademik Danışmanlık: 8 Yıldır Güven ve Kalite

Başkan Adayı Büyükgöz Gebzelilerle Çay Sohbetinde Buluşuyor

Seçim nedeniyle 31 Mart Pazar günü o pazar kurulmayacak

Başkan Kurtuluş’tan ‘BÜYÜK DARICA MİTİNGİ’ne davet!

Türel Belediye çalışanlarına karanfil dağıttı

İzmit Belediyesi Evliya Çelebi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine kütüphane kazandırdı

Başkan Adayı Büyükgöz’den Hemşeri Derneklerine Ziyaret

Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu

Trenlerde emekliler yüzde 10 indirimli seyahat edecek

YÖK, dünya sıralamalarında ilk 400'de olan üniversitelere doğrudan denklik verecek

3 pusula tek zarfta olacak

Mutfakta çıkan yangın kafeyi kül etti

Kırsal kalkınmaya tavuk desteği

Seymenli çocuklara park müjdesi

Türel Keşaplılardan destek istedi

Bayburtlulardan Bünyamin Çiftçi’ye sevgi seli

KO-MEK otomotiv sektörüne can suyu oluyor

Başkan Büyükakın, Lokomotif Köyde çocuklarla buluştu

GTÜ’de ramazan birlikteliği

Kütüphane Haftası'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Kaza içinde kaza

Park halindeki araçta yangın çıktı

Bu köy sadece çocukların

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Trenlerde emekliler yüzde 10 indirimli seyahat edecek

YÖK, dünya sıralamalarında ilk 400'de olan üniversitelere doğrudan denklik verecek

3 pusula tek zarfta olacak

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Kıyı Otomotiv'de Araç Almanın Ayrıcalığı

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Çayırova Belediyesi Bornova deplasmanında

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR